Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MILANO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ilmainen peruutus 48 tuntia ennen noutoa
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna maanantaista lauantaihin
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla

  Autonvuokraus Milano - Parhaat hinnat Auto Europella

  Milano on toiseksi suurin ja vaurain kaupunki Italiassa. Milano on myös moderni, mutta on onnistunut säilyttämään suurimman osan historiallisesta menneisyydestään. Se on näyttävä, vilkas ja tyylikäs metropoli, jossa on suunnittelijoiden putiikkeja ja ostosalueita täynnä kalliita, mutta tyylikkäitä kauppoja. Milano on edelleen Italian muodin, elokuvatähtien, supermallien ja paparazzien keskus. Sen lisäksi, että se on tunnettu elämäntavoistaan, luovuudestaan, ostosmahdollisuuksistaan, oopperastaan ja yöelämästään, Milano on myös tunnettu historian runsaudesta. Näe ja koe kaikki autonvuokrauksella Milanossa ja lue autonvuokrauksen asiakasarvosteluista Milanosta, millaisia kokemuksia muilla on ollut!

  Löydä Auto Europelta paras tarjous autonvuokraukselle Milanossa. Emme ainoastaan tarjoa kaikista kilpailukykyisempiä hintoja, mutta hintojen lisäksi sitoudumme myös palvelun laatuun. Me pyrimme ylittämään odotuksesi yhteistyöllä maailman johtavien autovuokraamojen kanssa ja mahtavalla autovalikoimalla. Auto Europe tarjoaa suuren määrän noutotoimistoja Milanossa, kuten Linaten ja Malpensan lentokentillä, sekä monissa kaupunkitoimistoissa ja Galvini Rail-rautatieasemalla. Mikäli suunnittelet pidempää lomaa, myös kiertomatka Tirolissa on mainio idea omalla vuokra-autolla!

  Liikenne Milanossa

  Kaikkina sesonkiaikoina Milanossa on tyypillistä suurten kaupunkien ruuhka. Jos ajat kaupunkiin ruuhka-aikana, keskustassa AreaC- alueella joudut maksamaan ruuhkamaksun, klo 07.30 - 19.30 ma-ke ja pe ja klo 18.00 asti torstaisin, jonka suuruus riippuu autostasi. Jotta voit ajaa alueella, sinun on ostettava lippu netistä tai lehti- tai tupakkakioskista ennen aluelle saapumista. Kamerat ottavat kuvia autoista, joten rangaistuksen välttäminen on mahdotonta. Tiet ovat yleensä kapeita ja vanhoja, joten mikäli suunnittelet paljon kaupungissa ajamista, autovuokraamot Milanossa suosittelevat mieluummin economy- tai kompaktiluokan autoa kaupugin kaduilla liikkumisen helpottamiseksi. Milano on tunnettu sen raivokkaista autoilijoista, ketkä voivat säikäyttää pienillä rikkeillä ja suurilla nopeuksilla. Voit käydä lukemassa meidän Italian kuljettajan oppasta lisätietoja varten liikenteestä ja säännöistä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Milanossa

  Vapaita pysäköintipaikkoja on vaikea löytää ja Milanon keskustassa katujen parkkipaikkoja tuskin on lainkaan olemassa. Yksityiset yritykset saattavat vuokrata parkkipaikkoja tunniksi tai kahdeksi päivässä, mutta kaupungin laitamilla pysäköinti ei ole kovin kallista maanalaisissa parkkihalleissa, joista voit ottaa metron Milanon keskustaan katsomaan nähtävyyksiä. Milanon keskustastassa suurin osa siitä varattu jalankulkijoille, kun taas pysäköintimahdollisuudet muille kuin kaupungin asukkaille on rajoitettua ja kallista. Vierailijat voivat pysäköidä sinisen linjan pysäköintialueilla. Katupysäköinti on maksullista lähes vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Parempi vaihtoehto itse kaupungissa ovat parkkihallit.

  Milanon lentokentät

  Milanolla on kaksi kansainvälistä lentokenttää: Malpensa on niistä suurempi ja modernimpi varustettuna kahdella vilkkaalla terminaalilla, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Milanon keskustasta. Se on toiseksi vilkkain lentokenttä Italiassa ja kahden terminaalin välillä kulkee sukkulabussi. Linate on pienempi lentokenttä, joka palvelee suurimmaksi osaksi lähinnä kotimaisia ja Euroopan lentoja ja sijaitsee paljon lähempänä Milanon keskustaa. Se on varustettu suurella kolmikerroksisella terminaalirakennuksella kaikilla mukavuuksilla.

  Milan Malpensa Airport (MXP)
  Nettisivut: www.seamilano.eu
  Puhelin: +39 02 232323

  Milan Linate Airport (LIN)
  Nettisivut: www.milanolinate-airport.com
  Puhelin: +39 02 232323

  Tekemistä Milanossa

  Mikä tekee Milanosta mielenkiintoisen verrattuna muihin kaupunkeihin on se, että kaupungissa on todellakin enemmän kyse nautinnollisesta elämäntyylistä. Se on paratiisi ostoksille, jalkapallofaneille, oopperalle ja yöelämälle. Älä kuitenkaan anna kaupungin modernin puolen hämätä, sillä se on myös yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, jossa on yli 26 vuosisataa historiaa ja perintöä! Milano on kuuluisa historiallisten ja nykyaikaisten nähtävyyksien rikkaudestaan. Katedraalit, oopperat, museot, taidegalleriat ja arkitehtuuri, täältä löytyy aivan kaikki.

  • Duomo, Milanon katedraali: Duomo di Milanon rakentaminen aloitettiin vuonna 1386 ja on Italian suurin ja monimutkaisin rakennus. Rakennustyöt kestivät yli viisi vuosisataa, jonka aikana sitä työstivät monet paikalliset ja eurooppalaiset arkkitehdit, kuvanveistäjät, taiteilijat ja työntekijät. Kaikkien heidän työnsä tuloksena syntyi ainutlaatuinen arkkitehtuurityyli, eurooppalaisen goottilaisen tyylin ja Lombard-perinteen sekoitus. Näkymä Milanon Duomon korkeilta torneilta on kokemus, jota ei pidä jättää välistä. Todellakin koko katedraali on poikkeuksellinen kertomus kuuden vuosisadan historiasta, joka välittyy sileästä Candoglian marmorista, himmeästä käytävien valosta ja lukemattomista muinaisista patsaista. Katedraalista löytyy krypta, museo, terassit ja arkeologinen alue. Kaikille alueille on hiukan erilaiset aukioloajat. Sisälle ei saa viedä isoja laukkuja ja vieraiden on käveltävä metallipaljastimen läpi.

  • Castello Sforzesco: Tämä linna on yksi Milanon edustavimmista ja suosituimmista muistomerkeistä, joka on vuosisatojen kuluessa muuttunut eri tavoin. Se on ollut puolustuslinnoitus, sotakaskirakennus, yksityinen asuinpaikka ja kulttuurilaitosten ja museoiden keskus. Nykyään Castello Sforzesco on paikka, jossa voi ihailla lukemattomia taideteoksia - Pietà Rondaninista Leonardon freskoihin. Taiteen lisäksi täältä löytyy lukematon määrä erilaisia pienempiä museoita ja näyttelyitä, kuten huonekalukokoelma, Eurooppalaisia musiikkisoittimia, egyptiläinen museo ja kirjastoja. Täällä voit myös nauttia tauosta massiivisten seinien ympäröimässä sisäpihassa. Kokeile myös opastettua vierailua linnoituksen muureilla. Täältä linnan koko rakennusta voi ihailla ylhäältä päin ja näkymä kohti kaupungin keskustaa on myös upea. Tule tänne iltakävelylle ja ihaile valaistua linnaa.

  • Muotialue Quadrilatero della Moda: Milano on epäilemättä Italian muotipääkaupunki. Sen kansainvälisesti tunnettu, melkein 2 km pitkä ostosalue, on erittäin lähellä kaupungin keskustaa. Se on täynnä eri suunnittelijoiden putiikkeja, ketkä ovat tehneet la modan ja Made in Italy- tyylin tunnetuksi maailmanlaajuisesti. Tässä kaupunginosassa kiertelevät matkaajat voivat nähdä elegantteja näyttelytiloja ja houkuttelevia ostosikkunoita. Putiikkisokkelon joukosta löytyy myös arvostettuja palatseja, jotka ovat tärkeitä kulttuurin perintokohteita ja toimivat nykyään museoina. Useimmat näistä kaduista ovat kävelykatuja, joten tämä alue on täydellinen iltapäiväkävelylle. Jokaisella kadulla on oma lista design-taloja.

  • Navigli kaupunginosa: Naviglin alue on ihanteellinen paikka romanttiselle illanvietolle pitkin kaupungin vesireittejä, sekä kerran kuukaudessa järjestetylle vilkkaille antiikkimarkkinoille tai rauhalliselle illanvietolle yhdessä monista ravintoloista ja baareista. Täältä löytyy katutaiteilijoita, kauppoja, käsityöläispaikkoja ja monia luovia studiota. Se on yksi paikoista, jossa Milanon elinvoimaisuus ilmenee selvästi. Alueen keskipiste on vuonna 1603 rakennettu Darsena-venesatama, jossa maan alla virtaavat Naviglio Grande ja Olona joet. Se on yksi Milanon vilkkaimmista yöelämän alueista ja romanttisista kohteista. Milanon vesistöt, jotka ovat menettäneet kaupallisen merkityksen, tarjoavat nyt kiertomatkoja, joiden avulla matkailijat voivat tutustua kaupunkiin epätavallisesta näkökulmasta.

  • Leonardo da Vinci-museo: Milano tarjoaa jännitystä matkalle sukellusveneeseen, kiipeilyä höyryjunassa, avaruuden salaisuuksien paljastamista ja Leonardo da Vincin -mallien ihailua kaikki yhdessä paikassa: kuuluisassa tieteen- ja teknologian museossa 1500-luvun luostarissa. Museokokoelmat kuvastavat tieteen ja teknologian kehitystä Leonardo da Vinci-aikakaudesta lähtien. Mallien näyttelyä täydentävät piirrosten sarjat, jotka liittyvät suuren tutkijan eri intresseihin, ja se on laajennettu työpajalla, jossa kävijät voivat kokeilla joitakin vuorovaikutteisimmista malleista. Kavijöille on saatavilla äänioppaita, sekä sovellus ääni- ja videosisällöllä. Museo on auki joka päivä, paitsi maanantaisin ja museosta löytyy myös museokauppa.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Milanossa

  Como-järvi

  Yhden suurimmista vesistöistä Italiassa, Como-järven parhaimmat nähtävyydet vaihtelevat riippuen vuoden ajasta, jolloin vierailet. Tutustu järven ympäröivän alueen kohokohtiin kauden mukaisesti. Tunnin matkan jälkeen aloita Como-kiertomatka historiallisessa Sant'Abbondion basilikassa. Jatka Comon historialliseen keskustaan ja tutustustu kaupunkiin omaan tahtiisi tai käy ostoksilla. Kaupungista voit matkustaa gondolilla Brunaten rauhalliseen kylään Comon kukkulalla. Lähde risteilylle Como-järven ympärille ja ihaile rinteiden huviloita ja hotelleita kuvankauniilla Alpeilla taustalla. Bellagion värikkästä merenrantakaupunkia pidetään järven kohokohtana, jossa voit nauttia myös maukasta lounasta. Käy myöhemmin risteilyllä Cadenabbian rannikolla ja palaa sitten takaisin.

  Cinque Terre

  Matkaa Italian kuuluisalle Cinque Terren rannikolle Milanosta. Tutustu eri Unescon maailmanperintökohteisiin ja viiteen eri kylään, jotka muodostavat tämän rannikkoalueen Välimerellä. Monterosso al Mare on suurin Cinque Terren viidestä kylästä. Varaa runsaasti aikaa tutustua Monterossoon ja Manarolaan, sekä tee luonnonkaunis junamatka näiden kahden kaupungin välillä. Sinua on vastassa runsaasti kahviloita, ravintoloita ja aukioita, sekä alikulkutunneli. Nauti lounaaksi kuuluistaa Ligurian alueen pestoa yhdessä lukuisista paikallisista ravintoloista. Monterossossa lähde 90 minuutin risteilylle. Katsele Italian Rivieraa mereltä ja nauti maisemista veneellä matkalla La Speziaan. Vaellusreitit yhdistävät kaikki viisi kylää upeilla näkymillä.

  Franciacorta

  Uppoudu viinin ja muodin kulttuuriin Franciacortan alueella. Jos jostain syystä Milanon lukuisat muotiliikkeet ja viinit eivät riitä, tämä matka on juuri sinua varten. Käy paikallisessa viinitarhassa ja opi lisää viininvalmistusprosessista ja tutustu sen yksityiskohtiin. Keskustele viinitarhan omistajien kanssa ja maistele joitakin maailmankuuluja paikallisia lajikkeita, kuten "Satin" ja "Bollicine". Istu alas kevyelle lounaalle viinitarhojen ja kukkuloiden keskelle lasillisella kuohuvaa valkoviiniä. Lounaan jälkeen voit sopivasti jatkaa matkaasi suosituille Franciacorta Outlets -kaupoille, jotka sijaitsevat Iseo-järven ja Gardajärven välissä. Ne tarjoavat kuuluisia italialaisia design-tuotteita erittäin alennettuun hintaan, jopa 70%.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Kelttiläiset heimot olivat ensimmäisiä, ketkä asettuivat alueelle jo ennen ajanjakson alkua. Sen jälkeen kaupunki on ollut useita vuosisatoja Rooman vallan alla, vasta vuonna 1535 se oli hetken Espanjan ja vuodesta 1713 Itävallan vallan alla. Napoleon teki Milanosta Cisalpin tasavallan pääkaupungin vuonna 1797 ja viisi vuotta myöhemmin Italian tasavaltansa pääkaupungin ja kruunasi itsensä Italian kuninkaaksi vuonna 1805. Toinen maailmansota oli kaupungin pimeintä aikaa. Vuonna 1944 antifasistiset ryhmät Pohjois-Italiassa saivat Milanon vapautetettua saksalaisilta joukkoilta vuonna 1945 usean päivän kestäneen yleisen lakon ansiosta. Liittoutuneiden pommitukset toisen maailmansodan aikana tuhosivat paljon Milanon keskustasta. Vaikka talouden elpyminen sodan jälkeen oli nopeaa, korruptio tunkeutui nopeasti kaupunkiin.

  Toisen maailmansodan jälkeen Milanosta tuli vauras teollinen kaupunki, jolla oli suuri työväenluokka. Kaupunki oli joskus sosiaalisen konfliktin ja poliittisten levottomuuksien paikka. Koko 1900-luvun aikana Milano järjesti lukuisia kansainvälisiä tapahtumia, kuten vuonna 1906 World Exposition -tapahtuma, vuosina 1934 ja 1990 FIFA-maailmancup, sekä vuoden 1980 UEFA:n Euroopan jalkapallonmestaruuskilpailu. Nykyään Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki valtavalla esikaupunkialueella, jossa asuu noin 9.2 miljoonaa asukasta. Se on Italian tärkein teollisuus-, rahoitus- ja kauppakeskus ja Pariisin lisäksi Euroopan muodin ja suunnittelun pääkaupunki.

  Kiireinen Milano on tasainen kaupunki, joka sijaitsee Po-joen ja Alppien esivuoriston välissä, josta löytyy myös järvialue pohjoispuolella. Kaupungin keskustan keskittynyt asettelu on Naviglin tuotosta, joka on vanhanaikainen purjehduskelpoisten ja toisiinsa yhdistettyjen kanavien järjestelmä. Jokainen historiallinen kriisi, kehitys ja vakautuminen heijastuu Milanon eloperäiseen rakenteeseen. Milanossa vallitsee kostea subtrooppinen ilmasto. Pohjoisessa olevat Alpit muodostavat sääsuojan, joka suojaa kaupunkia Pohjois-Euroopan karulta säältä. Milanossa kesät ovat hiostavia, joiden lämpötila voi kohota jopa 34°C asti. Viileä ja sateinen talvi voi joskus kohdata jäätävät lämpötilat satunnaisella lumisateella.

  Matkustaminen Milanossa

  Laaja maantie- ja rautatieliikenneverkko leviää syrjäisille alueille ja etenkin pohjoiseen, ja useat lentokentät palvelevat kaupunkia. Kaupunkien lentokenttien lisäksi nykyajan Milano tarjoaa myös bussi- ja junayhteyksiä kaupunkiin, sekä useita bussi-, raitiovaunu- ja metropalveluita, jotka kattavat suurimman osan kaupunkialuetta. Milanossa on neljä metrolinjaa, jotka toimivat aamu kuudesta noin keskiyöhön. Niiden yhteispituus on jopa 100km, joka tekee siitä myös pisimmän Euroopassa. Raitiovaunut palvelevat kaupunkia 17 eri linjalla. Koko julkisen liikenteen verkostoa hoitaa Azienda Trasporti Milanesi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä ATM. Liput voi ostaa itsepalvelukoneista, lehtikioskeista ja ATM Point -palvelukeskuksista. Liput (mukaan lukien päivittäiset ja kumulatiiviset liput) on aina ostettava ennen matkaa ja ne on aina välittömästi leimattava pienessä punaisessa koneessa joka kerta, kun matkustat linja-autolla, raitiovaunulla tai metrolla. Voit helposti kulkea julkisella liikenteellä ympäri kaupunkia ja valitulle autovuokraamolle Milanossa.

  Linja-autot
  Milanon julkisen liikenteen järjestelmä tarjoaa yli 80 ympäristöystävällistä linja-autoa. Suurin osa linja-autoista ovat myöskin aina ajallaan. Äskettäin on otettu käyttöön yöreitti, joka seuraa metron pysäkkejä, kun se on suljettu. Autostradale, Italian kansainvälinen bussilinja, sekä useimmat pienemmät ja kansainväliset bussifirmat kulkevat Milanossa MM1 Lampugnano asemalla, joka on Milanon päälinja-autoasema.

  Junat
  Joillakin metroasemilla näet sinisiä merkkejä vihreällä S kirjaimella. Nämä ovat esikaupunkialueiden junia (S-linjat), ja vaikka ne kulkevat joillakiin samoilla asemilla kuin metrot, ne ylittävät metroverkon ja palvelevat myös esikaupunkialueita. Milano Centrale on Milanon päärautatieasema. Nopeilla junilla ja tiheällä aikataululla se antaa matkustajille mahdollisuuden matkustaa muihin Italian kaupunkeihin, kuten Firenzeen ja Roomaan, sekä muihin Euroopan kaupunkeihin, kuten Barcelonaan Espanjassa.

  Voinko vuokrata asuntoauton Milanossa?

  Harkitse myös mahdollisuutta tutkia paitsi Milanon kaupunkia, mutta myös kaunista Lombardiaa ja sen järviä Pohjois-Italiassa. Asuntoautolla Milanossa kaupunkiloman lisäksi voit samalla nauttia kauniista luonnosta ja rentoutua. Auto Europe auttaa sinua mielellään oikean mallin valitsemisessa ja parhaimman tarjouksen löytämisessä. Koti neljällä pyörällä avaa uusia mahdollisuuksia, erityisesti perheelle!

  Käytännöllisiä linkkejä

  Milanon turisti-info

  Takaisin alkuun