Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MÜNCHEN

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus München – Baijerin helmi

  Autonvuokraus München

  Maailmankuulu autonvuokrauksen välittäjä Auto Europe tarjoaa sinulle ylpeänä loistavan autonvuokrauskokemuksen, joka tekee lomastasi unohtumattoman. Vuosien mittaan yritys on kasvanut pienestä paikallisyrityksestä yhdeksi suurimmista tarjoamalla yli 24 000 autonvuokrauskohdetta ympäri maailmaa. Autonvuokrauksella Münchenissä Auto Europen kautta hyödyt laajan ajoneuvovalikoiman lisäksi kilpailukykyisistä hinnoista, sekä myös fantastisesta asiakaspalvelusta. Kokeneet autonvuokrauksen asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ennen auton vuokrausta, sen aikana ja sen jälkeen. Voit soittaa heille päivittäin numeroon +358 942 720 607 tai lähettää sähköpostia.

  Münchenin kaupunkiin tunnetaan parhaiten sen fantastisesta Oktoberfestistä, mutta Saksan kolmanneksi suurimmalla kaupungilla on paljon muutakin tarjolla. Se on rikas kaupunki, eikä ainoastaan vaurauden ja ahkeran teollisuuden kannalta, mutta myös luonteeltaan ja luonnon tarjonnaltaan, mukaan lukien runsas määrä puistoja ja vuoristojoki Isar. Vuotuista Oktoberfest-olutfestivaalia ei kannata jättää välistä, mutta suosittelemme, että matkustat kaupunkiin myös muina, vähemmän kiireisillä ja ruuhkaisilla aikoina, jotta voit nauttia kaupungista rennommin. Keväällä ja alkukesästä voit kävellä viehättävän keskustan ympärillä ja istua olutterasseilla tai kävellä puistojen läpi. Joulun alla München muuttuu maagiseksi kaupungiksi, jonka joulumarkkinat pystytetään hajalleen sen ympäri. Perheille on tarjolla laaja joukko lapsiystävällisiä kohteita, kuten valtava tiedemuseo nimeltä Deutsches Museum, BMW World and Museum tai Hellabrunnin eläintarha. Kun vuokraat auton Münchenissä, pääset matkustamaan myös monille hauskoille huvipuistoille, kuten Legoland, joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Augsburgissa.

  München on Baijerin pääkaupunki ja koti lukuisille keskiajan rakennuksille ja museoille. Yksi Saksan talouden tärkemmistä keskuksista vetää puoleensa sen vaurauden lisäksi myös upealla luonnolla, ihastuttavalla kulttuurilla ja tunnetuilla tavaramerkeillä, kuten BMW. Yksi suurimmista Saksan vetovoimatekijöistä on totta kai olut, ja maan suurin olutfestivaali Oktoberfest järjestetään juurikin Münchenissä. Suurimmille oluen ystäville olemme suunnitelleet Biergarden-kiertomatkan ympäri Baijeria! Tämä kaupunki on ihanteellinen lähtökohta lomamatkalle myös aktiviteetin ystäville. Lukuisat retkeily- ja pyöräilyreitit kaupungin läheisyydessä tai kauempana vuoristossa pitävät sinut kiireisenä. Tutustu meidän autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Münchenissä ja lue, mitä asiakkaamme sanovat!

  Autonvuokraus Münchenissä on varmasti paras tapa tavoittaa kaikki nähtävyydet Münchenissä ja Baijerin osavaltiossa, mutta pääset tutustumaan myös naapurikaupunkeihin. Vain tunnin ajomatkan päästä löytyvät pienet, mutta viehättävät Landsberg am Lechin ja Landshutin kaupungit. Bodenseen järvi Lindaun kaupungin kanssa sijaitsevat kahden tunnin ajomatkan päässä ja hyvin lähellä Sveitsin rajaa. Jos haluat käydä yhdellä tunnetuimmista joulumarkkinoista, aja 2,5 tuntia Nürnbergiin. Kiertomatka, jota sinun ei kannata jättää välistä, on tunnetuimmilla Baijerin kuninkaallisten linnoilla, kuten Neuschwanstein. Itävalta ja Salzburg, joka on Mozartin syntymäkaupunki, sijaitsee myös vain puolen tunnin päässä.

  München sijaitsee Kaakkois-Saksassa ja tehokkaiden ja ilmaisten Saksan moottoriteiden ansiosta voit saavuttaa muut maan suurimmat kaupungit, kuten Frankfurt, Stuttgart, Berliini ja Hampuri suhteellisen nopeasti. Kahden ja puolen tunnin sisällä pääset Stuttgartiin, kolmessa ja puolessa tunnissa Heidelbergiin ja viidessä tunnissa Kölnin. Hampuri ja Berliini sijaitsevat hieman kauempana ja näitä matkoja varten voit harkita yksisuuntaista autonvuokrausta. Yhdensuuntainen vuokraus on vuokra, jolloin palautat ajoneuvon eri kaupunkiin kuin mistä sen noudit. Jotta voit suunnitella lomasi paremmin tai etsiä lisää inspiraatiota matkallesi, tutustu matkaoppaaseemme, josta löytyy paljon mielenkiintoisia kiertomatkoja Saksassa.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Münchenissä saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Münchenissä

  Auto Europe tekee yhteistyötä kansainvälisten ja paikallisten autovuokraamojen kanssa Münchenissä, kuten Europcar, Sixt, Enterprise, Global ja Buchbinder, jonka ansiosta voit valita useiden noutotoimistojen väliltä. Voit saapua Münchenin lentokentälle ja lähteä matkaan suoraan sieltä, joka sijaitsee 30 minuutin päässä Münchenin keskustasta, tai jos tarvitset auton kaupungin keskustasta, kauttamme löydät ajoneuvoja keskusrautatieasemalta, Karlsplatzilta (tunnetaan myös nimellä Stachus), lähellä BMW Worldiä ja monissa muissa kätevästi sijoitetuissa kaupungin kohteissa.

  Jos haluat saada selkeän yleiskuvan kaikista autovuokraamoista Münchenissä ja niiden toimistoista, valitse varausjärjestelmästä "Näytä kaikki sijainnit" ja selaa noutokohteita kartalla. Jos olet kiinnostunut tietystä autovuokraamosta, klikkaa yksinkertaisesti vuokraamon logoa ja näet heti sen omat sijainnit. Seuraavaksi pääset lukemaan lisää kahdesta suositusta noutokohteesta Münchenissä, lentokentiltä ja rautatieasemilta.

  Münchenin lentokentät

  Münchenin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Lentokentällä on kaksi terminaalia ja terminaali 2 on tarkoitettu Lufthansan lennoille ja muutamille sen tytäryhtiöille. Muut lennot lähtevät ykkösterminaalista. Münchenistä pääsee Suomeen noin 2,5 tunnissa. Lentokentältä on hyvät yhteydet Eurooppaan ja kaukolennoille muille mantereille. Halutessasi voit myös lentää kotimaisia lentoja halvalla moniin eri Saksan kaupunkeihin. Lentokentälle pääsee helpoiten kahdella eri metrolla, joka vie aikaa keskustasta noin 50 min. Lentokentältä löytyvät kaikki mukavuudet ravintoloista oleskelutiloihin. Kahdesta terminaalista T2 on suurempi, jolta löytyy myös enemmän tekemistä. Ostoksia voit tehdä sekä ennen, että jälkeen turvatarkastuksen. Kaikilla autovuokraamoilla Münchenin lentokentällä on toimisto terminaalissa 2, jonne löydät helposti kylttejä seuraamalla.

  Munich Airport (MUC)
  Nettisivut: www.munich-airport.com
  Osoite: Nordallee 25, 85356 München
  Puhelin: +49 89 975 00

  Ryan Air ja muut halpalentoyhtiöt liikennöivät Memmingenin lentokentällä, joka sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä lounaaseen Münchenistä. Tämä lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Allgäu Airport sen alueen mukaan, jossa se sijaitsee, on erittäin kätevä, jos aiot käydä Bodenjärvellä tai viettää jonkin aikaa vuorilla, esimerkiksi talvella. Autovuokraamot lentokentällä löytyvät terminaalirakennuksen sisäpuolelta.

  Memmingen Airport (FMM)
  Nettisivut: www.allgaeu-airport.com
  Osoite: Am Flughafen 42, 87766 Memmingerberg
  Puhelin: +49 8331 9842000

  Münchenin rautatieasema

  Liikematkailijoille tai vierailijoille, jotka saapuvat kaupungin sydämeen junalla, autonvuokraus Münchenin rautatieasemalta, joka tunnetaan nimellä Hauptbahnhof, on erittäin mukava tapa aloittaa matka. Jotkut autovuokraamot sijaitsevat suoraan päärakennuksessa ja osa läheisillä kaduilla. Tarkista yksinkertaisesti tarkka noutotoimiston osoite varausvahvistuksestasi. Keskusasema sijaitsee vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Marienplatz keskustorilta ja se ei ole ainoastaan yksi vilkkaimmista asemista Saksassa, mutta jopa Euroopassa. Se on myös keskeinen solmukohta kaikille S-Bahn taajamajunille, metrolle, raitiovaunuille ja linja-autoille, jotka palvelevat koko kaupunkia.

  Päärautatieasema on erittäin suuri rakennus, josta löydät kahviloita, ravintoloita, lahjakauppoja, kukkakaupan ja myös supermarketteja. Osa täällä sijaitsevista kaupoista ovat auki pidempään illalla.

  München Hauptbahnhof rautatieasema
  Nettisivut: Munich Hauptbahnhof Train Station
  Osoite: Bayerstraße 10A, 80335 München, Saksa
  Puhelin: +49 180 6996633


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Münchenissä

  Auto Europella on pitkäaikaiset suhteet maailmanlaajuisten autovuokraamojen kanssa, kuten Avis, Sixt, Europcar ja Hertz, sekä paikallisten firmojen kanssa, kuten Global ja Buchbinder. Laaja valikoima vuokraamoja ei mahdollista ainoastaan sitä, että voimme tarjota sinulle erilaisia noutokohteita Baijerin pääkaupungissa, mutta myös suuren valikoiman käytettävissä olevia ajoneuvoluokkia, joista valita kohtuulliseen hintaan. Jos etsit edullista autonvuokrausta Münchenissä, mutta haluat myös korkealaatuista palvelua vuokrauksen aikana, verkkosivultamme löydät aina parhaat tarjoukset.

  Jos klikkaat alla olevia vuokraamojen logoja, löydät tarkempaa tietoa jokaisesta yrityksestä. Jos olet kiinnostunut muista vuokraamoista tai tunnet tarvetta puhua jonkun kanssa neuvoja varten autonvuokrauksesta, poistaa epäilykset tai jopa varata auton puhelimitse, älä epäröi soittaa varausosastollemme.

  Sixt - Autonvuokrauksen tiedot Avis - Autonvuokrauksen tiedot Europcar - Autonvuokrauksen tiedot Buchbinder - Autonvuokrauksen tiedot

  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Münchenissä

  Ota meihin yhteyttä

  Auton vuokraaminen Münchenissä tai muualla maailmassa ja sujuvan kokemuksen saaminen edellyttää, että tunnet pienet, mutta tärkeät yksityiskohdat etukäteen. Oikean tarjouksen valitseminen, oikeasta turvasta päättäminen ja kaikkien tarvittavien asiakirjojen mukaan tuominen on ratkaisevan tärkeää. Kokosimme sinulle usein kysytyt kysymykset, josta löydät kaikki auton vuokraamista koskevat tiedot ja lisäsimme myös Saksaa, ja tietysti yksityiskohtaisemmin Müncheniä koskevan matkaosion.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Münchenissä?

  Kyllä, tarvitset sitä sekä maksuvälineenä autonvuokraukselle Münchenissä verkkosivuillamme, että myös noutoa varten. Luottokorttien ei tarvitse olla samoja, mutta tärkeintä on, että sen on varausvahvistuksessa mainitun pääkuljettajan nimissä. Tarvitset sitä noudon yhteydessä, sillä luottokortilta varataan turvatakuu.

  Pankkikortteja ja käteistalletuksia ei hyväksytä turvatakuuta varten. Näiden pienten yksityiskohtien tietäminen voi säästää paljon aikaa ja stressiä, joten suosittelemme, että luet lisätietoja luottokorteista ja turvatakuusta blogistamme tai soita autonvuokrauksen asiantuntijoillemme.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Münchenissä?

  On aina hyödyllistä tietää, mitkä suojat kuuluvat vuokraukseen, kun vuokraat auton. Täältä saat erittäin selkeän kuvan siitä, miten autonvuokrauksen suojat ja turva toimivat alalla. Jos valitset auton autovuokraamosta Münchenissä Auto Europen kautta, se sisältää aina Saksan pakollisen vakuutuksen, joka on nimeltään Collision Damage Waiver (CDW), kolmannen osapuolen vastuun ja varkaussuojan (TP). Kuljettajat ovat vastuussa vaurioista tai varkauksista, mutta vain tiettyyn summaan saakka, nimeltään omavastuu.

  Perushintoihimme yleensä kuuluu täysi vastuu omavastuusta, kun taas kalliimmissa suojapaketeissa omavastuu on tavallisesti pienennetty. Auto Europe tarjoaa halvemman vaihtoehdon nimeltä omavastuun hyvityspaketti. Asiakkaat ovat tässä tapauksessa vastuussa omavastuusta onnettomuuden tai varkauden tapauksessa, mutta Auto Europe voi korvata sen. Se kattaa elementit, joita CDW ei yleensä kata, kuten auton sisätilat, valot, auton pohja jne. Löydät vakuutustiedot varausjärjestelmästämme kohdasta "Hinnoittelun tiedot".

  Mitä tulee nolla omavastuu -paketteihin, ne ovat saatavana tietyissä kohteissa ja vuokraamoilta, ja silti myös näissä tapauksissa vuokraamo varaa pienen turvatakuun luotokortilta, joka kattaa mahdolliset ylimääräiset kulut, kuten esimerkiksi polttoaineen. Ole hyvä ja lue huolellisesti, mitä ovat kunkin vaihtoehdon ehdot.

  Yleisenä käytäntönä tarkista aina ajoneuvoa noudettaessa, että kaikki sopimukseen merkityt vauriot ovat oikeat, ja toista toimenpide autoa palauttaessa. Näin voi välttää aikaa vieviä väärinkäsityksiä.

  Kaikki mahdolliset vuokra-auton kuljettajat on vakuutettava, ja nuorille kuljettajille tämä tarkoittaa yleensä ylimääräistä lisämaksua. Määräykset ja lisämaksut voivat vaihdella maasta, alueesta tai vuokraamosta riippuen. Löydät kaikki asiaankuuluvat tiedot varausjärjestelmästämme kohdasta "Hinnoittelun tiedot". Joihinkin tarjouksiin sivuillamme kuuluu yksi tai useampi ilmainen lisäkuljettaja. Nuoren kuljettajan lisämaksu voidaan lisätä kaikille alle 26-vuotiailla kuljettajille. Lisää oikea ikäsi varausjärjestelmässä ja tarkista, että ajokorttisi on ollut voimassa yli vuoden.

   

  Liikenne Münchenissä

  Autonvuokraus Münchenissä ja liikkuminen on todella helppoa ja nopeat autobahnnat vievät sinut kaupungista toiseen alta aikayksikön. Münchenissä on suuri metro-, raitovaunu- ja bussiverkosto, joka kattaa koko kaupungin ja sen taajama-alueet. Saksassa samat liikennesäännöt pätevät jokaisessa kaupungissa ja ovat melko samat kuin Suomessa. München on vanha kaupunki ja monet tiet ovat hyvin kapeita. Ajamista näillä teillä voi hankaloittaa se, että usein niiden varsille on myös pysäköity autoja molemmille puolille, tästä syystä mahdollista vastaantulevaa autoa voi olla hankala väistää. Viikonloppuisin, sekä ruuhka-aikana aamuisin ja iltaisin kaupungissa ajaminen tai kaupungista poistuminen voi viedä useamman tunnin suurten ruuhkien takia. Jatkuvat tietyöt eri puolilla kaupunkia kannattaa pitää mielessä. Moottoriteillä nopeusrajoituksia on vain paikoin joko 110km/h tai 130km/h, muutoin moottoriteillä ei ole rajoituksia. Matkapuhelimeen puhuminen on ajon aikana kielletty ja rattijuopumuksen raja on 0.3 promillea.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Münchenissä

  MIlmaisia pysäköintipaikkoja tien reunassa ei kaupungissa yleensä löydy. Suurin osa parkkipaikoista tien laidassa ovat maksullisia, vain viikonloppuisin ja iltaisin joskus ilmaisia. Parempi vaihtoehto on jättää auto Münchenin parkkihalleihin, joita löytyy hyvin monia ympäri kaupunkia. Kaupungista löytyy myös paljon yksityisiä pysäköintialueita, joten ole tarkkana mihin pysäköit. Liikuntakyvyttömien ja naisten pysäköintipaikkoja löytyy runsaasti varsinkin kauppojen parkkipaikoilta ja parkkihalleista. Pysäköntipaikkojen hinnat, varsinkin keskustassa ovat yleensä korkeat niin katu-, että parkkihallipaikoilla. Voit löytää sopivan parkkipaikan parkkihallissa tältä parkkilistalta Münchenin virallisilta turistisivuilta.

  Jos löydät pysäköintipaikan kadulta, sinun on luettava liikennemerkit ymmärtääksesi, tarvitseeko sinun maksaa. Maksu tapahtuu parkkimittareissa, joista voit ostaa lipun. Myös Saksassa aikarajoitetut pysäköintialueet ovat melko yleisiä. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä parkkikiekkoa ja merkittävä saapumisaikasi. Sunnuntaisin pysäköinti on ilmaista.

   

  Tarvitsenko päästötarraa vuokra-autolle Münchenissä?

  Suurimmissa Saksan kaupungeissa, kuten Münchenissä, vaaditaan autoille "Umweltplaketten", joka on eri väreillä merkitty päästötarra kunkin ajoneuvon päästötasosta riippuen. Jos ajoneuvojen päästöt ovat liian korkeat, ne voidaan kieltää tietyissä kaupungin osissa ilman saastumisen vähentämiseksi. Jokaisella kaupungilla on oma Umweltzone, eli alue, jolla sovelletaan päästörajoituksia, joten on parempi tarkistaa säännöt etukäteen. Vuodesta 2012 lähtien vain vihreällä tarralla varustetut ajoneuvot voivat ajaa kehätien sisällä, joka kattaa kaikki kaupungin keskustan ja sen lähimmän ympäristön Münchenissä. Tarkista auton noudon yhteydessä, onko ajoneuvossa vihreä päästötarra, ja mikäli sitä ei löydy, varmista, että saat sellaisen.

   

  Tarvitsenko lisävarusteita vuokra-autolle Münchenissä talvella?

  Saksan lainsäädännössä edellytetään talvirenkaita, jos tien päällä on jäätä, lunta ja loskaa, sekä pakkasella. Jos varaat vuokra-auton Münchenissä, varsinkin talvikuukausina, joskus jopa pääsiäiseen asti, suosittelemme tutustumaan talvirenkaat sisältäviin tarjouksiin ja varaamaan auton talvirenkailla. Huomaa, että talvikuukausina ja etenkin joulun aikaan voi olla pulaa talvivarusteista, joten harkitse varaamista etukäteen. Talvirenkaat eivät ainoastaan sulje pois mahdollisia sakkoja, vaan takaa turvallisuutesi.

  Koska München sijaitsee niin lähellä Itävallan rajaa, jonne monet asiakkaistamme päättävät lähteä hiihtämään vuokra-autolla Münchenistä, huomaa, että talvirenkaat ovat pakollisia Itävallassa 1. marraskuusta - 15. huhtikuuta. Löydät lisätietoja talvirengasmääräyksistä Euroopassa täältä.

  Jos aiot ajaa talvella vuoristoisilla teillä, tarkista myös, tarvitsetko lumiketjuja. Lumiketjuja voidaan käyttää Saksassa vain niillä teillä, joilla on sitä vastaava liikennemerkki. Sekä lumiketjut että suksitelineet ovat saatavilla pyynnöstä, joten ilmoita meille halustasi vuokrata ne jo varausta tehdessä. Asiantuntijamme vahvistavat valitsemasi autovuokraamolta Münchenissä, onko heillä niitä saatavana. Kaikki varusteiden maksut maksetaan paikallisesti vuokraamolle.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Münchenissä?

  Saksan omalle kiertomatkalle tarvitset mukavan asuntoauton. Aloita matkasi esimerkiksi Baijerin sydämestä Münchenistä ja tutki upeita Alppimaisemia Alppireitin kiertomatkalla. Tutustu kaikista tunnetuimpaan linnaan, Neuschwanstein, joka sijaitsee Etelä-Baijerissa. Lukuisat leirintäalueet Etelä-Saksassa ovat varutettu kaikilla mukavuuksilla ja monet eivät edes vaadi sinulta varausta. Voit saapua paikalle milloin sinusta niin tuntuu. Älä ole riippuvainen julkisesta liikenteestä tai muista aikatauluista ja tee päiväretkiä ja tutustu nähtävyyksiin milloin itseäsi tekee mieli. Autamme sinua löytämään parhaan asuntoauton Münchenissä kumppaneiltamme, jotta matkastasi tulisi unohtumaton.


  Matkaopas München

  Vaikka München sijaitsee Kaakkois-Saksassa, sillä on erittäin keskeinen asema Euroopassa, hyvin lähellä Itävaltaa ja Sveitsiä, sekä Alppeja. Baijerin luonnonmaisemalla on paljon tarjottavaa talvella ja kesällä. Seuraavaksi olemme listanneet joitakin kiertomatkavinkkejä inspiraatiota varten ja listasimme joitakin kohteita, joita sinun ei kannata jättää välistä lomallasi Baijerin pääkaupungissa.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Münchenissä

  Siitä huolimatta, että München sijaitsee Kaakkois-Saksan rajalla, se on helppo yhdistää kaikkiin suurimpiin maan kaupunkeihin. Jos haluat tutustua niistä mahdollisimman moneen, voit lähteä risteilemään vuokra-autollasi Saksan autobahnoilla, ja sitä varten suosittelemme seuraavaa moottoriteiden 1000 km pituista kiertomatkaa. Tämän lisäksi sinua odottavat monet mielenkiintoiset päiväretket ja kohteet alla!

  Dachaun keskitysleiri

  Dachau oli ensimmäinen keskitysleiri Saksassa, jonne 1945 vuoden huhtikuun lopussa SS alkoi tuoda leiriläisiä. Dachaun keskitysleirin muistomerkki rakennettiin vuonna 1965. Se pitää sisällään entisen vankien leirin ja leirin krematorion. Dokumentoidun näyttelyn lisäksi entisessä työrakennuksessa voit tutkia bunkkeria, molempia krematorioita ja uudelleenrakennettuja vankilakasarmeja. Vuodesta 1960 lähtien alueelle on pystytetty kristilliskatolinen kuolevaisten tuskan kirkko, luterilainen sovinnon kirkko, juutalaiskortteli ja venäläinen ortodoksinen kirkko. Kuvanveistäjä Nandor Glidin muistomerkki rakennettiin vuonna 1968 entiselle teloituspaikalle. Dachaun keskitysleirille pääsee Münchenistä monin tavoin. Monet matkanjärjestäjät järjestävät päivämatkoja Dachauhun ja keskustasta lähtee useita linja-autoja suoraan kohteeseen. Voit myös matkustaa taajamajunalla S2 Dachaun kaupunkiin ja rautatieasemalta lähtee bussi nro 726 suuntaan "Saubachsiedlung" ja sinun on poistuttava pysäkillä "KZ-Gedenkstätte". Alue on auki joka päivä, paitsi jouluna. Pääsylippu on erittäin edullinen ja sillä voit ottaa osaa opastetulle kierrokselle saksaksi, englanniksi, italiaksi tai espanjaksi. Voit myös varata henkilökohtaisen oppaan tai ostaa elektronisia oppaita useilla eri kielillä paikan päällä.

  Viiden järven alue

  Münchenin lounaisosassa sijaitsee viisi järveä, kaksi suurempaa ovat Starnberger See ja Ammersee ja pienemmät Pilsensee, Wörthsee ja Weßlinger See. Starnbergerin järvelle pääset taajamajunalla S6 ja muille järville taajamajunalla S8. Nämä järvialueet tarjoavat monia urheiluaktiviteettejä, patikointia, kauniita maisemia ja rantoja, sekä ravintoloita. Starnberg ja Ammer järvillä tarjolla on veneretkiä pääsiäisestä lokakuun puoleenväliin saakka. Matkoilla sinulla on mahdollisuus tarkastella järvien ympäröimiä nähtävyyksiä eri tavalla. Ohitat Andechsin luostarin ja Marienmünsterin Ammer-järvellä ja Rose-saaren ja linnoja Starnbergin järvellä. Selkeinä päivinä voit nähdä korkealle kohoavat Alpit. Suosittu kuningaspari Ludwig II ja Sisi viettivät paljon aikaa Starnbergerin järvellä ja lisää historiasta voit oppia monissa alueen historian ja taiteen museoissa. Liikunnan ystäville löytyy loputtomasti tekemistä. Järvet mahdollistavat lukuisia vesiaktiviteettejä, kuten uintia, surffausta, purjehdusta ja melontaa. Rentoudu vilkkaan päivän jälkeen kauniilla hiekkarannoilla. Alppien läheisyyden ansiosta pyöräilijöille on tarjolla hyvin monipuolisia pyöräilyreittejä kaikkien viiden järven luona, joita voit halutessasi myös yhdistää. Yhteensä 280 kilometriä 23 eri vaikeusasteista reittiä kulkee järvien ympärillä vaeltajia varten. Varaa golfpaketti ja vietä päivä pelaamassa upeissa maisemissa Alppien juurilla.

  Zugspitze

  Zugspitze on osa Wettersteinin aluetta pohjoisten Kalkkikivialpeilla ja sijaitsee Saksan ja Itävallan rajalla. Se kohoaa 2964 metriä merenpinnan yläpuolelle ja on paitsi Saksan korkein vuori, mutta myös erityisen houkutteleva pakopaikka. Olipa sitten luonnon ystävä, auringonottaja, hiihtäjä tai vaeltaja, Zugspitze on kaikille matkan arvoinen. Zugspitzen reitit kulkevat Grainausta Höllentalin (Helvetin laakso) kautta, Partenkirchenistä Partnachklammin (Partnachin rotko) kautta Reintaliin (Rein laakso) ja Ehrwaldista tirolilaiselle puolelle huipun länsipuolen kautta. Olosuhteista riippuen voit varata noin 7-8 tuntia huipulle asti. Nopeampaa ja miellyttävämpää on käyttää Garmisch-Partenkirchenissä olevaa höyryrautatietä, jolla pääset huipulle 75 minuutissa. Rentoutua voit huipulla vuoristoasemalla nauttimassa baijerilaisesta tunnelmasta ja ruoasta Gipfelalm-talossa. Panoramasta voit nauttia Panorama Lounge -huoneistossa. Hiihtäminen on mahdollista jäätiköllä marraskuusta toukokuuhun. Mukavuutta matkalle tarjoavat myös köysiradat Ehrwaldista Tirolissa ja Grainausta. Münchenistä helpoin tapa päästä mahdollisimman lähelle vuorta on omalla autolla. Jotkut matkatoimistot järjestävät ryhmämatkoja bussilla, mutta mikäli haluat omatoimiselle matkalle, tarvitset joko auton tai voit käyttää junaa. Junia kulkee Münchenistä Garmisch-Partenkircheniin tai Grainauhun, josta kulkee lukuisia busseja lähemmäksi vuorta.

  Tekemistä Münchenissä

  Münchenistä löytyy varmasti tekemistä kaikille. Tämä vilkas opiskeliijakaupunki on suosittu myös lukuisten turistien ja vanhempien matkaajien kesken, joten tekeminen ei lopu kesken. Ostoskeskukset ja ostoskadut tarjoavat monipuoliset ostosmahdollisuudet, ravintolat ja pubit ovat kotoisin monista eri kulttuureista, voit ottaa aurinkoa ja kävellä pitkin vihreitä puistoja tai lähteä polkupyöräretkelle. Yksi päivä ei ole tietenkään tarpeeksi koke kaikkea yöelämästä museoihin ja liikuntaharrastuksiin, mutta päätimme listata sinulle niistä muutaman, joita mielestämme sinun ei tule jättää välistä!

  • Vanhakaupunki ja Marienplatz: Jos haluat nähdä ja kokea mahdollisimman paljon yhdessä paikassa ja sinulla ei ole paljon aikaa, suuntaa Münchenin vanhankaupungin keskustaan, Marienplatz. Täältä löytyvät kaikki kuuluisimmat ja vanhimmat rakennukset, suosituin ostoskatu, vanhankaupungin kolme porttia, sekä kuuluisin vanha olutpanimo, Hofbräuhaus am Platzl. Kaikista näyttävin rakennus Marienplatzilla lienee lähes 100 metrinen uusgoottilainen kaupungintalo. Sen tornin parvekkeella oleva Glockenspiel on myös maailmankuulu ja näkemisen arvoinen. Münchenin historian tarinoita esittävät hahmot tanssivat kahdella tasolla päivittäin kello 11.00, 12.00 ja 17.00. Kaupungintalon läheisyydessä sijaitsee toinen kuuluisa nähtävyys, Frauenkirche. Toisessa suunnassa sijaitsevan Pietarinkirkon torniin voit kiivetä mieletöntä näköalaa varten keskustan ylle. Hieman kauempana löytyy oopperatalo Nationaltheater ja itään suuntaava katu Maximilianstraße, jonka kalliiden tavaramerkkien kaupat saa useammat turistit lähinnä ikkunashoppailemaan.

  • Viktualienmarkt: Viktualienmarkt löytyy vain muutaman askeleen päässä Marienplatzista ja on Münchenin suosituimpia ulkoilmamarkkinoita. Kesällä janoon auttaa yksi monista juomavesilähteistä. Kävelymatka markkinoiden läpi herättää kaikki aistisi. Tarjoilla ei ole vain tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, mutta myös perinteistä baijerilaista ruokaa, meriruokaa, herkullista juustoa Euroopasta, yrttejä, hunajatuotteita, sushia ja käsin tehtyjä tavaroita. Tämä on täydellinen paikka viettää lounastaukoasi, inspiroidu uusista luomuksista ja osta mukaasi harvinaisia ja erikoisia yrttejä ja mausteita, joita et löydä mistään muualta. Viktualienmarkt ei ole kuitenkaan vain paikka, josta ostaa syötävää. Markkinat järjestävät myös lukuisia perinteisiä ja kulttuurisia tapahtumia, kuten värikäs Fasching-juhla, sekä tansseja.

  • Deutsches Museum - Saksan museo: Tämä ei ole vain yksi maailman ensimmäisistä tieteellis-teknisistä museoista, mutta myös yksi yleisimmin vierailluista, sen pinta-ala on jopa 50 000 neliömetriä ja se esittää 50 eri tieteen ja teknologian keksintöä. Deutsches Museumin päärakennus sijaitsee Isar-joen pienellä saarella. Tämä museo on niin suuri, että tarvitset useamman päivän, jos haluat tarkastella jokaista esillä olevaa esinettä. Täältä löytyy melkeinpä kaikki mahdollinen. Historiaa, luontoa, lentokoneita ja laivoja, tekniikkaa ja fysiikkaa, sähkötiedettä, tähtitiedettä ja jopa kaivostoimintaa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse yksinkertaisesti kävellä koko museon läpi ja ikävystyä. Museo järjestää myös erilaisia tapahtumia sekä lapsille, että aikuisille, esityksiä ja tee se itse-päivä. Voit itse kokeille, miten fysiikan lait toimivat ja ottaa osaa eri kokeiluihin. Museossa sijaitsevasta kaupasta voit ostaa mukaan teknologian ihmeen pienoismalleja.

  • Olympiapark: Tämä on Münchenin entisen Oberwiesenfeldin lentokentän ympärille vuonna 1972 rakennettu kesäolympialaisten alue. Jos kiipeät toisen maailmansodan raunioista tehdyn kukkulan päälle, voit tarkastella koko kaupunkia ympärilläsi. Vanhassa olympiastadionissa järjestetään usein monia konsertteja ja sen uimahalli on edelleen yleisessä käytössä. Olympia-alue itsessään on äärimmäisen kaunis ja matka Olympiatornin huipulle on sen arvoista, koska se antaa upeat näkymät kaupunkiin ja Baijerin Alpeille selkeinä päivinä. Vain lyhyen kävelymatkan päässä puistosta sijaitsee BMW World ja BMW-museo futuristisessa rakennuksessa, joka on myös BMW:n päämaja. Siellä voi myös tutkia autoilun ihmeitä ja klassikoita.

  • Neuhausen-Nymphenburg: Tämä on yksi rentouttavimmista alueista kaupungissa, joissa sen ilmapiiri saa asukkaat ja vierailijat unohtamaan kaupungin sykkeen. Ota raitiovaunu Romanplatzille tai lähde Rotkreuzplatzille ja rentoudu olutpuutarhassa tai nauti jäätelöstä tai lounaasta monissa lähellä olevissa ravintoloissa. Schloss Nymphenburgin puutarha on yksi rauhallisimmista puistoista kaupungissa, jossa voit kiertää Nymphenburgin palatsia tai vain kävellä palatsin puutarhassa. Nymphenburgin barokkityylinen palatsi oli Baijerin hallitsijoiden kesäasunto, josta löytyy useita erinomaisia kokoelmia. Anteliaasti sisustettu ja kuuluisa "Kauneuden galleria" ja itse palatsi on yksi Münchenin suosituimmista nähtävyyksistä. Nähtävillä on kuninkaan Ludwig II:n entinen makuuhuone ja vaikuttava juhlatila hienoilla kattofreskoilla. Puiston koillispuolelta löytyy kasvitieteellinen puutarha ("botanische garten") täynnä eri kasvilajeja sekä ulkona puutarhassa, että sisällä kasvihuoneissa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Oktoberfest infografiikka

  Oktoberfest aloittelijoille

  Münchenin myytit ja legendat

  Etelä-Saksan linnat

  München turisti-info