Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ALICANTE

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Alicante - Taatut parhaat hinnat

  Alicante on myös Alicanten maakunnan pääkaupunki ja sen houkutuksen ja hurmion ansiosta monet kirjailijat ja runoilijat ovat maininneet sen teoksissaan. Alicante tai "Alacant" ei ole vain kaupunki, mutta myös Espanjan Costa Blancan satama. Kaupunki on Espanjan kahdeksanneksi suurin suurkaupunkialue, jossa asuttiin jo 7000 vuotta sitten. Nykyään se on kukoistava turistikohde, jossa vierailee tuhansittain matkailijoita joka vuosi, ketkä viettävät lomansa Alicantessa nauttimassa upeista rannoista, nähtävyyksistä ja espanjalaisesta ruoasta kuuluisissa Alicanten ravintoloissa. Tämä on dynaaminen, viehättävä espanjalainen kaupunki, jossa on linna, vanha kortteli ja pitkä ranta, ja jossa voi juhlia aina aamun pikkutunneille saakka. Autonvuokraus Alicantessa tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua myös turistikohteiden ulkopuolisiin nähtävyyksiin. Tutustu mielipiteisiin tästä autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Alicantesta.

  Auto Europe on kansainvälinen autonvuokrauksen välittäjä, jolla on yhteistyökumppaneita useassa eri maassa. Paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen ansiosta voimme tarjota asiakkaille parasta laatua ja edulliset hinnat. Suurella valikoimalla erilaisia autoluokkia eri kohteissa voimme täyttää kaikki asiakkaittemme odotukset Alicantessa. Oma auto autovuokraamosta Alicantesta tekee matkastasi helppoa ja voit suunnitella aikataut halusi mukaan. Tee matkastasi unohtumaton ja lähde kiertomatkalle Espanjan halki suosituimmille kohteille. Lue lisää esimerkiksi meidän Katalonian ja Valencian kertomatkasta!

  Liikenne Alicantessa

  Autonvuokraus Alicantessa on yksi parhaimmista tavoista kokea Alicante ja sen lähiympäristö. Ajaminen Alicantessa on kuin ajaisi missä tahansa suurkaupunkialueella, mutta huomioi, että kesäkuukausina liikenne kasvaa huomattavasti, sillä kaupunki on yksi suosituimmista turistikohteista Espanjassa. Vaikka autolla liikkuminen on helppoa, vältä auton viemistä keskustaan. Kadut ovat kapeita, mutta hyvässä kunnossa ja parkkipaikkoja ei juuri ole. Nopeuksia on kaupungissa pyritty vahtimaan tarkemmin kameroilla katujen varsilla, sillä paikalliset kuljettajat usein ajavat rajoituksien yli. Alicanten kaupungissa on kaksi niin sanottua moottoritiekehää. Sisempi on A-70/A-7 tai E15 ja ulompi AP-7. N-332 tie kulkee suoraan Alicanten rannikon läpi etelästä pohjoiseen. Uuden lain mukaan Espanjassa, jos sinun on käytettävä laseja ajaessa, sinulla on myös oltava autossa aina mukana varalasit.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Alicantessa

  Pysäköinti keskustassa on vaikeaa, mutta kaupungista löytyy kaksi suurta parkkialuetta sataman lähellä, joista yleensä aina löytyy tilaa. Julkiset pysäköintialueet ovat kohtuuhintaisia ja maksu peritään minuutilta. Hinnat vaihtelevat hieman parkkipaikasta riippuen. Pysäköinti keltaiselle jalkakäytävälle ei ole sallittu, mutta pysäköinti siniselle jalkakäytävälle on maksullista ja lippuautomaatteja löytyy aina jostakin lähistöltä. Yleensä näillä alueilla pysäköinti rajoittuu kahteen tuntiin. Valkoiset alueet ovat ilmaisia, mutta paljon hankalampi löytää. Asutusalueella voi pysäköidä vain yhdeksi tunniksi. Lisätietoa ajamisesta Espanjassa voit tarkistaa meidän kuljettajan oppaasta.

  Alicanten lentokenttä

  Alicanten lentokenttä on tällä hetkellä kuudenneksi suurin lentokenttä Espanjassa ja tärkeä Costa Blancan lomailulle. Nopean lentoliikenteen kasvun takia, maaliskuussa 2011 lentokenttä sai uuden terminaalirakennuksen, joka korvaa vanhat kaksi terminaalia. Terminaalirakennuksesta löytyvät kaikki peruspalvelut, sekä VIP-tilat. Lentokenttä sijaitsee vain 9 kilometrin päässä kaupungista. Lennot Suomesta Alicanteen ovat huomattavasti lisääntyneet viimeisen parin vuoden aikana ja tällä hetkellä Alicanten lentokentälle pääsee useammasta Suomen kaupungista myös halpalentoyhtiöillä.

  Alicante Airport (ALC)
  Nettisivut: www.alicante-airport.net
  Puhelin: +34 913 21 10 00

  Tekemistä Alicantessa

  Unelmasi loma Alicantessa lupaa sinulle maalauksellisia näkymiä, kulttuuri- ja turistinähtävyyksiä ja loistavaa arkkitehtuuria. Tekemistä löytyy kaikille laidasta laitaan. Tutustu parhaisiin kohteisiin, historialliseen taiteeseen ja paikalliseen tunnelmaan upealla merituulella. Sen rannat, monumentit ja upeat museot muodostavat osan tämän kaupungin houkutuksesta Välimeren rannikolla. Tutustu Alicanteen kaikkilla aisteillasi! Lue lisää suosituista nähtävyyksistä alla ja suunnittele lomasi kohokohdat.

  • Santa Barbaran linnoitus: Benacantil-vuoren huipulta 166 metrin korkeudessa löytyy yksi Espanjan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista, ja se tarjoaa upeat näkymät Alicanten täydelliselle lahdelle. Siinä on kolme eri aluetta kolmelta eri ajanjaksolta. Ylimmästä kerroksesta, "La Torreta", löytyy piha ja linnoituksen muinaisjäännökset, jotka ovat enimmäkseen peräisin 1400-luvulta. Keskitason alueelta löytyvät tärkeimmät rakennukset, jotka rakennettiin 1500-luvulla, kuten Salón Felipe II -halli ja Cuerpo de Guardian vartijatupa. Alempi alue on peräisin 1700-luvulta. Linnoitukselle pääsee joko autolla tai rannan läheisyydessä olevalla hissillä tai kävellen. Alue on auki iltamyöhään asti päivittäin. Voit varata opastettuja kierroksia ja oppia lisää sen menneisyydestä oppaan avulla ja nauttia kahvista paikallisessa kahvilassa.

  • Hiekkarannat: Alicanten rannat ovat kieltämättä kaupungin suurin vetovoimatekijä. Kultainen hiekka, kristallinkirkas vesi ja miellyttävä ilmasto tekevät niistä kuuluisat, jotka myös ylpeilevät Euroopan unionin myöntämällä sinisellä lipulla. Alicantea ympäröi 244 kilometriä upeaa rannikkoa, josta löytyy lukuisia piilotettuja, sekä suosittuja rantoja, kuten Lavante. Vain 30 minuutin päässä sijatseva ranta tarjoaa paljon hauskanpitoa. Se tunnetaan myös Sunrise-rantana ja tarjoaa lukemattomia aktiviteetteja. Ranta on suosittu kaikkien ikäryhmien kesken pienistä lapsista vanhempaan väkijoukkoon. Kaikki hiekkarannat tarjoavat aktiviteettejä ja tilaa auringonottoon, sekä rantabaareja. Lähimpänä keskustaa sijaitsevat San Juan ja Postiquet ovat kaikista kiireisimpiä.

  • El Palmeral: Alicantessa on useita luonnonpuistoja täynnä kotimaisia ja ulkomaisia kasveja, sekä vanhaa arkitehtuuria. EL Palmeral sijaitsee kaupungin laitamilla Elche-kadulla Barrio de San Gabriel -alueella. Se erottuu ja eroaa muista tunnetuista puistoista erinomaisella sijainnillaan Välimerelle päin. Puisto on tunnettu syntyperäisestä kasvillisuudestaan ja siellä on upeita vesiputouksia, järviä ja satoja palmuja. Sieltä löytyy myös vuonna 1997 perustettu palmupuiden temppeli. Jokainen voi vierailla tässä puistossa milloin tahansa. Puisto on erinomainen paikka viettää aamu tai iltapäivä lasten kanssa. Täällä voi kävellä, juosta ja leikkiä runsaiden palmujen joukossa laajalla alueella. Pieniä järviä ja keinotekoisia jokia voi ylittää puisilla silloilla.

  • Lucentumin arkeologinen alue: Tossal de Manises -alueella vain 3 kilometrin päässä kaupungin keskustasta löytyvät roomalaisen kaupungin Lucentumin, tai muinaisen Alicanten, tärkeimmät arkeologiset rauniot, jotka ovat tärkeä viite Ibero-roomalaiselle ajanjaksolle. Lucentum on Alicanten kaupungin roomalaisen edeltäjän nimi. Nyt Lucentum viittaa arkeologiseen alueeseen, josta löytyvät tämän muinaisen kaupungin jäänteet. Valencian yhteisön rauniot ovat erittäin tärkeitä ja niitä löytyy 5 hehtaarin verran, josta 2,5 hehtaaria kattaa muinaista kaupunkia. Tällä vanhalla kauppapaikalla voit tutustua vanhoihin muureihin, kupolikattoihin, kylpylöihin, katuihin ja kauppoihin, jotka sijaitsivat siellä jo 4. vuosisadalla eaa. Kesällä nämä vanhat rauniot heräävät eloon järjestetyillä kulttuuritoiminnoilla ja matkoilla.

  • Alicanten keskusmarkkinatalo: Tämä helposti tunnistettava taiteellinen rakennus rakennettiin vuosina 1911-1912 vanhan 11700-luvun muurien päälle, jotka kerran ympäröivät Alicantea. Pohjapiirros on suorakaiteen muotoinen, mutta sillä on pyöreä lisäke, jonka yläpuolella on puolikaarea kupu, joka tunnetaan nimellä "La Rotonda". Rakennuksen suunnittelu on hyvin erilainen ja rakentamisen aikana sitä pidettiin varsin modernina muotoiluna. Itse markkinoilta löytyy runsaasti herkullista ruokaa, kuten hedelmiä ja vihanneksia, viikunoita, taateleita, kalaa, mustekalaa, kalmaria, leipiä ja makeisia. Tämä supermarket on kuin aktiviteetti. Se on täynnä espanjalaisia, ketkä ostavat ruokaa ja antavat todella hyvän kuvan Espanjan elämäntavoista.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Alicantessa

  Tabarcan saari

  Tabarcan saari sijaitsee noi 15 km päässä Alicantesta. Saari on pituudeltaan 1750 metriä, sen leveys on 300 metriä ja se on täysin tasainen. Saarta ympäröivät vedet on julistettu Välimeren meriluonnonsuojelualueeksi. Saari on pienin pysyvästi asuttu Alicanten saari. Se on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia saaren ympärillä olevista koskemattomista vesistä. Se vetää puoleensa sukeltajia, ketkä tutkivat paikallista meren elämää. Sen lisäksi voit ottaa aurinkoa, kokeilla maukasta ruokaa, tutkia historiallisia rakennuksia ja jopa yöpyä saarella. Saari on hyvin pieni, jonka ympäri pystyt kävelemään jopa puolessatoista tunnissa. Voit kuitenkin tehdä tästä kokopäiväisen matkan vesiaktiviteettien parissa! Saarelle pääsee yhdellä monista lautoista, jotka lähtevät päivittäin Santa Polasta, Alicantesta tai Torreviejasta. Kustannukset ovat noin 14 - 20 euroa menopaluumatkalle.

  Canelobren luolat

  Canelobren luolat sijaitsevat Busotissa, pienessä kaupungissa 23 km päässä Alicantesta, ja ne ovat yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Nämä luolat sijaitsevat noin 700 metrin korkeudessa merenpinnasta, Cabezón de Oro -vuoren harjanteen pohjoisreunalla. Tämän muinaisen luolajärjestelmän sanotaan olevan syvin ja pisin koko Espanjassa. Tämä vuori on myös suosittu paikka vaelluksille ja kalliokiipeilylle. Canelobre luolat muodostuivat useita miljoonia vuosia sitten kuuluisan 70 metrin katedraalin muotoisen holvin kanssa. Sisään tullessa vuori avautuu upeaksi maanalaiseksi luolaksi, jossa mineraalit louhittiin muistuttamaan "kynttilänjalkaa", näin syntyi luolan nimi. Kivimuodostumat, stalaktit ja stalagmitit kiehtovat sinua varmasti. Luolan luonnollista kauneutta näytetään eri valojärjestelmillä. Luolissa järjestetään myös musiikkitapahtumia ja konsertteja sen akustiikan ansiosta. Opastettuja kierroksia järjestetään koko päivän, paitsi maanantaisin se on suljettu.

  Elche ja palmumetsikkö

  Elchen kaupunki on erittäin ainutlaatuinen paikka. Tämä kaupunki on sijoitettu kauniiseen ympäristöön; keskellä merimaisemaa. Myös Elchessä on säilynyt vanhan keskiaikaisen kaupungin viehättävyys sen muureilla, silloilla ja monumenteilla, sekä moderneilla ja eteenpäin suunnatuilla palveluilla. Matkalla Elches Palm Grooves kohteeseen tulet näkemään erilaisia hedelmäpuutarhoja, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Aloita kävelykierroksella suosituimmilla nähtävyyksillä, kuten Palacio de Altamira, Santa Marían kirkko, Mistery de Elx -museo. Käy myös Huerto del Curen kauniissa kasvitieteellisessä puutarhassa. Karhaginalaiset istuttivat Elchen ensimmäiset palmut yli 2000 vuotta sitten. Arabit laajensivat lehtoja ja lisäsivät nerokkaan kastelujärjestelmän, joka käänsi Elchen vaikuttavaksi maataloustuottajaksi. Matka Elcheen kestää vain puoli tuntia ja Alicantesta voit myös varata valmismatkoja.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Alicante on ollut asutettuna jo yli 7000 vuoden ajan. Joidenkin historioitsijoiden mukaan iberialaiset (Espanjan alkuasukkaat) varmistivat alueen itselleen linnoittamalla sen. Jotkut väestöryhmät asettuivat Benaluan alueelle, jonne myöhemmin rakennettiin roomalainen Lucentumin kaupunki, joka on Alicanten kaupungin edeltäjä. Vuonna 600 eaa roomalaiset valloittivat kaupungin itselleen, joka oli heidän hallussaan yli 700 vuotta. Maurit hallitsivat kaupunkia aina 1100-luvulle saakka ja rakennuttivat nykypäivän Alicanten. Vuonna 1246 Alfonso kaappasi kaupungin takaisin espanjalaisten hallintaan. Kuten muissa kaupungesissa ja satamissa, viholliset hyökkäsivät myös Alicanteen meren kautta. Seuraavan kahden vuosisadan aikana Alicantessa käytiin Espanjan kruununperimyksen sota ja itsenäisyyden sota, joka tunnetaan myös nimellä Penisulan sota. Vasta 1800-luvulla Alicante alkoi menestyä ja laajentua. Rautatien saapumisen jälkeen vuonna 1858 se liitettiin muihin tärkeisiin kaupunkeihin alueella. Tästä johtuen siitä tuli kosmopoliittinen kaupunki ja yksi Valencian tärkeimmistä satamakaupungeista.

  Espanjan vallankumous alkoi 1900-luvun alussa ja vuonna 1931 Espanjasta tuli tasavalta. Ennen toista maailmansotaa hallitus koostui fasistisesta puolueesta, mutta sen johtajien kuoleman jälkeen sodan jälkeen, valtaan nousi Francon poliisivaltio. Seuraavat 20 vuotta olivat epämiellyttäviä Alicantelle, monet appelsiitaloudet kärsivät. Francon kuoleman jälkeen Espanjan kuningas vei maan demokraattiseen suuntaan. Nykyään Alicanten maakunta on Valencian autonomisen alueen toiseksi suurin alue. Itse satama vakiintui uudelleen 1980-luvun teollisuustalouden heikentymisestä lähtien ja siitä on tullut suuri tulonlähde Alicanten alueelle. Kaupungin lentokenttä, joka sijaitsee El Altetissa, on yksi Espanjan aktiivisimmista lentokentistä.

  Tämä historiallinen Välimeren satamakaupunki sijaitsee Valencian alueen eteläpuolella ja on Valencian toiseksi suurin kapunki. Alicante sijaitsee Benidormin ja Elchen välillä, joka on suoraan La Costa Blancan sydämessä, suurimalla Espanjan rannikkoalueella. Alicante nauttii lievistä talvilämpötiloista, kuumista kesistä ja vähäisestä sateesta. Keskimäärin lämpötila on tammikuussa 17°C ja 6,7°C välillä ja elokuussa 30,8°C ja 21,5°C välillä. Lämpötilan vaihtelut päivällä ovat pieniä merien vakauttavan vaikutuksen vuoksi. Lämpötilan kausivaihtelut ovat myös suhteellisen pieniä, mikä tarkoittaa, että talvet ovat lieviä ja kesät ovat kuumia. Keskimääräinen sademäärä ei ole korkea ja lämpötilan putoaminen syksyllä tuo enemmän sateita.

  Matkustaminen Alicantessa

  Alicantessa on mukava kierrellä julkisilla. Etäisyydet ovat lyhyitä, jotka voi taittaa usein nopeasti ja helposti polkupyörällä tai jalan. Kaupungilla on kuitenkin myös julkisen liikenteen verkosto, joka yhdistää kaupungin tärkeimmät kohdat ja jopa ympäröivät alueet. Alicanten raitiovaunujärjestelmä yhdistää raitiovaunun, kevyen rautatien ja metron, ja ne kulkevat pitkin useita reittejä. Tämä pitää sisällään esimerkiksi San Juanin rannan ja El Campellon rannikkokaupungin. Raitiovaunusta voit nauttia kauniista ja viehättävistä kaupungista ja on siksi suosittu turistien keskuudessa. Alicanten päärautatieasema palvelee kaikkia tärkeitä yhteyksiä sekä Espanjan muiden kaupunkien välillä, että kansainvälisesti ja voit myös noutaa autosi autovuokraamosta Alicanten rautatieasemalta. Kaupungin taksit eivät ole kovin kalliita ja ne ovat kätevä tapa matkustaa lyhyillä matkoilla.

  Linja-autot
  Alicantessa on hyvä linja-autoverkosto, joka yhdistää kaikki kaupungin tärkeimmät alueet ja pysähtyy kaikilla tärkeillä paikoilla. Erityinen C.6-bussiyhteys kulkee edestakaisin lentokenttäterminaalin ja Alicanten keskustan välillä 20 minuutin välein ympäri vuoden. Se pysähtyy Renfen rautatieasemalla ja muilla tärkeillä paikoilla, joista voi jatkaa rautatielinjoille. Yksi helpoimmista tavoista säästää rahaa on ostaa Bonobús-matkakortti, jolla voit käyttää kaikkia kaupungin busseja ja raitiovaunuja aina El Campelloon saakka. Tämä kortti lyhentää matkan kustannuksia lähes puoleen, ja jos käytät kahta bussia (tai raitiovaunua ja bussia) tunnin sisällä, sinun tarvitsee maksaa vain yksi matka. Bussilla pääset Alicantesta muihin suurimpiin kaupunkeihin, kuten Valencia, Barcelona ja Madrid. Pitkän matkan bussimatkoja varten sinun on mentävä satamassa sijaitsevalle Muelle de Ponienten linja-autoasemalle.

  Satama
  Alicanten satama löytyy suoraan kaupungin keskustasta ja on yksi Espanjan tärkeimmistä risteilysatamista. Alicantessa voit hypätä paikalliseen risteilijäalukseen ja matkustaa joko muualle Espanjaan ja sen suosittuihin satamakaupunkeihin, tai vaikkapa Kreikkaan ja italiaan. Risteilyterminaali sijaitsee sataman länsipuolella. Ms Rotterdam on hyvin suosittu risteilijäalus, jolla pääsee matkustamaan jopa Intian Valtameren yli Singaporeen. Matkoja voi varata yhden päivän Espanjan risteilyille tai muutaman viikon Aasian tai Amerikan ristelilylle.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Alicanten turisti-info