Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ALICANTE

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Alicante – salli Costa Blancan hurmata sinut

  Autonvuokraus Alicante

  Alicante on myös samannimisen maakuntansa pääkaupunki ja sen houkutuksen ja hurmion ansiosta monet kirjailijat ja runoilijat ovat maininneet sen teoksissaan. Alicante tai "Alacant" ei ole vain kaupunki, mutta myös Espanjan Costa Blancan eli valkoisen rannikon satama. Kaupunki on Espanjan kahdeksanneksi suurin suurkaupunkialue, jossa asuttiin jo 7000 vuotta sitten. Nykyään se on kukoistava turistikohde, jossa vierailee tuhansittain matkailijoita joka vuosi, jotka viettävät lomansa Alicantessa nauttien upeista rannoista, kristallinkirkkaasta vedestä, monipuolisista nähtävyyksistä ja erinomaisesta espanjalaisesta ruoasta kuuluisissa Alicanten ravintoloissa. Tämä on dynaaminen, viehättävä espanjalainen kaupunki, jossa on upea linna, vanha kortteli ja pitkä ranta, ja jossa voi halutessaan juhlia aina aamun pikkutunneille saakka.

  Autonvuokraus Alicantessa tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nähdä myös turistikohteiden ulkopuolisia nähtävyyksiä Espanjan maaseudulla. Voit myös vierailla lähikaupungeissa helposti, esimerkiksi kahden tunnin ajomatkan päässä pohjoiseen sijaitsevassa Valenciassa tai tunnin ajomatkan päässä lounaaseen olevassa Murciassa. Harkitse myös auton palauttamista eri kaupunkiin, kuin mistä sen noudit hyödyntämällä yhdensuuntaisen vuokrauksen mahdollisuutta. Tällä tavoin voit viettää joitakin päiviä Madridissa, johon on neljän tunnin ajomatka, tai Barcelonassa, johon ajat viidessä tunnissa. Paras vaihtoehto on ajaa rannikkotie AP-7:ää pitkin Alicantesta Barcelonaan uskomattomia näköaloja ihaillen. Tutustu muiden asiakkaidemme mielipiteisiin autonvuokrauksen asiakasarvostelut Alicantesta -sivuilla.

  Auto Europe on vuonna 1954 perustettu kansainvälinen autonvuokrauksen välittäjä, jolla on yhteistyökumppaneita yli 180 eri maassa. Paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen ansiosta voimme tarjota asiakkaille parasta laatua ja edulliset hinnat. Suurella valikoimalla erilaisia autoluokkia eri kohteissa voimme täyttää kaikki asiakkaittemme odotukset Alicantessa, ja saatavilla on myös upeita tarjouksia, kuten esimerkiksi ilmainen lisäkuljettaja, joka on kätevää, jos haluat jakaa ajovastuun toisen henkilön kanssa. Oma auto tekee matkastasi helppoa ja voit suunnitella aikataulusi halusi mukaan. Tee matkastasi unohtumaton ja lähde kiertomatkalle Espanjan halki suosituimpiin kohteisiin. Jos sinulla on kysyttävää kohteesta, ajoneuvoista, sopimusehdoista tai mistä tahansa autonvuokraukseen liittyvästä asiasta, olemme paikalla sinua varten. Asiakaspalvelumme tavoittaa numerosta +358 942 720 607 viikon jokaisena päivänä.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Alicantessa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Alicantessa

  Teemme läheistä yhteistyötä sekä paikallisten, että kansainvälisten vuokraamoiden kanssa ja tästä syystä voimme tarjota edulliset hinnat uhraamatta asiakaspalvelun laatua, joka onkin Auto Europelle kunnia-asia. Auton varaaminen nettijärjestelmämme kautta on helppoa, ja löydät varmasti omaan tarkoitukseesi sopivan ajoneuvon ja sijainnin. Noutopisteitä on esimerkiksi lentoasemalla, rautatieasemalla ja kaupungin keskustassa - näet noutopisteet kätevästä kartasta, kun haun jälkeen klikkaat kohtaa "Selaa autoja sijainnin mukaan". Kaikista Alicanten autovuokraamoista on hyvät yhteydet keskustaan ja kaupunkia ympäröiville suuremmille teille, eli loma saa alkaa välittömästi ilman suurempia navigointeja.

  Alicanten lentokenttä

  Alicante-Elchen lentoasema on tällä hetkellä viidenneksi suurin lentokenttä Espanjassa ja erittäin tärkeä Costa Blancan lomailulle. Lentokenttä sai uuden terminaalirakennuksen vuonna 2011, uuden suuren terminaalin korvatessa kaksi edellistä terminaalia. Terminaalirakennuksesta löytyvät kaikki peruspalvelut, sekä VIP-tilat. Valtaosalla vuokraamoista on toimisto terminaalissa saapuvien aulassa, mutta muutama vuokraamo sijaitsee terminaalin ulkopuolella ja näihin pääset näppärästi vuokraamon tarjoamalla shuttle-kuljetuksella -2 kerroksesta "ground transportation" -alueelta. Näet vuokraamon sijainnin varausvaiheessa tai jälkikäteen varausvahvistuksen ensimmäiseltä sivulta. Muista aina lisätä lennonnumerosi varaukseen, sillä se on pakollinen tieto melkein kaikilla vuokraamoilla varauksen vahvistamiseksi. Muista myös ilmoittaa, mikäli lentoaikatauluusi tulee muutoksia. Lentokenttä sijaitsee vain noin kymmenen kilometrin päässä kaupungista Elchen kunnassa ja sinne on helppo päästä kaikista eri suunnista hyvin viitoitettuja teitä pitkin. Lennot Suomesta Alicanteen ovat huomattavasti lisääntyneet viimeisen parin vuoden aikana ja tällä hetkellä kohteeseen pääsee useammasta Suomen kaupungista myös halpalentoyhtiöillä. Finnair lentää kohteeseen suoria lentoja suurimman osan vuotta, lentoajan ollessa Helsinki-Vantaalta hieman alle 4.5 tuntia.

  Alicante-Elchen lentoasema (ALC)
  Nettisivut: Alicante-Elchen lentoaseman kotisivut
  Osoite: 03195 L'Altet, Alicante, Espanja
  Puhelin: +34 913 211 000

  Alicanten rautatieasema

  Alicante Terminal rautatieasema, joka tunnetaan myös nimellä Alacant Terminal, on osa RENFEn verkostoa, ja asema sijaitsee kätevästi keskustan luoteisosassa. Autonvuokraus Alicanten rautatieasemalta onkin hyvä idea loman alkuun, vaikka et saapuisikaan kaupunkiin junalla. Toimistot sijaitsevat pääosin juna-aseman sisällä tai lähikaduilla. Voit tarkastaa noutotoimiston tarkan sijainnin varausvaiheessa, ja jälkikäteen varausvahvistuksesta.

  Alicante Terminal rautatieasema
  Nettisivut: Alicante Terminal rautatieaseman kotisivut
  Osoite: Alacant Terminal, 03005 Alicante, Espanja
  Puhelin: +34 912 320 320


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Alicantessa

  Kun teet edullisen autonvuokrauksen Alicantessa kauttamme, et ainoastaan säästä rahaa, vaan saat myös itsellesi sopivan auton luotettavalta toimijalta. Auto Europe on toiminut alalla vuodesta 1954 lähtien, ja pitkän kokemuksen kautta olemme valinneet parhaat vuokraamot, joilta asiakkaamme saavat erinomaista palvelua.

  Klikkaamalla alla olevia logoja saat tarkempaa tietoa kyseisestä yrityksestä. Työskentelemme lukuisten vuokraamoiden kanssa Alicantessa, ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä luotettavista kumppaneistamme. Teemme yhteistyötä niin paikallisten, kuin suurempien kansainvälisten vuokraamoiden kanssa. Jos etsit budjettiystävällistä ratkaisua, voit harkita esimerkiksi Centauroa, Drivaliaa tai Thriftyä. Tunnetumpia brändejä erinomaisilla tarjouksilla ovat esimerkiksi Avis, Europcar, Hertz ja Sixt.

  Alamo - Autonvuokrauksen tiedot Firefly - Autonvuokrauksen tiedot Sixt - Autonvuokrauksen tiedot Thrifty - Autonvuokrauksen tiedot

  Mikäli tarvitset lisätietoa tietyn vuokraamon varausehdoista Alicantessa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostilla.


  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Alicantessa

  Ota meihin yhteyttä

  Edullisten hintojen lisäksi nettisivumme sisältävät paljon tärkeää tietoa autonvuokrauksesta. Jotta varauskokemuksesi olisi helpompi, olemme koonneet useimmiten kysyttyjä kysymyksiä autonvuokrauksesta kattavine vastauksineen sivullemme. Keskitymme eri omavastuun suojiin, lisämaksuihin ja liikenteeseen ja pysäköimiseen Alicantessa. Asiakaspalvelumme on paikalla seitsemänä päivänä viikossa ja vastaa mieluusti kysymyksiin, joihin ei löydy vastausta alapuolelta, tai jos haluat saada vielä syvemmän vastauksen alla oleviin kysymyksiin.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Alicantessa?

  Kyllä, kun noudat Auto Europen kautta tehdyn varauksesi Alicantessa, tai mistä tahansa muualta maailmaa hyvänsä, on sinun aina esitettävä pääkuljettajan nimissä oleva luottokortti. Pääkuljettaja on henkilö, jonka nimellä autovaraus on tehty. Luottokortti vaaditaan turvatakuuta varten, omavastuuta kattamaan. Käteismaksu tai varaus jonkun muun kuin pääkuljettajan luottokortilta ei ole mahdollinen.

  Turvatakuun määrä vaihtelee vuokraamosta, ajoneuvoluokasta ja lisäsuojasta riippuen. Turvatakuu vapautetaan, kun ajoneuvo palautetaan samassa kunnossa, kuin missä se on noudettu. Näet tarkemmat tiedot "Hinnoittelun tiedot" -kohdasta varausvaiheessa ja voit myös tarkastaa tiedot varausvahvistusvoucheristasi. Voit myös lukea turvatakuuseen liittyvät usein kysytyt kysymykset vastauksineen sivuiltamme ymmärtääksesi aihetta paremmin.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Alicantessa?

  Sivuiltamme löydät monia erinomaisia autonvuokrauksen tarjouksia Alicantessa, joihin kaikkiin sisältyy tarvittavat vakuutukset Espanjassa auton ajoon, kuten CDW (kolarisuoja), vastuuvakuutus ja varkaussuoja eli TP. Nämä sisältyvät kaikkiin perushintoihimme. Huomioi kuitenkin, että CDW ei koskaan Espanjassa kata vaurioita esimerkiksi auton seuraaviin osiin: renkaat, ikkunat, pohja ja katto.

  Kaikeksi onneksi Auto Europe tarjoaa asiakkailleen hankittavaksi erilaisia lisäsuojia, jotka perustuvat omavastuun hyvitykseen tai nolla omavastuuseen. Asiakkaat ovat vastuussa omavastuusta, mutta voivat hakea hyvitystä vahingon tai varkauden sattuessa. Tämä on hyvä vaihtoehto, ja se yleensä kattaa myös ne auton osat, jotka on yleensä jätetty turvan ulkopuolelle, kuten valot, auton sisätilat, pohja, katto, avaimet, toimistomaksu ja niin edespäin. Lue lisää ymmärtääksesi, miten autonvuokrauksen lisäsuojat toimivat.

  Espanjassa voit yleensä vuorata auton jos olet 21-vuotias tai sitä vanhempi. Suurimmalla osalla vuokraamoista on kuitenkin nuoren kuljettajan lisämaksu, joka toimii lisävakuutena nuorten eli 21–26 -vuotiaiden kuskien varauksissa. Katso hinnoittelun tiedot varausta tehdessäsi saadaksesi enemmän tietoa autonvuokrauksen ikärajoituksista.

   

  Liikenne Alicantessa

  Autonvuokraus Alicantessa on yksi parhaimmista tavoista kokea kaupunki ja sen lähiympäristö. Ajaminen Alicantessa on kuin ajaisi missä tahansa suurkaupunkialueella, mutta huomioi, että kesäkuukausina liikenteen määrä kasvaa huomattavasti, sillä kaupunki on yksi suosituimmista turistikohteista Espanjassa. Vaikka autolla liikkuminen on helppoa, vältä auton viemistä keskustaan. Kadut ovat kapeita, mutta hyvässä kunnossa ja parkkipaikkoja ei juuri ole. Nopeuksia on kaupungissa pyritty vahtimaan tarkemmin kameroilla katujen varsilla, sillä paikalliset kuljettajat usein ajavat rajoitusten yli. Kaupungissa on kaksi niin sanottua moottoritiekehää. Sisempi on A-70/A-7 tai E15 ja ulompi AP-7. N-332 tie kulkee suoraan Alicanten rannikon läpi etelästä pohjoiseen. Sinun täytyy tuntea paikalliset liikennesäännöt ja lait, esimerkiksi jos sinun on käytettävä laseja ajaessa, sinulla on myös aina oltava varalasit autossa mukanasi. Lisätietoja maan liikennekulttuurista saat esimerkiksi Espanjan kuljettajan oppaastamme. Muista, että kuljettaja on aina vastuussa paikallisten liikennesääntöjen osaamisesta!

  Alicantessa on myös mahdollista kierrellä julkisilla liikennevälineillä. Voit taittaa lyhyet etäisyydet nopeasti ja helposti polkupyörällä tai jalan. Kaupungilla on julkisen liikenteen verkosto, joka yhdistää kaupungin tärkeimmät alueet ja niitä ympäröivät seudut. Alicanten raitiovaunujärjestelmä yhdistää raitiovaunun, kevyen raideliikenteen ja metron, ja ne kulkevat pitkin useita reittejä. Tämä pitää sisällään esimerkiksi San Juanin rannan ja El Campellon rannikkokaupungin. Raitiovaunussa voit nauttia kauniista ja viehättävistä kaupungista ja se on tästä syystä suosittu turistien keskuudessa. Päärautatieasema palvelee kaikkia tärkeitä yhteyksiä sekä Espanjan muiden kaupunkien välillä, että kansainvälisesti ja voit myös noutaa autosi Alicanten autovuokraamoista päärautatieasemalta. Kaupungin taksit eivät ole kovin kalliita ja ne ovat kätevä tapa matkustaa lyhyitä matkoja.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Alicantessa

  Pysäköinti keskustassa on vaikeaa, mutta kaupungista löytyy kaksi suurta parkkialuetta sataman lähellä, joista yleensä aina löytyy tilaa. Toinen alueista on maanalainen halli lähellä Melia Hotellia ja toinen on sataman toisessa päädyssä, Panoramis ostoskeskuksessa. Julkiset pysäköintialueet ovat kohtuuhintaisia ja maksu peritään minuutilta. Hinnat vaihtelevat hieman parkkipaikasta riippuen. Pysäköinti keltaiselle jalkakäytävälle ei ole sallittu, pysäköinti siniselle jalkakäytävälle on maksullista ja lippuautomaatteja löytyy aina jostakin lähistöltä. Yleensä näillä alueilla pysäköinti rajoittuu kahteen tuntiin. Valkoiset alueet ovat ilmaisia, mutta paljon hankalampia löytää. Asutusalueella voi pysäköidä vain yhdeksi tunniksi. Voit vertailla eri autovuokraamoita Alicantessa kätevän hakukoneemme ansiosta, ja löytää itsellesi sopivimman noutosijainnin helposti. Vuokraamon henkilökunta antaa kysyttäessä vinkkejä hyvistä pysäköintipaikoista ja huoltoasemista lähistöllä.

   

  Tarvitseeko minun maksaa tietullia kun ajan vuokra-autollani Alicantessa?

  Kun vuokraat auton Alicantesta tai mistä muualta päin Espanjaa hyvänsä, kannattaa muistaa, että maassa on tietulleja ja jotkut moottoritien osat on merkitty sinisillä AP kylteillä. AP lyhenne tulee sanoista “autopistas de peaje”, ja näillä tienpätkillä täytyy maksaa tietullia. Tietullien maksu suoritetaan käteisellä tai kortilla maksukojuissa tai elektronisella tietullilaitteella, josta voit kysyä lisätietoa paikallisesta vuokraamosta autoa noutaessasi. Maksutavasta riippuu, minkä kaistan valitset, kun menet tullipuomien ohi. Jos haluat välttää tietullit kokonaan, valitse kiertoreitti esimerkiksi "autovia" moottoritietä pitkin, joka on merkitty kyltillä A.

  Kaikeksi onneksi autovia A-7, joka yhdistää Alicanten Valenciaan, on maksuton. Jos haluat jatkaa matkaasi Barcelonaan, tulee sinun ajaa tietä AP-7, jonka tullimaksu on noin 15 euroa. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia tullimaksuista ajaessasi Alicantesta Madridiin A-31 ja N-332 teitä pitkin.


  Matkaopas Alicante

  Alicante sijaitsee upean Costa Blancan eli valkoisen rannikon sydämessä Espanjan itärannikolla ja se on Valencian itsehallintoalueen toiseksi suurin kaupunki Valencian jälkeen. Kaupungissa on yli 330 000 asukasta, ja se on aivan Välimeren äärellä. La Costa Blanca on Espanjan suurin rannikkoalue, täynnä suosittuja rantoja kuten San Juan ja Guardamar. Alicantella on täydellinen sijainti ja sen raideyhteyden, lentoaseman ja sataman vuoksi sinne on helppo matkustaa, ja juurikin hyvien liikenneyhteyksien vuoksi se on kehittynyt suurkaupungiksi. Jos haluat kierrellä Alicantea ja Valencian aluetta omalla aikataululla, on vuokra-auto siihen paras ratkaisu!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Alicantesta

  Auton vuokraaminen Alicantesta antaa sinulle mahdollisuuden vierailla mielenkiintoisilla lähialueilla. Auto Europe on myös koonnut kiertomatkaoppaan Kataloniaan ja Valenciaan, jossa on paljon vinkkejä nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja majoituksesta näillä alueilla, ajoaikojen pysyessä maltillisina. Ja jos aikasi ei riitä laajemmalle kiertomatkalle, mutta haluaisit kuitenkin kokea jotain kaupungin vilskeen ulkopuolella, voimme suositella seuraavia päiväreissua lämpimästi:

  Tabarcan saari

  Tabarcan saari sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Alicantesta. Saari on pituudeltaan 1750 metriä, sen leveys on 300 metriä ja se on täysin tasainen. Saarta ympäröivät vedet on julistettu Välimeren meriluonnonsuojelualueeksi. Saari on pienin pysyvästi asuttu Alicanten saari. Se on täydellinen paikka rentoutumiseen ja saaren ympärillä olevista koskemattomista vesistä nauttimiseen. Se vetää puoleensa sukeltajia, jotka tutkivat paikallista meren elämää. Sen lisäksi voit ottaa aurinkoa, kokeilla maukasta ruokaa, tutkia historiallisia rakennuksia ja jopa yöpyä saarella. Saari on hyvin pieni, ja pystyt kävelemään sen ympäri jopa puolessatoista tunnissa. Saat täällä kuitenkin helposti koko päivän kulumaan vesiaktiviteettien parissa! Saarelle pääsee yhdellä monista lautoista, jotka lähtevät päivittäin Santa Polasta, Alicantesta tai Torreviejasta. Kustannukset ovat noin 14–20 euroa menopaluumatkalle. Autoa ei yleensä saa ottaa mukaan lautalle.

  Canelobren luolat

  Canelobren luolat sijaitsevat Busotissa, pienessä kaupungissa 23 kilometrin päässä Alicantesta, ja ne ovat yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Luolat sijaitsevat noin 700 metrin korkeudessa merenpinnasta, Cabezón de Oro -vuoren harjanteen pohjoisreunalla. Tämän muinaisen luolajärjestelmän sanotaan olevan syvin ja pisin koko Espanjassa. Myös itse vuori on suosittu paikka vaelluksille ja kalliokiipeilylle. Canelobre luolat muodostuivat useita miljoonia vuosia sitten kuuluisan 70 metrin katedraalin muotoisen holvin kanssa. Sisään tullessa vuori avautuu upeaksi maanalaiseksi luolaksi, jossa mineraalit louhittiin muistuttamaan "kynttilänjalkaa", näin syntyi luolan nimi. Kivimuodostumat, stalaktiitit ja stalagmiitit eli tippukivet ja kivipylväät kiehtovat sinua varmasti. Luolan luonnollista kauneutta korostetaan eri valojärjestelmillä. Luolissa järjestetään myös musiikkitapahtumia ja konsertteja sen erinomaisen akustiikan ansiosta. Opastettuja kierroksia järjestetään useaan otteeseen päivän aikana, maanantaisin se on suljettu.

  Elche ja palmumetsikkö

  Elchen kaupunki on erittäin ainutlaatuinen paikka. Tämä kaupunki on sijoitettu kauniiseen ympäristöön; keskelle merimaisemaa. Elchessä on säilynyt vanhan keskiaikaisen kaupungin viehättävyys sen muureilla, silloilla ja monumenteilla, mutta siellä on tarjolla myös moderneja palveluita. Matkalla Elchen Palm Grove -kohteeseen tulet näkemään erilaisia hedelmäpuutarhoja, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Aloita kävelykierroksella suosituimmilla nähtävyyksillä, kuten Palacio de Altamira, Santa Marían kirkko ja Mistery de Elx -museo. Käy myös Huerto del Curen kauniissa kasvitieteellisessä puutarhassa. Karhaginalaiset istuttivat Elchen ensimmäiset palmut yli 2000 vuotta sitten. Arabit laajensivat lehtoja ja lisäsivät nerokkaan kastelujärjestelmän, jonka ansiosta Elchestä tuli vaikuttava maataloustuottaja. Matka Elcheen kestää vain puoli tuntia ja voit myös varata valmismatkoja Alicantesta. Kohteessa on yli 200 000 palmua, ja se on Euroopan suurin palmulehto.

  Torrevieja

  Torrevieja sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä Alicanten lentoasemalta etelään, Costa Blancalla eli valkoisella rannikolla. Kaupungissa on mahtavat shoppailumahdollisuudet, ja sataman kävelykatu on ihastuttava paikka jalkojen verryttelyyn. Jos kaipaat tekemistä, vieraile Aquopolis Water Park -vesipuistossa tai Museo del Mar y de la Salissa. Yli tuhannen ravintolan ja baarin joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Vaikka kaupunki onkin suosittu turistikohde, on myös luonto lähellä ja voit ihailla rantojen ja kasviston kauneutta. Salinas de Torrevieja -laguunit ympäröivät Torreviejaa, toinen suolavesilaguuneista on kirkkaan pinkki, ja toinen on hehkuvan vihreä.

  Tekemistä Alicantessa

  Unelmiesi loma Alicantessa lupaa sinulle maalauksellisia näkymiä, kulttuuri- ja turistinähtävyyksiä ja loistavaa arkkitehtuuria. Tekemistä löytyy kaikille laidasta laitaan. Tutustu parhaisiin kohteisiin, historialliseen taiteeseen ja paikalliseen tunnelmaan upealla merituulella. Sen rannat, monumentit ja upeat museot muodostavat osan tämän kaupungin houkutuksesta Välimeren rannikolla. Tutustu kaupunkiin kaikilla aisteillasi! Lue lisää suosituista nähtävyyksistä alla ja suunnittele lomasi kohokohdat.

  • Santa Bárbaran linnoitus: Benacantil-vuoren huipulta 166 metrin korkeudesta löytyy yksi Espanjan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista, ja se tarjoaa upeat näkymät Alicanten lahdelle. Linnoituksessa on kolme eri aluetta kolmelta eri ajanjaksolta. Ylimmästä kerroksesta, "La Torreta", löytyy piha ja linnoituksen muinaisjäännökset, jotka ovat enimmäkseen peräisin 1400-luvulta. Keskitason alueelta löytyvät tärkeimmät rakennukset, jotka rakennettiin 1500-luvulla, kuten Salón Felipe II -halli ja Cuerpo de Guardian vartijatupa. Alempi alue on peräisin 1700-luvulta. Linnoitukselle pääsee joko autolla tai rannan läheisyydessä olevalla hissillä tai kävellen. Alue on auki iltamyöhään asti päivittäin. Voit varata opastettuja kierroksia ja oppia lisää sen menneisyydestä oppaan avulla ja nauttia kahvista paikallisessa kahvilassa.

  • Hiekkarannat: Alicanten rannat ovat kieltämättä kaupungin suurin vetovoimatekijä. Kultainen hiekka, kristallinkirkas vesi ja miellyttävä ilmasto tekevät niistä kuuluisat. Rannoille myönnetään melkein poikkeuksetta vuosittain sininen lippu, joka toimii sertifikaattina muun muassa rannan laadusta, siisteydestä ja ympäristöystävällisyydestä. Alicantea ympäröi 244 kilometriä upeaa rannikkoa, josta löytyy lukuisia piilotettuja, sekä suosittuja rantoja, kuten Lavante. Vain 30 minuutin päässä sijaitseva ranta tarjoaa paljon hauskanpitoa. Se tunnetaan myös Sunrise-rantana ja tarjoaa lukemattomia aktiviteetteja. Ranta on suosittu kaikkien ikäryhmien kesken pienistä lapsista vanhempaan väkijoukkoon. Kaikki hiekkarannat tarjoavat aktiviteettejä ja tilaa auringonottoon, sekä rantabaareja. Lähimpänä keskustaa sijaitsevat San Juan ja Postiquet ovat luonnollisesti kaikista kiireisimpiä.

  • El Palmeral: Alicantessa on useita luonnonpuistoja täynnä kotimaisia ja ulkomaisia kasveja, sekä vanhaa arkkitehtuuria. El Palmeral sijaitsee kaupungin laitamilla Elche-kadulla Barrio de San Gabriel -alueella. Se erottuu ja eroaa muista tunnetuista puistoista erinomaisella sijainnillaan Välimerelle päin. Puisto on tunnettu syntyperäisestä kasvillisuudestaan ja siellä on upeita vesiputouksia, järviä ja satoja palmuja. Sieltä löytyy myös vuonna 1997 perustettu palmupuiden temppeli. Jokainen voi vierailla tässä puistossa milloin tahansa. Puisto on erinomainen paikka viettää aamu- tai iltapäivä lasten kanssa. Täällä voi kävellä, juosta ja leikkiä vehreiden palmujen joukossa laajalla alueella. Pieniä järviä ja keinotekoisia jokia voi ylittää puisia siltoja pitkin.

  • Lucentumin arkeologinen alue: Tossal de Manises -alueella vain 3 kilometrin päässä kaupungin keskustasta löytyvät roomalaisen kaupungin Lucentumin, tai muinaisen Alicanten, tärkeimmät arkeologiset rauniot, jotka ovat tärkeä viite Ibero-roomalaiselle ajanjaksolle. Lucentum on Alicanten kaupungin roomalaisen edeltäjän nimi. Nyt Lucentum viittaa arkeologiseen alueeseen, josta löytyvät tämän muinaisen kaupungin jäänteet. Valencian yhteisön rauniot ovat erittäin tärkeitä ja niitä löytyy 5 hehtaarin verran, josta 2,5 hehtaaria kattaa muinaista kaupunkia. Tällä vanhalla kauppapaikalla voit tutustua vanhoihin muureihin, kupolikattoihin, kylpylöihin, katuihin ja kauppoihin, jotka sijaitsivat siellä jo 4. vuosisadalla ennen ajanlaskun alkua. Kesällä nämä vanhat rauniot heräävät eloon järjestetyillä kulttuuritoiminnoilla ja matkoilla.

  • Alicanten keskusmarkkinatalo: Tämä helposti tunnistettava taiteellinen rakennus rakennettiin vuosina 1911–1912 vanhan 11700-luvun muurien päälle, jotka kerran ympäröivät Alicantea. Pohjapiirros on suorakaiteen muotoinen, mutta sillä on pyöreä lisäosa, jonka yläpuolella on puolikaareva "La Rotonda" nimellä tunnettu kupu. Rakennuksen suunnittelu on hyvin erilainen ja rakentamisen aikana sitä pidettiin varsin modernina muotoiluna. Itse markkinoilta löytyy runsaasti herkullista ruokaa, kuten hedelmiä ja vihanneksia, viikunoita, taateleita, kalaa, mustekalaa, kalmaria, leipiä ja makeisia. Nämä markkinat ovat mainio kokemus ja pääset tutustumaan paikallisten elämäntapaan. Markkinat ovat täynnä paikallisia, jotka ostavat ruokaa ja juttelevat keskenään, antaen todella eloisan ja virkeän kuvan espanjalaisesta kulttuurista.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Alicanten matkailuinfo

  Alicante turisti-info

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut

  Valkoisen rannikon matkailuinfo