Auto Europe

  • SUOMI
  • Ota yhteyttä varaustiimiin

    EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ROOMA

    Autonvuokraus maailmalla
    Alamo Rental Car
    Avis Car Rental
    Budget Rental Car
    Dollar Car Rental
    Europcar
    Hertz
    National Car Rental
    Sixt Rent a Car
    Autonvuokraus maailmalla
    Miksi vuokrata meiltä
    • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
    • Ei luottokorttimaksuja
    • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
    • 24,000 noutokohdetta maailmalla
    • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

    Autonvuokraus Rooma – Ikuinen kaupunki

    Autonvuokraus Rooma

    Rooma on historiallinen vanha kaupunki, josta löytyy nykyajan piirteitä. Rooman esihistoriallisesta keskustasta, joka on yksi Unescon maailmanperintökohde, aina Vatikaaniin asti, se on täynnä ihmeitä. Olitpa sitten Roomassa kolme päivää, kolme viikkoa tai kolme kuukautta, ole valmis astumaan maailman suurimpaan ulkoilmamuseoon. Voit päättää seurata tyypillisiä turistipolkuja tai ole tarpeeksi rohkea ja suuntaa pois turistimassoista. Niin tai näin, Rooma hurmaa, yllättää ja jättää sinut haluamaan lisää. Tämä on yksi romanttisimmista kohteista häämatkoille, suosituimmista lomakohteista ja moderni muodin kaupunki. Kaupungin lievä Välimeren ilmasto on toinen vakuuttava vetovoimatekijä vierailijoille viileästä pohjoisesta, sekä sykkivä kaupungin energia ja ilmapiiri. Jos kaupunkielämä alkaa käydä raskaaksi, autonvuokraus Roomasta mahdollistaa matkan hetkeksi vaikkapa kiertomatkalle Lazio Sabinaan.

    Roomasta nousi yksi maailman tunnetuin valtakunta. Se oli Firenzen ohella italialaisen renessanssin keskus, sieltä alkoi uusklassismi ja barokki, ja se koki fasismin nousun ja kaatumisen. Vuosisatojen ajan poliittiset levottomuudet ja muuttuvat taiteelliset ja kulttuuriset mieltymykset muovasivat kaupunkia, jotka muuttivat sen eräänlaiseksi ihmisten saavutuksien ja taiteellisuuksien keskukseksi. Tämä kaikki on ehkä avain Rooman kestävälle vetoomukselle. Se on paikka, jossa historiaa ei ole lukittu museoon näyttelyiden taakse, vaan se sijaitsee joka puolella rakennusten julkisivuissa, kauniissa piazzoissa, entisten sivilisaatioiden rakentamissa valtavissa monumenteissa ja myös kulttuurissa. Roomaa kutsutaan iankaikkiseksi kaupungiksi ja on vaikea keksiä toista suurkaupunkia, joka elää niin täydellisesti tämän mukaisesti.

    Vuokraamalla auton Roomassa voit vapaasti räätälöidä italialaisen lomasi omien halujesi mukaan ja täyttää matkasuunnitelmasi omilla kiinnostuksen kohteilla. Kun olet tutkinut kaikki kaupungin kohteet, suuntaa kiertoajelulle pitkin Amalfin rannikkoa tai vietä päiväsi tutkiessa Pompeijin raunioita. Saatat ehkä suunnitella oman kiertomatkan ja lähteä Roomasta kaikille Italian kohokohdille Milanosta ja Bergamosta pohjoisessa Bariin ja Brindisiin etelässä.

    Käytössäsi olevan auton ansiosta voit käyttää aikasi halusi mukaan ja tutkia niin paljon Italian niemimaata kuin haluat. Jotta voimme luvata sinulle vieläkin joustavamman loman ja tarjota joustavampaa suunnittelua, Auto Europella sinulla on mahdollisuus noutaa ja palauttaa ajoneuvo eri kohteisiin. Tämä tarkoittaa, että voit helposti noutaa auton Roomasta ja palauttaa sen esimerkiksi Venetsiassa.

    Auto Europe voi luvata unohtumattoman kokemuksen lomallesi ja on omistautunut löytämään oikean auton oikeaan hintaan seuraavalle matkallesi Roomassa. Autonvuokraus Roomassa antaa sinulle mahdollisuuden tutkia kaupunkia ja sen ympäristöä mukavasti riippumattomana. Vanhanaikaisessa Rooman suurkaupungissa emme välttämättä suosittele suurinta mahdollista autoa, mutta voit silti valita matkasuunnitelmiisi sopivan autoluokan pienemmistä kaksiovisista autoista suuriin tila-autoihin. Mikäli olet työmatkalla tai muuten vain kaipaat jotakin hieman erityisempää, voimme järjestää sinulle myös haluamasi luksusauton. Auto Europe tekee yhteistyötä pienten paikallisten ja suurten kansainvälisten autovuokraamojen kanssa, joten valinnanvaraa on myös hinnoittelussa. Ota yhteyttä varaustiimiimme ja tee kanssamme varaus puhelimitse numerosta +358 942 720 607 tai sähköpostitse. Lue autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Roomasta ja asiakkaittemme kokemuksia.

    Lisätietoja autonvuokrauksesta Roomassa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

    Kumppanit UKK Matkaopas

    Mistä noudan vuokra-auton Roomassa

    Sijainti on erityisen tärkeä. Ymmärrämme, kuinka tärkeää on valita oikea kohde autonvuokraukselle Roomassa, joten pyrimme varmistamaan, että asiakkaillemme on saatavilla useita vaihtoehtoja. Auto Europe tarjoaa autonvuokrauksen palveluita molemmilla Rooman lentokentillä, kahdella päärautatieasemalla ja lukemattomissa muissa keskustan kohteissa, jotta asiakkaamme voivat valita omaa lomaa varten sopivimman. Vaikka useimmilla matkaajilla, jotka saapuvat lennolla, on taipumus noutaa auto lentokentältä, joskus voi olla kätevämpää noutaa autosi kaupungista, jota varten kauttamme sinulle löytyy vaihtoehtoja!

    Kun etsit varausjärjestelmästämme parhaita autonvuokraustarjouksia Roomassa, sinulla on mahdollisuus tarkastella niitä karttanäkymän kautta, joka näyttää vuokraamojen tarkat sijainnit kaupungin eri alueilla. Jos vain tietty autovuokraamo on mieleesi, voit myös rajata hakuasi eri suodattimien avulla.

    Suurin osa keskustan toimistoista, joissa voit vuokrata auton Roomasta, sijaitsevat melko keskeisellä alueella, mutta tarjoamme vaihtoehtoja ympäri kaupunkia. Näin voi olla varma, että löydät itsellesi sopivimman. Jos haluat mieluummin noutaa ajoneuvosi lentokentältä tai yhdeltä kaupungin rautatieasemalta, jatka lukemista!

    Rooman lentokentät

    Roomasta löytyy kaksi lentokenttää. Rooman Fiumicino, tai toiselta nimeltään Leonardo da Vincin lentokenttä, on kaupungin kansainvälinen ja suurempi lentokenttä. Se sijaitsee 29 kilometriä lounaaseen Roomasta ja on kytketty kaupunkiin junalla ja maanteitse. Juna-ajomatka kestää noin 30 minuuttia ja se kulkee Rooman Terminin rautatieasemalle asti. Lentokentällä on 3 matkustajaterminaalia ja se tarjoaa monipuolisia palveluja, kuten kokoushuoneita, pankkeja, kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, joista voit ostaa sekä paikallisia italialaisia tuotteita, että kansainvälisiä tavaroita.

    Fiumicino - Leonardo da Vinci kansainvälinen lentoasema (FCO)
    Nettisivut: www.adr.it/fiumicino
    Osoite: Via dell' Aeroporto di Fiumicino, 320, 00054 Fiumicino Rooma, Italia
    Puhelin: +39 06 65951

    Ciampinon kotimaan lentokenttä sijaitsee 12 kilometriä kaakkoon Rooman keskustasta, suoraan kehätien varrella. Ciampinon lentoasema avattiin vuonna 1916, ja se on yksi vanhimmista vielä käytössä olevista lentoasemista. Leonardo da Vincin lentokentän avaamisesta lähtien Ciampino on hoitanut lähes yksinomaan charter- ja tilauslentoja. Halpalentoyhtiöt ovat vahvistaneet Ciampinoa ja se on nyt yksi Italian vilkkaimmista ja nopeimmin kasvavista lentokentistä.

    Ciampino - G. B. Pastine kansainvälinen lentokenttä (CIA)
    Nettisivut: www.adr.it/ciampino
    Osoite: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino Rooma, Italia
    Puhelin: +39 06 65951

    Rooman rautatieasemat

    Kätevästi aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Terminin päärautatieasema on yksi Euroopan suurimmista rautatieasemista Pariisin Gare du Nord aseman jälkeen. Rautatieasema tarjoaa säännöllisiä yhteyksiä suurimpiin Italian kaupunkeihin, kuten Milano ja Pisa, samoin kuin päivittäisiä yhteyksiä eri kaupunkeihin kaikkialla Euroopassa. Autovuokraamot rautatieasemalta löytyvät Via Giolitissa ensimmäisessä kerroksessa.

    Rooma Termini rautatieasema
    Nettisivut: italiarail.com
    Osoite: Piazza dei Cinquecento 1, 00185 Rooma, Italia

    Vaikka Terminin keskeinen sijainti tekee siitä suositun valinnan matkailijoiden keskuudessa, jos suuntaat kaupungin koillisosaan, saatat haluta mieluummin valita vuokra-auton Roomassa Tiburtinan asemalta. Tiburtina sijaitsee lähempänä Grane Raccordo Anularea (Roomaa ympäröivää kehätietä) kuin Termini ja se on myös parempi valinta, jos haluat välttää raskasta liikennettä kaupungin keskustassa.

    Tiburtina rautatieasema
    Nettisivut: italiarail.com
    Osoite: Piazzale della Stazione Tiburtina, 00162 Rooma, Italia


    Varaa parhailta autovuokraamoilta Roomassa

    Auto Europe on yli puolen vuosisadan ajan tehnyt ahkeraa yhteistyötä ja luonut vahvoja kumppanuussuhteita eri autovuokraamojen kanssa maailmanlaajuisesti, suurista kansainvälisistä yrityksistä erikoistuneisiin paikallisiin vuokraamoihin. Tämä antaa meille vahvan aseman ja voimme tarjota asiakkaillemme laajan valikoiman ajoneuvoja kilpailukykyisin hinnoin, sekä huippuluokan asiakaspalvelun.

    Kun vuokraat autoa Roomassa, hemmottelemme sinua käytettävissä olevien tarjousten laajuuden valinnanvaralla ja laadulla. Kaupungissa kumppaneihimme kuuluu sekä italialaisia kotimaisia nimiä, kuten Sicily by Car, Maggiore ja Noleggiare, samoin kuin alan johtavimpia yrityksiä, kuten Hertz, Avis tai Europcar. Yhdessä pyrimme tarjoamaan sinulle parhaimman valinnan, joustavuuden ja mahtavat hinnat.

    Budget autonvuokraus Rooma Avis autonvuokraus Rooma Europcar autonvuokraus Rooma Hertz autonvuokraus Rooma

    Jos sinulla on kysyttävää kumppaneistamme tai niiden omista varausehdoista, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Avuliaat puhelinasiakaspalvelijamme auttavat mielellään vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi.


    Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Roomassa

    Ota meihin yhteyttä

    Etsitkö tietoa vuokra-autojen vakuutuksista? Haluatko tietää, tarvitsetko luottokorttia auton vuokraamiseen? Haluatko tietää lisää Rooman liikenteestä tai haluat ehkä tutustua, mikä on ZTL? Älä etsi kauempaa! Jos sinulla on kysymyksiä, meillä on vastauksia! Ja jos sinusta tuntuu, että tarvitset lisätietoja tai kysymyksesi ei tule esille alla, asiakaspalvelijamme ovat saatavilla nopean puhelun päässä ja auttavat sinua mielellään.


    Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Roomassa?

    Kyllä. Tarvitset luottokorttia sekä varauksesi maksamista varten verkossa, että vuokra-autosi noutoa varten autovuokraamosta Roomassa.

    On tärkeää tietää, että riippumatta luottokortista, jolla maksoit varauksesi verkkosivuillamme, luottokorttisi, jota käytät auton noutamiseen on oltava varausvahvistuksessa mainitun pääkuljettajan nimissä. Sekaannusta yleensä syntyy tässä kohtaa. Vuokraussopimuksessa voi olla lueteltu useampi kuin yksi kuljettaja (jos haluat lisätä lisäkuljettajia varaukseen, on aina hyvä idea pitää silmällä tarjouksia, joihin sisältyy ilmainen lisäkuljettaja), mutta autoa noudettaessa luottokortin on oltava pääkuljettajan nimissä.

    Autonvuokraamo käyttää luottokorttia turvatakuun varaamiseksi vuokran ajaksi, joten sillä on myös oltava riittävä luottoraja, joka kattaa kyseisen summan. Voit löytää tarkan turvatakuun määrän kullekin autolle varausjärjestelmästämme klikkaamalla valitsemasi ajoneuvon kohdalla "Hinnoittelun tiedot".

    "Hinnoittelun tietojen" alla voit myös löytää lisätietoja jokaisen vuokraamon luottokorttivaatimuksista.

    Pääsääntönä on se, jos sinulle ei ole luottokorttia, jolta voidaan varata turvatakuu, vuokraamo voi kieltäytyä palvelusta tai vaatia, että asiakas maksaa lisävakuutuksesta paikan päällä. Jos valitset jälkimmäisen, vuokraamo voi myös veloittaa turvatakuun kuljettajan pankkikortilta. (Tämä eroaa luottokortin tapauksesta sillä, että luottokortilta summa varataan, mutta sitä ei veloiteta).

     

    Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Roomassa?

    Kun vuokraat auton Roomassa Auto Europen kanssa, vuokrahintaan sisältyy jo kaikki pakolliset vakuutukset, joita ajoneuvolta vaaditaan liikkuessa Italiassa. Tämä tarkoittaa, että varaukseesi sisältyy kolarisuoja (CDW), kolmannen osapuolen vastuu ja varkaussuoja.

    On kuitenkin tärkeää tietää, että sekä CDW, että varkaussuojaan sisältyy omaavastuu. Omavastuu on se enimmäissumma, josta kuljettaja on vastuussa onnettomuus- tai varkaustapauksessa, ja vakuutus kattaa loput. Tämä summa vaihtelee vuokraajan ja ajoneuvon luokan mukaan ja löydät lisätietoja tästä summasta jokaisesta valitsemastasi ajoneuvosta "Hinnoittelun tiedot" kohdasta varausjärjestelmästämme.

    CDW ei kuitenkaan kata kaikkia ajoneuvon osia. Ne voivat vaihdella vuokraamojen ja ajoneuvojen mukaan, mutta tyypillisesti niihin kuuluvat renkaat, lasi, sisätilat, auton pohja, moottori ja lukkojen vauriot tai avainten katoaminen.

    Jos haluat parantaa suojasi kattavuutta, Auto Europe tarjoaa "Omavastuun hyvityspaketin", joka hyvittää omavastuusi summan, jonka joudut maksamaan onnettomuuden tai varkauden tapauksessa, mukaan lukien ne auton osat, jotka eivät yleensä kuulu ajoneuvon vakuutuksen piiriin (kuten edellä mainittiin, renkaat, lasi, sisätilat, auton pohja, moottori jne.).

    Jotkut autovuokraamot Roomassa antavat asiakkaille mahdollisuuden valita auton, johon kuuluu "Nolla omavastuu". Näitä vuokraamoja ovat esimerkiksi Centauro, Enterprise, Leasys, Locauto, Noleggiare, Interrent Key'n Go ja Sicily by Car. Kuten nimi osoittaa, "nolla omavastuupaketti" pienentää ajoneuvon CDW- ja varkausomavastuun nollaan.

    Riippumatta siitä, minkä vakuutuspaketin valitset verkkovarauksen yhteydessä, sinulle voidaan tarjota muita vakuutusvaihtoehtoja auton noutamisen yhteydessä. On tärkeää muistaa, mitä autonvuokraus sisältää, jotta et osta tuplavakuutusta tarpeettomasti. On myös tärkeää tietää, että sinulla ei ole velvollisuutta ottaa lisävakuutuksia paikallisesti, jos et halua.

    Ota huomioon, että alle 26-vuotiailta kuljettajilta veloitetaan ylimääräinen maksu paikallisesti. Tämä ei ole sinänsä vakuutus, vaan nuoren kuljettajan lisämaksu. Kuten yllä mainittu, löydät kaikki tiedot ikävaatimuksista ja mahdollisesti sovellettavista maksuista varausjärjestelmästämme jokaisen ajoneuvon kohdalla "Hinnoittelun tiedot" osiosta.

     

    Liikenne Roomassa

    Törmäät samoihin haasteisiin ajaessasi Roomassa kuin muissa suurissa Euroopan kaupungeissa, nimittäin vilkas liikenne ja hieman aggressiivinen ajotapa. Älä kuitenkaan anna sen lannistaa sinua. Roomassa ajamisen juju on varmistaa, että suunnittelet reitin etukäteen ja pidä mielessä, että vähemmän suora reitti palvelee sinua usein paremmin kuin suorempi reitti pääteillä, jotka vievät sinut pienempien paikallisten teiden ja kapeiden reittien läpi.

    Rooman kaupunkia ympäröi suuri kehätie, Grande Raccordo Anulare tai GRA. Jos käytät tätä tietä mahdollisimman paljon, se auttaa sinua välttämään ajamista usein ruuhkaisen kaupungin keskustan läpi. Pääset helposti määränpäähäsi poistumalla lähimmän mahdollisen uloskäynnin kautta. GRA:n liikenteellä on taipumus liikkua nopeasti, joten varmista, että asetat kohteesi osoitteen navigaattoriisi etukäteen tai käytä karttaa, jotta tiedät, minkä uloskäynnin sinun tulee ottaa.

    Ja jos haluat käyttää vuokra-autoasi Roomasta tutkiaksesi Italian niemimaata, olet onnekas. Loppujen lopuksi kaikki tiet vievät Roomaan. Se oli totta antiikin ajalla, mutta on totta edelleen. Kaupunki on erittäin hyvin kytketty moottoriteiden verkostoon, joka ulottuu Italian päästä päähän yhdistäen sen tärkeimmät kaupungit. Jos suuntaat A1/E35 moottoritielle pohjoiseen, pääset Firenzeen vain kolmessa tunnissa. Ja jos haluat käydä Napolissa, aja etelään A1/E45 moottoritietä pitkin vain vähän alle kahdessa ja puolessa tunnissa.

     

    Autonvuokraus ja pysäköinti Roomassa

    Rooman keskustassa parkkipaikkojen löytäminen voi olla haastavaa. Katupysäköinti on merkitty eri väreillä, jotka myös osoittavat, minne saat pysäköidä. Useimmat niistä on merkitty sinisillä raidoilla, joka tarkoittaa, että sinun on maksettava parkista automaatilla, joka hyväksyy lähinnä vain kolikoita. Pysäköinti on rajatonta ja sinun on maksettava per tunti. Sinulla on myös mahdollisuus maksaa pysäköinnistä yksityisillä parkkipaikoilla ennakkoon netissä, jotta voit parkkeerata ilman, että sinun tarvitsee huolestua parkkipaikan löytämisesetä.

    Valkoiset linjat osoittavat ilmaiset pysäköintipaikat ja ne ovat usein ymmärrettävästi hyvin haluttuja. Monet näistä valkoisista pysäköintialueista löytyvät lähellä Rooman sairaaloita (Bambino Gesù, Nuovo Regina Margherita, Oftalmico, Policlinico, Santo Spirito ja S.Giovanni-Addolorata) ja kaupungin asuinalueilla. Valkoisia pysäköintialueita löytyy myös ZTL:n sisällä, mutta huomaa, että yleensä vain paikalliset asukkaat voivat ajaa näille alueille. Pysäköintiä valkoisella merkityille alueille on yleeensä rajattu enintään kolmeen tuntiin. Lisätietoa ZTL alueesta löydät alta.

    Keltaiset alueet on varattu liikkumisrajoitteisille kuljettajille asianmukaisella luvalla, kun taas vaaleanpunaiset alueet on varattu raskaana oleville ja vanhemmille vastasyntyneiden lasten kanssa.

    Parkkihalleja löytyy kaupungin keskustan ympärillä. Jotkut niistä ovat auki koko päivän. Halvin vaihtoehto on jättää auto kantakaupunkien juna-asemien parkkipaikoille ja matkustaa kaupunkiin julkisilla. Tutustu muihin Italian liikennesääntöihin Italian kuljettajan oppaassa.

     

    Voinko ajaa vuokra-autolla ZTL alueella Roomassa?

    Lyhyt vastaus on "ei." Pidempi, hieman monimutkaisempi vastaus on "Ei silloin, kun ZTL on voimassa."

    Päästöjen vähentämiseksi kaikista suurimmista Italian kaupungeista löytyy liikenteeltä rajoitettuja vyöhykkeitä (italiaksi Zona a Traffico Limitato) tai ZTL. Alla olevalta kartalta voit nähdä, mitkä Rooman alueet kattaa ZTL, sekä kellonajat, jolloin jokainen ZTL:n alueista on aktiivinen. Huomaa, että nämä ajat voivat muuttua. Voit saada kaikki ajantasaiset tiedot siitä, mitkä Rooman ZTL alueet ovat aktiivisia ja milloin, ZTL:n verkkosivuilta romamobilita.it tai tutustu elektronisiiin näyttöihin, jotka sijaitsevat kaikkien ZTL alueiden alkupisteillä.

    Huomaa, että joskus paikan päällä ei aina ole elektronista näyttöä, vain tavallinen ZTL-liikennemerkki, jossa näkyy punainen ympyrä valkoisella taustalla sanoilla "zona traffico limitato". Sen alla näet kellonajat, jolloin kyseinen ZTL on aktiivinen.

    Suurin osa Rooman historiallisesta keskustasta kuuluu ZTL:n vyöhykkeisiin. Vain asukkaat, kenellä on passi, tai ne henkilöt, joilla on tätä tarkoitusta varten rekisteröityjä autoja, saavat ajaa näiden alueiden sisällä ZTL:n ollessa aktiivinen. Alueilla on kameroita, jotka ovat strategisesti sijoitettu eri paikkoihin valvomaan ajoneuvoja. Joskus on helppo ajaa ZTL:n vyöhykkeelle huomaamatta, mikä voi johtaa suuriin sakkoihin. Itse asiassa, jos saman matkan aikana saavut ja poistut ZTL alueelle useammin kuin kerran, seurauksena saat useita sakkoja. Siksi suosittelemme, että tutustut näihin alueisiin etukäteen. Huomaa myös, että navigaattorit eivät aina tunnista ZTL:n rajoja, joten kannattaa olla erityisen varovainen.

    Viimeisenä huomautuksena on tärkeätä pitää mielessä, että vaikka voit ajaa autolla Rooman historiallisessa keskustassa aikoina, jolloin ZTL ei ole aktiivinen, et voi koskaan pysäköidä sinne. Pysäköinti alueella on varattu vain paikallisille asukkaille.

     

    Voinko vuokrata asuntoauton Roomassa?

    Tottakai! Toinen tapa tutustua paitsi itse ikuiseen kaupunkiin, mutta myös loistavaan Lazion maaseutuun Keski-Italiassa, on käyttämällä hyväksi asuntoautoja Roomassa. Matkailuautolla voit suunnitella reittiä täysin vapaasti ja riippumattomasti. Hotelli neljällä pyörällä merkitsee vapautta ja mukavuutta samaan aikaan. Italian suurkaupunki ja kauniit maaseudut odottavat sinua!


    Matkaopas Rooma

    Roomassa matkustajat ovat todella hemmoteltuja eri valinnoilla, kun kyse on mitä tehdä ja nähdä kaupungissa, joka oli aikaisemmin sivistyneen maailman keskusta. Rooma, joka on ollut suosittu antiikin ajoista lähtien, hämmästyttää ja ilahduttaa kävijöitä poikkeuksellisilla nähtävyyksillä ja merkittävällä arkkitehtuurilla, joka esittelee rikasta, monipuolista historiaa, joka ulottuu vuosituhansien taakse. Haluatpa sitten tutustua kaupunkiin tai käyttää sitä lähtökohtana kiertomatkalle niemimaan halki, tässä on muutamia ehdotuksia matkallesi!

    Autonvuokraus ja päivämatkat Roomassa

    Rooma sijaitsee kätevästi suunnilleen puolivälissä Italian niemimaata ja tarjoaa loistavan lähtökohdan tutkia koko maata. Miksi et suunnittele kiertomatkaa Lazioon, vietä rauhallista päivää rannalla tai tutustu Välimeren todelliseen makuun lähtemällä luonnonkauniille matkalle rannikkoa pitkin? Ainoa vaikeus tässä on päättää, mitä tehdä ensin, mutta autovuokraamosta Roomasta löydät aina täydellisen menopelin!

    Toscana

    Lähde Roomasta kiertomatkalle Toscanaan ja näe tämän alueen parhaimmat paikat lähellä Sienaa. Voit tutustua maaseutuun, jossa historialliset kukkulat kylpevät auringosa ja Toscanan maatilat kukoistavat. Matkallasi Roomasta Toscanaan pysähdy ensin Montepulcianossa, joka on tunnettu hienosta viinistä ja maisemista. Renaissance hilltown tunnetaan parhaiten sen täyteläisen punaviinin Vino Nobile di Montepulcianon tuotannosta. Opi lisää kävelykierroksella ja näe upeita nähtävyyksiä, kuten Firenzen tyylinen kellotorni, katedraali, jonka julkisivua vielä valmistellaan, keskiaikaiset viinikellarit ja vanhat kaupunginmuurit. Matkaa tauon jälkeen kauemmaksi Toscanaan ja tutki Montalcinon aluetta. Kuuntele, kuinka paikalliset viinitarhat tuottavat tunnustettua Brunello di Montepulciano -viiniä ja maista lasillinen kolmen ruokalajin lounaalla paikallisella maatilalla. Perinteisen toscanalaisen menun valikoimasta löytyyn tuoreita maataloustuotteita sekä paikallisia viinejä. Maatilalta suuntaa Pienzaan, joka on yksi alueen Unescon maailmanperintökohteista. Ihastele historiallista keskustaa ja katsele kaunista arkkitehtuuria. Maista Pienzan arvostettua tuotetta pecorino-juuston myymälässä.

    Firenze

    Matkusta junalla Roomasta Firenzeen päiväretkelle ja tutustu yhteen Italian suosituimmista kohteista. Matkan jälkeen tutustu Firenzen suurimpiin nähtävyyksiin aloittamalla Duomosta ja edelleen Ponte Vecchion, Via dei Cerretanin, Piazza della Repubblican ja Piazza della Signorian ohitse tutustumalla samalla kaupungin historiaan. Suuntaa Uffizi-gallerialle ja näe renessanssin ajan mestariteoksia, kuten Leonardo da Vinciin Marian ilmestys. Tutustu kaupunkiin vaikkapa opastetulla kävelykierroksella ja nauti paikallista ruokaa perinteisessä ravintolassa. Koe ihastuttavat näkymät ja maisemat Michelangelon aukiolla ja Bobolin puistossa, tai jos pidät taiteesta, älä jätä välistä Accademia -galleriaa, josta löytyy Michelangelon David veistos. Iltapäivällä vaeltele renessanssin kaupungissa ennen matkaa takaisin Roomaan. Kävelymatka kaupungin keskustan läpi ei ole täydellinen ilman pysähtymistä Firenzen katedraaliin (Santa Maria dei Fiorin katedraali) ja kiipeämistä Brunelleschin kupoliin.

    Capri

    Käy päiväretkellä Italian Capri-saarella suurnopeusveneellä. Kun saavut saarelle venematkan jälkeen, käy Caprin kaupungin ja Anacaprin kukkulakylän nähtävyyksillä ja maistele limoncelloa ja osta paikallisia hajuvesiä. Tämä tutustumiskierros on erinomainen tapa tutustua saareen miellyttävästi, jonka kruunaa opastettu kierros paikallisen oppaan informatiivisilla kommenteilla. Nauti luonnonkauniista maisemista ja pysähdy Limoncello-myymälässä, jossa voit maistaa tätä italialaista likööriä ja oppia, miten se valmistetaan. Lopuksi käy Carthusia-hajuvesimyymälässä, jossa käsityönä tehdyt hajuvedet luodaan paikallisten ja luonnollisten ainesosien avulla. Voit mennä ostoksille putiikkeihin, lounastaa paikallisessa ravintolassa, josta on näkymät merelle tai lähde venematkalle kuuluisaan Blue Grotto -puistoon. Luolan kuuluisa sininen sävy on peräisin eri säteiden yhdistelmästä, jotka tulevat vedenalaisesta ontelosta ja yhdistyvät auringonvaloon, joka pääsee sinne luolan ainoasta sisäänkäynnistä.

    Tekemistä Roomassa

    Tämä voi kuulostaa kliseeltä, mutta ei ole olemassa parempaa neuvoa ikuisen kaupungin matkailijoille kuin vanha sanonta: "When in Rome, do as the Romans do", eli maassa maan tavalla. Tietenkin, yli 2000 vuoden olemassaolon jälkeen täältä löytyy tarpeeksi tutkittavaa, mikä voi pitää sinut kiireisenä vuosikausia. Maukasta pastaa ja gelatoja, paikkoja joissa voit ostaa kaikkea käsitöistä suunnittelijoiden muotiin, arkeologiset kohteet, barokkikirkot, museoiksi muutetut villat ja tarpeeksi taidetta ylikuormittaa aistisi. Auto autovuokraamosta Roomasta vie sinut kaupungin nähtävyyksien lisäksi myös ympäröiville alueille. Olitpa sitten ensikertalainen, tai ehkä käyt Roomassa usein, tässä on meidän sosittelemat kohteet!

    • Forum Romanum: Forum Romanumin valtavalla arkeologisella alueella ja kulkiessa sen raunioiden läpi voit melkein kuvitella muinaisen Rooman kansalaisia kulkemassa mukulakivikadulla toogissa tuomassa uhreja temppeleihin. Opas voi olla hyvä vaihtoehto, sillä voit erehtyä Augustinin talon Livian taloksi, koska kompleksissa ei ole merkitty mikä on mitäkin. Rakennukset ovat peräisin noin 500 eKr ajoilta, mutta sitä laajensi Julius Caesar, Augustus Caesar, Domitian ja Trajan. Itse asiassa näet Rooman Imperiumin jälkiä, jotka ulottuvat Forumin rajojen ulkopuolelle, joista muutamia ovat Trajanin pylväs, Tituksen kaari ja Circus Maximus. Vierailusi jälkeen foorumilla kokeile onneasi Bocca della Veritàssa, joka on kiveen kaiverrettu parrakkaan miehen veistos. Myytin mukaan se puree käden irti kaikilta, ketkä eivät kerro totuutta. Alue on auki aamusta iltaan ja liput alueelle on ostettava Imperial Fora-museosta. Liput on pakollista varata ennakkoon.

    • Colosseum: Rooman kaikkein kansainvälisesti tunnetuimmalla symbolilla, Colosseumilla, on pitkä ja verinen historia. Se avattiin 80 eKr ja pääasiassa viihdyttämään joukkoja julmissa ja barbaarisissa peleissä. Näitä olivat esimerkiksi gladiaattoreiden taistelut ja eläinten kamppailut, jotka joskus saattoivat kestää jopa yli 100 päivää peräkkäin. Se oli Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri ja sinne uskotaan mahtuvan jopa 50 000 ihmistä. Vuosisatoja kestäneestä laiminlyönnistä huolimatta, jolloin sieltä ryövättiin runsaasti kiveä ja pronssisia kiinnikkeitä muita rakennuksia varten 1800-luvulle asti, se on pysynyt suurimmaksi osaksi entisellään. Nykyään lähes 4 miljoonaa ihmistä vierailee täällä vuosittain. Osta liput etukäteen tai ole valmis odottamaan erittäin pitkissä jonoissa. Roman Forumin, Colosseumin ja Palatinuksen yhdistetyllä lipulla pääset sisään kaikkiin kolmeen kohteeseen ja voit ohittaa jonot Colosseumissa. Erinomainen aika käydä Colosseumissa on alkuillasta, jolloin sytytetään valoja sen ympärille.

    • Via Appia: Jos haluat nähdä enemmän Rooman muinaisia nähtävyyksiä sen historiallisen keskustan lisäksi, lähde kaupungin ulkopuolelle pyöräretkelle Via Appia reittiä pitkin. Tutki Aurelian muurien raunioita, Trajanin kylpylöitä ja San Calliston katakombeja, jotka ovat peräisin kristinuskon ensimmäisiltä vuosisadoilta. Opi lisää entisen Rooman hautaustoimista ja nauti maaseudun maisemista. Via Appia rakannettiin vuonna 312 eKr yhdistämään Rooma Etelä-Italiaan ja siitä tuli yksi tärkeimmistä Rooman tasavallan kaduista. Taita matkasi polkupyörällä, jotta voit kulkea mahdollisimman pitkiä matkoja nauttiessasi Roman maaseudun raikkaasta ilmasta. Aja vanhojen nähtävyyksiä ohitse, kuten Trajanin kylpylät, Aurelian muurit, Maxentiuksen sirkus, Caecilia Metellan hautakammio ja Caffarellan puisto. Ihaile maaseudulla sijaitsevia italialaisia maisemia ja vuosisatoja vanhoja raunioita. Kun pääset San Calliston katakombomeihin, mene alas maanalaisiin tunneleihin. Matka yhteensä pyörällä Via Appia reittiä pitkin on noin 30 km.

    • Oopperaa: Maassa, jossa syntyi monia maailman tunnetuimpia oopperoita ja laulajia, ooppera on todella osa italialaista elämää. Olitpa sitten elinikäinen opperan fanaatikko tai ehkä kamppailet Toscan ja Traviatan erojen kanssa, lisäämällä oopperailta lomallasi tekee siitä todella italialaisen kokemuksen. Roomasta löytyy muutamia arvostetuimpia kohteita, jossa kannattaa katso kaupungin parhaimpia oopperoita. Avautumisen jälkeen vuonna 1880 Rooman Teatro dell'Opera on esittänyt joitakin oopperan upeimmista ja arvokkaimmista esityksistä. Se on ehkä kaikista tunnetuin yhden tietyn konsertin takia; Kolmen tenorin ensimmäinen esiintyminen ja legendaarinen Luciano Pavarotti. Santa Cecilian kansallinen akateemia on yksi maailman vanhimmista musiikki-instituutioista, joka löytyy kaupungin keskustasta. Sen ulkoi-ilma amfiteatteria ja 3 uutta konserttisalia, kaikki tarjoavat selvästi erilaisen ulottuvuuden oopperakokemukselle. Yli 100 vuotta vanhassa Salone Margherita teatterissa voit varata oopperasi llisäksi 5 ruokalajin aterian.

    • Italialainen keittiö: Italialainen ruoka on hyvin alueellista ja vaikka saatat nähdä ruokia, kuten ragù alla bolognese (tyypillinen liha-kastike, joka saapuu Bolognasta) ravintolan menulla, kokeile kuitenkin roomalaisia ruokalajeja. Perinteisesti roomalaisia erikoisuuksia ovat yksinkertaisia annoksia, jotka on valmistettu vain muutamista ainesosia käyttämällä kokeiltuja ja toimivia menetelmiä. Tyypillisiä alkupaloja ovat paistetut artisokat, paistettua suolakurkkua ja runsaasti juustoa ja salamia. Klassisimpiin roomalaisiin pastoihin kuuluvat bucatini all'amatriciana, mausteinen tomaattikastike, peperoncino, guanciale (sian poski) ja ricotta. Aloita italialaisilla pikkusuolaisilla ja viinillä ja tilaa maukas italialainen pizza. Kokeile kaikkia näitä ruokia tyypillisissä Rooman Trattorioissa ja suuntaa La Carbonaraan Montissa. Kunnollista kokemusta varten Rooman perinteisiä ruokia käy Michelin-tähden Ristorante All'Oroonissa. Älä myöskään unohda ostaa jäkiruoaksi tyypillistä italialaista gelatoa.

    Käytännöllisiä linkkejä

    Rooman turisti-info