Valitse asuinmaasi
Suomi
Kieli  
Etsimme parhaita tarjouksia kohteessa .
Hintamme ovat odotuksen arvoisia.
Vuokra-autojen hakukone

 • EI PERUUTUS- TAI MUUTOSKULUJA

  Joustoa varaukseesi jopa 48 tuntia ennen noutoa
 • EI PIILOMAKSUJA

  Taatut parhaat tarjoukset ja halvimmat hinnat
 • LOISTAVAA PALVELUA JO YLI 60 VUODEN AJAN

  Teemme yhteistyötä maailman parhaimpien autovuokraamojen kanssa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Noutoasema.:
  Kirjoita noutopaikan ensimmäiset kirjaimet ja valitse näkyviin tulevista ehdotuksista haluamasi noutopaikka.
 • Noutoasema.:
  Toimipistettä ei löytynyt. Kokeile uutta hakua.
 • Noutoasema.:
  Täytäthän noutoaseman.
 • Palautusasema:
  Täytäthän palautuspaikan.
 • Päivämäärä:
  Palautuksen täytyy olla noutoajan jälkeen.
 • Matkustus Itä-Eurooppaan.:
  Jos matkustat Itä-Euroopan maihin, soitathan meille numeroon +358 942 720 607.
 • Etsimällesi palautusasemalle ei löytynyt yhteensopivia vuokraamoja. Ole hyvä ja valitse toinen nouto- tai palautusasema.
 • Kuljettajan ikä:
  Ole hyvä ja lisää kuljettajan ikä
Auto Europe autovuokraamot: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Talvirengassäännöt Euroopassa

Talvirenkaat infografiikka

Talvirenkaiden käyttö Euroopassa

Jos lähdet matkalle ulkomaille tänä talvena, sinun tulee valmistautua talvisiin olosuhteisiin, etenkin, jos olet matkalla talvilomakohteisiin Keski-Euroopassa. Paikallisten liikennesääntöjen tunteminen ja ymmärtäminen on tärkeää turvallisuuden kannalta sekä itsellsi, että muille ympärilläsi matkustaville.

 

Joissakin maissa on talvirengaspakko, joissakin Euroopan maissa taas ei, mutta niiden käyttöä suositellaan. On kuljettajan vastuulla varmistaa, että auto on varustettu oikeilla talvivarusteilla. Tämä infografiikka kertoo sinulle, missä talvirenkaat ovat pakollisia ja missä on maksettava paikan päällä lisämaksu talvirenkaista. Auto Europen varausjärjestelmästä löydät "Sisältää talvirenkaat"- hinnat, jotta voit pelata varman päälle ja säästää rahaa! Lue uusi infografiikkamme!

 


 

Olemme koonneet tietoja talvirengassäännöistä maailmalla, jotka auttavat sinua seuraavalla talvimatkalla.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja lue infografiikka kokonaisuudessaan! 

 

Infografiikka: Talvirengassäännöt

Talvirengassäännöt

 

Lyhenteet

Talvirengas infografiikka

ST: Auto Europen hinnat sisältävät talvirenkaat.
TP/S: Talvirenkaat pakollisia/suositeltavia.
FST n/a: Hinnat talvirenkailla ei saatavilla.

 

Saksa: TP, ST 

Saksassa vaaditaan talvirenkaiden käyttöä tavisissa olosuhteissa, joka tarkoittaa, että teillä on jäätä, hallaa, lunta ja loskaa. Autovuokraamot veloittavat talvirengasmaksun. Vinkkinä: Varaa auto, jonka hintaan sisältyy talvirenkaat välttääksesi paikallisia lisämaksuja.

 

Itävalta: TP, ST

Itävalta on kuuluisa talviurheilun lomakohde. Koska maahan matkustaa vuosittain suuri määrä turisteja, teillä on oltava turvallista. Itävallassa talvirenkaat ovat pakollisia 1. marraskuuta - 15. huhtikuuta.

 

Sveitsi: TS, ST

Samoin kuin Saksassa, Sveitsissä talvirenkaat eivät ole pakollisia. Kuitenkin jos ajat lumessa ilman kunnon talvirenkaita, siitä tulee sakkoa. Varmuuden vuoksi varaa auto hintaan sisältävillä talvirenkailla.

 

Italia: TS, ST n/a

Talvirenkaiden käyttöä suositellaan maan pohjoisosissa 15. lokakuun - 15. huhtikuun välillä. Vaikka et voit varata talvirenkaita, useimmissa autoissa on kaikkiin sesonkeihin soveltuvat renkaat. Lisäksi suosituissa talvilomakohteissa on saatavilla talviketjut paikalliselta autovuokraamolta.

 

Ranska: ST n/a

Vaikka talvirenkaat eivät ole pakollisia Ranskassa, on suositeltavaa hankkia autoon talviketjut, jos lähdet vuorille. Voit ostaa niitä paikalliselta autovuokraamolta, kaupoista tai tuoda omasi kotoolta.

 

Suomi: TP, ST

Suomen lain mukaan talvirengaspakko on 1. joulukuuta alkaen helmikuun loppuun ja sen lisäksi talviketjujen käyttö on sallittu 1. marraskuuta alkaen pääsiäisen jälkeiseen ensimmäiseen maanantaihin asti.

 

Ruotsi: TP , ST

Talvirenkaat

Talvirengaspakko on 1. joulukuuta - 31. maaliskuuta. Jos kyseisenä aikana tieolosuhteet ovat hyvät (ei lunta, ei jäätä tai märkää tienpintaa) ja lämpötila on nollan yläpuolella, talvirenkaat eivät ole pakollisia. Valitettavasti säätä on vaikea ennustaa, joten suosittelemme talvirenkaiden käyttöä kyseisenä aikana.

 

Norja: TS, ST

Vaika talvirengaspakkoa ei Norjassa ole, talviolosuhteissa on käytettävä talvirenkaita tai talviketjuja. Eli jos suuntaat Norjaan tänä talvena, varaa auto, jonka hintaan sisältyy talvirenkaat ja tarkista talviketjujen saatavuus.

 


Klikkaa kuvaa alla ja tarkastele infografiikkaa.

 

Infografiikka: Talvirengassäännöt

 

Valitse asuinmaasi
close