Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TENERIFFA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Teneriffa - Taatut parhaat hinnat

  Teneriffa on suurin seitsemästä saaresta, jotka muodostavat Kanarian saariston, ja on kuuluisa valtavasta Teiden huipusta, Espanjan korkeimmasta 3 718 metriä korkeasta vuoresta. Tällä saarella käy yli kymmenen miljoonaa vierailijaa vuodessa täydellisten lämpötilojen, valkoisten hiekkarantojen, vulkaanisten maisemien, kuuluisten all-inclusive lomakohteiden sekä klubien ja ravintoloiden ansiosta. Koko rannikkoa pitkin löydät uskomattomia paikkoja rentoutua auringossa, erilaisia retkeilyreittejä, luonnollisia uima-altaita ja vapaa-ajan aktiviteetteja, jotka viihdyttävät sinua lomasi aikana. Teneriffan pohjoispuolella maisema on kauniimpi kosteammalla ilmastolla ja rehevällä kasvillisuudella. Puerto de la Cruz, La Orotava ja Garachico ovat erinomaisia lomakohteita Teneriffan saaren pohjoispuolella. Käy matkasi aikana myös Teneriffan kauneimmassa Mascan kylässä. Teneriffan eteläosa on kuumempi ja yleensä saa suurimman osan saaren vierailijoita. Los Cristianos on yksi tärkeimmistä lomakohteista, samoin kuin Costa del Silencio ja Las Galletas. Heille, ketkä etsivät yökerhoja ja juhlavaa ilmapiiriä, Playa de las Americas ja naapurikaupunki Los Cristianos ovat oikea valinta. Siellä on myös laaja valikoima nähtävyyksiä, kuten Siam Park, joka on äänestetty maailman parhaaksi vesipuistoksi. Sinun ei tarvitse kuitenkaan valita jommankumman saaren osan väliltä, koska autonvuokraus Teneriffalta antaa sinulle täyden vapauden liikkua saaren päästä päähän. Tutustu myös asiakkaittemme mielipiteisiin autonvuokrauksen asiakasarvosteluihissa Teneriffalta.

  Kansainvälisenä autonvuokrausvälittäjänä ja 60 vuoden kokemuksella Auto Europe pystyy tarjoamaan asiakkailleen korkealaatuisia autonvuokrauksen palveluita, henkilökohtaista asiakaspalvelua ja edullisia hintoja. Valitse autonvuokraus Teneriffalta haluamastasi noutotoimistosta, joka sopii juuri sinun lomallesi. Tarjouksemme Teneriffalla ovat saatavilla kaupungin kahdelta lentokentältä tai saaren eri paikoissa sijaitsevista kaupunkitoimistoista. Muista, että Auto Europe tarjoaa palvelujaan myös muilla Kanarian saariston saarilla, kuten Gran Canarialla, Fuerteventurassa tai Lanzarotella. Saatavilla kauttamme on yli 24,000 eri noutotoimistosta 180 eri maassa ja tämän ansiosta voit aloittaa lomasi joustavasti. Suuri valikoima takaa sen, että voit löytää tarvitsemasi auton. Pitkäaikainen kokemus ja yhteistyömme Espanjan parhaimpien vuokraamojen kanssa antaa meille mahdollisuuden tarjota sinulle kilpailukykyisimmät hinnat ja laadukkaan asiakaspalvelun. Tutustu tarjouksiimme ja aloita seuraavan seikkailusi suunnittelu. Teneriffalla voit tehdä kaikkea mitä mieleesi tuleekin minä tahansa vuoden aikana, koska sen täydellinen ilmasto, luonnollinen ympäristö ja turisti-infrastruktuuri on suunniteltu hauskanpidolle koko perheelle. Täytä itsesi energialle loputtomalla valikoimalla aktiviteetteja, mutta ennen kaikkea älä lähde Teneriffalta kokeilematta ruokaa, istu terassille merinäköalalla ja maista paikallisia katkarapuja, joka antaa herkullisen kokemuksen.

  Liikenne Teneriffalla

  Saarella on kaksi moottoritietä, jotka yhdistävät Teneriffan tärkeimmät rannikkokaupungit ja kulkevat rannikkoa pitkin melkein koko saaren ympäri: TF-1, eteläinen Teneriffan moottoritie ja TF-5, pohjoinen Teneriffan moottoritie. Kuten nimestä voi päätellä, kumpikin kulkee saaren eri osan läpi ja niiden molempien linkki on saaren pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife. Ne etenevät yhdensuuntaisesti saaren keskustaa ympäröivän rannikon kanssa, jossa sijaitsevat Teiden kansallispuisto ja Corona Forestal luonnonpuisto. Ainoastaan saaren länsi- ja luoteisrannikkoa yhdistävät toissijaiset tiet. Toinen moottoritie, San Andrés, yhdistää Santa Cruzin kaupungin tärkeimpiin rantoihin, kuten Las Teresitasiin ja Las Gaviotasiin. Toisin kuin Manner-Espanjan tiet, Teneriffan tiet ovat kapeampia ja mutkikkaampia, joten suosittelemme, että noudatat tarkasti annettuja nopeusrajoituksia. Valitettavasti saaren suhteellisen pienen koon ja vain muutaman moottoritien takia liikenne saarella on ruuhkaista ja osin kaoottista. Henkilöautojen lisäksi teillä risteilevät lukuisat taksit, linja-autot ja tilausajot. Tämän lisäksi mutkittelevat tiet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden moottoripyöräharrastajille kokeilla taitojaan ja skoottereita näkyy jatkuvasti kaikilla teillä. Teneriffalla on yksi ominaispiirre, josta sinun tulisi olla tietoinen. Jos olet auton takana ja auto vilkuttaa äkillisesti vasemmalle, kun risteyksessä ei ole selvää osoitusta kääntyä vasemmalle, se tarkoittaa, että kuljettaja pysähtyy, jotta joku voi ylittää tien tai esimerkiksi auto on kääntymässä tielle.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Teneriffalla

  Koska se on saaren hermokeskus ja pääkaupunki, Santa Cruz de Tenerifelta löytyy suurin osa hallintoelimistä, joten viikon aikana aamusta alkaen on vaikea löytää vapaita parkkipaikkoja kaupungin keskustassa. Siitä huolimatta kaupungissa on joitakin maksullisia pysäköintialueita, jotka lievittävät pysäköintialueiden puutetta. Auditorion, meripuiston tai oikeustalon takana on muutamia pysäköintialueita, jotka sallivat pysäköinnin ja täältä pääset helposti kaupungin keskustaan jalkaisin. Keskustassa on myös maanalaisia maksullisia autotalleja, vaikka suosittelemmekin pysäköimistä niille vain muutamaksi tunniksi. Kaikissa tärkeimmissä lomakohteissa löytyy ilmaisia pysäköintipaikkoja kadulla, samoin kuin selvästi merkittyjä maanalaisia pysäköintialueita, jotka ovat melko kohtuuhintaisia. Pysäköinti keltaisilla tai valkoisilla linjoilla on kielletty. Varo sinisiä linjoja, jotka osoittavat pysäköintialueen olevan rajoitettu, yleensä niillä on maksettava pysäköinnistä. Vammaispysäköintipaikkoja on runsaasti ja ne on selvästi merkitty ja ketkä väärinkäyttävät näitä alueita, heille määrätään suuret sakot. Jos haluat oppia lisää Espanjan liikennesäännöistä, lue lisää kuljettajan oppaasta.

  Teneriffan lentokentät

  Teneriffan eteläinen lentokenttä on tärkein ja vilkkain kansainvälinen lentokenttä, joka palvelee Teneriffan saarta, joka on suurin Kanariansaarilla. Teneriffan eteläinen lentokenttä sijaitsee Granadilla de Abonassa, El Médanon vieressä, 60 kilometriä lounaaseen Santa Cruz de Teneriffasta. Teneriffan eteläinen lentokenttä koostuu yhdestä matkustajaterminaalista, joka palvelee kaikkia lentoja. Terminaali rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1977 ja uusittiin vuonna 2007, kun taas vuonna 2009 sitä laajennettiin. Teneriffan lentokentällä on tällä hetkellä kolme julkisen liikenteen vaihtoehtoa; kuusi linja-autolinjaa, monet matkanjärjestäjät sisällyttävät paketteihinsa omia kuljetuspalveluja ja jotkut yritykset tarjoavat myös julkisia kuljetuspalveluita ja taksiasema sijaitsee saapuneiden terminaalin ulkopuolella.

  Teneriffan eteläinen lentokenttä (TFS)
  Virallinen nimi: Tenerife South-Reina Sofia Airport.
  Osoite: 38610, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
  Puhelin: +34 913 211 000
  Nettisivut: www.aena.es

  Teneriffan pohjoinen lentokenttä on yksi tärkeimmistä Kanariansaaria palvelevista kansainvälisistä lentokentistä Espanjassa ja sijaitsee 11 kilometriä Santa Cruzista. Teneriffan pohjoisen lentokentällä liikennöi pääosin säännöllisiä kotimaisia lentoja, josta 53% ovat lentoja muille Kanariansaarille. Liikenne pohjoisen lentokentällä on lisääntynyt tasaisesti vuosien varrella, ja lentokenttä palvelee yli neljä miljoonaa matkustajaa vuodessa vuodesta 2006. Lentokenttä avattiin virallisesti vuonna 1946 kotimaan ja kansainväliselle liikenteelle. Suurin osa saarten välisistä lennoista hoidetaan terminaalin ensimmäisessä kerroksessa, kun taas muut lähtevät lennot hoidetaan rakennuksen toisessa kerroksessa. Teneriffan pohjoinen lentokenttä on avoinna yleisölle klo 6.00–23.00 välillä ja sen pääaukioloajat ovat klo 07.15–22.00. Kansainvälisenä kohteena se on hyvin varustettu pankki- ja valuutanvaihtopalveluilla, VIP-aulalla, lääketieteellisillä palveluilla ja laajalla valikoimalla ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Lentokentältä pääsee saaren eri kaupunkeihin eri linja-autoilla.

  Teneriffan pohjoinen lentokenttä (TFN)
  Virallinen nimi: Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna Airport.
  Osoite: 38297 San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
  Puhelin: +34 913 211 000
  Nettisivut: www.aena.es

  Tekemistä Teneriffalla

  Teneriffan loistava sää ja subtrooppinen ilmasto tekevät siitä täydellisen lomakohteen 365 päivänä vuodessa. Joulukuussa ja tammikuussa voit silti nauttia upeasta säästä, päivistä rannalla, uida meressä ja ihanasta sinisestä taivaasta. Lämmin talvi on yksi niistä tekijöistä, mikä tekee siitä erittäin houkuttelevan lomanviettäjille. Ihana viileä merituuli virkistää kesällä saapuvia kuumia päiviä, jolloin monet vierailevat saapuvat saarelle kesälomiensa aikana. Vaikka suurin osa Kanariansaarten lomailijoista ei todennäköisesti uskalla lähteä sen hiekkarantojen ja lomakohteiden ulkopuolelle, kuitenkin Teneriffan saarella on tarjolla paljon enemmän. Michelin-tähden ruokapaikoista todella upeisiin retkeilyreitteihin ja maisemiin, mikään näistä ei ole sinulta saavutettomissa oman auton avulla autovuokraamosta Teneriffalla.

  • Siam Park: Siam Park on viiden tähden vesipuisto Costa Adejessa, Teneriffalla, jonne ihmiset matkustavat ympäri maailmaa. Tarjolla on lukuisia liukumäkiä ja monia nähtävyyksiä, joten kannattaa suunnitella päivä huolellisesti, jos haluat nähdä kaiken, mitä tällä thaimaateemaisella puistolla on tarjota! Voit olla varma, että et halua jättää tätä välistä. Venyttele jalkoja valtavalla valkoisella hiekkarannalla, surffaile valtavassa aaltopalatsissa tai mutkittele maailman suurimmalla laiskajoella Teneriffan vesipuistossa. Siamin puiston läpi kävellessä ohitat vesiputouksia, rehevää kasvillisuutta ja jopa upean akvaarion, joka on täynnä trooppisia kaloja. Tämä on pitkä ja mutkikas matka, jota ei tule jättää välistä porealtaalla finaalissa! Nuorille tai lapsekkaille löytyy The Lost City, joka on vetovoima lapsille, jota myös aikuiset rakastavat! Jos rentoutuminen ei ole sinun juttusi, se ei ole ongelma, koska Teneriffan Siam Park tarjoaa täydellistä adrenaliinia pumppaavaa jännitystä. Siam Parkissa on yli 30 liukumäkeä, mutta aloita kokeilemalla hermojasi ja laske alas leukaa pudottavasta (ja melkein pystysuorassa olevasta) Tower of Power tornista. Tunnetko edelleen, että tarvitset nopeutta? The Dragon on todennäköisesti elämäsi odottamattomin kokemus ja jos et ole koskaan ennen tuntenut painovoimattomuutta, voit olla varma, että koet sen täällä!

  • Teiden kansallispuisto: Teneriffan saarella sijaitsevassa Teiden kansallispuistossa sijaitsee Teide-Pico Viejon kerrostulivuori, joka on 3 718 metriä korkea ja koko Espanjan korkein huippu. Se nousee 7500 metriä merenpinnan yläpuolelle ja sitä pidetään maailman kolmanneksi korkeimpana vulkaanisena rakenteena upeassa ympäristössä. Alueen visuaalinen vaikutus on sitäkin suurempi johtuen ilmakehän olosuhteista, jotka luovat jatkuvasti muuttuvia kuvioita ja sävyjä maisemalle ja "pilvimeren", joka muodostaa visuaalisesti vaikuttavan taustan vuorelle. Teidellä on maailmanlaajuinen merkitys tarjotessaan todisteita geologisista prosesseista, jotka tukevat valtameren saarien kehitystä. Aluetta hoidetaan hyvin ja resursseilla, sille tarjotaan sama oikeudellinen suoja kuin muille Espanjan kansallispuistoille, ja sitä ympäröi puskurivyöhyke. Vierailijoille on järjestetty monia palveluita, jotta he voivat tutustua ja nauttia tästä alueesta. Kätevä tieverkosto koko puistossa, kaksi vierailukeskusta, jotka paljastavat joitakin puiston salaisuuksista, baari- ja ravintola-alue, runsaasti näköalapaikkoja panoraamanäkymillä koko puiston ylle, laaja vaellusverkosto heille, ketkä haluavat tutustua puistoon, ja kahdenlaiset majoitusmahdollisuudet tarjoavat ikimuistoisen kokemuksen.

  • Lago Martiánez: Playa Martiánezin on viihtyisä ranta, joka löytyy vilkkaasta kosmopoliittisesta kaupungista Puerto de la Cruzista Teneriffan pohjoispuolella. Täältä löydät ihanaa vulkaanista hiekkaa ja lämpimiä vesiä. Joskus täällä olevat aallot saattavat olla riittävän suuret, jotta surffaajat voivat aaltoilla, joten pidä tämä mielessä uidessasi. Rannan vieressä on yksi Teneriffan kuuluisimmista nähtävyyksistä, Lago Martiánez. Meren suolavesi suodatetaan suureen vesipuistoon, joka koostuu järvistä, ryöpyilevistä vesiputouksista, kauniista maisemoiduista puutarhoista, auringonottoalueista, ravintoloista, baareista ja kahviloista. Lanzarotella syntyneen taiteilijan César Manriquen suunnittelema fantastinen paikka houkuttelee väkijoukkoja ja on loistava paikka lapsiperheille, jotka nauttivat tuntikausia hauskanpidosta. Suoraan Lago Martiánezin vieressä on fantastinen neljän tähden hotelli, laatuhotelli, joka takaa nautinnollisen ja fantastisen lomailukokemuksen. Tyylikäs ja hienostunut Hotel Beatriz Atlantis & Spa on rentouttava pakopaikka, jossa on runsaasti gourmet-ravintoloita, hemmottelevia kylpyläpalveluita ja upeita huoneita, joista on näkymät merelle. Tämän kompleksin viehätys houkuttelee säännöllisesti tuhansia turisteja. Siellä vierailivat jopa kuuluisat persoonallisuudet, kuten Winston Churchill, Richard Burton ja The Beatles.

  • Ravintolakohtaus: Monet Teneriffalle matkustavat ovat enemmän kiinnostuneita nauttimaan sen kristallinkirkkaista vesistä ja vulkaanisesta maisemasta, kuin paikallisesta ruuasta. Vaikka Teneriffa onkin yksi Kanariansaarten suosituimmista saarista, aitoja ruokia tarjoavia ravintoloita on vaikea löytää. Teneriffan perinteiset ruuat ovat maalaismaisia ja yksinkertaisia, mutta makuyhdistelmät ja alkuperäiset ainesosat ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia. Saaren tuotanto on yhtä monipuolista kuin sen maasto, ja siinä on runsaasti tuoretta kalaa, luonnonvaraista lihaa, paljon maissia ja trooppisia ruokia, kuten piharatamoja. Naapureiden tavernoista keittiöihin, joissa kehitetään Espanjan luovimpia aterioita, Teneriffalla on varmasti ravintoloita, jotka huolehtivat paikallisen gastronomian säilyttämisestä. Luultavasti Kanariansaarten tunnetuin ruokalaji, papas arrugadas, on pienet paikalliset perunat, jotka keitetään suolavedessä, kunnes ne ovat kypsiä ja kuori muuttuu ryppyiseksi. Papas-arrugadan kanssa parhaiten käy vihreä tai punainen kastike, nimeltään mojo. Mojot näyttävät olevan erilaisia riippumatta siitä, missä kokeilet niitä, mutta vihreällä lajikkeella on yleensä makuja valkosipulista ja vihreistä yrteistä, kun taas punainen mojo on maustettu paprikalla ja on yleensä mausteinen.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Teneriffalla

  Kanarian saaristo tarjoaa laajan valikoiman luontoalueita, jotka saavat vierailijat rakastumaan ja palaamaan tänne joka vuosi. Joten ei ole vaikea ymmärtää, miksi se on niin suosittu määränpää vuosi toisensa jälkeen ja Teneriffa ei ole poikkeus, koska saarella on paljon tutkittavaa. Autonvuokraus Teneriffalla mahdollistaa liikkumisen saaren vähemmän tunnetuilla alueilla ja tutustua todelliseen Teneriffaan. Teneriffalla on jopa yli 70 rantaa, joissa voit rentoutua, mutta vain rantalöhöily on miltei rikos tämän kaltaisella monimuotoisella saarella. Pohjoisesta etelään ja idästä länteen, kaikkialla näet ihmisten luomia ja luonnollisia nähtävyyksiä. Näet Euroopan selkeimmän taivaan, voit valloittaa planeetan kolmanneksi suurimman tulivuoren ja rentoutua maailman suosituimmassa vesipuistossa, sekä päästä kosketusetäisyydelle delfiineistä luonnossa.

  Candelaria

  Candelaria on tärkeä pyhiinvaeltajakaupunki sen pyhäkölle Nuestra Senora de la Candelarialle, pyhitetty Candelarian neitsyelle. Se sijaitsee Teneriffan itärannikolla, 17 kilometriä Santa Cruz de Teneriffasta etelään. Monet kaupungin vierailijoista käyvät basilikassa, jossa sijaitsee Mustan Madonnan pyhäkkö, Nuestra Senora de la Candelaria, joka on Kanariansaarten suojeluspyhimys. Joka vuosi elokuussa järjestetään Candelarian Fiesta ja tämä on yksi Teneriffan tärkeimmistä fiestoista, jonne saapuu tuhansia vierailijoita. Monet saapuvat jalkaisin pitkän kävelymatkan jälkeen muualta Teneriffalta. Basilikan vieressä sijaitsee Dominikaanisten pappien luostari, ketkä huolehtivat Madonnan pyhäköstä. Luostari vaurioitui vakavasti myrskyssä, joka tuhosi myös alkuperäisen patsaan vuonna 1826. Nykyisen Madonnan teki Teneriffan taiteilija Fernando Estevez vuonna 1827. Suoraan luostarin edessä on Achbinicon luola, joka tunnetaan myös nimellä San Blasin kappeli, minne guaanit alun perin sijoittivat Madonnan patsaan. Voit käydä luolassa, mutta meri voi olla melko myrskyinen tätä polkua pitkin, joten käy vain silloin, kun meri on rauhallinen. Itse Candelarian kaupunki on miellyttävä ja pääaukiolla on paljon baareja ja mukavia kauppoja. Käy pankissa (osoitteessa Banco Espanol no. 9), koska sillä on kauniit puiset parvekkeet ja terassi, joka on tyypillinen Kanarian arkkitehtuurille. Meren äärellä on myös mukava kävelykatu ja pieni satama. Basilikan edessä meren reunalla, Plaza de Patrona de Canariasissa, on 9 Guanchen päällikön pronssista patsasta rantavallin vieressä. Candelarian lähellä on useita esihistoriallisia luolia, jotka sisältävät Guanchen hautapaikkoja Guanchesin muumioiden kanssa. Lähellä sijaitseva La Orotava on kaunis kaupunki, ja sen vanhassa kaupungissa voi nähdä lisää esimerkkejä tyypillisistä Kanariansaarten rakennuksista sisäpihalla ja koristeellisilla puisilla parvekkeilla. Siirry Teneriffan koilliseen kärkeen ja pääset Parque Rural de Anagan upeisiin maisemiin. Täältä löydät hämmästyttävän Laurelin metsän nimeltä Mercedes metsä, jolla on 30 metrin korkuiset laakerit. Tämä alue on nyt Unescon biosfääri.

  San Cristóbal de La Laguna

  San Cristóbal de La Laguna, entinen Teneriffan pääkaupunki, on historiallinen Kanariansaarten kaupunki, jolla on pitkä yliopistoperinne. Sen siirtomaalaismalli, jolle on myönnetty maailmanperinnön status, sisältää useita saaren tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista, mukaan lukien katedraali, sekä lukuisia historiallisia koteja 1600–1700-luvuilta. Sen läheisyyden ansiosta rannikolle, kaupungissa voi nauttia laajoista Teneriffan rannoista ja muiden kaupunkien, kuten Santa Cruz de Teneriffan, Puerto de la Cruzin ja La Orotavan lukuisista nähtävyyksistä. Vielä yksi nähtävyys on mahdollisuus tutustua saaren paikallisiin herkkuihin ja makuun laajalla valikoimalla Teneriffan viinejä. Varhainen kaupunkikeskus (ns. Villa de Arriba tai yläkaupunki) syntyi La Concepciónin kirkon ympärille, vaikka vasta 1500-luvulla historiallinen kortteli laajeni ja hyväksyi nykypäivän ruudukollisen muodon ajanjakson rationalististen kaanonien mukaisesti. Siten La Lagunasta tuli ensimmäinen linnoittamaton siirtomaakaupunki, jonka sijoitus oli todellakin malli muille Latinalaisen Amerikan kehittyneille kaupungeille. Tämän ja muiden tekijöiden ansiosta kaupunki sijoitettiin maailmanperintöluetteloon. San Cristóbal de La Lagunassa on yli viiden vuosisadan historiaa, joka on seurausta tyyppisestä kaupunkidynamiikasta, joka sisältää jatkuvan prosessin historiallisten suuntausten päällekkäisyydestä. Kaupunki on kehittynyt perustamisestaan lähtien yli 500 vuotta sitten, ja se on säilyttänyt aitouden ehdot katukuviossa, avoimissa tiloissa ja muistomerkit, jotka säilyttävät nykyisen ajan jatkuvuuden. San Cristóbal de La Lagunassa on mahdollista maistella saaren tyypillisiä ruokia, kuten "ranchos" (tyypillinen vuoka), kuuluisaa perunalajia "papas arrugadas" ja erilaisia "mojosia" (kastikkeita). Meri varustaa saarta erilaisilla kaloilla, kuten "chicharro" (paikalliset tyypit), "vieja sancochada" (tyypillinen ruokalaji, joka perustuu keitettyihin paikallisiin kaloihin), sardiinit, makrilli ja grouper, sekä erityyppisiä mereneläviä. Tunnetuimpia jälkiruokia ovat "pastel de cabello de ángel" (leivonnaiset makealla kurpitsatäytteellä), "frangollo con miel" (tyypillinen maissipohjainen jälkiruoka hunajalla) ja "truchas de batatas con almendras" (bataatti taimenella manteleilla).

  La Gomera

  La Gomera on rauhallinen ja kaunis, joka tunnetaan nimellä "Isla Mágica" (maaginen saari). Se on Kanariansaarten toiseksi pienin ja etäisyyttä on tuskin 20 kilometriä pohjoisesta etelään. Se on ekologinen aarre ja täynnä pieniä rantoja, jotka sijaitsevat kallioiden välissä. Sillä on karu rannikko, jossa on pieniä mustahiekkaisia rantoja, ja se on paratiisi luonnon ystäville. Sen villi, vuoristoinen maisema on täynnä kontrasteja. Vain muutaman kilometrin etäisyydellä siirryt palmujen peittämistä laaksoista valtaviin kanjoneihin, kuivilta rannikkoalueilta, joiden vedet ovat ihanteellisia sukellukseen, kiehtoviin metsiin, täynnä kasvillisuutta. Garajonayn kansallispuisto on erityisen merkittävä. Se on esihistoriallinen metsä, jolla kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Reittien ja polkujen tutkiminen on ainutlaatuinen kokemus ja voit nauttia La Gomeran rauhasta monilla reiteillä, jotka ylittävät saaren päästä päähän. Saari on täydellinen kävelyä ja yllättäviä retkiä varten, joita on mahdollista tehdä vaikuttavan maaseudun läpi. Yksi yllättävimmistä perinteistä on "silbo", joka on saarelle ainutlaatuinen viestintäjärjestelmä, jossa tavut ilmaistaan viheltämällä. Saaristolaiset käyttivät tätä viestinnän muotoa vuosisatojen ajan karkean seudun takia. Se sallii yksinkertaisten viestien lähettämisen rotkojen yli, etäisyyksien ja paikallisen maaston kautta. On syytä käydä myös yhdessä nykyään järjestettävässä näyttelyssä ja kilpailuissa. Se sai Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön nimityksen vuonna 2009. La Gomeran lentokenttä sijaitsee etelässä ja tarjoaa hyvät yhteydet lennoilla Teneriffalta ja Gran Canarialta. Teneriffalta kulkee myös päivittäisiä vene- ja lauttapalveluita. Paras tapa kiertää sisämaa on vuokraamalla auto. Älä unohda yksinkertaista, mutta herkullista paikallista keittiötä, joka tarjoaa muun muassa muhennoksia, pehmeitä juustoja ja hunajaa, jotka on uutettu palmuista.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Alkuperäiset Teneriffan asukkaat olivat primitiivisiä luola-asukkaita, nimeltään Guanches, jotka saapuivat Pohjois-Afrikasta noin 200 eKr. Teneriffa oli viimeinen saari, joka lisättiin Espanjan alueelle (vuonna 1496), ja siitä tuli myöhemmin tärkeä kauppakeskus. Siksi sinne hyökkäsi jatkuvasti merirosvoja ja vuonna 1797 britit kuuluisassa Santa Cruzin taistelussa, kun Nelson menetti kätensä taistelun aikana. Vuonna 1821 Madrid julisti Santa Cruz de Teneriffan tuolloin saaren pääsataman, Kanariansaarten pääkaupungiksi. 1890-luvulle mennessä Teneriffasta tehtiin lomakohde. Vierailijat keskittyivät tällä kertaa yleensä Santa Cruzin ja Puerto de la Cruzin ympärille. Tämä turismikäsitys vakiinnutti itsensä vahvasti ja on perinne, joka on säilynyt nykypäivään. Seuraavaksi Teneriffan historia siirtyi toiseen levottomaan ajanjaksoon Espanjan sisällissodan (1936-1939) alkaessa. Kolmen vuoden verisen konfliktin jälkeen Espanjan kuninkaallinen perhe syöstiin vallasta ja kenraali Francisco Franco nimitettiin diktatuurin johtajaksi. Teneriffalla teloitettiin joukkoja uuden järjestelmän vastustajia ja monet paikalliset pakenivat myöhemmin Kuubaan tai Latinalaiseen Amerikkaan.

  Suuri ja mahtava Las Palmas de Gran Canaria pysyi suosiossa tästä ajasta vuoteen 1927 saakka, jolloin Madrid jakoi saariston lopulta kahteen maakuntaan. Santa Cruz oli Teneriffan, La Palman, La Gomeran ja El Hierron maakuntien pääkaupunki. Kun Kanariansaarten ja Amerikan väliset taloudelliset yhteydet vahvistuivat, pieni saaristolaisten maastamuutto tapahtui valtameren yli takaisin saarelle, etenkin Venezuelasta ja Kuubasta. Myöhempinä vuosina varakkaat siirtolaiset ja latinalaisamerikkalaiset käänsivät suuntauksen tuomalla esiin vaikutteita, jotka näkyvät edelleen nykypäivän Teneriffan musiikissa ja ruuassa. Saaren eteläiset kaupungit kasvoivat dramaattisesti 2000-luvulla. Teneriffan kolmanneksi suurimman kaupungin Aronan väkiluku kasvoi yli 75 000:een, ja Adeje ja Granadilla de Abona kasvoivat dramaattisesti turismin seurauksena. Teneriffan talous koostuu pääasiassa maataloudesta. Matkailu perustuu rannalla sijaitseviin lomakeskuksiin, etenkin Playa de Las Américasissa. Los Rodeosin kansainvälinen lentokenttä kärsi katastrofaalisesta lento-onnettomuudesta vuonna 1977 ja sen seurauksena uusi kansainvälinen lentokenttä, Queen Sofia Tenerife South, avattiin vuonna 1978 alueella, joka on vähemmän alttiina vuonna 1977 aiheutetuille onnettomuuden sumuisille olosuhteille.

  Teneriffa on vulkaanista alkuperää oleva saari, joka syntyi myöhään kolmannen ajanjakson aikana. Sen vuorijono syntyi yli seitsemän miljoonaa vuotta sitten, kun Tenon, Anagan ja Adejen alueet syntyivät sulautuessaan meressä. Saarella on epätasaista rannikkoa pitkin laajaa valikoimaa maisemia, karkeasta maastosta mustiin kivikkoisiin rantoihin ja valkoisiin hiekkarantoihin. Teneriffan keskustassa, Caldera de Las Cañadasissa, sijaitsee Teiden vuori, jolla on erilaisia ekosysteemejä, jotka heijastavat Atlantin saaren rikasta biologista monimuotoisuutta. Yksi syy siihen, miksi Teneriffa on niin suosittu turistien keskuudessa, johtuu sen hyvästä säästä ympäri vuoden. Kesät ovat kuumia, keskimääräinen lämpötila pysyy jopa 25°C tienoilla ja leudot talvet saavuttavat vain noin 18°C. Tästä syystä sitä kutsutaan ikuisen kevään saareksi ja sateisin kuukausi on yleensä joulukuu.

  Matkustaminen Teneriffalla

  Teneriffa on pieni saari, joten täällä helppo matkustaa autolla saaren päästä päähän muutaman tunnin sisällä. Valtatie yhdistää saaren eteläpuolen pohjoispuolelle saaren itärannikkoa pitkin, jota pitkin vierailijoiden on helppo ajaa kaupungista toiseen ja eteläisistä lomakohteista pohjoisessa sijaitseviin kaupunkeihin. Itsellesi ja maastoon sopivimman auton voit löytää lukuisista autovuokraamoista Tenriffalla, jotka varmistavat mahdollisimman sujuvan matkan. Santa Cruz de Teneriffan satama vastaanottaa useita turistilaivoja ympäri vuoden. Se on myös lähtösatama säännöllisille laivayhteyksille, jotka yhdistävät Teneriffan muihin saariin ja Manner-Espanjaan. Kanariansaarten toiseen pääkaupunkiin, Las Palmas de Gran Canariaan, on olemassa nopea laivayhteys. Laivayhteydet, jotka yhdistävät Teneriffan muihin Länsi-Kanarian saariin, kuten Lanzarote, lähtevät yleensä saaren eteläosassa sijaitsevan Los Cristianosin satamasta. Teneriffalla ei ole junaa tai metroa, mutta tehokas julkisten linja-autojen verkosto, jota paikalliset kutsuvat guaguaksi, yhdistää suurimman osan saaren kaupungeista. Avain itsenäiseen matkaan Teneriffalla ja rantojen, kylien ja näkemisen arvoisten piiloteiden kohteiden löytämiseen on paikallinen linja-autoverkosto, joka on helppo, hauska ja halpa vaihtoehto. TITSA linja-autoyritys (Transportes Interurbanos de Tenerife SA) ylläpitää yllättävän kattavaa reittiverkostoa, joka kattaa suurimman osan Teneriffasta, mukaan lukien lentokenttäkuljetusbussit eteläiseltä lentokentältä lomakohteisiin. Maksa käteisellä kuljettajalle tai hanki ennakkoon maksettu TITSA "bono" -kortti. Kortteja on saatavana pääbussiterminaaleista ja muutamista muista valituista myymälöistä. Saat jopa 50% alennuksen kaikista yli 20 kilometrin matkoista ja ilmaisen pääsyn useisiin pääkaupungin Santa Cruzin museoihin, mikä tekee useimmista matkoista erittäin halpoja.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Teneriffan turisti-info