Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO BARCELONA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Barcelona - Varaa nyt ja säästä

  Barcelona, Katalonian pääkaupunki, on erinaomainen kohde lähteä tutustumaan kaupunkiin ja sen ympäristöön mukavasti ja itsenäisesti. Barcelona on Euroopan unionin kuudenneksi suurin kaupunki ja Välimeren suurin metropoli, joka sijaitsee Llobregatin ja Besòsjoen suiden välisellä rannikolla, ja jota lännessä reunustaa Serra de Collserolan vuoristo. Kuvittele, että kävelet kadulla ja eteesi ilmestyy Gaudín kuuluisten rakennusten uskomaton julkisivu, ja kun jatka kävelyä, vastaasi tulee Picasson museo. Minne tahansa suuntaan katsotkin, näet aina jotakin mielenkiintoista, mikä odottaa sinua. Ilmapiiri on vilkas ja aurinko paistaa useimpina päivinä vuodesta. Pysähdy kadun nurkkauksella olevaan ravintolaan, jossa sinulle valmistetaan herkullisia tuoreita mereneläviä ja jo pelkästään tuoksu ruoanlaiton aikana on aisteillesi iloksi. Tyypillisen lounaan jälkeen vietä iltapäivä kävelyllä pitkin merenrantaa ihaillessasi Välimerta ja ottamalla valokuvia maisemista. Kun yö laskeutuu, voit valita monista erilaisista tapasbaareista, ravintoloista ja pubeista. Jos tämä on idea täydelliselle lomalle, niin Barcelona on ihanteellinen kohde sinulle. Me tarjoamme joustavuutta autonvuokrauksessa Barcelonassa mistä tahansa meidän lukuisista eri noutotoimistosta ympäri kaupunkia, kuten Barcelonan lentokentältä sekä monista kaupunkitoimistoista ja rautatieasemilta. Pääset matkustamaan rauhassa ympäri Kataloniaa jopa Valenciaan saakka.

  Auto Europe on saavuttanut paljon sen jälkeen, kun se perustettiin vuonna 1954. Tarjoamme tänä päivänä vuokra-autoja yli 24 000 eri kohteessa jopa 180 maassa, ja tietenkin myös Espanjassa. Meiltä saat käyttöösi maksimaalista joustavuutta riippumatta siitä, vuokraatko auton Barcelonan lentokentällä, eri rautatieasemilla tai jollain lukuisista kaupungin keskustatoimistoista. Auto Europe auttaa sinua suunnittelemaan matkasi Barcelonassa. Olemme johtava autonvuokrauksen välittäjä ja teemme yhteistyötä lukuisten paikallisten, sekä kansainvälisten vuokraamojen kanssa Barcelonassa ja ympäri Espanjaa. Pyrimme myös tarjoamaan sinulle markkinoiden parhaat hinnat ja laadukkaan asiakaspalvelun, josta puhuvat puolestaan autonvuokrauksen asiakasarvostelut Barcelonasta. Voimme ylpeänä tarjota sinulle laajan valikoiman ajoneuvoja, mukaan lukien matkailuautot ja luksusautot. Älä jätä välistä tilaisuutta ja tutustu tarjouksiimme ja voit säästää rahaa suoraan kauttamme myös lisävarusteissa ja lisäpalveluissa, kuten navigaattorit, lisäkuljettajat, ilmaiset korotukset ja lastenistuimet. Jos suunnittelet ehkä pidempää lomaa, nouda autosi ja tee unohtumaton kiertomatka Kataloniassa ja Valenciassa.

  Liikenne Barcelonassa

  Barcelona on erittäin kiireinen kaupunki, etenkin kesällä. Vuoden 1992 olympialaisten jälkeen ajaminen kaupungissa ja lähialueilla on parantunut huomattavasti, etenkin Ronda Litoral ja Ronda de Dalt kehäteillä. Toisaalta Barcelonan tiet, jotka muodostavat ristikon, asettelunsa ansiosta auttavat suunnistamista kaupungissa ja kaikki kadut ovat viitoitettu selkeästi. Barcelonassa kuljettajat ovat yleensä kärsivällisempiä kuin muualla Espanjassa ja kiinnittävät enemmän huomiota myös liikennemerkkeihin. Kuljettajat eivät yleensä käänny sivukaduille, jos ne ajavat keskikaistalla ja tuskin koskaan pysäköivät suoraan viereesi kadun varteen. Gothic Quarter tekee ajamisesta hieman monimutkaisempaa kapeiden katujen ja erittäin pienen määrän pysäköintipaikkojen vuoksi. Haastavaa voi olla jatkuvasti kaduille sinkoilevat paikalliset ja turistit, sekä suuri määrä polkupyöriä ja skoottereita. Pidä silmäsi auki ja aja mieluummin hieman hitaammin, jotta voit reagoida kaikkeen, mitä tulee eteesi. Jos suunnittelet ajamista Madridiin, nopein reitti kestää noin kuusi tuntia. Jos toisaalta haluat ylittää rajan Ranskaan, pääset jopa neljässä tunnissa Toulouseen. Löydät hyödyllisiä vinkkejä Espanjassa ajamisesta ja säännöistä kuljettajan oppaasta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Barcelonassa

  Vaikka Barcelonassa on useita yksityisiä pysäköintialueita ja kadun pysäköintipaikkoja, ne täyttyvät pian, kun kaupunkiin saapuu suuri määrä turisteja sesonkiaikoina. Jos valitset vuokra-auton Barcelonassa, suosittelemme, että tarkistat pysäköintialueiden sijainnit Internetissä, koska se tarjoaa sinulle lisätietoja vapaista paikoista myös reaaliajassa. Suurin osa pysäköintialueista on keskittynyt lähialueille, kuten goottilaiselle, Eixamplen ja Les Cortsin kortteleille. Pysäköintipaikoista Barcelonasta vastaavat sekä yksityiset yritykset, että julkisen sektorin yritys B:SM, joka huolehtii jopa 50:sta eri parkkialueesta kaupungissa. Maksulliset pysäköintialueet ovat turvallisin vaihtoehto, niiden hinnat vaihtelevat alueesta riippuen, yleensä mitä lähempänä keskustaa ne sijaitsevat, sitä kalliimpia ne ovat. Ilmaiset pysäköintialueet löytyvät Vall d´Hebron ja Zona Universitarian metroasemien lähellä. Barcelona on jaettu kahteen eri pysäköintialueeseen, siniseen ja vihreään. Siniset alueet on suunniteltu autojen vaihtamiseen jatkuvasti, ja ne sijaitsevat yleensä kauppakeskusten, sairaaloiden, koulujen jne. lähellä. Kaikentyyppiset ajoneuvot voivat pysäköidä näille paikoille ja niiden hinta ja enimmäisparkkiaika on aina ilmoitettu liikennemerkeillä. Pysäköintimittarista noudettu lippu on jätettävä näytölle ajoneuvon sisällä. Vihreät alueet tarjoavat alueen paikallisille asukkaille etusijan. Jos sinulla on asukaskortti, voit pysäköidä ajoneuvosi näille paikoille. Hyvä vaihtoehto on jättää auto monikerroksiseen parkkihalliin, joka sijaitsee Sansin aseman toisella puolella ja on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. B:SM:n pysäköintialueet ovat yleensä erittäin moderneja ja laajasti varustettuja, joita löytyvät esim. lukolliset kaapit, wc (myös liikuntarajoitteisille), liikuntarajoitteisille tarkoitetut pysäköintipaikat, sähköautojen ja sähkömoottoripyörien latausasemat ja turvamiehet. Ne ovat hiukan tilavampia, jotta pääset kulmien ympäri jopa isommilla autoilla.

  Barcelonan lentokenttä

  Barcelonan kansainvälinen lentokenttä (tunnetaan myös nimellä El Prat de Llobregat Aeropuerto tai Aeroport de Barcelona) sijaitsee 13 kilometriä lounaaseen kaupungin keskustasta ja se rakennettiin El Prat de Llobregatin, Sant Boin ja Viladecansin kuntien välille. Lentokentän lyhenne on BCN, johon viitataan usein verkossa eri varauspalveluissa, ja se todennäköisesti tulostetaan lentolippuun. Barcelonan lentokenttä on lähin ja vilkkain Barcelonan keskustaa oleva lentokenttä, maan suurin ja se vastaanottaa yli 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Lentokentällä on kaksi terminaalia, terminaali 1 (lyhennettynä T1) ja terminaali 2, jolla on 3 erillistä rakennusta nimeltään T2A, T2B ja T2C. Terminaali 2 on jonkin verran vanhempi ja sieltä lähtevät halpalentoyhtiöt. Molemmista terminaaleista löydät matkailuneuvontapisteitä ja lukuisia palveluita ja mukavuuksia. T1 ja T2 terminaalit ovat täydellisesti yhteydessä kaupunkiin juna-, sukkula-, bussi- ja tietysti taksiliikenteellä. Nopein reitti lentokentältä kaupunkiin kestää keskimäärin neljäkymmentä minuuttia liikenteestä riippuen. Se on ylivoimaisesti yksi helpoimmin saavutettavista lentokentistä maassa.

  Barcelonan lentokenttä (BCN)
  Virallinen nimi: Aeroport de Barcelona-El Prat.
  Osoite: 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona, Espan.
  Puhelin: ++34 913 211 000
  Nettisivut: www.aena.es

  Tekemistä Barcelonassa

  Barcelona on suuri kosmopoliittinen kaupunki, Katalonian itsehallintoalueen pääkaupunki ja tunnettu taiteestaan ja arkkitehtuuristaan. Tämä kaupunki tarjoaa vierailijalle unohtumattomia kokemuksia. Kaupungin historiallinen museo MUHBA, Rooman arkeologiset jäännökset, Sagrada Familia ja muut Gaudín suunnittelemat modernit rakennukset antavat kaupungille erityisen viehätysvoiman. Suosittelemme, että otat aikaa ja kuljeskelet Parc de la Ciutadellan ja Parc de Joan Mirón puistoissa, sekä Montjuïcin linnan ympäri ja suositulla La Ramblan pääkadulla. Jos museot ovat sinun juttusi, Barcelonassa on suuri valikoima, kuten Picasson tai Fundació Joan Mirón modernin taiteen museot. Barcelonasta löytyy jokaiselle jotakin. Jos olet ruuan rakastaja, kaupungissa on yhteensä 20 Michelin tähtiravintolaa, ja jos haluat kulttuuria, sinulle on tarjolla loputon valikoima kauniita rakennuksia ja tapahtumia. Lisää tähän puhtaat kaupungin rannat, maailmanluokan yöelämä ja niin paljon upeita ostosmahdollisuuksia, et tiedä mistä aloittaa. Voit aloittaa noutamalla auton autovuokraamosta Barcelonassa ja suunnata sen jälkeen vaikkapa näille kaupungin nähtävyyksille tai muille alueen kauniille alueille.

  • Sagrada Família: Kun Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Famílian perusta asetettiin vuonna 1882, on epätodennäköistä, että kukaan osallinen osasi odottaa, että tämän kirkon rakentaminen tulee kestämään yli vuosisadan. Gaudí työskenteli jatkuvasti mestariteoksensa kanssa kuolemaansa saakka vuonna 1926, jolloin arviolta 15-25 prosenttia koko suunnitelmasta, mukaan lukien krypta, apsis seinät, portaali ja torni, olivat valmiita. Siitä lähtien joukko arkkitehtejä ovat yrittäneet jatkaa hänen perintöään. Ei ole yllättävää, että Sagrada Famílian rakentamisen edistyminen on kohdannut muutamia vastoinkäymisiä viimeisen 130 vuoden aikana. Vandalismi vuonna 1936 Espanjan sisällissodan puhkeamisen jälkeen johti monien Gaudín mallien tuhoamiseen ja sakasti tuhoutui tulipalossa vuonna 2011. Valmistuessaan kirkko tulee koostumaan kolmesta suuresta julkisivusta, joista kaksi - Passion ja Native ovat jo valmiita. Kirkon sisustus on rajattu pylväillä, jotka nousevat puun oksien tavoin kattoa kohti. Gaudín suunnitelmat vaativat myös 18 tornin huippua, joista kahdeksan ovat valmiita, sekä lukuisia torneja, kappeleita, portaaleja ja muita sisustusominaisuuksia. Kun kirkko on valmis, sen korkein torni, joka symboloi Jeesusta Kristusta, varmistaa Sagrada Famílian paikan maailman suurimpana kirkkorakennuksena. Joidenkin ennusteiden mukaan Sagrada Familian valmistumisvuosi tulee olemaan 2026, Gaudín kuoleman 100-vuotisjuhlaksi, kun taas toisten arvioiden mukaan rakentaminen voi jatkua jopa 2040-luvulle. Vaikka kirkko on vielä rakenteilla, siellä käy vuodessa jopa 2,8 miljoonaa vierailijaa. Kirkko on avoinna vuoden ympäri jokaisena päivänä ja talvikuukausina lyhyemmän ajan.

  • Barri Gòtic (goottilainen kaupunginosa): Goottilainen kaupungiosa on ollut 2000 vuotta kaupungin henkinen ja maallinen keskus. Muinaisten Rooman rakennusten muinaisjäännöksiä löytyy täältä edelleen, mutta keskiaikaa edustavat parhaiten historialliset monumentit, jotka on pakattu tähän kaupunginosaan. Silmiinpistävä keskiaikainen katedraali on goottilaisen arkkitehtuurin mestariteos, joka sijaitsee Monte Taborilla, kaupungin keskustan korkeimmalla kohdalla. Goottilainen kaupunginosa on se paikka, jossa katoliset hallitsijat ottivat vastaan Kristoffer Kolumbuksen ensimmäisen matkansa jälkeen uuteen maailmaan, ja 1300.- ja 1400.-luvuilta lähtien kaupunginhallinnoilla on ollut täällä paikka. Vaella tämän ihanan kapeiden mukulakivikatujen ja vanhojen kujien labyrintin läpi ja tutustu tähän maagiseen miltei koskemattomaan keskiaikaiseen maailmaan. Löydä viehättäviä hiljaisia aukioita, joita elävöittävät juttelevien ja nauravien ihmisten äänet, tai espanjalaisen klassisen kitaran soitto. Lapset pelaavat usein jalkapalloa goottilaiskorttelin piilotetussa nurkassa, ja pienet kahvilat, joilla on terasseja jalkakäytävillä, löytyvät sen pihoilta. Kutsuvien pikkuputiikkien ja ravintoloiden ohella goottilaiselta korttelilta löytyy Picasson museo, suklaamuseo sen kahvilalla, jossa voit maistella taivaallisia suklaisia jälkiruokia, sekä Plaça del Rein aukio, jossa joskus pidetään ulkokonsertteja. Minne tahansa vaellatkin, piilotettuja yllätyksiä löytyy runsaasti pienistä kaarevista käytävistä kutsuviin terasseihin rauhallisten suihkulähteiden kanssa. Tämä keskiaikainen kaupunginosa on viehättävä ja täysin liikennevapaa.

  • Casa Mila (La Pedrera): Eixamplen kaupunginosassa Passeig de Gràcian tyylikkään bulevardin vieressä, Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Casa Milà on Antoni Gaudín kuuluisin maallinen rakennus. Casa Mila tunnetaan myös hellästi nimellä "La Pedrera", joka tarkoittaa "kivilouhosta", koska rakennus muistuttaa avointa louhosta. Vuosien 1906 ja 1912 välisenä aikana rakennettu, mahtava avantgarde-asunto näyttää enemmän veistokselta kuin käytännölliseltä rakennukselta. Jokainen luonnonkivinen julkisivu on kaareva pyöristetyillä ikkunoilla ja metalliset parvekekaiteet kiertyvät kasvimaisissa muodoissa. Jopa katolla on aaltoileva muoto, jota täydentävät koristehormit. Rakennuksen sisäänkäynti sijaitsee Carrer de Provençalla ainutlaatuisen takorautaportin kautta, joka johtaa sisäpihalle. Rakennusta tukevat rengaskaaret, jotka on suunniteltu rakenteellista tarkoitusta varten, ominaisuus, joka paljastaa Gaudín nerokkuuden rakennusinsinöörinä. Vierailijat voivat kävellä kattoterassilla ja katsella läheltä omituisesti muotoiltuja mosaiikkikoristeisia savupiippuja. Kattoalue palkitsee myös kävijöitä sensaatiomaisilla näkymillä ympäri kaupunkia, ja näkymät ulottuvat jopa Sagrada Famílian kirkolle saakka. Casa Milassa on Fundació Catalunyan kulttuurikeskus, joka järjestää tapahtumia ympäri vuoden. Monumentti on avoinna yleisölle päivittäin vierailuja varten ja saatavilla on audio-oppaita. Cafè La Pedrera toivottaa turistit tervetulleiksi tauolle, joka tarjoaa rentouttavan välipalapaikan alueen arvokkaassa ympäristössä.

  • Güellin puisto: Värikäs, iloinen ja hyvin oikutteleva, tämä loistava surrealistinen puisto on toinen Unescon maailmanperintökohde, jonka on suunnitellut Antoni Gaudí. Vuosina 1900–1914 luotu Park Güell on kauniisti maisemoitu ja siinä on arkkitehtuurisia elementtejä Gaudín tyylistä. Viaduktit, luolat, pylväshalli, kiemurtelevat portaat ja puoliksi suljetut keskustelupenkit löytyvät hajallaan koko alueella. Nämä luovat rakenteet on sisustettu monivärisillä keraamisilla palasilla. Upealta terassilta on panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle. Gaudí itse rakasti tätä kaupungin osaa, ja hänen kotinsa sijaitsi täällä. Miellyttävän puutarhan ympäröimä Casa Museu Gaudí (Gaudin museo) sijaitsee talossa, jossa Gaudi asui; kokoelmasta löytyy Gaudín suunnittelemia taideteoksia, lähinnä koriste-esineitä ja huonekaluja. Güellin puiston laaja viheralue esittelee luontoarvoja ja lajien monimuotoisuutta, jotka tekevät vierailusta erittäin houkuttelevan. Siksi Gaudín työhön liittyvän kulttuuri- ja arkkitehtuurisen matkailun lisäksi puistossa on monia paikkoja ja reittejä kaupunkien ja metsien löytämiseen. Puistossa on erilaisia rentoutumisalueita, joissa kävijät voivat viettää päivän nauttien puiston luonto- ja kulttuuriarvoista sekä harrastaakseen ulkoilua. Tämän toiminnan edistämiseksi puistossa on erilaisia kohtaamispaikkoja ja rentoutumisalueita, joita ympäröi luonto ja biologinen monimuotoisuus, ja joissa ihmiset voivat harrastaa ulkoilua. Nämä alueet on varustettu pöydillä, penkeillä, kaupunkikalusteilla ja peleillä ihmisten rentoutumisen helpottamiseksi.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Barcelonassa

  Maailmassa ei ole toista samanlaista paikkaa, kuin Katalonia. Tämä alue tarjoaa uskomattomia maisemia, ainutlaatuisia matkakohteita ja paljon tekemistä. Keskiaikaisista kaupungeista rannikkokaupunkeihin vaikuttavien luontomaisemien kautta, ei ole parempaa tapaa tutkia Välimeren rannikkoa, kuin matkalla omalla autolla. Voit löytää itsellesi sopivimman auton autovuokraamosta Barcelonassa ja tutustua sen ympäristöön tarjoamiemme päiväretkien avulla. Kataloniasta löytyy vahva sekoitus kulttuuria, arkkitehtuuria ja luonnon kauneutta, jota ei tule unohtaa. On olemassa monia käteviä päiväretkiä Barcelonasta kaikenlaisille matkailijoille ja kaikenlaiseen makuun, mukaan lukien rannat, hiihtokeskukset, vuoret, keskiaikaiset kylät tai huvipuistot.

  Gerona

  Espanjan Kataloniassa sijaitseva Gerona löytyy 100 kilometriä Barcelonasta kaupungin ja Costa Bravan välillä. Se on upea matkakohde, jossa on keskiaikaisia muureja, kapeita mutkittelevia kaupunkikatuja ja yksi parhaiten säilyneistä juutalaisista kaupunginosista Euroopassa. Tarvitset vain yhden päivän nähdäksesi Geronan parhaat puolet, mikä tekee siitä loistavan määränpään jopa lyhyemmille lomille Espanjassa. Geronan juutalainen kortteli on yksi maailman parhaiten säilyneistä, jossa juutalaiset asuivat vuosina 982–1492. Alue, jolla he asuivat, nimeltään El Call, on kapeiden, mutkittelevien mukulakivikatujen sokkelo, joka on edelleen vahingoittumaton ja aivan kuten yli 500 vuotta sitten. Näitä kapeita katuja on ilo tutkia. He, ketkä haluavat oppia lisää sen historiasta voivat käydä kaupungin juutalaisessa museossa. Keskiaikaisilla muureilla, joita kutsutaan myös Passeig de la Murallaksi, on välttämätöntä käydä vierailusi aikana Geronassa. Kaupungin muurit ulottuvat Geronan vanhan kaupungin itärajalle, joilta näkymät kaupunkiin ovat upeat. Muureilta välillä kohoavat tornit tarjoavat entistäkin upeimmat näköalat. Gustav Eiffel rakensi sillan Geronassa juuri ennen Eiffeltornin rakentamista. Kutsutaan myös nimellä Pont de les Peixateries Velles, tämä silta ulottuu Onyarjoen yli ja on tunnetuin Geronassa. Onyarjoki kulkee Geronan sydämen läpi, joita voit katsella Pont Pedrasta, Eiffelin sillalta tai yhdestä monilta muilta joen läpi kulkevilta silloilta. Yksi Geronassa vierailun kohokohdista on vierailu kaupungin katedraalissa, joka hallitsee Geronan taivaanrantaa. Se sijaitsee mäen päällä ja ainoa tapa päästä katedraaliin on kiivetä pitkiä portaita pitkin sisäänkäynnille. Se on luonnonkaunis paikka ja suosittu tapaamispaikka kaupungin kävijöille. Oletko Game of Thrones -fani? Tätä katedraalia käytettiin kuudennen kauden kuvaamisessa! Geronan monia kohteita käytettiin sarjan kuvauspaikkoina erittäin vähällä määrällä tietokoneella tuotettuja kuvia, joten nämä paikat näyttävät melkein samalta kuin televisiossa. Geronassa on kuitenkin enemmän kuin keskiaikaisia muureja, kapeita katuja ja kuvauspaikkoja. Itse kaupunkia pääturistikorttelin ulkopuolella on ilo tutkia. Katsele pieniä kauppoja, juo kahvia kahvilassa tai vaeltele yksinkertaisesti ympäri kaupunkia.

  Figueres

  Salvador Dalín syntymäpaikka ja Alt Empordan alueen pääkaupunki Figueres on kuuluisa Dalín teatterimuseon vuoksi, joka on Madridin Pradon museon jälkeen koko Espanjan toiseksi suosituin museo. Figueresin kaupunki tarjoaa kuitenkin hyvät mahdollisuudet päiväretkelle tai kahdelle, jolloin pääset nauttimaan useista hienoista rakennuksista, lukuun ottamatta kuuluisaa Dalímuseota, samoin kuin muutamista muista suurista museoista - Katalonian lelumuseo, Empordan alueen museo ja tekninen museo. Tietenkin kaupungissa on linna, erittäin hyvää ruokaa ja myös ostosmahdollisuuksia. Vasta äskettäin linna - Castell de Sant Ferranista - on tullut tunnetuksi ympäri maailmaa Instagram vaikuttajien ansiosta. Juuri tällä linnalla oli tärkeä merkitys Figueresin kasvaessa tärkeäksi kaupalliseksi tukikohdaksi alueella. Se on vanha linnoitus, joka juontaa juurensa 1700-luvulle, ja sitä ympäröivät bastionit. Aikanaan sinne mahtui 4000 miestä, joten se oli yksi Euroopan suurimmista linnoituksista. Voit käydä tässä upeassa rakennuksessa itse tai opastetulla kierroksella. Jos pidät hienommista asioista elämässä, kaupungilla ja alueella on paljon tarjottavaa hienon ruuan ja viinin suhteen. Käy Duran Hotel & Restaurant rakennuksessa, jossa Salvador Dalí itse vietti aikaa. Vieraile hotellin pohjakerroksen ravintolassa, johon kuuluu viinikellari ja joka on sisustettu perinteiseen tyyliin vanhoilla puisilla katoilla, paksuilla pöydillä ja kalkkiseinillä. Figueresin kaupunki, joka on nimetty viikunapuiden mukaan, sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Costa Bravan upeista rannoista ja lahdista. Tietenkin kuten muissa Katalonian kaupungeissa, jos haluat kokea Figueresin sen vilkkaimpaan aikaan, sinun kannattaa harkita vierailua jonkin festivaalin aikana. Teatro Museo on Espanjan tärkein Dalín museo. Se sijaitsee suuressa punaisessa teatterissa, jonka Dalí itse kunnosti. Ulkopuolella se on peitetty keltaisilla paikallisen leivän paloilla, katolla valkoisilla munilla ja kultaisilla patsailla. Dalí halusi tämän museon olevan surrealistinen matka omituisen maailmansa läpi, ja hän ehdottomasti onnistui siinä. Museossa on yksi parhaimmista Dalín taiteen kokoelmista maailmassa ja siellä on maalauksien ja piirustusten lisäksi myös kolmiulotteisia installaatioita ja veistoksia. Taiteilija myös haudattiin tänne.

  Montserrat

  Montserratissa sijaitseva benediktimunkkien pakopaikka tarjoaa sinulle upeimmat Katalonian vuoristomaisemat. Voit oppia lisää pyhästä luolasta, jossa ilmoitettiin Neitsyt Marian vierailusta ja maailmankuulut Montserratin kuoropoikien esitys kaikuu samalla, kun vaellat vuorille, joista on henkeäsalpaavat näkymät. Montserrat heräsi henkiin ensimmäisen kerran vuonna 1025, kun uusi luostari perustettiin Santa Maria de Montserratin erakkomajalle. Vuonna 1409 luostarista tuli itsenäinen luostari ja sen jälkeen ensimmäisen luokan kulttuurikeskus. Tämän seurauksena Montserratin alueen suosio on ajan myötä kasvanut. Yksi Antillien saarista nimettiin Montserratin mukaan ja näin alkoi Jumalan äidin palvonta Amerikassa. Siitä huolimatta, että luostari tuli jättää useaan otteeseen, munkit palasivat aina palauttamaan sen entiseen loistoonsa. Vaikka et olekaan uskonnollinen, tässä uskomattomassa rakennuksessa kannattaa käydä pelkästään sen rikkaan historian vuoksi. Montserratin huippu on 4 455 metriä korkea ja tarjoaa upeat näköalat Kataloniaan. Vuorikiipeily ja vaellus voi olla hauskaa, mutta se ei sovi kaikille, joten vaihtoehtoisesti voit nauttia maisemista kiivetessä ylös köysirataa pitkin. Köysiratamatkalla näet henkeäsalpaavat näkymät vuorelle ja alla olevaan upeaan laaksoon, samoin kuin Monistrolin kylään, Llobregatin joelle ja Santa Coven kuuluisalle pyhäkölle. Yksi Katalonian kauneimmista alueista, Montserrat Mountain perustettiin luonnonpuistoksi vuonna 1987. Suurella määrällä kyliä, kävelyreittejä ja näyttelyitä, täällä on paljon nähtävää puistossa kulkiessa. St Jerome on vuoren korkein piste saavuttaen uskomattomat 1235 metriä. Välimeren ilmaston ansiosta täällä kasvaa erilaisia kasveja ja kasvillisuutta - jopa 1250 lajia. Sanotaan myös, että Montserratilla on yksi Katalonian ylpeimmistä tammimetsistä. Montserratissa asuu myös monenlaisia villieläimiä. Alun perin Raamatun museona tunnettu Montserratin museo sisältää suuren kokoelman arvokkaita teoksia, jotka ovat peräisin kahdeksalta eri vuosisadalta. Se ei kata ainoastaan katalonialaisten taiteilijoiden töitä, vaan myös muinaisia kokoelmia Lähi-idästä, 1800-luvun Rooman ja Napolin teoksia, nykyajan taidetta ja joukon modernistisen aikakauden veistoksia.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Kaupungissa on erinomaiset ilmasto-olot, jotka vuosisatoja sitten houkuttelivat foinikialaisia ja karthagolaisia, jotka perustivat Barcelonan silloin nimeltään Barcino. Uskotaan, että se on nimetty Kartaginian hallitsijan Hamilcar Barcan mukaan. Siitä lähtien roomalaiset, visigotit, maurit ja frankinkieliset karolingit hyökkäsivät kaupunkiin. Vuonna 795 Espanjan valloituksen jälkeen alue jaettiin maakunniksi, joista tärkein oli Barcelonan lääni ja joka antoi tuulta maan monarkiajärjestelmälle. Yli 200 vuoden ajan Barcelona oli muslimien hallinnassa, ja kristillisen valloituksen jälkeen siitä tuli Karolingien valtakunnan lääninhallinto ja yksi Aragonin kruunun tuomioistuimen pääasiallisista asuinpaikoista. Barcelona kuitenkin alkoi menettää valtaansa aiheuttaen konflikteja Madridin kanssa. Maakuntien kireä tilanne 1500-luvulla johti sotaan Espanjan kanssa ja Katalonia julistautui lopulta itsenäiseksi Ranskan tuen ansiosta. Tämän sodan vuoksi Espanja menetti Roussillonin alueen ja muut Katalonian alueet, jotka nykyään kuuluvat Ranskalle. Barcelona saavutti arvostuksensa 1800-luvulla teollisen vallankumouksen saavuttua. Alue vahvisti perinteitä, kulttuurista identiteettiään ja alkoi vaatia poliittista vapauttaan.

  1900-luvulla aloitettiin laajamittainen kaupunkialueiden uusiminen koko Barcelonan kaupungissa, joka huipentui Eixample maamerkin alueelle, joka esittelee joitain Barcelonan erottuvimmista katalonialaisista jugend- tai modernisista rakennuksista. Katalaani Antoni Gaudí, yksi merkittävimmistä arkkitehdeista suunnitteli monia rakennuksia, kuten Casa Milà (tunnetaan nimellä La Pedrera, katalonialainen kivilouhos), Casa Batlló ja Sagrada Famílian kirkko, joista on tullut maailmankuuluja maamerkkejä. Tänä aikana saavutettuja vapauksia rajoitettiin ankarasti sisällissodan aikana vuonna 1936 ja sitä seuranneen diktatuurin aikakautena. Palauttamalla demokratia vuonna 1978, Barcelona palautti taloudellisen vahvuutensa ja katalaanin kieli tuotiin takaisin. Kaupungin isännöi vuoden 1992 olympialaiset, joka antoi uuden sysäyksen Barcelonan potentiaalille ja vahvisti sen aseman suurena metropolina. Vuonna 2004 kulttuurifoorumi otti takaisin teollisuusalueet muuntamalla ne asuinalueiksi. Esimerkki uudistetusta elinvoimasta, jolla Barcelona suhtautui 2000-luvulle.

  Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki Madridin jälkeen. Se sijaitsee Iberian niemimaan pohjoisrannikolla Välimeren rannalla, Espanjan koillisosassa Katalanissa, suoraan Mallorcalta pohjoiseen. Kaupunki sijaitsee tasangolla, jota ympäröi Collserolan vuorijono, Llobregatin ja Besòsin joet. Lämpötila on mukava ympäri vuoden, keskimäärin lämpötila pysyy 24°C tienoilla ja elokuu on kuumin kuukausi, lokakuu kostein ja tammikuu on kylmin. Talvella, kun Azorien korkeapaine siirtyy etelään, Välimerellä vallitsevat länsituulet ja ne tuovat hieman enemmän sadetta. Itse kaupunki on suojattu kylmiltä tuulilta, jotka puhaltavat usein Pyreneiltä Katalonian yli Barcelonan lähellä sijaitsevien vuorten tuntumassa. Siksi lämpötilat Barcelonassa laskevat harvoin alle 0 asteeseen talvella, jolloin keskilämpötila onkin 8ºC ja 17ºC välillä. Kesällä lämpötila voi olla jopa 25ºC ja 28ºC molemmin puolin. Suomalaisille turisteille on suositeltavaa kesällä paksu kerros aurinkorasvaa, sillä aurinko voi olla todella polttava.

  Matkustaminen Madridissa

  Autonvuokraus Barcelonassa auttaa sinua varmasi suunnittelemaan matkasi huolettomasti ja muista riippumatta. Barcelonassa on kuitenkin myös kattava julkisen liikenteen järjestelmä, joka koostuu linja-autoista, metrosta ja raitiovaunuista. Linja-autoverkosto tarjoaa laajan palvelun ja se toimii koko päivän maanantaista sunnuntaihin. Yöllä liikennöi ylimääräisiä linjoja, jotka kulkevat metroreittejä sen ollessa suljettu. Barcelonassa on noin 200 pysäkkiä ja 8 metrolinjaa. Jokainen linja erotetaan värillä ja kirjaimella L, jota seuraa numero. Oranssinvärinen L9-linja lähtee lentokentältä kaupungin keskustan läpi kohti Zona Universitariaa. Metro aloittaa kulkemaan joka päivä klo 5.00 keskiyöhön asti, perjantaisin klo 02.00 asti ja lauantaisin se toimii koko yön. Raitiovaunu koostuu kuudesta linjasta, yhteensä 56 pysäkillä ympäri kaupunkia. Viikon aikana se kulkee klo 5.00–25.00 välillä ja perjantaisin ja lauantaisin klo 02.00 asti. Matkalle voit ostaa kertalipun, joka on voimassa vain raitiovaunulle, tai integroidun lipun kaikille kaupungin julkisille liikennevälineille. Lippuja voi ostaa automaateista, tupakkakioskeista, valtuutetuilta kioskeilta ja La Caixan sivukonttoreista. TBM hallinnoi Barcelonan julkisen liikenteen järjestelmä, jonka verkkosivuilta tai mobiilisovelluksesta löytyvät kaikki reitit, niiden aikataulut ja hinnat. Espanjan junayhteys yhdistää tärkeimmät kaupungit syrjäisempiin alueisiin ja muihin maihin. Barcelonassa on yksi maan tärkeimmistä asemista, Sants, joka yhdistää muut kaupungit alueellisilla, esikaupunkiliikenteen ja luotijunan linjoilla. Pikajunalla matka Madridiin kestää hieman yli 2 tuntia ja Espanjan pohjoisrannikolle Bilbaoon noin 6 tuntia. Barcelonassa on toinen keskus- ja metroasema, Passeig de Gràcia, jolla tarjotaan alueelliset yhteydet. Viralliset taksit ovat mustan ja keltaisen värisiä. Hinnat vaihtelevat päivämäärän ja kellonajan mukaan.

  Voinko vuokrata asuntoauton Barcelonassa?

  Nyt kun tiedät hiukan enemmän Barcelonasta ja sen ympäristöstä, voit aloittaa seikkailusi suunnittelun Katalonian alueella. Auto Europe tarjoaa sinulle mukavan ja edullisen tavan tehdä unelmistasi totta järjestämällä matkan mieltymystesi mukaan. Tarjoamme sinulle valikoiman matkailuautoja, jotta voit valita tarpeitasi parhaiten vastaavan ajoneuvon. Tee haku tänään ja kerromme sinulle, miten asuntoauto Barcelonassa tekee matkastasi unohtumattoman. Vuokraa itsellesi asunto pyörillä ja nauti kaikista elämän mukavuuksista Barcelonassa ja koe tapahtumarikas loma.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Barcelonan turisti-info