Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO NIZZA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Nizza – kiertele Ranskan Rivieraa

  Autonvuokraus Nizza

  Hienostuneella Côte d'Azurilla eli Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizza on virkeä ja elegantti kaupunki. Maantieteellisesti Nizza koostuu kahdesta suuresta lahdesta. Kaupunki nousee tasaisesta rannasta lempeästi kohoaviin kukkuloihin, minkä jälkeen sitä nostavat ympäröivät vuoret, jotka edustavat Ligurian Alppien eteläistä osuutta. Alueen luonnollinen kasvillisuus on tyypillistä Välimeren maisemaa, jossa on runsaasti leveälehtisiä ikivihreitä pensaita. Nizza on myös yksi Ranskan väkirikkaimmista kaupungeista ja sen suotuisan sijainnin Välimeren rannikolla ansiosta sen tärkein elinkeino onkin matkailu. Sen charmi ja loistavat näköalat ovat houkutelleet useita aristokraattisia vieraita, maailmankuuluja kirjailijoita kuten Nietzsche ja Chekhov ja taiteilijoita kuten Chagall ja Matisse. Auringonoton ja rantabulevardi Promenade des Anglaisilla käyskentelyn lisäksi taiteenrakastajat voivat ihailla uskomattomia mestariteoksia muun muassa seuraavissa museoissa: Musée Marc Chagall, Musée Matisse ja Musée des Beaux-Ar.

  Autonvuokraus Nizzasta on täydellinen tapa tutustua tähän lumoavaan alueeseen ja sen mahtaviin rantoihin ja henkeäsalpaaviin rannikkoteihin ja yhdistää matkaan toinen Ranskan rannikkokaupunki tai ajaa jopa Italiaan asti. Mielenkiintoinen satamakaupunki Marseille on vain muutaman tunnin ajomatkan päässä. Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki Pariisin jälkeen, toisin sanoen tästä kaupungista ei viihdykkeitä puutu! Italian raja ja Italian Riviera eli Ligurian Riviera on vain noin tunnin ajomatkan päässä, ruuhkasta riippuen. Muista kuitenkin ilmoittaa rajanylitysaikeista etukäteen, sillä tiettyjä rajoituksia saattaa olla. Ilmoita rajanylityksestä myös, vaikka palauttaisit auton samaan toimipisteeseen mistä sen noudit. Varaustiimimme on paikalla auttaakseen kaikissa mieltä painavissa asioissa ja he voivat neuvoa esimerkiksi matkustusrajoituksiin ja rajanylitysmaksuihin liittyen ja antavat lisätietoa esimerkiksi yhdensuuntaisesta autonvuokrauksesta, jossa auto palautetaan eri kohteeseen kuin mistä se on noudettu. Saadaksesi tietoja muiden asiakkaiden kokemuksista, vieraile Nizzan autonvuokrauksen asiakasarvostelujen sivuillamme ja lue viimeisimmät arvostelut Auto Europen palveluista ja Nizzan tarjonnasta.

  Auto Europe on ollut yksi johtavista autonvuokrauksen yrityksistä jo lähes 70 vuotta, tarjoten laadukkaita palveluita yli 24 000 kohteessa yli 180 maassa ympäri maailman. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme mahdollisimman alhaiset hinnat kuten myös laadukasta asiakaskeskeistä palvelua. Ymmärrämme, että yksikään asiakas ei ole samanlainen eikä ole olemassa "yhtä sopivaa ratkaisua", joka sopisi kaikille. Sen vuoksi olemmekin kehittäneet nettisivumme siten, että jokainen voi etsiä ja vertailla vuokra-ajoneuvoja joka puolella maailmaa ja löytää auton, joka sopii omiin tarpeisiin parhaiten. Tarjoamme myös säännöllisiä kampanjoita, kuten ilmainen lisäkuljettaja, hintaan sisältyvä navigaattori ja mahtavat viikonlopputarjoukset. Läheisen yhteistyömme paikallisten ja kansainvälisten vuokraamoiden kanssa ansiosta, voimme tarjota räätälöidyn kokemuksen Nizzassa ja kaikkialla muualla maailmassa. Jos vielä epäröit tai sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteyttä asiantuntevaan varaustiimiimme numerossa +358 942 720 607, josta saat apua viikon jokaisena päivänä.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Nizzasta saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Nizzassa

  Jotta sinulla olisi mahdollisimman paljon joustavuutta auton noudon suhteen, tarjoamme useita eri toimipisteitä lentokentällä, rautatieasemalla ja kätevästi keskustassa esimerkiksi Plage de Carras -rannan edestä, josta on lyhyt kävelymatka moniin keskeisiin hotelleihin. Voit vertailla Nizzan parhaita autovuokraamoita myös sijainnin perusteella näppärän hakukoneemme avulla. Paina sinistä "Selaa autojen sijainnin mukaan" -nappia ja kartta vapaina olevine toimipisteineen ilmestyy silmiesi eteen. Kaikki tarvittava tieto valitsemastasi vuokraamosta, kuten aukioloajat ja osoite, näkyvät myös varausvahvistusvoucherissa jonka saat varauksen vahvistamisen jälkeen.

  Nizzan lentokenttä

  Nizzan lentoasema sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Nizzan keskustasta lounaaseen. Se on yksi Ranskan vilkkaimmista lentoasemista ja on Côte d'Azurin eli Ranskan Rivieran kiireisin lentoasema, johon lennetään sekä kotimaisia että kansainvälisiä lentoja. Lentoasema toimii Air Francen keskuslentoasemana ja easyJetin lentotukikohtana. Lentoasemaa käyttää yli 10 miljoonaa matkustajaa joka vuosi.

  Autonvuokrauspisteitä on molemmissa terminaaleissa ja ne ovat avoinna joka päivä iltaan asti. Toimistot sijaitsevat saapuvien aulassa porttien A1/A2 välissä terminaalissa 1, infopisteen oikealla puolella. Terminaali 2:sta toimistot löytyvät saapuvien aulasta A2 ja A3 porttien välistä. Käytä auton palautukseen tarkoitettua autonvuokrauskeskuksen aluetta 2. terminaalin P5-parkialueen takana, tai vaihtoehtoisesti paikkaa jonka vuokraamo ilmoittaa noudon yhteydessä.

  Jos noudat auton illalla klo 10 jälkeen, tulee sinun mennä autonvuokrauskeskukseen (Car Rental Centre) 2. terminaalissa johon pääset 1. terminaalista shuttle bussilla A0-portilta saapuvien lentojen kerroksesta. Shuttle-bussi kulkee viimeisen lennon laskeutumiseen saakka. Muista ilmoittaa lennonnumerosi ja mahdollinen myöhästyminen vuokraamolle ja Auto Europelle niin pian kuin mahdollista, jotta paikallinen vuokraamo voi yrittää järjestää henkilökunnan jäsenen odottamaan sinua tai järjestää noudon seuraavaksi aamuksi mahdollisuuksien mukaan.

  Côte d’Azurin kansainvälinen lentoasema (NCE)
  Kotisivut: www.nice.aeroport.fr
  Osoite: Rue Costes et Bellonte, 06206 Nizza, Ranska
  Puhelin: +33 820 42 33 33

  Nizzan rautatieasema

  Nizzan rautatieasema, jonka vierallinen nimi on Gare de Nice-Ville, sijaitsi alun perin kaupungin laitamilla, mutta kaupungin laajentumisen myötä on nykyään melko keskeisellä paikalla. Asema avattiin vuonna 1864 ja se valmistui vuonna 1867. Sen Ludvig XIII -tyyliin suunniteltua eleganttia rakennusta on päivitetty pariin otteeseen, jotta nopeat TGV-junat voivat käyttää asemaa. Asema yhdistää Nizzan Ranskan muihin kaupunkeihin, esimerkiksi Lyoniin, kuten myös muihin suuriin Euroopan kaupunkeihin. Voit noutaa vuokra-autosi suoraan asemarakennuksesta tai sen välittömästä läheisyydestä. Varmista tarkka noutopaikka varatessasi tai varauksen jälkeen Auto Europen varausvahvistusvoucherista.

  Nizzan Gare de Nice-Ville rautatieasema
  Nettisivut: Nizzan Gare de Nice-Ville rautatieasema
  Osoite: Av. Thiers, 06008 Nizza, Ranska
  Puhelin: +33 8 92 35 35 35


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Nizzassa

  Pitkän budjettiystävällisten vuokraamoiden, kuten Keddyn ja Budgetin, ja suurten kansainvälisten ketjujen, esimerkiksi Hertzin, Avisin, Europcarin ja Sixtin kanssa tekemämme yhteistyön ansiosta Auto Europe voi taata kohtuuhintaisen autonvuokrauksen Nizzassa kanssamme. Valitse eri noutopisteiden ja autokategorioiden valikoimasta löytääksesi itsellesi parhaan ajoneuvon, parhaaseen hintaan. Laaja valikoimamme takaa, että sopiva ajoneuvo löytyy joka tarpeeseen.

  Alla olevat vuokraamoiden logot ovat vain muutamia esimerkkejä kansainvälisistä kumppaneistamme, joiden kanssa teemme yhteistyötä Nizzassa. Saat lisätietoa eri yrityksistä klikkaamalla alla olevia logoja. Vuokraamoihin liittyvien lisäkysymysten ilmetessä pyydämme olemaan yhteydessä varaustiimiimme puhelimitse tai sähköpostitse.

  Sixt - Autonvuokrauksen tiedot Avis - Autonvuokrauksen tiedot Europcar - Autonvuokrauksen tiedot Budget - Autonvuokrauksen tiedot

  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Nizzassa

  Ota meihin yhteyttä

  Auto Europe yhteistyökumppaneineen mahdollistaa parhaat autonvuokrauksen tarjoukset Ranskan Rivieralla, mutta alhainen hinta ei ole ainoa tärkeänä pitämämme kriteeri. Tarjoamme myös asiantuntevaa tukea varausta ennen, sen aikana ja tarvittaessa vuokran jälkeen, ja annamme lisätietoja eri vakuutusvaihtoehdoista, liikenteestä ja pysäköinnistä Nizzassa ja vinkkejä asuntoauton vuokraukseen. Jotta löytäisit vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin mahdollisimman vaivattomasti, olemme koonneet alle muutaman useimmiten kysytyn kysymyksen liittyen autonvuokraukseen Nizzassa, ja ystävällinen ja avulias varaustiimimme vastaa lisäkysymyksiin mieluusti.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Nizzassa?

  Kyllä, tarvitset luottokortin kun noudat autoa autovuokraamosta Nizzassa. Luottokortti vaaditaan turvatakuuta varten. Takuu varataan pääkuljettajan, jonka nimissä varaus on tehty ja jonka nimi on Auto Europen varausvahvistusvoucherissa, luottokortilta. Käteistakuu tai takuu pankkikortilla tai toisen henkilön luottokortilla ei ole mahdollista. Vuokraamolla on oikeus olla luovuttamatta ajoneuvoa, mikäli asiakkaalla ei ole hyväksyttyä luottokorttia nimissään ja tarpeeksi suurella luottorajalla turvatakuuta varten.

  Takuu vaihtelee riippuen valitusta kohteesta, autoluokasta ja vakuutuksen kattavuudesta. Jotkut toimijat vaativat luksusautoille kahta eri luottokorttia takuuksi, eli lue vuokraamon asettamat rajoitukset huolella. Muista myös palauttaa PIN-koodisi mieleesi, sillä joudut todennäköisesti syöttämään sen maksupäätteeseen. Olemme koonneet blogiimme asiaan liittyen lisätietoja luottokorteista ja turvatakuusta, tai voit halutessasi soittaa suoraan autonvuokrauksen asiantuntijoillemme, mikäli asia mietityttää.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Nizzassa?

  Kaikki nettihintamme sisältävät kolarivakuutuksen eli CDW:n (Collision Damage Waiver), kolmannen osapuolen vastuuvakuutuksen, tulipalovakuutuksen ja varkaussuojan eli TP:n (Theft Protection). Asiakkaan rahallinen vastuu vahingon tai ajoneuvon varkauden tapahtuessa on rajoitettu tiettyyn summaan, jota kutsutaan omavastuuksi ja joka vaihtelee kohteen ja autokategorian mukaan. Saadaksesi lisätietoja ja kokonaiskäsityksen eri suojistamme, lue kooste autonvuokrauksen turvat -sivultamme.

  Pienestä lisämaksusta voit ottaa yhden Auto Europen tarjoamista lisäsuojista, joista suosituin on ehdottomasti Super Cover omavastuun hyvityspalvelu. Omavastuun hyvitys tarkoittaa sitä, että maksat mahdolliset vahingot kohteessa ja haet Auto Europelta hyvityksen jälkikäteen muun muassa maksukuitin kanssa. Löydät palvelun tarkemmat tiedot varausjärjestelmästämme kohdasta "Hinnoittelun tiedot". Huomioi, että vakuutukset raukeavat jos kuljettaja toimii liikennesääntöjen vastaisesti ja ajaa esimerkiksi päihteiden alaisena.

  Suosittelemme aina tarkastamaan ajoneuvon huolella noudon yhteydessä. Tarkasta ainakin, että kaikki olemassa olevat vauriot on merkitty sopimukseen ja ota valokuvia ja video noudon yhteydessä. Toista toimenpiteet autoa palauttaessa. Näkemällä pienen vaivan voi välttää aikaa vieviä väärinkäsityksiä vuokraamon kanssa. Tarkastuksen yhteydessä kiinnitä huomioita myös autolla ajettuun kilometrimäärään mikäli olet valinnut auton rajoitetuilla kilometreillä ja polttoaineen määrään.

  Auton vuokraamisesta ja suojista puhuttaessa tulee myös muistaa, että vaikka minimi-ikä auton ajamiselle Ranskassa on 18-vuotta kuten Suomessa, ovat vuokraamot kuitenkin asettaneet rajoituksia nuorille kuljettajille. Kun varaat autoa Ranskassa, voi yleisenä nyrkkisääntönä pitää sitä että kuljettajalla tulee olla ollut ajokortti voimassa vähintään vuoden verran ja kaikilta alle 26-vuotiailta peritään niin kutsuttu nuoren kuljettajan lisämaksu vuokraamosta riippuen. Löydät tiedon mahdollisista lisämaksuista klikkaamalla "Hinnoittelun tiedot" valikkoa vuokraamon ja auton valinnan jälkeen. Näet tiedot myös varausvahvistusvoucherista varauksen teon jälkeen.

   

  Liikenne Nizzassa

  Autonvuokraus Nizzasta on helppoa, mutta liikenne saattaa olla kaoottista ja ruuhkaista suomalaisesta näkökulmasta katsottuna. Paikalliset kuljettajat tunnetaan aggressiivisuudestaan ja ennalta arvaamattomuudesta eli valppaana pysyminen on tärkeää. Liikenteen voi tehdä vaikeaksi myös hankalasti havaittavat linja-autokaistat ja autojen seassa pujottelevat pyöräilijät. Teiden kunto on kuitenkin hyvä kaupungissa ja sen ympäristössä. Liikenne Nizzassa lisääntyy sesonkiaikana, erityisesti elokuussa, kun taas kevät, syksy ja talvi ovat melko rauhallista aikaa. Ranskan Rivieran suurimmat ruuhkat ovat yleensä St. Tropezissa ja Monacossa. Aamun ja illan ruuhka-aikoja on kuitenkin hyvä vältellä kun ajat vuokra-autolla Nizzassa. Voit lukea lisää liikennesäännöistä kätevästä Ranskan kuljettajan oppaastamme.

  Kaupungin keskusta on oikea sokkelo yksisuuntaisten katujen vuoksi, joten seuraa tienviittoja ja liikennemerkkejä huolella. Kaupungissa on useita nopeutta mittaavia kameroita, eli aja rajoitusten mukaan. Tunneli Promenade du Paillonin alla ja Monacoon johtava moottoritie ovat yleisimmät paikat sakoille. Ranskan Rivieralta löytyy maksullisia moottoriteitä, jotka johtavat myös Nizzaan. Voit maksaa joko käteisellä virkailijalle, tai automaateissa käteisellä tai luottokorteilla. Huomioi, että vain kansainväliset sirulliset luottokortit kelpaavat maksuvälineiksi. Paras vaihtoehto matkustaa Cannesiin tai lähellä olevaan Monacoon on ajaa A8-tietä pitkin.

  Nizza on valitettavasti tunnettu "vol à la Portière" -varkauksista. Nuoret varkaat lähestyvät liikennevaloissa seisovaa autoa, avaavat lukitsemattoman autonoven, varastavat mitä käsiinsä saavat (esimerkiksi käsilaukun tai puhelimen) ja pakenevat skootterilla. Kaikkein yleisin varkaiden kohde ovat turistit, jotka ajavat kansainvälisillä rekisterikilvillä varustetuilla autoilla ja poistuvat moottoritieltä kaupungin keskustaan. Voit välttää varkaudet lukitsemalla ovet kun hidastat vauhtia esimerkiksi juuri liikennevaloihin.

  Paikalliset liikkuvat paljon jalkaisin, pyörällä tai rullaluistimilla, ja nämä ovatkin oivia tapoja ydinkeskustaan tutustuessa tai rantabulevardilla liikkuessa. Myös paikallinen julkinen liikenne on melko tehokasta, ja bussiyhteydet ovat laajat ja säännölliset ja hinnaltansa Ranskan edullisimmasta päästä. Ensimmäiset raitiovaunut kulkivat kaupungissa jo vuonna 1879. Siitä lähtien linjoja on uudistettu ja uusia raitiovaunuja hankittu. Raitiovaunut kulkevat tiheään tahtiin aikaisesta aamusta iltamyöhälle ja ne yhdistävät päärautatieaseman, linja-autoaseman, keskustan ja yliopiston, mutta pohjimmiltaan se on kuljetusmuoto, jonka tarkoituksena on saada työntekijät esikaupungista Nizzan keskustaan, joten turisteille bussit ovat sopivampia kulkuneuvoja. Raitiovaunuissa kelpaavat samat liput kuin busseissa ja ne pitää ostaa raitiovaunupysäkkien automaateista. Älä unohda leimata lippuasi heti sisään astuessa.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Nizzassa

  Katupysäköinti kaupungin sisällä voi olla vaikeaa etenkin keskustassa ja rantojen läheisyydessä. Katupysäköinti on maksullista arkisin ja lauantaisin, pysäköinti yöaikaan ja sunnuntaisin on ilmaista. Sinulla on myös mahdollisuus käyttää Nizzan lukuisia monikerroksisia parkkihalleja mutkikkaan kadunvarsipysäköinnin sijaan. Katupaikoilla ja halleissa on usein ensimmäiset 15-60 minuuttia ilmaista, mutta ei suinkaan aina eli tarkasta asia ennen auton jättämistä. Jos hyödynnät ilmaista pysäköintiaikaa, tulee sinun kuitenkin ottaa mittarista lipuke myös täksi ajaksi. Pysäköinti on yleensä sallittua tien laidalla, mutta se riippuu eri ajanjaksoista kuukaudessa. Keltaiset linjat jalkakäytävällä tarkoittavat pysäköinnin olevan ehdottomasti kielletty ja keltaiset katkoviivat tarkoittavat pysäköintikieltoa. Valkoiset katkoviivat taas sallivat pysäköinnin maksua vastaan. Maksu tehdään enintään kahdeksi tunniksi ja maksaa voit automaateissa kolikoilla, maksukortilla tai mobiilisovelluksella. Pidä mielessä myös, että monet pysäköintipaikat ovat varattu vain kaupungin asukkaille. Edullinen vaihtoehto on pysäköidä P+R parkkipaikoille kaupungin ulkopuolelle ja matkustaa julkisilla. Voit pysäköidä ilmaiseksi osassa parkkialueista ostamalla edestakaisen raitiovaunulipun. Yön yli pysäköinti ei tällöin ole sallittua. Nizzan lentoasemalla on kymmenen eri parkkialuetta, eri hinnoilla ja etäisyyksillä terminaaleista ja niistä voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon.

   

  Voinko vuokrata auton Nizzasta ja ajaa Italiaan?

  Kyllä. Auton noutaminen Nizzasta ja rajan ylittäminen Italiaan Ligurian alueelle ja sen lumoavalle rannikolle on suosittua. Suurin osa Nizzan autovuokraamoista sallii rajanylityksen Italiaan, mutta rajanylitysaikomus tulee ilmoittaa varausvaiheessa ja asian tulee olla merkitty varausvahvistukseen. Jotkut vuokraamot perivät myös rajanylitysmaksun tai saattavat rajoittaa tiettyjen luksusajoneuvojen viemistä rajan yli. Soittamalla varaustiimillemme saat tiedon rajoituksista ja mahdollisista lisämaksuista. Muista tarkastaa myös toisen maan liikennesäännöt, esimerkiksi mahdolliset moottoritieliput ja päästötarrat.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Nizzassa?

  Côte d'Azurilta varattu asuntoauto mahdollistaa unelmasi loman Ranskan Rivieralla. Asuntoautolla Nizzasta tutustut Välimeren elämäntapaan, ruokaan, kulttuuriin, historiaan ja rantoihin ja nautit vapaudesta ja itsenäisyydestä täysin eri tavalla. Ikuinen aurinko, meri ja Välimeren kasvillisuus tuoksuvilla mäntymetsillä ja laventelilla viettelevät aistisi. Pidä hauskaa lomallasi ja ilo koko perheelle on taattu! Auto Europella on laaja valikoima asuntoautoja joista valita sopiva koko matkaseurueellesi, edullisin hinnoin. Katso tarjouksemme netissä tai soita asiantuntijoillemme ja he suosittelevat sopivaa asuntoautoa mielellään.


  Matkaopas Nizza

  Nizza sijaitsee Ranskan kaakkoisosassa Alppien juurella Välimeren rannikolla Ranskan Rivieralla. Se on yksi Ranskan kymmenestä väkirikkaimmista kaupungeista ja suosittu turistikohde. Alueen lauhkean Välimeren ilmaston ansiosta se on täydellinen lomakohde. Nizzan kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvilämpötilat ovat leutoja. Auton vuokraaminen Nizzasta on täydellinen vaihtoehto matkustamiseen mihin tahansa vuodenaikaan. Harkitse myös luksus- tai avoauton vuokrausta Nizzasta, sillä mikä olisi parempaa kuin ajaa rannikkoa pitkin auringonpaisteessa avoautolla hiukset lempeässä tuulessa hulmuten - tätä tunnelmaa et varmasti unohda koskaan sen kerran koettuasi.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Nizzassa

  Nizza on portti Côte d'Azuriin, etkä yksinkertaisesti voi jättää Ranskan Rivieran kiertomatkaa välistä. Nizza tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin päivämatkoihin loistavan sijaintinsa vuoksi. Monet toinen toistaan upeammat kohteet sijaitsevat vain lyhyen ajomatkan päässä, ja voit helposti tehdä päiväreissun tai yhdistää muutaman kohteen ja yöpyä matkan varrella. Lukaise alta vinkkimme Ranskan Välimeren rannikon parhaista kohteista.

  Monaco

  Tämä pikkuruinen ruhtinaskunta on Vatikaanin jälkeen maailman toiseksi pienin itsenäinen valtio, mutta sillä on asennetta. Se on kuuluisa vuosittaisista Formula 1 Grand Prix kisoista ja kasinoistaan. Huolimatta monipuolisesta rikkaudestaan, Monaco itse on kaukana kauneimmista kaupungeista. Se on pohjimmiltaan betoninen ja lasinen rakennelma, jota hallitsevat monikerroksiset hotellit ja asunnot, jotka nousevat kukkuloille kuin dominot. Tämä kuitenkin muuttuu kallioisessa Le Rocherissa, joka kulkee sataman eteläpuolella. Täältä löytyy kuninkaallinen palatsi ja melko viehättävä pieni vanha kaupunki, jossa tunnet olevasi kaukana toisessa maailmassa Monte Carlon pilvenpiirtäjistä ja luksusjahdeista. Matka Nizzasta autolla kestää vain noin 35 minuuttia ja voit taittaa matkan kuvankaunista rantaviivaa pitkin ajaen.

  Cannes ja Antibes

  Koe Välimeren rannikon houkutteleva viehätys kiertomatkalla Nizzasta Cannesiin ja Antibesiin. Nizzasta on lyhyt noin 45 minuutin automatka Cannesiin, joka on yksi lumoavimmista kaupungeista Etelä-Ranskassa. Vietä aikaa tässä kauniissa rantakaupungissa ja paistattele Välimeren auringon loistossa. Kaupunki on kuuluisien elokuvajuhlien koti ja voit kävellä upeata Croisette bulevardia pitkin elokuvajuhlien palatsiin, josta löytyvät monien elokuvatähtien kädenjäljet. Jatka matkaasi Juan-les-Pinsiin ja Golfe-Jeaniin, jonne Napoleon saapui vuonna 1815. Liity paikallisten seuraan tyylikkäissä kahviloissa ja kaupoissa. Ihastele näkymiä La Garoupella ja bongaile julkkiskoteja matkalla Antibesin kaupunkiin. Nauti siellä vapaa-ajasta putiikeissa tai kävelyllä rannalla ja kuvankauniissa vanhassakaupungissa. Suuntaa "miljardöörien satamaan" 1400-luvun Vauban linnakkeen lähellä ja näet lähes mittaamattoman arvokkaat jahdit kiinnitettynä rantaan.

  St. Tropez

  Saint-Tropez, tuttu monesta elokuvasta, on rikkaiden ja kuuluisten temmellyskenttä ja sijaitsee hieman yli 100 kilometrin päässä Nizzasta länteen. Kahden kaupungin välillä kulkevaa tietä sanotaan Côte d'Azurin vilkkaimmaksi tieksi. Kesäisin voit myös halutessasi pysäköidä autosi Nizzaan ja matkustaa St. Tropeziin mukavasti veneellä ja voit ihailla Ranskan Rivieran upeita rannikkomaisemia mereltä käsin. Veneretken aikataulun mukaan sinulla on noin 5 tuntia aikaa tutustua kaupunkiin perinpohjin ennen paluuta Nizzaan.

  Préalpes d'Azur alueellinen luonnonpuisto

  Alpes-Maritimesissa sijaitseva Préalpes d'Azur-alueen luonnonpuisto on kuin upea parveke Ranskan Rivieran ja Alppien yllä, kattaen noin neljäkymmentä kuntaa. Korkeiden vuoristojen ja Välimeren rannikon välissä, tältä alueelta löytyy yli 2 000 kasvilajia, mutta myös huomattava maanalainen verkosto täynnä tuhansia onkaloita ja noin 140 kilometrin verran ihmiselle avoimia tunneleita. Täällä sijaitsee myös merkittäviä historiallisia ja arkkitehtuurisia kohteita, jotka vaihtelevat neoliittisen aikakauden hautakummuista kuuluisaan Napoleonin reittiin, keskiaikaisiin linnoihin ja viehättäviin kyliin. Alue on ihanteellinen retkeilyyn erilaisilla tasangoilla, metsissä, rotkoilla ja solissa. Sinulla on myös tilaisuus tavata monia taiteilijoita ja käsityöläisiä, sekä tutustua matka- ja vuoristo-oppaiden laajaan eri aktiviteettien valikoimaan.

  Tekemistä Nizzassa

  Suosittuja matkailukohteita on Nizzassa pilvin pimein. Voit nauttia pitkästä hiekkarannasta, kaupungin historiasta ja vanhoista rakennuksista, museoista ja luksustyylistä. Kaupungissa voit käydä mihin tahansa aikaan vuodesta sillä se ei pysähdy kausiluonteisesti. Talvella on valoisaa, sää voi olla tarpeeksi lämmin ulkona lounaan syömiseen ja helmikuussa alkaa Euroopan suurin karnevaali. Kevät tuo tullessaan hedelmiä ja kukkia markkinoille, kun taas kesä on kuuma ja kiireinen. Kaupunki houkuttelee festivaaleilla, Provencelaisella herkullisella gastronomiallaan ja useilla baariterasseillaan.

  • Vanhakaupunki: Nizzan historiallinen kaupunginosa tuntuu keskiaikaiselta kylältä, jossa kapeat kadut kaartuvat vanhojen rakennusten ja punaisten kattojen, pienten ravintoloiden ja avoimien markkinoiden välissä. Vanhakaupunki ei ole juurikaan muuttunut 1700-luvulta lähtien vaikka se on nykyään täynnä herkkupuoteja, ravintoloita, putiikkeja ja baareja, mutta sen keskipiste on edelleen Saleya: massiivinen torni, jossa on jatkuvasti tungosta kesäisin. Elintarvikemarkkinoilta saa mainiosti tuoreita tuotteita ja ruokamatkamuistoja, kun taas kukkamarkkinoilla kannattaa käydä jo pelkästään sen väriloiston ja tuoksujen takia. Kirpputoria pidetään aina maanantaisin. Barokin ystävät rakastuvat varmasti arkkitehtuurisiin helmiin, jonka mahtavina esimerkkeinä toimivat Cathédrale Ste-Réparate, joka osoittaa kunnioitusta kaupungin suojeluspyhimykselle, viehättävä 1500-luvun Chapelle de la Miséricorde ja 1600-luvun Palais Lascaris, faience (tinalla lasitettu keramiikka), synkät uskonnolliset maalaukset ja 1700-luvun apteekki.

  • Promenade des Anglais: Tämä valtava kivetty Välimeren rantaviivaa pitkin kulkeva rantabulevardi on Nizzan, ellei jopa koko Ranskan, kuuluisin promenadi. Se johtaa kaupungin keskustasta länteen Var-joelle saakka. Se kulkee 4 kilometriä Baie des Angesia pitkin, jolla on omistettu kaista pyöräilijöille ja rullaluistelijoille. Jos haluat liittyä heidän seuraansa, voit vuokrata rullaluistimia, skoottereita ja pyöriä Roller Station -asemilta. Toinen hiukan epätavallisempi tapa liikkua on sähköinen Segway Mobilboard Nice -yhtiöltä. Ajaessa näet muutamia kävelykadun tunnetuimpia maamerkkejä, kuten Hôtel Negresco, Art-Deco Palais de la Méditerrané vuodelta 1929 ja Niçoise-kuvanveistäjä Sabine Géraudien jättimäinen rautaveistos La Chaise de SAB, joka on kunnianosoitus kaupungin kuuluisille sinivalkoisille rantatuoleille. Promenade des Anglais on vanhankaupungin ja Port Lympia -sataman kanssa nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi.

  • Castle Hill: Castle Park (Parc du Chateau), jota kutsutaan myös nimellä Castle Hill, koska se on korkein kohta Nizzassa, kohoaa 92 metriä merenpinnan yläpuolelle. Täältä voit löytää entisen Chateau de Nizzan rauniot. Se on yksi Nizzan suosituimmista nähtävyyksistä, jota Ranskan Rivieran kävijöiden ei pidä jättää välistä. Itse puiston nähtävyydet eivät ole ainoa kohokohta, mutta puisto on myös yksi Nizzan parhaista näköalapaikoista, josta avautuu näkymä aina Promenade des Anglaisia pitkin Baie des Angesiin ja Nizzan satamaan asti. Chateau de Nizzan jäänteiden vieressä matkailijat voivat ihailla muita historiallisesti tärkeitä maamerkkejä: Belanda-tornia ja hautausmaata, joka jakautuu kolmeen osaan: juutalainen, protestanttinen ja katolinen osa. Cascade Dijonin keinotekoinen vesiputous on myös yksi puiston tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tänne on myös rakennettu runsaasti lasten leikkipaikkoja ja mutkittelevia kujia ja jos mäelle kiipeäminen tuntuu liian väsyttävältä, pääset sinne mini-junalla tai voit ottaa taksin.

  • Venematkat: Nizzasta löytyy lukuisia vaihtoehtoja venematkailulle. Voit vuokrata pienen veneen itsellesi ja seurueellesi ja tehdä lyhyitä matkoja meren rannalla, tai varata matkan suuremmilla aluksilla tai luksusjahdeilla. Yksi suosituimmista matkoista on varmasti valaiden ja delfiinien katselukierros. Nauti kauniista Ranskan Rivieran maisemista ja tutustu lähemmin valaiden ja delfiinien elämään Pelagosin suojelualueella. Jos haluat tutkia meren pohjaa, valitse lasipohjainen alus ja voit katsella meren elämää veneestä. Halutessasi voit varata itsellesi räätälöidyn matkan tai valmismatkoja. Matkat voivat kestää puolesta tunnista aina milteipä iltaan asti. Merenelävien katselemisen ja näköalojen ihastelemisen lisäksi voit esimerkiksi oppia lisää purjeveneillä purjehtimisesta tai alueen historiasta oppaan avulla. Jos haluat tutustua muihin Rivieran kaupunkeihin ja kyliin, monet yhtiöt järjestävät myös tavallisia lauttamatkoja muihin kaupunkeihin tai vaikkapa Italiaan asti.

  • Nizzan herkut: Koe uusia makuelämyksiä tekemällä pieni ruokakävelykierros Nizzassa. Provencen keittiöstä löytyy ainutlaatuinen makuyhdistelmä, joka sekoittaa ranskalaisen ruuan rikkaan monimutkaisuuden maalaismaiseen yksinkertaisuuteen, joka on lainattu naapurimaasta Italiasta. Lukuisilla ruokapaikoilla ja kaupoilla Nizza on täynnä tätä aitoa makua, kunhan tiedät mistä etsiä. Matkaa siis vanhankaupungin sydämeen, joka tunnetaan nimellä Vieux Nice. Tutustu kaupunkiin gastronomian avulla ja nauti jopa 20 erilaisesta alueellisesta suosikista, mukaan lukien paikallisesti tuotetusta ranskalaisesta viinistä. Käy kaupungin hienoimmilla markkinoilla, herkkumyymälöissä ja erikoisruokakaupoissa ja opi, miten paikalliset myyvät ja valmistavat aterioita päivittäin. Voit maistaa italialaisia vaikutteita paikallisessa ruuassa ja opi tekemään aitoa Niçoise-salaattia kotona. Kokeile pissaladière sipulikastiketta, täytettyjä vihanneksia nimeltään petits farcis ja paikallisesti tuotettuja juustoja, oliiviöljyä ja viiniä, sekä kermavaahtoa, joka tunnetaan nimellä calisson. St-Françoisista löytyvät myös kalamarkkinat, joista erityisesti kalaruokien ystävät nauttivat.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Côte d’Azurin matkailuvirasto

  Nizzan turisti-info

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut