Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ALANKOMAISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Alankomaat

  Yleistä
  Helppoja päiväreissukohteita Alankomiassa ovat esimerkiksi Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ja Groningen. Erinomainen moottoritieverkosto kattaa koko maan, joten automatkailu Hollannissa on erityisen mukavaa. Kanaalit, vanhat tuulimyllyt ja maailmanluulut tulppaanipellot reunustavat Alankomiaden maanteitä. Tutki kaunista Pohjanmeren rannikkoa ja vieraile paikallisissa kalastajakylissä ihastelemassa niiden värikkääksi maalattuja puutaloja. Moottoriteitä pitkin pääset myös kansainvälisiin kaupunkeihin kuten Brysseliin, Düsseldorfiin tai Luxemburgiin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Alankomiasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Alankomaissa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään turvaistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Alankomaiden nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Raitiovaunut tulisi ohittaa aina oikealta puolelta. Jos tiessä on valkoinen viiva, ohitus ja kääntyminen on kielletty.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 8 - 21:00 ja moottoriteiden varsilla jopa 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Alankomiassa ei ole tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Alankoimaiden kaupungeissa voit yleensä pysäköidä 'blue zone'-alueilla käyttäen pysäköintikiekkoa tuulilasin alla. Kiekkoja saa autoliiton toimipisteistä, tupakkaliikkeistä ja poliisiasemilta. Pysäköinti on kielletty keltaisella merkityillä tieosuuksilla.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Alankomaiden vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Alankomaissa autonvuokraus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Alankomaiden hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Alankomaiden vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Alankomaiden autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos haluat ajaa itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita erityiset Itä-Euroopan tarjoukset. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Alankomaiden matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai vaikkapa sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Hollannissa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Hollannissa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.