Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO HELSINKI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Helsinki - Parhaat hinnat Auto Europella

  Suomen pääkaupunki Helsinki on kompakti kaupunki, jonka ydinkeskustaan on helppo tutustua jalkaisin. Pohjoismaalainen design, arkkitehtuuri, kulttuuri ja ostosmahdollisuudet ovat kaikki tutustumisen arvoisia asioita, kuten myös suuret puistoalueet, metsät, järvet ja rannikkoalueet laajoine saaristoineen. Vaikka kyseessä on Suomen suurin kaupunki, ei luonnon läsnäolosta ole puutetta. Tarpeetonta sanoa, että Helsingissä tapahtuu jotakin joka päivä vuodenajasta riippumatta. Suomalaiset rakastavat juhlimista ja viikonloppuiltaisin se käy Helsingin keskustassa ilmi. Helsingin yöelämästä löydät kaikkea äänekkäistä rock-konserteista tyylikkäisiin cocktail-loungeihin ja kodikkaisiin kuppiloihin. Jos kaupungin elämä alkaa tuntumaan liian kaoottiselta, suosittelemme autonvuokrausta Helsingistä, ja voit lähteä matkaan ja löytää rauhan hiljaisilta hiekkarannoilta tai vehreistä metsistä. Autonvuokrauksen asiakasarvostelut Helsingistä kertovat sinulle, millainen palvelu sinua kauttamme odottaa!

  Auto Europe toimii autonvälittäjänä useassa maassa, muun muassa omassa koto-Suomessamme. Kauttamme löydät sekä paikallisia, että kansainvälisiä autovuokraamoja monesta eri kaupungista, eritoten Helsingistä. Helsinki-Vantaan lentoaseman autovuokraamot ovat suosituimpia ja vilkkaimpia kohteita kaupungissa. Autonvuokraus antaa sinulle mahdollisuuden tutustua pääkaupunkimme keskustan lisäksi myös ympäröiviin alueisiin. Helsingin, Vantaan ja Espoon alueet ovat näkemisen arvoisia ja omalla autolla olet riippumaton julkisesta liikenteestä. Nauti kulttuurista ja yöelämästä Helsingissä, sekä lähde patikoimaan ympäröivään luontoon!

  Liikenne Helsingissä

  Helsingissä ei ole suuria ruuhkia, ainakaan verrattuna maailman suurkaupunkeihin. Muuhun Suomeen verrattuna liikenne saattaa kuitenkin tuntua hieman hektiseltä ja ajoittain liikenne saattaa olla hidasta ja haastavaa kaupungin pienillä ja kapeilla kaduilla ja kehäteillä. Koita välttää suurimpia työmatkustuksen ruuhka-aikoja (esimerkiksi kello neljän ja viiden ruuhkat poispäin kaupungista) ja et tule kokemaan liikaa viivästyksiä. Kaupungissa järjestetään jonkun verran mielenosoituksia ja kulkueita, joiden vuoksi poliisi saattaa sulkea katuja. Näistä ilmoitetaan yleensä etukäteen ja kiertoreitit on hyvin viitoitettu. Kaupungissa liikkuu myös paljon raitiovaunuja ja busseja, joten ole tarkkana missä voit ajaa ja mihin parkkeerata, jotta et ole julkisen tai muun liikenteen tiellä. Raitiovaunuilla on aika etuoikeus, muista myös kiinnittää huomiota raitiovaunun menosuuntaan. Keskustassa on nykyään useita alueita, jossa autoilu on kielletty. Kaupunki yrittää rajoittaa keskustassa ajamista ja sen takia liikkenne voi ruuhkaantua tai olla hankalampaa kyseisillä alueilla. Ajan ja hermojen säästämiseksi on helpompaa jättää auto suuremmalle parkkialueelle ja kulkea keskustassa jalkaisin tai julkisilla. Monilla alueilla myös nopeusrajoitukset ovat verrattavissa kävelynopeuteen.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Helsingissä

  Voit tehdä autonvuokrauksen Helsingissä useassa eri paikassa. Suosituin vuokrauspaikka on lentoasema, mutta päärautatieasemalla ja esimerkiksi Pasilan aseman läheisyydessä on myös vuokraamoiden toimistoja. Pysäköinti Helsingissä on mahdollista lähes kaikkialla, mutta se on kallista ja vapaita paikkoja on hankala löytää. Muutama parkkialue ja katu keskustassa ovat maksuttomia, mutta ne ovat melkein aina täynnä. Pysäköintihalleissa on melkein aina tilaa, mutta suosittelemme tekemään hintavertailua ennen hallin valitsemista. Maksun suuruus ja maksulliset päivät riippuvat pitkälti alueesta. Mukana on hyvä olla pysäköintikiekko, sillä monet pysäköintitilat ovat ajallisesti rajoitettuja. Kaupungista löytyy kolme pysäköintivyöhykettä. Vyöhyke 1 kattaa suurimman osan kaupungin keskustasta. Näillä vyöhykkeillä voit pysäköidä vain merkityillä alueilla. Niiden ulkopuolella olevissa kaupunginosissa voit pysäköidä tien varrelle, jos muita rajoituksia ei ole. Helsingistä löytyy myös park & ride mahdollisuuksia. Nämä sopivat etenkin matkailijoille, jotka tulevat pääkaupunkiin autolla, sillä voit pysäköidä tavallisesti ilmaiseksi keskustan ulkopuolelle ja jatkaa matkaa julkisilla kulkuvälineillä.

  Helsingin lentokenttä

  Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee nimensä mukaan Vantaalla ja on Suomen suurin lentokenttä sekä kooltaan, että matkustajamäärältään. Se on myös Pohjois-Euroopan johtava kaukoliikenteen pysähtymispaikka Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Lentokenttä sijaitsee noin viisi kilometriä Vantaan Tikkurilan kaupunginosasta luoteeseen ja 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentokentän tilat ovat hyvin modernit, ja sieltä löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita ja oleskelutiloja. Lentokenttää on uudistettu kovasti viime vuosien saatossa, ja sinne on muun muassa lisätty juna-yhteys. Kenttää laajennetaan ja kehitetään lähivuosina lisää. Lentokentällä on kaksi terminaalia. Lentokentällä olevat Helsingin autovuokraamot sijaitsevat terminaalien välisellä yhdyskäytävällä.

  Helsinki-Vantaan lentoasema (HEL)
  Osoite: Lentäjäntie 3, 01530 Vantaa, Suomi
  Puhelin: +358 200 14636
  Kotisivut:: www.finavia.fi/fi/lentoasemat/helsinki-vantaa

  Tekemistä Helsingissä

  Helsingistä löytyy tekemistä ympäri vuoden, kaiken ikäisille ja kaikista hintaluokista. Meren ja luonnon läheisyys tarjoaa risteilyjä, mahdollisuuden käydä saarilla ja tutustua kaupunkiseudun puistoihin ja metsiin. Se on monipuolinen ostoskaupunki, josta löytyy kaikkea toreista ja kauppahalleista kauppakeskuksiin ja pikkuputiikeista maailman luokan suunnittelijamuotiin. Lukuisat museot, konserttisalit ja teatterit ovat täynnä kulttuuria Suomesta ja maailmalta. Älä myöskään unohda suurta valikoimaa ravintoloita eri puolilta maailmaa pikaruokapaikoista gourmet-ravintoloihin.

  • Suomenlinna: Tämä linnoitus sijaitsee Helsingin edustalla, jonne pääsee helposti lautalla vuoden ympäri. Se on saanut vaikutteita historiassa Ruotsin, Venäjän ja Suomen vallan alla ja sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1748. Nykyään se on upea Unescon maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoituksen alueelta löytyy useita museoita, gallerioita, ravintoloita ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia silloin tällöin. Sekä kesällä että talvella järjestetään opastettuja kävelykierroksia eri kielillä, kierrokset kestävät noin tunnin. Pääsy linnoitukselle on ilmaista, sinun täytyy vain maksaa lauttamatka, joka itsessään on jo hauska kokemus, ja mahdollinen opastettu keirros. Keskeisimmät nähtävyydet Suomenlinnalla sijaitsevat linnoituksen läpi kulkevan Sinisen reitin varrella, joka on noin 1,5 kilometriä pitkä. Alueella on saatavilla myös kokous- ja juhlatiloja.

  • Senaatintorin ympäristö: Senaatintori on ainutlaatuinen alue, josta löytyvät Tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Yliopiston päärakennus ja Kansalliskirjasto. Komea, valkoinen, noin 170 vuotta vanha tuomiokirkko on varmasti niistä tunnetuin. Helsingin vanhin rakennus, Sederholmin talo, sijaitsee Senaatintorilla, ja siellä toimii nykyään kaupunginmuseo. Keskellä toria sijaitsee Aleksanteri II:n patsas vuodelta 1894. Torilla järjestetään vuoden aikana erilaisia tapahtumia ja niistä seuratuin lienee uuden vuoden puhe ja sitä seuraavat ilotulitukset. Senaatintorin läheisyydessä sijaitsee vilkas Kauppatori, Uspenskin katedraali ja hyvin hoidettu Esplanadin puisto. Uspenskin katedraali vuodelta 1868 on Länsi- Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Kauppatorin kojuista voi löytää perinteisiä matkamuistoja, käsitöitä ja toriherkkuja, mutta varo röyhkeitä lokkeja! Ydinkeskustassa sijaitseva Esplanadin puisto tarjoaa viihtyisää oleskelua ja erilaisia tapahtumia.

  • Linnanmäki: Linnanmäen huvipuisto on ollut suosittu käyntikohde jo sen avausvuodesta 1950 lähtien, toiseksi suosituimman Tampereen Särkänniemen huvipuiston jälkeen. Alueelta löytyy jopa 40 eri laitetta hurjimmista rauhallisempiin, sekä joka kesä löytyy aina jotakin uutta. Linnanmäen suosituin laite on yli 70-vuotias puinen vuoristorata, jonka entiset jarrumiehet olivat oman aikansa kuuluisuuksia. Laitteita ja tekemistä löytyy perheen pienemmille sekä aikuisille. Huvipuistosta löytyy huvipuistolaitteiden lisäksi pelihalleja, huvipuistopelejä, kioskeja, ravintoloita, Peacock-teatteri, sekä Pohjoismaiden ainoa Sea Life -keskus. Alueella järjestetään monia eri esityksiä ja tapahtumia ja lokakuussa kauden lopussa Linnanmäellä järjestetään valokarnevaali, joka valaisee Helsingin vuodenaikaan sopivan synkän taivaan. Paikka on avoinna huhtikuusta lokakuuhun. Linnanmäen tilat sopivat hyvin kokous-, näyttely- ja yksityistilaisuuksia varten. Voit vuokrata eri alueita ja Linnanmäen palveluita omaan käyttöösi.

  • Ateneum ja Kiasma: Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja täynnä suomalaista taidetta. Kuuluisat ja suositut kokoelmat kattavat kaikki aikakaudet 1800-luvulta moderniin aikaan. Kotimaisten taiteilijoiden lisäksi näytillä on ollut muun muassa Tove Janssonin, Carl Larssonin, Pablo Picasson ja Helene Schjerfbeckin taidetta. Värikäs Suomen taiteen tarina -näyttely johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun vuodesta 1809 aina 1960-luvulle asti. Esillä ovat sekä kotimaiset, että kansainväliset mestariteokset. Näyttelyiden lisäksi museo järjestää joka kuukausi työpajoja, luentoja ja opastuksia ja sieltä löytyy myös museokauppa sekä Bistro. Museo on maanantaisin suljettu. Kiasma on Suomen nykytaiteen museo, joka kerää mitä erikoisinta ja ainutlaatuista taidetta nykypäiviltä. Museo järjestää näyttelyitä, kartuttaa nykytaiteen kokoelmaansa ja tuottaa esitystaiteen ohjelmistoa. Museosta löytyy kauppa ja kahvila. Molemmat museot sijaitsevat Helsingin päärautatieaseman lähettyvillä.

  • Sibelius-monumentti: Sibeliuksen puistosta, joka sijaitsee Helsingin Töölössä, löytyy haponkestävästä teräksestä valmistettu veistos, Sibelius-monumentti. Se on Eila Hiltusen vuonna 1967 tekemä maailmankuulun säveltäjän Jean Sibeliuksen muistomerkki. Urkupillistön muotoon suunnitellussa muistomerkissä on yli 600 putkea ja se painaa 24 tonnia. Sen katsotaan kuvaavan hyvin Sibeliuksen suurimuotoista sinfonista musiikkia, mutta siitä voi erottaa myös pieniä yksityiskohtia. Voit kulkea teoksen sisällä ja sen ympärillä ja synnyttää kaikuja ja ääniä sen onkaloissa. Säveltäjän näköismuotokuva löytyy erillään viereisen kallion kupeesta. Sibelius-monumentti on Helsingin suosituimpia veistoksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä. Sibeliuksen puisto on kasvillisuudeltaan monipuolinen maisemapuisto, jossa on myös pieni keinotekoinen lampi. Puistosta pääsee suoraan Hummallahden rannalle. Vieraile myös Cafe Regattassa, Humllahden rannalla olevassa söpössä pienessä punaisessa tuvassa, ja maista herkullisia korvapuusteja ja grillaa makkaraa avotulella.

  • Korkeasaaren eläintarha: Vuonna 1889 perustettu Korkeasaaren eläintarha on maailman vanhimpia. Korkeasaaresta löytyy jopa yli 200 eri eläinlajia tundralta aina trooppisiin sademetsiin saakka, sekä lähemmäksi tuhat eri kasvilajia. Eläintarha on ottanut työkseen suojella uhanalaisia lajeja ja sarvikuonotunnus opastaa niiden eläinten luo, jotka kuuluvat suojeluohjelmiin. Saarelta löytyy myös matkamuistokauppa, ravintoloita ja kahviloita, mahdollisuus omien eväiden syöntiin sekä grillauspaikka. Korkeasaarelta voit vuokrata tiloja kokouksiin, virkistyspäiviin, asiakastilaisuuksiin ja juhlaillallisia varten erikokoisille seurueille. Korkeasaari sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Eläintarhaan pääset bussilla nro 16, kesällä vesibussilla, polkupyörällä tai omalla autolla. Oma auto on jätettävä parkkiin Mustikkamaan pysäköintialueelle noin 400 metrin päähän lipunmyynnistä. Korkeasaari on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Syyskuussa eläintarha järjestää Kissojen yön, ja on silloin auki pidempään, sillä kissat ovat aktiivisimmillaan alkuyöstä.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Helsingissä

  Helsingistä on mainiot kulkuyhteydet joka suuntaan, halusitpa sitten matkustaa sisämaahan, rannikkoa pitkin tai meren laineilla. Parin tunnin ajomatkan päässä odottavat historiallinen Turku, rouhea Tampere ja ympyräkaavainen Hamina, eli lähdetpä mihinkä suuntaan tahansa, päädyt varmasti mahtavaan paikkaan. Helsingin lähistöllä on myös suloisia pikkukyliä ja -kuntia, joiden ravintoloihin, kahviloihin ja paikallisiin nähtävyyksiin kannattaa tutustua!

  Tallinna

  Viron pääkaupunki Tallinna on ihanteellinen kohde päivämatkalle Helsingistä, jossa voit yhdistää nykymaailman mukavuudet, monipuolisen yöelämän ja kulttuurielämän historiallisessa ympäristössä. Keskiajan alussa perustettu Tallinna on mahtava sekoitus modernia ja historiaa. Koska suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, ennätät nähdä paljon vain yhden päivän aikana ja nauttia kaupungista kävellen. Tallinnan vanhakaupunki on yksi maailman parhaiten säilyneistä. Vain lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevat nykyaikaiset tornirakennukset ja ylelliset hotellit trendikkäiden lähiöiden ja ostoskeskusten ympärillä. Vanhankaupungin, ostoksien tai kauneushoitoloiden lisäksi kesällä voit nauttia viehättävästä ranta-alueesta. Istu söpöissä kahviloissa, nauti ylellisistä ravintoloista ja käy pikaisesti museoissa. Talvella joulumarkkinat ovat kaupungin paras kohde. Helsingin satamasta lähtee useasti päivässä risteilyjä Tallinnaan, sekä päinvastoin. Matka kestää keskimäärin kahdesta kolmeen tuntia. Jos haluat viedä vuokra-autosi Tallinnaan laivalla, tarkista autovuokraamosta Helsingissä, onko se sallittua.

  Nuuksion kansallispuisto

  Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella. Tämä 53 neliökilometrin kokoinen alue sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Helsingistä. Kansallispuistoon pääsee helpoiten tutustumaan tietenkin patikoimalla. Alueelta löytyy yhteensä yli 30 km merkittyjä reittejä, jotka tarjoavat haastetta aloittelijoille ja kokeneille. Kansallispuistosta löytyy luontokeskus Haltia, jossa voi tutustua luontoon eri näyttelyiden kautta ja luontokeskus järjestää myös kouluryhmille aktiviteetteja. Patikoinnin lisäksi voit muun muassa hiihtää, kalastaa, kiipeillä, pyöräillä ja uida. Jääkauden ansiosta Nuuksioon on muodostunut laaksoja ja rotkoja, sekä karuja jäkälän ja harvan männikön peittämiä kalliomäkiä. Kiipeile mäillä, laskeudu rotkoihin ja ihastele järviä ja suomaisemia. Haltiasta löytyy ravintola ja kahvila, mutta puistossa voit itse valmistaa ja syödä eväitä siihen tarkoitetuilla paikoilla. Vuokraa auto ja pysäköi se lähtöpisteen parkkipaikalle, mutta voit halutessasi myös saapua alueelle bussilla.

  Porvoo

  Helsingistä alle tunnin ajomatkan päässä sijaitseva pittoreski Porvoo on oiva kohde herkuttelijoille. Maista Porvoon lakua ja suklaata ja vieraile kaupungin toinen toistaan herkullisemmissa kahviloissa ja ravintoloissa. Vieraile Runebergin kotimuseossa, nappaa suosittu valokuva Porvoon jokirannasta ja kiertele Vanhan Porvoon pienillä mukulakivisillä kujilla ja kiipeä tuomiokirkolle. Tähän kaupunkiin ei kannata lähteä korkokengät jalassa! Historiansa aikana kovia kokenut kaupunki on löytänyt uuden loiston, ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka sekä kesällä, että talvella.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoelle 1550-luvulla kilpailemaan Tallinnan kanssa Itämeren kaupankäynnissä. Kaupunki kasvoi hitaasti ja Helsingin keskusta siirrettiin nykyiselle paikalleen 1600-luvulla. Vuonna 1748 Ruotsi aloitti Suomenlinnan merilinnoituksen rakentamisen Venäjän kasvavan uhan torjumiseksi. Massiivinen hanke toi kaupunkiin vaurautta, lisää asukkaita ja kauppiaita. Venäjä valloitti Suomen vuonna 1809. Helsingin asema nousi Suomen itsenäisen suurherttuakunnan pääkaupunkina kolme vuotta myöhemmin. Teollistumisen ja elinkeinojen harjoittamisen vapautumisen myötä Helsingin kaupunki kasvoi 1800-luvun lopussa. Suomesta tuli itsenäinen vuonna 1917 ja Helsingistä tuli uuden tasavallan pääkaupunki.

  Suomen sisällissota puhkesi tammikuussa 1918 ja punakaarti otti kaupungin haltuunsa. Saksalaiset valtasivat Helsingin huhtikuussa 1918 ja Mannerheimin johtama valkoinen armeija lopulta otti voiton. Toisen maailmansodan aikana Helsinki kärsi Neuvostoliiton pommituksista, mutta selvisi suhteellisen pienin vaurioin. Lontoon ja Moskovan lisäksi Helsinki oli ainoa sotaan osallistuneen eurooppalaisen maan pääkaupunki, jota ei valloitettu. Sodasta toipuessa Helsingissä järjestettiin kesäolympialaiset vuonna 1952. Olympialaiset loivat Helsingille kansainvälisen maineen tehokkaana ja ystävällisenä isäntäkaupunkina. Helsinki tunnetaan kaupunkina, jossa monet erilaiset näkemykset voivat olla vuorovaikutuksessa rakentavassa ilmapiirissä. Suomesta tuli EU:n jäsenvaltio vuonna 1995. Helsinki oli yksi yhdeksästä kulttuurikaupungista vuonna 2000. Kaupunki sai kansainvälistä näkyvyyttä vuoden 2007 Euroviisumenestyksen aikana. Vuonna 2012 Helsinki valittiin World Design kaupungiksi. Helsinki on menestynyt hyvin erilaisissa kansainvälisissä elintasoa ja tyytyväisyyttä mittaavissa gallupeissa ja tutkimuksissa.

  Helsinki on maailman toiseksi pohjoisin pääkaupunki, ja se sijaitsee Etelä-Suomessa Uudenmaan maakunnassa Itämeren rannalla. Suomessa voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa, tämä houkuttelee matkailijoita Helsinkiin ympäri maailman nauttimaan laskettelusta, ruskasta, valoisista kesäöistä ja kevään auringosta. Sijaintinsa ansiosta kaupunki on suosittu myös veneilijöiden keskuudessa ja kaupungin alueelta löytyy useita hehtaareja viheralueita ja kansallispuistoja. Helsingissä vallitsee meri- ja mannerilmaston sekoitus, joka tarkoittaa melko lauhoja talvia ja lämpimiä kesiä. Helteet eivät kuitenkaan ole yhtä hiostavia kuin sisämaassa. Merituuli viilentää lämpötilaa kesällä ja lämmittää syksyllä. Sateita ilmenee eniten kesällä ja talvella ja lämpimintä on heinäkuussa.

  Matkustaminen Helsingissä

  Helsingin joukkoliikenteestä vastaa HSL, johon kuuluu bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenne. Pääkaupunkiseudulla on päärautatieaseman lisäksi useampia junaliikenteen tärkeitä solmukohtia, esimerkiksi Pasilan ja Tikkurilan asemat. Helsingissä julkisen liikenteen verkosto on kattava ja lyhyitä matkoja on hyvä tehdä raitiovaunulla tai bussilla. Pidemmille tai nopeimmille matkoille sopii parhaiten metrolinja tai paikallisjunat. Varsinkin kesäaikaan kaupungissa on myös helppoa liikkua kaupunkipyörällä, joita saat vuokrattua ympäri kaupunkia. Metroliikenne palvelee sen laajentamisen jälkeen sekä itää, keskustaa että länsi-Helsinkiä ja metrolinja ulottuu Espooseen asti. Paikallisjunien liikenteen erottaa kirjaimesta, jolla se on merkitty. Helsingin sisäiset bussilinjat toimivat usein yhteyksinä metroon tai lähijuniin. Keskustasta linja-autoilla pääsee kattavasti lähiöihin, joista ei löydy metroa tai junia. Useimmat bussilinjat liikennöivät aamusta iltamyöhään jonka jälkeen yölinjat alkavat kulkea. Helsingin lisäksi myös Espoossa ja Vantaalla on joukko bussilinjoja, joilla pääsee rautatieasemille. Seutulinjoilla pääsee kuntarajojen ulkopuolelle. Niistä suurin osa liikennöi Helsingin keskustasta Espooseen ja Vantaalle. Eri puolilta Helsinkiä pääsee myös suoralla yhteydellä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Helsinki on Tampereen lisäksi Suomen ainoa kaupunki, jolla on raitiovaunuliikennettä. Raitiovaunut eli spårat liikennöivät keskustassa ja hieman sen ulkopuolella, jokainen linja kuitenkin ajaa suurimman osan matkastaan keskustan alueella. Raitiovaunut ovat metron lisäksi helpoin ja paras tapa liikkua kaupungissa, ja ne kulkevat hyvin aikataulussa. Jos päätät jäädä Helsinkiin pidemmäksi aikaa, vuorokausilippu tai Helsinki-kortti ovat parhaita vaihtoehtoja, niitä voit käyttää kaikissa julkisen liikenteen kulkuneuvoissa, myös Korkeasaaren lautalla.

  Voinko vuokrata asuntoauton Helsingissä?

  Rakastatko kiertoajeluita ja haluaisit tutustua kauniiseen pääkaupunkiimme sekä Suomen luontoon asuntoautolla? Auto Europen kautta voit löytää myös täydellisen asuntoauton Helsingissä ja lähteä matkaan ympäri maata! Suomessa on paljon upeita leirintäalueita, niitä löytyy myös useita pääkaupunkiseudulta, jossa voit viettää pari ensimmäistä yötä ennen kuin jatkat matkaasi syvemmälle Suomeen. Tee seuraavasta kotimaan lomastasi ikimuistoinen, aloita pääkaupungista ja suunnittele täysin oman reittisi.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Helsingin tapahtumakalenteri

  Helsingin turisti-info

  This is Finland - maakuvaviestinnän brändi-sivusto