Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ROOMA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ilmainen peruutus 48 tuntia ennen noutoa
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna maanantaista lauantaihin
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla

  Autonvuokraus Rooma - Löydä täydellinen autosi

  Auto Europe voi luvata unohtumattoman kokemuksen lomallesi ja on omistautunut löytämään oikean auton oikeaan hintaan seuravalle matkallesi Roomassa. Autonvuokraus Roomassa antaa sinulle mahdollisuuden tutkia kaupunkia ja sen ympäristöä mukavasti riippumattomana. Vanhanaikaisessa Rooman suurkaupungissa emme välttämättä suosittele suurinta mahdollista autoa, mutta voit silti valita matkasuunnitelmiisi sopivan autoluokan pienemmistä kaksiovisista autoista suuriin tila-autoihin. Mikäli olet työmatkalla tai muuten vain kaipaat jotakin hieman erityisempää, voimme järjestää sinulle myös haluamasi luksusauton. Auto Europe tekee yhteistyötä pienten paikallisten ja suurten kansainvälisten autovuokraamojen kanssa, joten valinnanvaraa on myös hinnoittelussa. Lue autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Roomasta ja asiakkaittemme kokemuksia.

  Rooma on historiallinen vanha kaupunki, josta löytyy nykyajan piirteitä. Rooman esihistoriallisesta keskustasta, joka on yksi Unescon maailmanperintökohde, aina Vatikaaniin asti, se on täynnä ihmeitä. Olitpa sitten Roomassa 3 päivää, 3 viikkoa tai 3 kuukautta, ole valmis astumaan maailman suurimpaan ulkoilmamuseoon. Voit päättää seurata tyypillisiä turistipolkuja tai ole tarpeeksi rohkea ja suuntaa pois turistimassoista. Niin tai näin, Rooma hurmaa, yllättää ja jättää sinut haluamaan lisää. Tämä on yksi romanttisimmista kohteista häämatkoille, suosituimmista lomakohteista ja moderni muodin kaupunki. Kaupungin lievä Välimeren ilmasto on toinen vakuuttava vetovoimatekijä vierailijoille viileästä pohjoisesta, sekä sykkivä kaupungin energia ja ilmapiiri. Jos kaupunkielämä alkaa käydä raskaaksi, autonvuokraus Roomasta mahdollistaa matkan hetkeksi vaikkapa kiertomatkalle Lazio Sabinaan.

  Liikenne Roomassa

  Roomaa ympäröi moottoritiekehä (Grande Raccordo Anulare tai lyhennettynä GRA). Ajaminen tätä tietä pitkin antaa mahdollisuuden välttää kaupungin keskustan ruuhkia. Sinun kannatta tutustua liikenteeltä rajoitettuihin alueisiin, joita löytyy Rooman keskustasta. Italiaksi niitä kutsutaan nimillä Zona a Traffico Limitato tai ZTL, ja niistä suurimmat löytyvät keskustasta historialliselta alueelta (Centro Storico) ja Trasteverestä. Vain asukkaat ja rekisteröityneet kulkuneuvot voivat ajaa näillä alueilla, jotka ovat myös valvonnan alla. Kameat voivat tallentaa auton rekisterinumeron ja jos sinulla ei ole lupaa ajaa alueella, saat tuntuvat sakot. On tärkeää, että tutustut rajoitettuihin alueisiin, sillä vaikka ajatkin alueelle vahingossa, suuren liikenteen määrän takia nopeasti poistuminen voi olla vaikeaa ja kamera on jo saattanut tallentaa sinut. Lupa-asioista saat lisätietoa kysymällä omalta autovuokraamoltasi Roomassa. Jos päätät ajaa Rooman keskustassa sinun on varauduttava hieman kaaottisempaan ajotyyliin. Kaupungin vanhat kadut ovat kapeita kahdelle autolle ja liikennemerkkejä tai -kylttejä näkee harvemmin.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Roomassa

  Rooman keskustassa parkkipaikkojen löytäminen voi olla haastavaa. Useimmat niistä on merkitty sinisillä raidoilla, joka tarkoittaa, että sinun on maksettava parkista automaatilla, joka hyväksyy lähinnä vain kolikoita. Pysäköinti on rajatonta ja sinun on maksettava per tunti. Sinulla on myös mahdollisuus maksaa pysäköinnistä yksityisillä parkkipaikoilla ennakkoon netissä, jotta voit parkkeerata ilman, että sinun tarvisi huolestua parkkipaikan löytämisesetä. Parkkihalleja löytyy kaupungin keskustan ympärillä. Jotkut niistä ovat auki koko päivän. Halvin vaihtoehto on jätää auto kantakaupunkien juna-asemien parkkipaikoille ja matkustaa kaupunkiin julkisilla. Tutustu muihin Italian liikennesääntöihin täällä.

  Rooman lentokentät

  Roomasta löytyy kaksi lentokenttää. Rooman Fiumicino, tai toiselta nimeltään Leonardo da Vincin lentokenttä, on kaupungin kansainvälinen ja suurimpi lentokenttä. Se sijaitsee 29 kilometriä lounaaseen Roomasta ja on kytketty kaupunkiin junalla ja maanteitse. Juna-ajomatka kestää noin 30 minuuttia ja se kulkee Rooman Terminin rautatieasemalle asti. Lentokentällä on 3 matkustajaterminaalia ja se tarjoaa monipuolisia palveluja, kuten kokoushuoneita, pankkeja, kahviloita, ravintoita ja kauppoja, joista voit ostaa sekä paikallisia italialaisia tuotteita, että kansainvälisiä tavaroita.

  Ciampinon kotimaan lentokenttä sijaitsee 12 km kaakkoon Rooman keskustasta, suoraan kehätien varrella. Ciampinon lentoasema avattiin vuonna 1916, ja se on yksi vanhimmista vielä käytössä olevista lentoasemista. Leonardo da Vinci -lentokentän avaamisesta lähtien Ciampino on hoitanut lähes yksinomaan charter- ja johtokunnan lennoja. Halpalentoyhtiöt ovat vahvistaneet Ciampinoa, se on nyt yksi Italian vilkkaimmista ja nopeimmin kasvavista lentokentistä.

  Fiumicino - Leonardo da Vinci International Airport (FCO)
  Nettisivut: www.adr.it/
  Puhelin: +39 06 65951

  Ciampino Airport (CIA)
  Nettisivut: www.adr.it/
  Puhelin: +39 06 65951

  Tekemistä Roomassa

  Tämä voi kuulostaa kliseeltä, mutta ei ole olemassa parempaa neuvoa ikuisen kaupungin matkailijoille kuin vanha sanonta: "When in Rome, do as the Romans do", eli maassa maan tavalla. Tietenkin, yli 2000 vuoden olemassaolon jälkeen täältä löytyy tarpeeksi tutkittavaa, mikä voi pitää sinut kiireisenä vuosikausia. Maukasta pastaa ja gelatoja, paikkoja joissa voit ostaa kaikkea käsitöistä suunnittelijoiden muotiin, arkeologiset kohteet, barokkikirkot, museoiksi muutetut villat ja tarpeeksi taidetta ylikuormittaa aistisi. Olitpa sitten ensikertalainen, tai ehkä käyt Roomassa usein, tässä on meidän sosittelemat kohteet!

  • Forum Romanum: Forum Romanumin valtavalla arkeologisella alueella ja kulkiessa sen raunioiden läpi voit melkein kuvitella muinaisen Rooman kansalaisia kulkemassa mukulakivikadulla toogissa tuomassa uhreja temppeleihin. Opas voi olla hyvä vaihtoehto, sillä voit erehtyä Augustinin talon Livian taloksi, koska kompleksissa ei ole merkitty mikä on mitäkin. Rakennukset ovat peräisin noin 500 eKr ajoilta, mutta sitä laajensi Julius Caesar, Augustus Caesar, Domitian ja Trajan. Itse asiassa näet Rooman Imperiumin jälkiä, jotka ulottuvat Forumin rajojen ulkopuolelle, joista muutamia ovat Trajanin pylväs, Tituksen kaari ja Circus Maximus. Vierailusi jälkeen foorumilla kokeile onneasi Bocca della Veritàssa, joka on kiveen kaiverrettu parrakkaan miehen veistos. Myytin mukaan se puree käden irti kaikilta, ketkä eivät kerro totuutta. Alue on auki aamusta iltaan ja liput alueelle on ostettava Imperial Fora-museosta. Liput on pakollista varata ennakkoon.

  • Colosseum: Rooman kaikkein kansainvälisesti tunnetuimmalla symbolilla, Colosseumilla, on pitkä ja verinen historia. Se avattiin 80 eKr ja pääasiassa viihdyttämään joukkoja julmissa ja barbaarisissa peleissä. Näitä olivat esimerkiksi gladiaattoreiden taistelut ja eläinten kamppailut, jotka joskus saattoivat kestää jopa yli 100 päivää peräkkäin. Se oli Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri ja sinne uskotaan mahtuvan jopa 50 000 ihmistä. Vuosisatoja kestäneestä laiminlyönnistä huolimatta, jolloin sieltä ryövättiin runsaasti kiveä ja pronssisia kiinnikkeitä muita rakennuksia varten 1800-luvulle asti, se on pysynyt suurimmaksi osaksi entisellään. Nykyään lähes 4 miljoonaa ihmistä vierailee täällä vuosittain. Osta liput etukäteen tai ole valmis odottamaan erittäin pitkissä jonoissa. Roman Forumin, Colosseumin ja Palatinuksen yhdistetyllä lipulla pääset sisään kaikkiin kolmeen kohteeseen ja voit ohittaa jonot Colosseumissa. Erinomainen aika käydä Colosseumissa on alkuillasta, jolloin sytytetään valoja sen ympärille.

  • Via Appia: Jos haluat nähdä enemmän Rooman muinaisia nähtävyyksiä sen historiallisen keskustan lisäksi, lähde kaupungin ulkopuolelle pyöräretkelle Via Appia reittiä pitkin. Tutki Aurelian muurien raunioita, Trajanin kylpylöitä ja San Calliston katakombeja, jotka ovat peräisin kristinuskon ensimmäisiltä vuosisadoilta. Opi lisää entisen Rooman hautaustoimista ja nauti maaseudun maisemista. Via Appia rakannettiin vuonna 312 eKr yhdistämään Rooma Etelä-Italiaan ja siitä tuli yksi tärkeimmistä Rooman tasavallan kaduista. Taita matkasi polkupyörällä, jotta voit kulkea mahdollisimman pitkiä matkoja nauttiessasi Roman maaseudun raikkaasta ilmasta. Aja vanhojen nähtävyyksiä ohitse, kuten Trajanin kylpylät, Aurelian muurit, Maxentiuksen sirkus, Caecilia Metellan hautakammio ja Caffarellan puisto. Ihaile maaseudulla sijaitsevia italialaisia maisemia ja vuosisatoja vanhoja raunioita. Kun pääset San Calliston katakombomeihin, mene alas maanalaisiin tunneleihin. Matka yhteensä pyörällä Via Appia reittiä pitkin on noin 30 km.

  • Oopperaa: Maassa, jossa syntyi monia maailman tunnetuimpia oopperoita ja laulajia, ooppera on todella osa italialaista elämää. Olitpa sitten elinikäinen opperan fanaatikko tai ehkä kamppailet Toscan ja Traviatan erojen kanssa, lisäämällä oopperailta lomallasi tekee siitä todella italialaisen kokemuksen. Roomasta löytyy muutamia arvostetuimpia kohteita, jossa kannattaa katso kaupungin parhaimpia oopperoita. Avautumisen jälkeen vuonna 1880 Rooman Teatro dell'Opera on esittänyt joitakin oopperan upeimmista ja arvokkaimmista esityksistä. Se on ehkä kaikista tunnetuin yhden tietyn konsertin takia; Kolmen tenorin ensimmäinen esiintyminen ja legendaarinen Luciano Pavarotti. Santa Cecilian kansallinen akateemia on yksi maailman vanhimmista musiikki-instituutioista, joka löytyy kaupungin keskustasta. Sen ulkoi-ilma amfiteatteria ja 3 uutta konserttisalia, kaikki tarjoavat selvästi erilaisen ulottuvuuden oopperakokemukselle. Yli 100 vuotta vanhassa Salone Margherita teatterissa voit varata oopperasi llisäksi 5 ruokalajin aterian.

  • Italialainen keittiö: Italialainen ruoka on hyvin alueellista ja vaikka saatat nähdä ruokia, kuten ragù alla bolognese (tyypillinen liha-kastike, joka saapuu Bolognasta) ravintolan menulla, kokeile kuitenkin roomalaisia ruokalajeja. Perinteisesti roomalaisia erikoisuuksia ovat yksinkertaisia annoksia, jotka on valmistettu vain muutamista ainesosia käyttämällä kokeiltuja ja toimivia menetelmiä. Tyypillisiä alkupaloja ovat paistetut artisokat, paistettua suolakurkkua ja runsaasti juustoa ja salamia. Klassisimpiin roomalaisiin pastoihin kuuluvat bucatini all'amatriciana, mausteinen tomaattikastike, peperoncino, guanciale (sian poski) ja ricotta. Aloita italialaisilla pikkusuolaisilla ja viinillä ja tilaa maukas italialainen pizza. Kokeile kaikkia näitä ruokia tyypillisissä Rooman Trattorioissa ja suuntaa La Carbonaraan Montissa. Kunnollista kokemusta varten Rooman perinteisiä ruokia käy Michelin-tähden Ristorante All'Oroonissa. Älä myöskään unohda ostaa jäkiruoaksi tyypillistä italialaista gelatoa.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Roomassa

  Toscana

  Lähde Roomasta kiertomatkalle Toscanaan ja näe tämän alueen parhaimmat paikat lähellä Sienaa. Voit tutustua maaseutuun, jossa historialliset kukkulat kylpevät auringosa ja Toscanan maatilat kukoistavat. Matkallasi Roomasta Toscanaan pysähdy ensin Montepulcianossa, joka on tunnettu hienosta viinistä ja maisemista. Renaissance hilltown tunnetaan parhaiten sen täyteläisen punaviinin Vino Nobile di Montepulcianon tuotannosta. Opi lisää kävelykierroksella ja näe upeita nähtävyyksiä, kuten Firenzen tyylinen kellotorni, katedraali, jonka julkisivua vielä valmistellaan, keskiaikaiset viinikellarit ja vanhat kaupunginmuurit. Matkaa tauon jälkeen kauemmaksi Toscanaan ja tutki Montalcinon aluetta. Kuuntele, kuinka paikalliset viinitarhat tuottavat tunnustettua Brunello di Montepulciano -viiniä ja maista lasillinen kolmen ruokalajin lounaalla paikallisella maatilalla. Perinteisen toscanalaisen menun valikoimasta löytyyn tuoreita maataloustuotteita sekä paikallisia viinejä. Maatilalta suuntaa Pienzaan, joka on yksi alueen Unescon maailmanperintökohteista. Ihastele historiallista keskustaa ja katsele kaunista arkkitehtuuria. Maista Pienzan arvostettua tuotetta pecorino-juuston myymälässä.

  Firenze

  Matkusta junalla Roomasta Firenzeen päiväretkelle ja tutustu yhteen Italian suosituimmista kohteista. Matkan jälkeen tutustu Firenzen suurimpiin nähtävyyksiin aloittamalla Duomosta ja edelleen Ponte Vecchion, Via dei Cerretanin, Piazza della Repubblican ja Piazza della Signorian ohitse tutustumalla samalla kaupungin historiaan. Suuntaa Uffizi-gallerialle ja näe renessanssin ajan mestariteoksia, kuten Leonardo da Vinciin Marian ilmestys. Tutustu kaupunkiin vaikkapa opastetulla kävelykierroksella ja nauti paikallista ruokaa perinteisessä ravintolassa. Koe ihastuttavat näkymät ja maisemat Michelangelon aukiolla ja Bobolin puistossa, tai jos pidät taiteesta, älä jätä välistä Accademia -galleriaa, josta löytyy Michelangelon David veistos. Iltapäivällä vaeltele renessanssin kaupungissa ennen matkaa takaisin Roomaan. Kävelymatka kaupungin keskustan läpi ei ole täydellinen ilman pysähtymistä Firenzen katedraaliin (Santa Maria dei Fiorin katedraali) ja kiipeämistä Brunelleschin kupoliin.

  Capri

  Käy päiväretkellä Italian Capri-saarella suurnopeusveneellä. Kun saavut saarelle venematkan jälkeen, käy Caprin kaupungin ja Anacaprin kukkulakylän nähtävyyksillä ja maistele limoncelloa ja osta paikallisia hajuvesiä. Tämä tutustumiskierros on erinomainen tapa tutustua saareen miellyttävästi, jonka kruunaa opastettu kierros paikallisen oppaan informatiivisilla kommenteilla. Nauti luonnonkauniista maisemista ja pysähdy Limoncello-myymälässä, jossa voit maistaa tätä italialaista likööriä ja oppia, miten se valmistetaan. Lopuksi käy Carthusia-hajuvesimyymälässä, jossa käsityönä tehdyt hajuvedet luodaan paikallisten ja luonnollisten ainesosien avulla. Voit mennä ostoksille putiikkeihin, lounastaa paikallisessa ravintolassa, josta on näkymät merelle tai lähde venematkalle kuuluisaan Blue Grotto -puistoon. Luolan kuuluisa sininen sävy on peräisin eri säteiden yhdistelmästä, jotka tulevat vedenalaisesta ontelosta ja yhdistyvät auringonvaloon, joka pääsee sinne luolan ainoasta sisäänkäynnistä.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Rooman perustaminen ulottuu sivilisaation alkuaikoihin. Se on niin vanha, sitä kutsutaan nykyään "ikuiseksi kaupungiksi". Modernit historioitsijat uskovat, että kaupunki perustettiin vuonna 625 eKr. Alussa Roomaa hallitsivat kuninkaat, mutta vain seitsemän kuninkaan jälkeen roomalaiset ottivat vallan ja hallitsivat sitä itse. He perustivat senaatin ja tästä eteenpäin puhutaan Rooman tasavallasta. Rooman tasavalta menestyi erittäin hyvin ja se kesti melkein 500 vuotta. Sen suurin haaste olivat karhaginilaiset. Carthage oli erittäin vahva kaupunki Pohjois-Afrikassa ja näiden kaupunkien välinen taistelu oli pitkä ja tapahtui maalla ja merellä. Rooma lopulta voitti ja Carthage tuhoutui kokonaan vuonna 146 eKr. Rooman kuuluisin henkilö oli epäilemättä Julius Caesar. Hän oli roomalainen poliitikko ja päällikkö, kuka valloitti laajoja alueita Pohjois-Ranskassa. Vuonna 49 eKr Caesar valloitti itse Rooman, jota hän hallitsi diktaattorina. Hänen elämänsä kuitenkin päättyi, kun hänet surullisesti murhattiin Roomaan senaatissa. Paavin vallan nousu, kristinuskon leviäminen ja useiden pyhiinvaeltajien ja maahanmuuttajien massat lopulta aiheuttivat Rooman valtakunnan romahtamisen.

  Kun kristilliset hallitsijat ilmaantuivat eri puolilla Eurooppaa, paavin valta ja Rooman merkitys kasvoi erityisesti pyhiinvaellusmatkakohteena. Kun paavien rikkaus kasvoi, Roomasta tuli paavivaltioiden keskus. 1600-luvulla Euroopan kulttuurinen painopiste siirtyi Italiasta Ranskaan ja pyhiinvaeltajat vähenivät. 1700-luvun lopulla Napoleon hyökkäsi Roomaan, asukkaat yrittivät vallankumousta useamman kerran ja lopulta Ranskan joukkojen lähdettyä italialaiset joukot saapuivat Roomaan ja pakottivat paavin luopumaan vallastaan. Vuonna 1871 Roomasta tuli osa Italiaa ja sen pääkaupunki, jolloin se jälleenrakennettiin. Benito Mussolini otti kaupungin valtaansa vuonna 1922. Hän antoi Vatikaanille itsenäisen valtion aseman Roomassa, mutta hänen hallintonsa kaatui toisen maailmansodan aikana. Rooma pelastui konfliktilta ilman suurta vahinkoa ja on johtanut Italiaa tähän päivään asti. Vuonna 1993 kaupunki sai ensimmäisen valitun pormestarin.

  Rooma sijaitsee Lazio-alueella Keski-Italiassa Tiber-joen rannalla. Modernin Rooman läpi virtaa myös toinen joki, Aniene, joka virtaa Tiberiin historiallisen keskustan pohjoispuolella. Vaikka kaupungin keskusta on noin 24 kilometriä sisämaassa Tyrrhenanmereltä, kaupungin alue ulottuu rannalle, jossa sijaitsee lounaispuolinen Ostian alue. Rooman keskialueen korkeus vaihtelee 13 metristä 139 metriin merenpinnan yläpuolella, korkein huippu on Monte Mario. Rooman kaupungin alueen pinta-ala on noin 1285 neliökilometriä, johon kuuluu monia viheralueita. Roomassa vallitsee Välimeren ilmasto, jossa talvet ovat viileitä ja kosteita ja kesät lämpimiä ja kuivia. Lämpimimmät kuukaudet ovat heinä- ja elokuu, jolloin lämpötila voi nousta 30°C. Joulu- ja tammikuu ovat kylmimpiä, mutta lämpötila ei putoa nollan alapuolelle, vaan on noin 8°C. Lumisade on harvinaista, mutta kevyttä lumisadetta esiintyy lähes joka vuosi.

  Matkustaminen Roomassa

  Rooman keskustassa liikenne on moottoriajoneuvoilta rajoitettu, joten on hyvä idea lähteä tutkimaat niitä kaupungin keskustan alueita ja nähtävyyksiä julkisilla kulkuneuvoilla. Julkisesta liikenteestä vastaa ATAC ja liput on ostettava ennakkoon ja leimattava ennen kulkuneuvoon astumista. Niitä myydään metroasemilla ja suurimmilla bussipysäkeillä, sekä sanomalehtikioskeissa ja lippuautomaateissa. Rooman joukkoliikenteen liput ovat suhteellisen yksinkertaisia, kaupungissa ei ole monimutkaisia aluerajoituksia tai rajoitettuja aikoja. Kertalippu on voimassa yhdelle metromatkalle tai 100 minuuttia bussilla. 1-3 päivän liput ovat voimassa rajattomasti kaikissa metroissa, busseissa ja junissa. Liput eivät ole voimassa ainoastaan lentokenttäbusseissa, Leonardo Express-junassa, junissa Rooman satamaan ja hop-on/hop-off busseissa. Autovuokraamoja Roomassa löytyy hajallaan pitkin kaupunkia, joten voit halutessa noutaa autosi myös tietyssä kaupunginosassa matkasi helpottamiseksi.

  Metro
  Kaupungin kokoon nähden, sen metroverkosto on suhteellisen pieni (the Metropolitana), jonka ansiosta sitä on helppo käyttää. Metrolla on kolme linjaa, A-linja, joka on väriltään oranssi, B-linja on sininen ja C-linja vihreä. Linjat kulkevat Terminin päärautatieaseman kautta. C-linjasta on tällä hetkellä vähän hyötyä matkailijoille, se kulkee kaakkoisosassa sijaitsevan Monte Compatrin ja Centro di Centocelle välillä kaupungin laitamilla. Suunnitelmissa on laajentaa linja kaupungin keskustaan. Huomaat, että metro ei kata suurinta osaa Rooman keskustasta. Metro ei ole käytössä yöaikaan.

  Linja-autot
  Roomassa kulkee useita busseja, jonka takia bussit ovat kannattavin vaihtoehto, mutta ne voivat olla välillä todella ruuhkaisia. Termini Central ja Piazza Venezia ovat kaksi suurinta linja-autoasemaa. Normaalisti löydät vähintään yhden suoran linjan, joka kulkee määränpäähäsi lyhyillä matkoilla. Linja-autot kulkevat myös hyvin tiheään tahtiin. Yleisimmät bussilijat eivät kulje yöllä, mutta sen sijaan yöaikaan kulkee joitakin yöbusseja. Matkaajien myös kannattaa harkita hop-on/hop-off bisseja, joiden reitillä näkee kaikki suosituimmat nähtävyydet.

  Junat ja raitiovaunut
  Termini on Rooman päärautatieasema, jolla kulkee eniten matkustajia koko Italiassa. Asemalta on useita yhteyksiä paikallisille alueille sekä kauemmaksi Italiaan. Roma Tiburtina on toiseksi suurin asema Roomassa, jolle kaavaillaan yhteyksiä luotijunille. Raitiovaunuverkosto koostuu kuudesta eri raitiovaunulinjasta. Suurimmaksi osaksi raitiovaunut palvelevat Rooman asuinalueita, jossa matkailijat eivät vieraile usein, mutta linja 8 on hyvä vaihtoehto, sillä se kulkee historiallisessa keskustassa.

  Voinko vuokrata asuntoauton Roomassa?

  Toinen tapa tutustua paitsi itse Ikuiseen kaupunkiin, mutta myös loistavaan Lazion maaseutuun Keski-Italiassa, on käyttämällä hyväksi asuntoautoja Roomassa. Matkailuautolla voit suunnitella reittiä täysin vapaasti ja riippumattomasti. Hotelli neljällä pyörällä merkitsee vapautta ja mukavuutta samaan aikaan. Italian suurkaupunki ja kauniit maaseudut odottavat sinua!

  Käytännöllisiä linkkejä

  Rooman turisti-info

  Takaisin alkuun