Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MILANO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Milano – Muodin pääkaupunki

  Autonvuokraus Milano

  Autonvuokraus Milanosta, joka on portti Pohjois-Italiaan, antaa mahdollisuuden liikkua vapaasti, olitpa sitten liikelomalla tai haluat nauttia Italian tunnelmasta ja kulttuurista. Milano on Lombardian pääkaupunki, joka on yksi Italian niemimaan rikkaimmista ja tuottavimmista alueista. Se on Pariisin lisäksi myös maailman muotikeskus, jonka elämäntyyliä ihaillaan ympäri maailmaa. Kaupungissa vierailee vuosittain lukuisia turisteja, ketkä tekevät täällä ostoksia, mutta nauttivat myös lukemattomista nähtävyyksistä ja kulttuurinäyttelyistä. Milanosta löydät maailmankuulun La Scalan teatterin, Leonardo da Vincin viimeisen ehtoollisen, sekä lukemattomia museoita ja taidenäyttelyitä. Myös gastronomia tarjoaa vain parasta ja löydät runsaasti paikallisia ja erityisesti kansainvälisiä ravintoloita, baareja ja klubeja kaikkeen makuun.

  Sen jälkeen, kun olet tutkinut koko keskustan alueen, autonvuokraus Milanosta auttaa tutustumaan myös kaupungin ympäristöön. Tunnin ajomatkan päästä löydät kukoistavan Bergamon kaupungin. Kuuluisa Comojärvi ja sen ylelliset huvilat Alppien juurella, sijaitsee lähellä Svetisin rajaa vain kahden tunnin ajomatkan päässä. Saman etäisyyden päästä löydät myös Gardajärven, jota ympäröivät upeat pienet kylät ja viinitilat. Koska Milanon kaupunki sijaitsee niin keskeisellä paikalla, kaikki Pohjois-Italian suuret kaupungit, kuten Genova, Cinque Terre, Torino, Pisa ja Firenze Toscanassa, Bologna, Verona ja Venetsia, ovat saavutettavissa nopean automatkan päässä. Myös Rooma ja Napoli löytyvät nopean moottoritieyhteyden päästä ja matkaa mihin tahansa näistä kaupungeista voit harkita yhdensuuntaisen vuokran avulla, jolloin voit palauttaa ajoneuvon eri kaupunkiin kuin mistä sen noudit.

  Löydä Auto Europelta paras tarjous vuokra-autoille Milanossa. Emme ainoastaan tarjoa kaikista kilpailukykyisempiä hintoja, mutta hintojen lisäksi sitoudumme myös palvelun laatuun. Me pyrimme ylittämään odotuksesi yhteistyöllä maailman johtavien autovuokraamojen kanssa ja mahtavalla autovalikoimalla. Auto Europe tarjoaa suuren määrän noutotoimistoja Milanossa, kuten Linaten ja Malpensan lentokentillä, sekä monissa kaupunkitoimistoissa ja Galvini Rail-rautatieasemalla. Jos haluat puhua suoraan asiakaspalvelijamme kanssa puhelimitse, soita meille numeroon +358 942 720 607 seitsemänä päivänä viikossa, tai lähteä sähköpostia, niin he auttavat sinua mielellään kaikissa kysymyksissä ja varausprosessin kanssa. Näe ja koe kaikki Milanolla on tarjota ja lue autonvuokrauksen asiakasarvosteluista Milanosta, millaisia kokemuksia muilla on ollut!

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Milanossa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Milanossa

  Kun suunnittelet lomaasi tässä kauniissa kaupungissa, valitse autonvuokraus Milanosta, sillä sen avulla sinulle avautuu paljon vaihtoehtoja. Autonvuokrauksen välittäjänä Auto Europe voi tarjota asiakkaillemme noutotoimistoja paitsi Malpensan tai Linaten lentokentillä, mutta myös Milanon keskusrautatieasemalta ja muilta sopivilta alueilta, kuten Piazza Duomon ympäristössä tai messualueiden lähellä. Voit olla varma, että verkkosivultamme löydät nopeasti itsellesi täydellisen ratkaisun, vastineetta rahalle ja täydellisen ajoneuvon.

  Auto Europe varausjärjestelmää on erittäin helppo käyttää ja karttatoiminnon avulla voit paikantaa kaikki Milanon autovuokraamot nopeasti ja valita haluamasi alueen eri toimistoja. Jos tarvitset tiettyä vuokraamoa, klikkaa yksinkertaisesti heidän logoa hakutuloksissa ja näet tarkalleen missä he sijaitsevat. Jos saavut Milanoon lentokoneella tai junalla, lue seuraavat kaksi kohtaa, josta löydät lisätietoja siitä, mistä pääset noutamaan vuokraamasi ajoneuvon.

  Milanon lentokentät

  Milanossa on kaksi suurta lentokenttää, jotka palvelevat kaupunkia, nimeltään Malpensa ja Linate. Malpensa sijaitsee noin yhden tunnin päässä luoteeseen Milanosta Varesen maakunnassa ja se on Pohjois-Italian tärkein ja vilkkain lentokenttä, jossa käy lähes 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Malpensan lentokentältä löydät autovuokraamojen toimistot sekä terminaalissa 1 että 2 ja kahden terminaalin välillä kulkee sukkulabussi. Terminaalissa 1 ne sijaitsevat saapuneiden lentojen hallissa, kun taas terminaalissa 2 vuokraamojen työpöydät löytyvät rautatieasemalta lentokentän vieressä. Muista lukea Auto Europen varausvahvistuksesta vuokraamosi nimi ja missä se sijaitsee.

  Milan-Malpensa Airport (MXP)
  Nettisivut: www.milanomalpensa-airport.com/en/
  Osoite: Strada Statale 336, 21010 Ferno, Varese, Italia
  Puhelin: +39 02 232323

  Linate on pienempi lentokenttä, joka palvelee pääasiassa kotimaan ja Euroopan lentoja. Se sijaitsee melko keskeisellä paikalla idässä Milanon keskustasta ja sillä on ainutlaatuinen terminaali, jossa on kolme kerrosta. Jos saavut Milanon Linaten lentokentälle, voit noutaa vuokra-autosi autovuokraamojen toimistoista saapuvien lentojen hallissa. Jotta voit noutaa autosi sujuvasti, noudata varausvahvistuksessa olevia ohjeita ja tuo mukanasi kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten voimassa ja pääkuljettajan nimissä olevat henkilöllisyystodistus tai passi, ajokortti ja luottokortti.

  Milan Linate Airport (LIN)
  Nettisivut: www.milanolinate-airport.com/en/
  Osoite: Viale Enrico Forlanini, 20090 Segrate MI, Italia
  Puhelin: +39 02 232323

  Milanon rautatieasema

  Milanon päärautatieasema sijaitsee kaupungin keskustasta luoteeseen ja on yksi Euroopan suurimmista rautatieasemista, jolla käy yli 320 000 matkustajaa päivässä. Asemaa palvelevat kansalliset ja kansainväliset reitit Italian ja Euroopan suurempiin kohteisiin, mukaan lukien Sveitsi. Vuokra auton noutaminen rautatieasemalta on helppoa ja löydät vuokraamojen toimistot asemarakennuksen pohjakerroksessa tai lyhyen kävelymatkan päässä asemalta.

  Milanon rautatieasema
  Nettisivut: www.italiarail.com
  Osoite: Piazza Duca d'Aosta, Milan, Italy 20124


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Milanossa

  Vuonna 1954 perustettu Auto Europe on vuosien varrella pyrkinyt tyydyttämään kaikkien asiakkaiden tarpeet. Olemme tehneet yhteistyötä pitkään tunnettujen kansainvälisten autovuokraamojen, mutta tämän lisäksi myös kotimaisten ja paikallisten vuokraamojen kanssa, kuten Sicily by Car ja Locauto. Teemme yhteistyötä myös luotettavien edullisten yritysten kanssa, kuten Interrent, Centauro ja Thrifty. Tämä tarkoittaa, että varausjärjestelmästämme löydät laajan valikoiman ajoneuvoja, joista valita ja upeat autonvuokrauksen tarjoukset Milanosta. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, asiakastyytyväisyys vaatii täydellistä tukea ennen vuokrausta, sen aikana ja sen jälkeen. Siksi autonvuokrauksen asiantuntijamme ovat saatavilla koko viikon ajan puhelimitse tai sähköpostitse vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja auttavat ongelmien ilmetessä.

  Voit saada lisätietoja jokaisesta autovuokraamosta klikkaamalla alla olevia logoja. Jos sinulla on vielä epäilyksiä, ole hyvä ja keskustele ammattitaitoisten varausasiantuntijoidemme kanssa, ketkä selittävät sinulle kaiken tarvitsemasi ja auttavat sinua löytämään parhaan tarjouksen.

  Budget autovuokraamo Avis autovuokraamo Europcar autovuokraamo Hertz autovuokraamo

  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Milanosta

  Ota meihin yhteyttä

  Riippumatta siitä, vuokraatko autoa ensimmäistä vai kymmenettä kertaa, sinulle voi aina tulla mieleen kysymyksiä autonvuokrauksesta. Siksi olemme laittaneet yhteen joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä autonvuokrauksen menetelmistä, mukaan lukien tiedot vakuutuksista, pysäköinnistä, liikenteestä ja jopa ZTL-vyöhykkeistä, jotta voit valmistautuaksesi matkallesi hyvin ja käyttää aikasi lomalla parhaasi mukaan.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Milanossa?

  Kyllä, autovuokraamossa Milanossa tarvitset luottokortin. Tarkemmin sanottuna, kun noudat auton vuokraamosta, sinun on esitettävä voimassa oleva ja varausvahvistuksessa merkityn pääkuljettajan nimissä oleva luottokortti, jolla on riittävästi luottoa turvatakuuta varten.

  Syy luottokortin tarpeeseen auton noutamisen yhteydessä on se, että vuokraamo voi käyttää sitä turvatakuun varaamista varten. Jos luottokorttia ei esitetä, vuokraamo voi kieltäytyä luovuttamasta ajoneuvoa tai vaatia lisävakuutuksen ostamista. Mahdollisten lisäkuljettajien luottokortteja tai käteistalletuksia ei hyväksytä. Turvatakuu vapautetaan kortiltasi, kun palautat auton samassa kunnossa kuin se oli noudon yhteydessä.

  Tietoja luottokorttivarauksesta ja turvatakuusta löytyy aina varauksen aikana varausjärjestelmästä kohdasta “Hinnoittelun tiedot” tai varausjärjestelmästä sen jälkeen, kun varaus on suoritettu. Jos sinulla on edelleen epäilyksiä tai haluat lisätietoja, lue lisää blogistamme luottokorteista ja turvatakuun varauksesta tai ota yhteyttä Auto Europen autonvuokrausasiantuntijoihin, ketkä auttavat mielellään.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Milanossa?

  Auton vuokraamisessa on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, miten vakuutus toimii ja mitä vakuutusturvaa tarvitset. Ota hieman aikaa ja lue huolellisesti autonvuokrauksen suojia koskevia sivujamme. Hyvä uutinen on se, jos vuokraat auton Milanossa Auto Europen kautta, kaikkiin peruspaketteihin sisältyy Italian lain edellyttämä pakollinen vakuutus. Tämä pitää sisällään kolariturvan (CDW), kolmannen osapuolen vastuun ja varkaussuojan (TP). Sekä kolari- että varkausturvaan kuuluu kuitenkin omavastuu, mikä tarkoittaa sitä summaa, johon asti kuljettaja on vastuussa ajoneuvon vaurio- ja varkaustapauksessa. Nämä summat voivat vaihdella maiden ja vuokraamojen välillä ja ne voivat joskus olla melko korkeat.

  Peruspakettiemme mukaan pääkuljettaja on täysin vastuussa omavastuusta onnettomuuden tai varkauden sattuessa. Päivittäistä lisämaksua vastaan Auto Europe tarjoaa omavastuun hyvityspakettia, jolloin Auto Europe hyvittää myöhemmin paikan päällä maksetun omavastuun onnettomuuden tai varkauden tapauksessa. Sinun on yksinkertaisesti toimitettava tarvittavat asiakirjat asiakaspalvelutiimille. Omavastuun hyvityspaketti kattaa elementit, jotka ei yleensä sisälly perushintaan, kuten lasi, renkaat, moottori, auton pohja, sisätilat, avaimet jne. Varausjärjestelmän linkistä "Hinnoittelun tiedot" tarjoamme sinulle yksityiskohtaiset tiedot siitä, mitä jokainen valittu tarjous sisältää. Muista, jos olet ostanut omavastuun hyvityspalvelun Auto Europelta, et tarvitse ylimääräisiä vakuutuksia, joita paikalliset autovuokraamot tarjoavat.

  Täyttä mielenrauhaa varten jotkut asiakkaat ostavat mieluummin nolla omavastuupaketin, jonka voit valita tietyiltä autovuokraamoilta tietyissä kohteissa. Ne ovat kalliimpia, mutta kuten nimestä käy ilmi, omavastuun summa pienennetään nollaan tai erittäin pieneen summaan.

  Riippumatta käytettävissä olevista vakuutuksista suosittelemme, että tarkistat aina ja perusteellisesti ajoneuvon tilan noudon yhteydessä varmistaaksesi, ovatko sopimuksessa ilmoitetut vahingot oikeita. Tämän avulla voit välttää ikäviä yllätyksiä myöhemmin, kuten lisämaksuja.

  Myös nuoret kuljettajat ja lisäkuljettajat tarvitsevat vakuutuksen ja siksi heiltä veloitetaan yleensä päivittäinen lisämaksu. Autonvuokrauksen alaikäraja vaihtelee maittain, mutta riippuu myös vuokraamojen ehdoista. Jos olet alle 26-vuotias, lue tarkasti vuokraehdot ja ota selvää, onko sinulla oikeus ajaa ja jos sinun tarvitsee maksaa lisämaksuja. Sinulla on yleensä myös oltava vähintään vuoden vanha ja voimassa oleva ajokortti, jotta voit ajaa vuokra-autoa. Kaikki lisäkuljettajat on rekisteröitävä sopimukseen ja siksi heidän on oltava läsnä noutohetkellä. Ikärajoitukset ja lisämaksut koskevat myös lisäkuljettajia. Jotkut autonvuokrauksen tarjoukset sisältävät yhden tai useampia ilmaisia lisäkuljettajia, jotka määritetään kohdassa "Hinnoittelun tiedot".

   

  Liikenne Milanossa

  Kaikkina sesonkiaikoina Milanossa on tyypillistä suurten kaupunkien ruuhka. Jos ajat kaupunkiin ruuhka-aikana, keskustassa AreaC- alueella joudut maksamaan ruuhkamaksun, klo 07.30 - 19.30 ma-ke ja pe ja klo 18.00 asti torstaisin, jonka suuruus riippuu autostasi. Jotta voit ajaa alueella, sinun on ostettava lippu netistä tai lehti- tai tupakkakioskista ennen alueelle saapumista. Kamerat ottavat kuvia autoista, joten rangaistuksen välttäminen on mahdotonta. Tiet ovat yleensä kapeita ja vanhoja, joten mikäli suunnittelet paljon kaupungissa ajamista, autovuokraamot Milanossa suosittelevat mieluummin economy- tai kompaktiluokan autoa kaupungin kaduilla liikkumisen helpottamiseksi. Milano on tunnettu sen raivokkaista autoilijoista, ketkä voivat säikäyttää pienillä rikkeillä ja suurilla nopeuksilla. Voit käydä lukemassa meidän Italian kuljettajan oppaasta lisätietoja varten liikenteestä ja säännöistä.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Milanossa

  Pysäköinti Milanossa voi olla haastavaa ja melko kallista, mutta silti mahdollista. Pysäköinti aivan keskustassa ja rajoitetulla liikennealueella (ZTL) on sallittua vain ajoluvan saaneille tai asukkaille. Rajoitettujen alueiden ulkopuolella kaduilta löytyy pysäköintialueita, yksityisiä ulkoilma-alueita tai katettuja pysäköintialueita tai autotalleja. Voit säästää rahaa pysäköimällä kaupungin laitamille, jossa hinnat ovat alhaisemmat, ja käyttää julkista liikennettä päästäksesi kaupungin sydämeen.

  Vapaita pysäköintipaikkoja on vaikea löytää ja Milanon keskustassa katujen parkkipaikkoja tuskin on lainkaan olemassa. Yksityiset yritykset saattavat vuokrata parkkipaikkoja tunniksi tai kahdeksi päivässä, mutta kaupungin laitamilla pysäköinti ei ole kovin kallista maanalaisissa parkkihalleissa, joista voit ottaa metron Milanon keskustaan katsomaan nähtävyyksiä. Milanon keskustassa suurin osa siitä varattu jalankulkijoille, kun taas pysäköintimahdollisuudet muille kuin kaupungin asukkaille on rajoitettua ja kallista. Vierailijat voivat pysäköidä sinisen linjan pysäköintialueilla. Katupysäköinti on maksullista lähes vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Parempi vaihtoehto itse kaupungissa ovat parkkihallit.

   

  Voinko ajaa vuokra-autolla ZTL-alueella Milanossa?

  Ilman lupaa, et voi. Määritelmän mukaan ZTL-alueet tai "rajoitetut liikenteen alueet" ovat alueita, joille vain tietyn tyypiset ajoneuvot voivat matkustaa, kuten linja-autot tai raitiovaunut, asukkaat, jalankulkijat tai tietyt ihmisryhmät. Niiden tarkoituksena on vähentää liikennettä ja ilman pilaantumista. Jotkut ZTL-alueet ovat aktiivisia vain tiettyinä aikoina tai viikonpäivinä.

  Alla oleva kartta antaa sinulle kuvan Milanon ZTL-alueiden sijainnista ja kellonajoista, jolloin ne ovat aktiivisia. Jos tarvitset tarkempia tietoja tai haluat saada luvan pysäköidä näillä alueilla, tutustu ZTL-alueille omistettuun osioon Milanon kunnan virallisella verkkosivulla www.comune.milano.it/servizi/pass-per-ztl.

  ZTL-alueista varoitetaan joskus näytöllä, mutta yleisempää on valkoinen liikennemerkki, jossa on valkoinen ympyrä punaisella kehyksellä, sekä sanat "Zona a traffic limitato" tai "Z.T.L." Ole varovainen, koska alueilla on kameroita ja sakot voivat olla suuria.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Milanossa?

  Harkitse myös mahdollisuutta tutkia paitsi Milanon kaupunkia, mutta myös kaunista Lombardiaa ja sen järviä Pohjois-Italiassa. Asuntoautolla Milanossa kaupunkiloman lisäksi voit samalla nauttia kauniista luonnosta ja rentoutua. Auto Europe auttaa sinua mielellään oikean mallin valitsemisessa ja parhaimman tarjouksen löytämisessä. Koti neljällä pyörällä avaa uusia mahdollisuuksia, erityisesti perheelle!


  Matkaopas Milano

  Suurin osa matkailijoista tuntevat Milanon globaalina muodin pääkaupunkina, mutta tiesitkö, että Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja koti kansalliselle pörssille? Rahoitus- ja taloudellisena keskuksena Milano houkuttelee liikemiehiä ympäri maailmaa. Kaupunki on sulatusuuni ja tarjoaa ainutlaatuisen ja trendikkään sekoituksen turismille, muodille ja taloudelle. Voit viettää useita päiviä ja kokea sen lukuisat nähtävyydet, mutta sen ympäristö on yhtä mielenkiintoinen. Ymmärrät myös, että riippumatta siitä, kuinka monta päivää suunnittelet matkallesi Milanossa, ne eivät koskaan tunnu olevan tarpeeksi.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Milanossa

  Milano sijaitsee keskeisellä paikalla Pohjois-Italiassa ja on siksi täydellinen lähtökohta monille erittäin mielenkiintoisille päiväretkille. Auto autovuokraamosta Milanosta starttaa matkasi helposti muihin kauniisiin Italian kaupunkeihin, mutta myös muutamille viehättäville Italian järville.

  Comojärvi

  Yhden suurimmista vesistöistä Italiassa, Comojärven parhaimmat nähtävyydet vaihtelevat riippuen vuodenajasta, jolloin vierailet. Tutustu järven ympäröivän alueen kohokohtiin kauden mukaisesti. Tunnin matkan jälkeen aloita Comon kiertomatka historiallisessa Sant'Abbondion basilikassa. Jatka Comon historialliseen keskustaan ja tutustu kaupunkiin omaan tahtiisi tai käy ostoksilla. Kaupungista voit matkustaa gondolilla Brunaten rauhalliseen kylään Comon kukkulalla. Lähde risteilylle Comojärven ympärille ja ihaile rinteiden huviloita ja hotelleita kuvankauniilla Alpeilla taustalla. Bellagion värikkäistä merenrantakaupunkia pidetään järven kohokohtana, jossa voit nauttia myös maukasta lounasta. Käy myöhemmin risteilyllä Cadenabbian rannikolla ja palaa sitten takaisin.

  Cinque Terre

  Matkaa Italian kuuluisalle Cinque Terren rannikolle vuokra-autolla Milanosta. Tutustu eri Unescon maailmanperintökohteisiin ja viiteen eri kylään, jotka muodostavat tämän rannikkoalueen Välimerellä. Monterosso al Mare on suurin Cinque Terren viidestä kylästä. Varaa runsaasti aikaa tutustua Monterossoon ja Manarolaan, sekä tee luonnonkaunis junamatka näiden kahden kaupungin välillä. Sinua on vastassa runsaasti kahviloita, ravintoloita ja aukioita, sekä alikulkutunneli. Nauti lounaaksi kuuluisaa Ligurian alueen pestoa yhdessä lukuisista paikallisista ravintoloista. Monterossossa lähde 90 minuutin risteilylle. Katsele Italian Rivieraa mereltä ja nauti maisemista veneellä matkalla La Speziaan. Vaellusreitit yhdistävät kaikki viisi kylää upeilla näkymillä.

  Franciacorta

  Uppoudu viinin ja muodin kulttuuriin Franciacortan alueella. Jos jostain syystä Milanon lukuisat muotiliikkeet ja viinit eivät riitä, tämä matka on juuri sinua varten. Käy paikallisessa viinitarhassa ja opi lisää viininvalmistusprosessista ja tutustu sen yksityiskohtiin. Keskustele viinitarhan omistajien kanssa ja maistele joitakin maailmankuuluja paikallisia lajikkeita, kuten "Satin" ja "Bollicine". Istu alas kevyelle lounaalle viinitarhojen ja kukkuloiden keskelle lasillisella kuohuvaa valkoviiniä. Lounaan jälkeen voit sopivasti jatkaa matkaasi suosituille Franciacorta Outlets -kaupoille, jotka sijaitsevat Iseojärven ja Gardajärven välissä. Ne tarjoavat kuuluisia italialaisia design-tuotteita erittäin alennettuun hintaan, jopa 70%.

  Tekemistä Milanossa

  Mikä tekee Milanosta mielenkiintoisen verrattuna muihin kaupunkeihin on se, että kaupungissa on todellakin enemmän kyse nautinnollisesta elämäntyylistä. Se on paratiisi ostoksille, jalkapallofaneille, oopperalle ja yöelämälle. Älä kuitenkaan anna kaupungin modernin puolen hämätä, sillä se on myös yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, jossa on yli 26 vuosisataa historiaa ja perintöä! Milano on kuuluisa historiallisten ja nykyaikaisten nähtävyyksien rikkaudestaan. Katedraalit, oopperat, museot, taidegalleriat ja arkkitehtuuri, täältä löytyy aivan kaikki.

  • Duomo, Milanon katedraali: Duomo di Milanon rakentaminen aloitettiin vuonna 1386 ja on Italian suurin ja monimutkaisin rakennus. Rakennustyöt kestivät yli viisi vuosisataa, jonka aikana sitä työstivät monet paikalliset ja eurooppalaiset arkkitehdit, kuvanveistäjät, taiteilijat ja työntekijät. Kaikkien heidän työnsä tuloksena syntyi ainutlaatuinen arkkitehtuurityyli, eurooppalaisen goottilaisen tyylin ja Lombardin perinteen sekoitus. Näkymä Milanon Duomon korkeilta torneilta on kokemus, jota ei pidä jättää välistä. Todellakin koko katedraali on poikkeuksellinen kertomus kuuden vuosisadan historiasta, joka välittyy sileästä Candoglian marmorista, himmeästä käytävien valosta ja lukemattomista muinaisista patsaista. Katedraalista löytyy krypta, museo, terassit ja arkeologinen alue. Kaikille alueille on hiukan erilaiset aukioloajat. Sisälle ei saa viedä isoja laukkuja ja vieraiden on käveltävä metallipaljastimen läpi.

  • Castello Sforzesco: Tämä linna on yksi Milanon edustavimmista ja suosituimmista muistomerkeistä, joka on vuosisatojen kuluessa muuttunut eri tavoin. Se on ollut puolustuslinnoitus, sotakaskirakennus, yksityinen asuinpaikka ja kulttuurilaitosten ja museoiden keskus. Nykyään Castello Sforzesco on paikka, jossa voi ihailla lukemattomia taideteoksia - Pietà Rondaninista Leonardon freskoihin. Taiteen lisäksi täältä löytyy lukematon määrä erilaisia pienempiä museoita ja näyttelyitä, kuten huonekalukokoelma, eurooppalaisia musiikkisoittimia, egyptiläinen museo ja kirjastoja. Täällä voit myös nauttia tauosta massiivisten seinien ympäröimässä sisäpihassa. Kokeile myös opastettua vierailua linnoituksen muureilla. Täältä linnan koko rakennusta voi ihailla ylhäältä päin ja näkymä kohti kaupungin keskustaa on myös upea. Tule tänne iltakävelylle ja ihaile valaistua linnaa.

  • Muotialue Quadrilatero della Moda: Milano on epäilemättä Italian muotipääkaupunki. Sen kansainvälisesti tunnettu, melkein 2 km pitkä ostosalue, on erittäin lähellä kaupungin keskustaa. Se on täynnä eri suunnittelijoiden putiikkeja, ketkä ovat tehneet la modan ja Made in Italy- tyylin tunnetuksi maailmanlaajuisesti. Tässä kaupunginosassa kiertelevät matkaajat voivat nähdä elegantteja näyttelytiloja ja houkuttelevia ostosikkunoita. Putiikkisokkelon joukosta löytyy myös arvostettuja palatseja, jotka ovat tärkeitä kulttuurin perintökohteita ja toimivat nykyään museoina. Useimmat näistä kaduista ovat kävelykatuja, joten tämä alue on täydellinen iltapäiväkävelylle. Jokaisella kadulla on oma lista design-taloja.

  • Navigli kaupunginosa: Naviglin alue on ihanteellinen paikka romanttiselle illanvietolle pitkin kaupungin vesireittejä, sekä kerran kuukaudessa järjestetylle vilkkaille antiikkimarkkinoille tai rauhalliselle illanvietolle yhdessä monista ravintoloista ja baareista. Täältä löytyy katutaiteilijoita, kauppoja, käsityöläispaikkoja ja monia luovia studiota. Se on yksi paikoista, jossa Milanon elinvoimaisuus ilmenee selvästi. Alueen keskipiste on vuonna 1603 rakennettu Darsenan venesatama, jossa maan alla virtaavat Naviglio Grande ja Olona joet. Se on yksi Milanon vilkkaimmista yöelämän alueista ja romanttisista kohteista. Milanon vesistöt, jotka ovat menettäneet kaupallisen merkityksen, tarjoavat nyt kiertomatkoja, joiden avulla matkailijat voivat tutustua kaupunkiin epätavallisesta näkökulmasta.

  • Leonardo da Vinci-museo: Milano tarjoaa jännitystä matkalle sukellusveneeseen, kiipeilyä höyryjunassa, avaruuden salaisuuksien paljastamista ja Leonardo da Vincin -mallien ihailua kaikki yhdessä paikassa: kuuluisassa tieteen- ja teknologian museossa 1500-luvun luostarissa. Museokokoelmat kuvastavat tieteen ja teknologian kehitystä Leonardo da Vinci-aikakaudesta lähtien. Mallien näyttelyä täydentävät piirrosten sarjat, jotka liittyvät suuren tutkijan eri intresseihin, ja se on laajennettu työpajalla, jossa kävijät voivat kokeilla joitakin vuorovaikutteisimmista malleista. Kävijöille on saatavilla äänioppaita, sekä sovellus ääni- ja videosisällöllä. Museo on auki joka päivä, paitsi maanantaisin ja museosta löytyy myös museokauppa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Milanon turisti-info

  10 tärkeää asiaa Italiasta