Suomen pääkaupunki on kompakti kaupunki, johon on helppo tutustua jalkaisin. Suunnittelu, arkkitehtuuri, kulttuuri ja ostokset ovat kaikki mainioita tutustumisen kohteita, sekä suuret puistoalueet, metsät, järvet ja rannikkoalueet, joista löytyy lukuisia saaria. Täällä luonnon läsnäolosta ei ole pulaa. Tarpeetonta sanoa, Helsingissä tapahtuu jotakin joka päivä jokaisena vuodenaikana. Suomalaiset rakastavat juhlimista ja viikonloppuiltaisin Helsingin keskustassa se on kaikista ilmeisintä. Löydät kaikkea äänekkäistä rock-konserteista tyylikkäisiin cocktail-oleskelutiloiihin Helsingin yöelämässä, jotta kukaan ei jäisi paitsi. Jos kaupungin elämä alkaa tuntumaan liian kaaottiselta, suosittelemme autonvuokrausta Helsingissä, ja voit lähteä matkaan hiljaisille hiekkarannoille tai metsiin. Autonvuokrauksen asiakasarvostelut Helsingistä kertovat sinulle, millainen palvelu sinua odottaa kauttamme!
Auto Europella on toimipisteitä useassa maassa ja Suomi on yksi niistä. Suomessa kauttamme löydät sekä paikallisia, että kansainvälisiä autovuokraamoja monessa eri kaupungissa. Helsinki-Vantaan lentokenttätoimistot ovat suosituimpia ja vilkkaimpiaa kohteita kaupungissa. Autonvuokraus Helsingistä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua pääkaupunkimme keskustan lisäksi myös ympäröiviin alueisiin. Helsingin, Vantaan ja Espoon alueet ovat näkemisen arvoisia ja omalla autolla olet riippumaton julkisesta liikenteestä. Nauti kulttuurista ja yöelämästä Helsingissä, sekä lähde patikoimaan ympäröivään luontoon!
Helsingissä ei ole suuria ruuhkia, ainakaan verrattuna maailman suurkaupunkeihin. Ajoittain kuitenkin liikenne on hidasta ja haastavaa kaupungin pienillä ja kapeilla kaduilla. Kaupungissa liikkuu myös paljon raitiovaunuja ja busseja, joten ole tarkkana missä voit ajaa ja mihin parkkeerata, jotta et ole julkisen tai muun liikenteen tiellä. Raitiovaunuilla on aika etuoikeus ja muista kiinnittää huomiota raitiovaunun menosuuntaan. Keskustassa on nykyään useita alueita, jossa autoilu on kielletty. Kaupungi yrittää rajoittaa keskustassa ajamista ja sen takia liikkenne voi ruuhkaantua tai olla hankalampaa kyseisillä alueilla. Ajan ja hermojen säästämiseksi on helpompaa jättää auto suuremmalle parkkialueelle ja kulkea keskustassa jalkaisin tai julkisilla. Monilla alueilla myös nopeusrajoitukset ovat vain kävelynopeuteen verrattavissa.
Pysäköinti Helsingissä on mahdollista lähes kaikkialla, mutta se on kallista ja vapaita paikkoja on hankala löytää. Maksun suuruus ja maksulliset päivät riippuvat pitkälti alueesta. Mukana on hyvä olla pysäköintikiekko, sillä monet pysäköintitilat ovat ajallisesti rajoitettuja. Kaupungista löytyy kolme pysäköivyöhykettä. Vyöhyke 1 kattaa suurimman osan kaupungin keskustasta. Näillä vyöhykkeillä voit pysäköidä vain merkityillä alueilla. Niiden ulkopuolella olevissa kaupunginosissa voit pysäköidä tien varrelle, jos muita rajoituksia ei ole. Helsingistä löytyy myös park & ride mahdollisuuksia. Nämä sopivat matkailijoille, ketkä tulevat pääkaupunkiin autolla, sillä voit pysäköidä tavallisesti ilmaiseksi ja jatkaa matkaa julkisilla kulkuvälineillä. Julkisten pysäköintialueiden lisäksi Helsingissä on paljon yksityisiä autohalleja. Nämä eivät ole halpoja, mutta ne voivat olla käteviä pidempää oleskelua varten.
Helsingissä on yksi lentokenttä, joka sijaitsee Vantaalla ja on samalla Suomen suurin lentokenttä. Helsingin lentokenttä on myös Pohjois-Euroopan johtava kaukoliikenteen pysähtymispaikka Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Lentokenttä sijaitsee noin viisi kilometriä Tikkurilasta luoteeseen ja 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentokentän tilat ovat hyvin modernit, josta löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita ja oleskelutiloja. Lentokentällä on kaksi terminaalia. Autovuokraamot Helsingin lentokentällä sijaitsevat terminaalien välissä.
Helsinki-Vantaan lentoasema (HEL)
Nettisivut: www.finavia.fi/fi/helsinkivantaa/
Puhelin: 0200 14636
Helsingistä löytyy tekemistä ympäri vuoden, kaiken ikäisille ja kaikista hintaluokista. Meren ja luonnon läheisyys tarjoaa risteilyjä, mahdollisuuden käydä saarilla ja tutustua kaupunkiseudun puistoihin ja metsiin. Se on monipuolinen ostoskaupunki, josta löytyy kaikkea toreista kauppakeskuksiin ja pikkuputiikeista maailman luokan suunnittelijamuotiin. Lukuisat museot, konserttisalit ja teatterit ovat täynnä kulttuuria Suomesta ja maailmalta. Älä myöskään unohda suurta valikoimaa ravintoloita eri puolilta maailmaa pikaruokapaikoista gourmet-ravintoloihin.
Korkeasaaren eläintarha
Korkeasaaren eläintarha on maailman vanhimpia, joka perustettiin vuonna 1889. Korkeasaarelta löytyy jopa yli 200 eri eläinlajeja tundralta aina trooppisiin sademetsiin, sekä lähemmäksi tuhat eri kasvilajia. Eläintarha on ottanut työkseen suojella uhanalaisia lajeja ja sarvikuonotunnus opastaa niiden eläinten luo, jotka kuuluvat suojeluohjelmiin. Saarelta löytyy myös matkamuistokauppa, ravintoloita ja kahviloita, sekä mahdollisuus omien eväiden syöntiin sekä grillauspaikka. Korkeasaarelta voit vuokrata tiloja kokouksia, virkistyspäiviä, asiakastilaisuuksia ja juhlaillallisia varten eri kokoisille seuroille. Korkeasaari sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Eläintarhaan pääset bussilla nro 16, kesällä vesibussilla, polkupyörällä tai omalla autolla. Oma auto on jätettävä parkkiin pysäköintialueelle noin 400 merin päähän lipunmyynnistä. Koerkeasaari on avoinna jokaisena vuodenaikana.
Tallinna
Viron pääkaupunki Tallinna on ihanteellinen kohde päivämatkalle Helsingistä, jossa voit yhdistää nykymaailman mukavuudet, monipuolisen yöelämän ja kulttuurielämän historiallisessa ympäristössä. Keskiajan alussa perustettu Tallinna on sekoitus modernia ja historiaa. Koska suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, ennätät nähdä paljon vain yhden päivän aikana ja nauttia kaupungista lyhyillä kävelyretkillä. Tallinnan vanhakaupunki on yksi maailman parhaiten säilyneistä. Vain lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevat nykyaikaiset tornirakennukset ja ylelliset hotellit trendikkäiden lähiöiden ja ostoskeskuksien ympärillä. Vanhankaupungin, ostoksien tai kauneushoitoloiden lisäksi kesällä voit nauttia viehättävästä ranta-alueesta. Istu trendikkäissä kahviloissa, nauti ylellisistä ravintoloista ja käy pikaisesti museoissa. Talvella tietenkin käy joulumarkkinoilla. Helsingin satamasta lähtee useasti päivässä risteilyjä Tallinnaan, sekä päin vastoin. Matka kestää keskimäärin noin kahdesta kolmeen tuntiin. Jos haluat viedä vuokra-autosi Tallinnaan laivalla, tarkista autovuokraamosta Helsingissä, onko se sallittua.
Nuuksion kansallispuisto
Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella. Tämä 53 neliökilometrin kokoinen alue sijaitsee noin 40 kilometrin päässä. Kansallispuistoon pääsee helpoiten tutustumaan tietenkin patikoimalla. Alueelta löytyy yhteensä yli 30 km merkittyjä reittejä, jotka tarjoavat haastetta aloittelijoille ja kokoneille. Kansallispuistosta löytyy luontokeskus Haltia, jossa voi tutustua luontoon eri näyttelyiden kautta ja luontokeskus järjestää myös kouluryhmille aktiviteettejä. Patikoinnin lisäksi voit muun muassa hiihtää, kalastaa, kiipeillä, pyöräillä ja uida. Jääkauden ansiosta Nuuksiosta löytyvät nyt laaksot ja rotkot sekä karut, jäkälän ja harvan männikön peittämät kalliomäet. Kiipeile vuorilla, laskeudu rotkoihin ja ihastele järviä ja suomaisemia. Haltiasta löytyy ravintola ja kahvila, mutta puistossa voit itse valmistaa ja syödä eväitä siihen tarkoitetuilla paikoilla. Vuokraa auto ja pysäköi se retkien lähtöpisteiden parkkipaikalle, mutta voit halutessasi myös saapua alueelle busseilla.
Ruotsin kuningas Gustavus Vasa perusti Helsingin Vantaanjoelle 1550-luvulla kilpailemaan Tallinnan kanssa Itämeren kaupankäynnissä. Kaupunki kasvoi hitaasti ja Helsingin keskusta siirrettiin nykyiselle paikalle 1600-luvulla. Vuonna 1748 Ruotsi aloitti Suomenlinnan merilinnoituksen rakentamisen Venäjän kasvavan uhkan torjumiseksi. Massiivinen hanke toi kaupunkiin vaurautta, lisää asukkaita ja kauppiaita. Venäjä valloitti Suomen vuonna 1809. Helsingin asema nousi Suomen itsenäisen suurherttuakunnan pääkaupunkina kolme vuotta myöhemmin. Teollistumisen ja elinkeinojen harjoittamisen vapautumisen myötä Helsingin kaupunki kasvoi 1800-luvun lopussa. Suomesta tuli itsenäinen vuonna 1917 ja Helsingistä tuli uuden tasavallan pääkaupunki.
Suomen sisällissota puhkesi tammikuussa 1918 ja punakaarti otti kaupungin haltuunsa. Saksalaiset valtasivat Helsingin huhtikuussa 1918 ja Mannerheimin johtama valkoinen armeija lopulta otti voiton. Toisen maailmansodan aikana Helsinki kärsi Neuvostoliiton pommituksista, mutta selvisi suhteellisen pienin vaurioin. Lontoon ja Moskovan lisäksi Helsinki oli aino sotaan osallistuneen eurooppalaisen maan pääkaupunki, jota ei valloitettu. Toipuessa sodasta Helsingissä järjestettiin kesäolympialaiset vuonna 1952. Olympialaiset loivat Helsingille kansainvälisen maineen tehokkaana ja ystävällisenä isäntäkaupunkina. Helsinki tunnetaan kaupunkina, jossa monet erilaiset näkemykset voivat olla vuorovaikutuksessa rakentavassa ilmapiirissä. Suomesta tuli EU:n jäsenvaltioon vuonna 1995. Helsinki oli yksi yhdeksästä kulttuurikaupungista vuonna 2000. Kaupunki sai kansainvälistä näkyvyyttä menestyessä Euroviisuissa vuonna 2007. Vuonna 2012 Helsinki valittiin World Design kaupungiksi.
Helsinki on toiseksi pohjoisin pääkaupunki, joka sijaitsee Etelä-Suomessa Uudenmaan maakunnasa Itämeren rannalla. Suomessa voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa, joka houkuttelee matkailijoita Helsinkiin ympäri maailman nauttimaan laskettelusta, ruskasta, kauniista kesäöistä ja kevään auringosta. Sijaintinsa ansiosta kaupunki on suosittu myös veneilijöiden keskuudessa ja kaupungin alueelta löytyy useita hehtaareja viheralueita ja kansallispuistoja. Helsingissä vallitsee meri- ja mannerilmaston sekoitus, joka tarkoittaa melko lauhoja talvia ja lämpimiä kesiä. Helteet eivät kuitenkaan ole yhtä hiostavia kuin sisämaassa. Merituuli viilentää lämpötilaa kesällä ja lämmittää syksyllä. Sateita ilmenee eniten kesällä ja talvella ja lämpimintä on heinäkuussa.
Helsingin joukkoliikenteestä varstaa HSL, johon kuuluu bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenne. Helsingissä julkisen liikenteen verkosto on kattava ja lyhyitä matkoja on hyvä tehdä raitiovaunulla tai bussilla. Pidemmille tai nopeimmille matkoille sopii parhaiten metrolinja tai paikallisjunat. Varsinkin kesäaikaan kaupungissa on myös helppoa liikkua kaupunkipyörällä, joita saat vuokrattua ympäri kaupunkia. Metroliikenne palvelee lähinnä Itä-Helsinkiä ja kantakaupunkia, mutta suunnitelmissa on laajennetaan myös länteen. Paikallisjunien liikenteen erottaa kirjaimesta, jolla se on merkitty. Jos päätät jäädä Helsinkiin pidemmäksi aikaa, vuorokausilippu tai Helsinki-kortti ovat parhaita vaihtoehtoja, joita voit käyttää kaikissa julkisen liikenteen kulkuneuvoissa, myös lautalla Korkeasaareen.
Linja-autot
Helsingin sisäiset linjat toimivat usein yhteyksenä metroon tai lähijunille. Keskustasta linja-autoilla pääsee lähiöille, josta ei löydy metroa tai junia. Useimmat bussilinjat liikennöivät aamusta iltamyöhään ja yölinjat ajavat vain klo 1.30 saakka. Helsingin lisäksi myös Espoossa ja Vantaalla on joukko bussilinjoja, joilla pääsee rautatieasemille. Seutulinjoilla pääsee kuntarajojen ulkopuolelle. Niistä suurin osa liikennöi Helsingin keskustasta Espooseen ja Vantaalle. Eri puolelta Helsinkiä pääsee myös suoralla yhteydellä Helsinki-Vantaan lentokentälle.
Raitiovaunut
Helsinki on Suomessa ainoa kaupunki, jolla on raitiovaunuliikennettä. Raitiovaunulinjoja on 10 ja niitä löytyy lähes yksinomaan keskustasta. Metron lisäksi raitiovaunut ovat helpoin ja paras tapa liikkua kaupungissa.
Rakastatko luontoa ja haluaisit tutustua meidän kauniiseen pääkaupunkiin, sekä Suomen luontoon asuntoautolla? Auto Europen kautta voit löytää myös täydellisen asuntoauton Helsingissä ja lähteä matkaan ympäri maata! Tee seuraavasta kotimaan lomastasi ikimuistoinen, aloita meidän pääkaupungista ja suunnittele täysin oman reitti.