Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KÖÖPENHAMINA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Kööpenhamina - Vuokraa Auto Europen kanssa

  Tanskalaiset kuuluvat maailman onnellisimpiin ihmisiin, ja Kööpenhaminassa opit miksi. Vilkas pääkaupunki sekoittaa kuninkaallisen historian, modernin arkkitehtuurin ja paljon kulttuuria kestävällä elämäntavalla ja kukoistavan ravintolaelämän kanssa. Jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa voi olla vaikea tietää tarkalleen, mitä nähdä ja tehdä ja milloin, mutta älä huoli! Päätimme laittaa yhteen kaikki tärkeimmät tiedot ja mielenkiintoisimmat kohteet samalle sivulle, jotta voit suunnitella matkasi paljon helpommin. Kööpenhamina on jaettu lukuisiin hyvin erilaisiin, mutta yhtä rakastettaviin lähiöihin, josta jokaisella on oma tunnelma ja ulkonäkö. Kööpenhaminan rento elämäntapa ulottuu myös kauas kaupungin rajojen ulkopuolelle. Kuten paikalliset asukkaat, suuntaa rannikolle tai sisämaahan, joissa voit kokea, rentoutua ja nauttia erilaisista maisemista ja aktiviteeteistä. Hygge-kausi, joulumarkkinat, villapaidat, kynttilänvalo ja mukava ajanvietto ovat vain muutamia asioita, jotka lumoavat sinut talvella. Kööpenhaminan talvi voi olla hyvin erityinen, joten älä jätä sitä välistä talvilomallasi. Kävele ympäri kuninkaallisia palatseja, jotka ovat täynnä koruja ja taidetta, sekä muista myös Skandinavian suurin islamilaisen taiteen kokoelma uusklassisessa kartanossa. Autonvuokraus Kööpenhaminasta vie sinut vieläkin pidemmälle tutkimusmatkallasi Tanskan pääkaupungissa ja sen rajojen ulkopuolelle!

  Auto Europe maailman johtavana autonvuokrauksen välittäjänä tarjoaa vuokra-autoja yli 24,000 eri kohteessa ympäri maailman. Suuren määrän sekä paikallisten, että kansainvälisten yhteistyökumppaneiden ansiosta, pystymme vastaamaan suurempiakin odotuksiasi. Me olemme tarjonneet autonvuokrauksen palveluita netissä jo yli 60 vuoden ajan, ja meille kaikista tärkeintä ovat asiakkaat ja heidän tyytyväisyys. Voit itse kokea, mitä kokemuksemme on meille opettanut ja etsi itsellesi sopivin vuokra-auto Kööpenhaminasta jo tänään ja tutustu autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Kööpenhaminasta. Voit valita itsellesi sopivimman noutotoimiston lentokentältä tai kaupungista, löytää sopivin hinta ja lukea lisää vinkkejä ja tietoja Kööpenhaminasta. Kaupunki on riittävän suuri, jonka ansiosta se voi tarjota maailmanluokan museoita, ravintoloita ja nähtävyyksiä, mutta kuitenkin myös tarpeeksi pieni, jonka ansiosta siellä on helppo liikkua. Sen hämmästyttävä kyky sekoittaa vanhaa ja uutta viehätystä vie sinut Indren satamasta tai Christianshavnista mukulakivikatuja pitkin ruusujen keskellä jalkakäytävillä suoraan kulmikkaalle ja kulmalliselle 2000-luvun arkkitehtuurille jokirannoilla, tai indie tyylisille putiikeille, sekä Vesterbron ja Nørrebron baareille.

  Liikenne Kööpenhaminassa

  Sana "ruuhka" tyypillisesti antaa sinulle mielikuvan henkilö- ja kuorma-autoista, jotka seisovat rivissä puskurista puskuriin, soittavat torvea ja turhautuvat liikkumattomuuteen. Kööpenhaminan aamuliikenne paljastaa kuitenkin erilaisen tilanteen. Pyöräteitä on kaupungissa noin 400 km ja päivittäin niitä pitkin kulkee noin 40 000 pyöräilijää. Kööpenhaminalla on pitkäaikainen maine pyöräkulttuurikaupunkina ja tämän ansiosta usein huomaat, että olet autolla liikenteessä miltei ainoa. Ruuhkia syntyy lähinnä pyöräilijöiden takia, joten on erittäin tärkeää muistaa pitää pyöräliikennettä silmällä kaikkina aikoina. Kööpenhaminassa on laaja maksuton maanteiden ja julkisten teiden verkosto, joka yhdistää kaupungin eri kunnat yhteen, sekä kulkevat Pohjois-Eurooppaan. Kuten monissa muissakin Euroopan kaupungeissa, liikenne on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana Kööpenhaminassa. Kööpenhaminan keskustaan johtavat valtatiet ovat kriittisesti ruuhkaisempia tavallisina ruuhka-aikoina. Tanskassa ei ole moottoriteitä ja tieverkko on erittäin hyvässä kunnossa. Jos haluat vierailla Odensessa, joka on H.C. Andersenin kotikaupunki tai Billundissa, missä sijaitsee Legoland, sinun on kuitenkin ylitettävä Ison-Beltin silta, josta joudut maksamaan jokaista matkaa kohden. Tanskassa ajaessasi on muistettava, että ajovalojen on oltava päällä aina ympäri vuoden. Kuten kaikissa muissa suurissa kaupungeissa, myös Kööpenhaminassa on parasta, jos pystyt välttämään liikenneruuhkia.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Kööpenhaminassa

  Kun pysäköit auton, tee se liikenteen suuntaan (tien oikealle puolelle) tarvittaessa kahdella pyörällä jalkakäytävällä, kunhan auto ei estä jalankulkijoiden tietä. Maksullinen pysäköinti on voimassa tietyn ajan mittarilla tai lippulaitteilla, joissa sinun tulee syöttää rekisterikilven numero maksua varten. Pidempää pysäköintiä varten käytä kunnallisia tai yksityisiä parkkipaikkoja, ja jos oleskelet kaupungissa pidempään kuin viisi päivää, voit ostaa kausilipun haluamallesi parkkivyöhykkeelle. Tanskan pääkaupungissa on kolme eri parkkivyöhykettä: punainen, vihreä ja sininen. Mitä lähemmäksi tulet kaupungin keskustaa, sitä enemmän sinun on maksettava pysäköinnistä. Pysäköinnistä on maksettava joka päivä kellon ympäri maanantaista klo 08:00 lauantaihin klo 17:00 asti. Lauantaina klo 17:00 eteenpäin maanantaihin aamu 8:00 asti, sekä myös juhlapyhinä pysäköinti on ilmaista. Voit löytää sopivimman pysäköintialueen myös netistä, sekä maksaa siitä matkapuhelinsovelluksen kautta. Lue pysäköintikyltit huolella välttääksesi parkkisakkoja! Voit lukea lisää tietoja ajamisesta ja liikennessäännöistä Tanskassa meidän Tanskan kuljettajan oppaasta.

  Kööpenhaminan lentokenttä

  Kööpenhaminan lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Kööpenhaminan Kastrup lentokenttä, on tärkein kansainvälinen lentokenttä, joka palvelee Kööpenhaminan kaupungin lisäksi myös koko Seelannin ja Oresundin alueita ja suurta osaa Ruotsin eteläosasta. Se on Skandinavian ja Pohjoismaiden suurin lentokenttä ja yksi vanhimmista Euroopassa. Se sijaitsee vain 8 kilometriä etelään Kööpenhaminan keskustasta, Tarnbyn kunnassa ja 24 kilometriä länteen Malmöstä. Kööpenhaminan lentokenttää kutsuttiin kerran vain Kastrupin lentokentäksi, koska se sijaitsee Kastrupin kaupungissa. Lentokentällä on kaksi terminaalia, terminaali 2 ja 3. Molemmat terminaali ovat tarkoitettu sekä kotimaisia, että ulkomaisia lentoja varten ja halpalentoyhtiöiden lähtöselvitys löytyy ainoastaan terminaalista 2. Molemmat terminaalit on yhdistetty ilmasillalla, jota pitkin pääset terminaalista toiseen noin 20 minuutissa. Lentokentältä löytytät kaikki modernit palvelut, mukaan lukien monet kaupat ja ravintolat, ilmainen WiFi-yhteys, lastenhoitohuoneet, valuutanvaihto, pankkipalvelut ja paljon muuta. Lentokenttä on yhdistetty Kööpenhaminaan junayhteydellä, metrolla, linja-autoilla ja taksilla.

  Kööpenhaminan lentokenttä (CPH)
  Osoite: Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup, Tanska.
  Puhelin: +45 3231 3231
  Nettisivut: www.cph.dk

  Tekemistä Kööpenhaminassa

  Historiallinen, nuorekas, räikeä ja hienostunut, Kööpenhamina voi tarkoittaa monia asioita monille ihmisille. Jos olet nuori, se on kirjaimellinen leikkikenttä, josta löytyvät maailman vanhimmat huvipuistot ja trendikkäimmät ostos- ja yöelämän kohteet. Kulttuurin kannalta on olemassa historiallisia palatseja ja museoita, joissa on esillä viikinki- ja pronssikauden aarteita. Kööpenhaminan ruokakulttuuria tunnistetaan jo kansainvälisesti, josta kertovat Michelin tähtiravintoloiden runsaus, ja kaupunki on ollut jo vuosikymmenien ajan yksi Euroopan suunnittelupääkaupungeista. Tämä kaikki lisää dynamiikkaa, edistyksellisyyttä ja hauskanpitoa Tanskan pääkaupungille. Autonvuokraus Kööpenhaminasta pitää huolen siitä, että pääset näkemään hieman enemmän kuin vain kuuluisan keskustan. Voit lähteä spontaanisesti matkaan meren rannalle, Billundiin tai vaikkapa sillan yli Ruotsiin.

  • Kööpenhaminan Tivoli: Kööpenhaminan Tivoli huvipuisto on pakollinen kohde kaikille kaupungissa vierailijoille, niin nuorille kuin vanhemmillekkin. Tivoli sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungintalosta ja Kööpenhaminan päärautatieasemalta. Tivoli perustettiin vuonna 1843 ja siitä on tullut kansallinen aarre ja kansainvälinen vetovoima. Satukirjailija Hans Christian Andersen vieraili siellä useita kertoja, samoin kuin Walt Disney, kuka löysi täältä inspiraatiota Disney maailmalle. Osa Tivolin salaisuudesta on se, että täältä löytyy jokaiselle jotakin. Maisemat ovat kauniita eksoottisella arkkitehtuurilla, historiallisilla rakennuksilla ja rehevillä puutarhoilla. Yöllä tuhannet värivalot luovat satumaisen ilmapiirin, joka on ainutlaatuinen. Kaikki vuoristoradat on suunniteltu vastaamaan Tivolin arkkitehtuuria ja puutarhoja. Jotkut niistä ovat vanhoja ja ihanan nostalgisia. Toiset sopivat mainiosti jännitystä hakeville, kuten esimerkiksi Vertigo, joka kääntää sinut ylösalaisin 100 km/h nopeudella ja joka äänestettiin Euroopan parhaaksi vuonna 2014. Ruokailu Tivolissa on yhtä monipuolista kuin sen vuoristoradat. Monet nauttivat piknikeistä puutarhassa, mutta voit myös valita Tivolin laajasta ravintolatarjonnasta. Löydät kaiken perinteisestä tanskalaisesta ruuasta ranskalaisen bistroon tai aasialaiseen ruokaan, mukaan lukien uusi Michelin palkinnon saanut ravintola Kiin Kiin Piin To kiinalaisessa tornissa.

  • Nyhavn: Varsinkin kesällä Nyhavn on täydellinen paikka pitkän päivän lopuksi. Nauti kylmä tuopillinen laiturilla kuten paikalliset, tai yhdessä monista ravintoloista. Alun perin Nyhavn oli vilkas kaupallinen satama, jossa telakoivat laivat kaikkialta maailmasta. Alue oli täynnä merimiehiä, rakastajattaria, pubeja ja tavernoita. Nykyään kauniit vanhat talot on kunnostettu ja ravintolat hallitsevat vanhaa satamaa. Nyhavn on täynnä ihmisiä, jotka nauttivat rentouttavasta ilmapiiristä kanavan, jazzmusiikin ja hienon ruoan kanssa. Kuuluisa tanskalainen satukirjailija Hans Christian Andersen asui aiemmin talossa nro. 20. Täällä hän kirjoitti sadut 'Tulukset', 'Iso Klaus ja pikku Klaus' ja 'Prinsessa ja herne'. Hän myös asui kaksikymmentä vuotta talossa nro. 67 ja kaksi vuotta talossa nro. 18. Joulun aikaan Nyhavn asettaa täydellisen jouluvalaistuksen ympäristössä lomasi aikana Kööpenhaminassa. Kahvilat ja ravintolat tarjoavat tanskalaisia jouluherkkuja ja vuotuiset joulumarkkinat täyttävät mukulakivikadut koristelluilla putiikeilla, mikä on tietysti klassinen joulukokemus. Nyhavn sijaitsee muiden upeiden ja näkemisen arvoisten Kööpenhaminan nähtävyyksien vieressä. Miksi et yhdistä vierailuasi Nyhavnin satamassa Tanskan kuninkaallisen teatterin esityksen tai herkullisen katuruuan kanssa Bridge Street Kitchenissä?

  • Amalienborgin linna: Amalienborgin palatsi on pakollinen kohde kaikille, ketkä ovat kiinnostuneet kuninkaallisesta historiasta ja Tanskan kuninkaallisen perheen elämästä, joka asuu edelleen palatsissa. Koe kuninkaallinen historia museossa ja koe maailman vanhimpien monarkien nykyaika kauniilta palatsiaukiolta, jossa voit seurata vartijoiden vaihtoa. Amalienborg on kuuluisa kuninkaallisista vartioistaan nimeltä Den Kongelige Livgarde. Joka päivä voit nähdä vartijoiden vaihdon, kun he marssivat kasarmista Kööpenhaminan katuja pitkin Amalienborgiin, missä vartijan vaihtaminen tapahtuu klo 12.00. Amalienborg koostuu neljästä samanlaisesta rakennuksesta, jonka aukion ympärillä sijaitsee kuningas Fredrik V patsas vuodelta 1771. Nämä ovat Kristian VII:n palatsi, Fredrik VIII:n palatsi, Kristian IX:n palatsi ja Kristian VIII:n palatsi (tunnetaan myös nimellä Levetzaun palatsi, jota käytetään prinssi Joachimin ja prinsessa Benedikten vieraspalatsina). Tästä rakennuksesta löydät Amalienborgin museon. Se esittelee uusimpien kuninkaiden ja kuningattarien yksityiset sisätilat ja nykyisen monarkian näyttelyn perinteineen. Suuri puutarhahuone tarjoaa käsityksen kuninkaallisesta elämästä ja monarkiasta 2000-luvulla. Useimpina päivinä pääset Gala saliin ja muihin rakennuksen upeisiin huoneisiin. Kuninkaallinen perhe käyttää edelleen vastaanottohuoneita edustaviin tarkoituksiin.

  • Kanavaretket: Kanavaretket Kööpenhaminassa on upea tapa nähdä tätä kaupunkia. Monet kööpenhaminalaiset käyvät kiertueella saadakseen mahdollisuuden nähdä pääkaupunkinsa eri näkökulmasta. Koe Kööpenhaminan idylliset satamat ja kanavat veneen kyydissä. Kiertoajelua ohjataan sekä tanskan että englannin kielellä, ja jotkut yritykset tarjoavat myös kolmatta kieltä, joka vaihtelee saksan, italian, ranskan, portugalin ja espanjan välillä. Kiertueet kestävät noin tunnin ja tavallisesti vievät sinut kaupungin tärkeimpien ja parhaiden nähtävyyksien ohi. Kiertueen aikana pääset näkemään esimerkiksi Kööpenhaminan oopperatalon, Amalienborgin palatsin, Christiansborgin palatsin, vaikuttavan Black Diamond kirjaston ja tietenkin Pienen merenneidon. Matkustaessa sataman ympäri ja idyllisten kanavien läpi, opas kertoo sinulle Kööpenhaminan kauniista kirkoista, linnoista, vanhoista taloista, uusista rakennuksista ja kaikista muista mielenkiintoisista nähtävyyksistä. Retkille lähtöjä tehdään sekä Nyhavnista, että Gammel Strandista. Klassinen ja alkuperäinen kiertue vuodelta 1904 lähtee Ved Strandenista ja ohittaa joitain Kööpenhaminan parhaimmista nähtävyyksistä. Matka on ilmainen Copenhagen kortilla, mutta vain, jos lähdet matkaan Gammel Strandista. Voit lähteä näille kanavamatkoille puhtaalla omatunnolla, koska esimerkiksi Canal Tours Copenhagen tarjoaa ympäristöystävällisiä veneitä.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Kööpenhaminassa

  Tanskan pääkaupunki on nähtävyyksien paratiisi, joista nauttivat niin matkailijat kuin paikallisetkin. Voit kokea kaikkea, mitä voi odottaa vilkkaalta Euroopan pääkaupunkiseudulta yöelämästä ruokaan ja maailmanluokan museoihin. Kuitenkin myös Kööpenhaminan ympäröivä alue on täynnä tutustumisen arvoisia kohteita, jotka tarjoavat hengähdystauon kaupungin kaduilta ja kuljettavat sinut sen sijaan vuorille, järville, linnoille ja kallioille, jotka ovat yleisiä koko Skandinaviassa, joista jokainen on toistaan henkeäsalpaavampi. Laaja ja hyvin toimiva joukkoliikennejärjestelmä Kööpenhaminassa vie sinut kaupungin mahdollisille mielenkiintoisille kohteille, sekä sen ulkopuolelle. Kuitenkin helpompaa kuin koskaan on pitää taukoa kaupungin elämästä ja tutkia uusia ja kiehtovia kohteita täysin vapaasti autolla autovuokraamosta Kööpenhaminasta. Voit valita matkallesi sopivan ajoneuvon, joka vie sinut juuri sinne, minne haluat vaivattomasti. Istu ratin taakse ja lähde tutkimaan maan erikoisia maisemia ja kaupunkeja, kuten vaikkapa Aalborg.

  Kronborgin linna

  Laita Hamletin linna, Kronborg, nähtävyyksien luetteloosi Tanskassa! Kun käyt Kööpenhaminassa, pääset käymään Tanskan kuuluisimmassa linnassa, jonka Shakespeare teki kuolemattomaksi jo 1600-luvulla. Tämä on se oikea Shakespearen Hamletin linna! Shakespearea ympäröivät monet salaisuudet ja yksi niistä on se, kävikö hän koskaan Kronborgin linnassa vai ei. Hamletissa Kronborgin linna oli nimeltään Elsinore. Kronborgin linna on ollut olemassa Helsingørissa vuodesta 1420. Se paloi maan tasalle ja rakennettiin uudelleen sen jälkeen, mutta on aina säilyttänyt elintärkeän asemansa Øresundissa. Itämerellä kulkevat alukset maksoivat tiemaksuja Kronborgin linnassa ja Helsingør oli aikoinaan yksi tärkeimmistä kaupungeista Euroopassa. Vuonna 2000 Kronborgin linnasta tuli Unescon maailmanperintökohde. Voit oppia rikkaan Kronborgin linnan historiasta opastetuilla kierroksilla joka päivä. Saatavilla on kolme erilaista ja eri pituista kiertuetta, ja osa niistä ovat ilmaisia, kun maksat pääsymaksun linnaan. Kronborgin linnan kammottavien kryptien ja katakombien tutkiminen on hieno kokemus. Piilotettuna syvälle linnan alle, näet Holger Dansken vaikuttavan kivipatsaan, joka on legendaarinen tarusankari tanskalaisessa kulttuurissa. Joka kesä voit nauttia Shakespearen parhaimpien näytelmien live-esityksistä tanskalaisilta ja kansainvälisiltä yrityksiltä, mukaan lukien Royal Shakespeare Company. HamletScenen Shakespeare festivaalilla Kronborgin linnassa järjestetään Shakespeare tapahtumia koko perheelle. Täydellinen valinta viettää upea kesäpäivä Kööpenhaminasta. Jos ajat autolla Kööpenhaminasta, Kronborgin linna sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä moottoritietä pitkin.

  Roskilde

  Vain 30 minuutin matkan päässä Kööpenhaminasta sijaitseva Roskilde on täydellinen valinta päiväretkelle Tanskan pääkaupungin ulkopuolelle. Rikkaalla historialla, goottilaisella katedraalilla Tanskan hallitsijoiden haudoilla, viikinkilaivamuseolla ja kauniilla merenrannalla varustettu kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen. Stændertorvetin aukio Roskildessä on loistava paikka aloittaa päiväsi. Keskiviikkona järjestetään markkinat, jolta löytyy kaikkea paikallisista ruuista antiikkiesineisiin ja tyypilliseen siniseen tanskalaiseen keramiikkaan. Aukiolla on perinteinen skandinaavinen ilme siinä sijaitsevan vanhan kaupungintalon ansiosta. Sen vankka askelmainen torni kuului kerran Pyhän Laurenssin kirkkoon. Keskiaikainen katedraali ja vanha kuninkaallinen palatsi ovat myös näkyvissä aukiolta, mikä antaa sille sen kauniin historiallisen ympäristön. Siellä sijaitsee myös entinen kuninkaallinen ns. keltainen palatsi. Keltainen rakennus rakennettiin barokkityylissä ja oli kuninkaallisten koti, kun he osallistuivat hautajaisiin tai vierailivat kaupungissa. Nykyään täällä sijaitsee nykytaiteen museo. Kauppatorilta jatka kohti merenrantaa, jossa sijaitsee viikinkilaivojen museo. Matkalla kävelet valtavan kauniin puiston läpi, joka on täynnä kukkia. Museon keskeiset esineet ovat viisi 1100-luvun viikinkilaivaa. Ne löydettiin Roskilden vuonosta, jonne ne vietiin romutettavaksi kanavan suojaamiseksi. Niiden kaivaminen ja kunnostaminen selitetään hyvin museossa esillä olevassa lyhytelokuvassa. Lopuksi vieraile Roskilden goottilaisessa St. Luken katedraalissa. Monumentaalinen rakennus on tänään Unescon perintöluettelossa ja oli ensimmäinen tiilistä valmistettu goottilainen katedraali Skandinaviassa, josta löytyy 39 Tanskan kuninkaallisten hautaa.

  Møns Klint

  Voit istua koko päivän ja katsella ihmeitä Møns Klintin kalliolta. Se on iso ja kalkkinen rannikko, jota kutsutaan myös kylmäksi Karibiaksi! Mutta jos Møns Klintillä horisonttiin tuijottaminen ei riitä ja haluat kokea alueen täysin alusta loppuun, kokeile yhtä tai useampaa hyvin erilaisista tavoista nähdä tämä ihme. Vain 2 tuntia Kööpenhaminasta etelään löytyy yksi Tanskan suurimmista ja yllättävimmistä ihmeistä, Møns Klint. 70 miljoonan vuoden ikäiset kalkkikalliot rappeutuvat pikku hiljaa Itämereen Mønin saarella ja tekevät vedestä kauniin kirkkaan ja kutsuvan. Se on sellainen kohde, jonne tanskalaiset muuttavat eivätkä koskaan lähde pois. Tanskalainen Sascha Bendix saapui saarelle 16 vuotta sitten ja on sittemmin viettänyt jokapäiväistä elämäänsä ja hengittänyt Møns Klintin ilmaa. Purjeveneet, kajakit, kalastusretket ja jopa sukellus ja snorklaus ovat täydellinen tapa nähdä kallio veden puolelta. Vaikka voit vuokrata kajakkeja ja veneitä itse, on hyvä idea myös varata opastettu kiertoajelu eri pituisille matkoille. Voit nauttia mahtavista näkymistä myös satulasta. Ota osaa opastetulle kiertueelle islanninponeilla, ja matka sopii sekä aloittelijoille, että kokeneille ratsastajille. Møns Klint ei ole ainoastaan Unescon biosfäärialue, se on myös Skandinavian ensimmäinen Dark Sky Park yhdessä lähellä olevan Nyordin kanssa. Tämä tarkoittaa, että se on virallisesti yksi parhaimmista paikoista Tanskassa kokea yötaivas. Camp Møns Klint tarjoaa kokemuksen, jossa voit nukkua tähtien alla tai katsella taivasta illalla. Ranta kallioiden alla on muinaisten fossiilien aarrearkku ja Møns Klintin geokeskuksen jäsenet voivat viedä sinut rannalle ja auttaa löytämään niitä!

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  On todisteita siitä, että Kööpenhamina oli olemassa asutuksena yli 6000 vuotta sitten, mutta ensimmäisen kerran se mainittiin 1043 vuotta sitten. Kööpenhaminalla, tuolloin nimeltään "Havn", eli satama, ei ollut juurikaan strategista tai poliittista merkitystä. Suurin osa "Havnin" ihmisistä ansaitsi päivittäisen elantonsa kalastamalla runsaasti silliä. Kööpenhaminan alue kuului pitkään viikingeille. 300 vuoden ajan vuosina 750–1050, viikingit purjehtivat kaukaisiin maihin, kuten Grönlantiin, Pohjois-Afrikkaan, Kaspianmereen ja Pohjois-Amerikkaan. Kööpenhamina oli tärkeä lähtökohta, josta viikingit lähtivät matkalle Eurooppaan ja muualle maailmalle. Arkkipiispa Absalonista tuli vuonna 1160 vaikutusvaltaisen kuninkaan, Valdemar Suuren neuvonantaja. Seuraavina vuosina kaupunki kasvoi kymmenkertaiseksi, jonne perustettiin lukuisia kirkkoja ja luostareita ja kaupungin talous kukoisti valtavan sillikalastustuotannon ansiosta. Muutaman vuoden ajan Kööpenhamina kuului arkkipiispalle, mutta kun Pommerin kuningas Erik peri valtaistuimen, Kööpenhamina siirtyi Tanskan kruunulle. Vuosisatojen valtataisteluista ja sodista huolimatta kaupunki kasvoi yhä rikkaammaksi. Saksan luterilaisen kirkon tunkeutumisen jälkeen vuonna 1517 Tanskan väestö alkoi kääntyä katolista kirkkoa vastaan ja 1526 tanskalainen kirkko eristäytyi Roomasta. Luterilaisuudesta tuli maan virallinen uskonto, jota se on edelleen tänäkin päivänä. 1800-luvulla joukko katastrofeja iski Kööpenhaminassa: ensin rutto vuonna 1711, sitten kaksi tulipaloa raivosivat kaupungissa vuosina 1728 ja 1795.

  1800-luku alkoi suurella Kööpenhaminan taistelulla Ison-Britannian laivaston kanssa vuonna 1801. Sotien jälkeen konkurssissa oleva Tanska luovutti Norjan Ruotsille vuonna 1813. Seuraavina vuosina kaupunki elpyi hitaasti, jolloin se investoi koulutukseen, ilmaisten pakollisten peruskoulujen perustamiseen ja tieteeseen. Vuonna 1849 Tanskasta tuli demokraattinen ja seuraavat vuodet olivat melko rauhallisia vakaan talouskasvun kanssa. Hitlerin joukot hyökkäsivät Tanskaan ja Kööpenhaminaan vuonna 1940. Miehitys kesti sodan loppuun ja vastarinnan parhaista ponnisteluista huolimatta Tanska antautui itsestään, ja sitä hallitsi Berliini. Ison-Britannian joukot vapauttivat Tanskan toukokuussa 1945 ja tästä päivästä lähtien, jos vierailet Tanskassa, näet kynttilänvalot monissa ikkunoissa tämän päivän muistamiseksi. Nykyinen kuningatar Margrethe II syntyi pian miehityksen alkamisen jälkeen, 16. huhtikuuta 1940. Tämän päivän Kööpenhamina on yksi dynaamisimmista kaupungeista Euroopassa ja toiseksi suurin kaupunki Skandinaviassa. Kööpenhamina on yksi maailman johtavista kansainvälisen konferenssin ja kongressein keskus. Skandinavian suurin konferenssikeskus, kaupungin laitamilla sijaitseva Bella-keskus, on tunnettu kansainvälisistä messuista ja muista tapahtumista. 1700-luvulla kuningas Kristian lV:n visiona oli muuttaa Øresundin alue Pohjois-Euroopan johtavaksi talous- ja kulttuurikeskukseksi, ja näin tapahtuikin monta vuosisataa sen jälkeen.

  Ihmiset pitävät Skandinaviaa usein kylmänä, pimeänä ja lumisena. Vaikka tämä voi olla totta useimmissa Skandinavian maissa joidenkin vuodenaikojen aikana, Tanskassa Kööpenhaminassa on suhteellisen leuto sää, koska sitä ympäröi meri. Pohjanmeren ilmavirtaus antaa ilmastolle viileät kesät ja viileät, mutta ei kovin kylmät talvet. Kesä on melko miellyttävä, jolloin korkeimmillaan lämpötilat vaihtelevat 18C ja 24C välillä ja taivas voi olla pilvinen pitkien kesäpäivien aikana. Talvikuukaudet, joiden lämpötila on keskimäärin nolla astetta, eivät ole niin kylmiä kuin luulisit niiden olevan ja on todennäköistä, että haluat lähteä ulos ja nauttia joulutunnelmasta. Helmikuuhun ja maaliskuuhun mennessä nollaprosenttinen kosteus ja jatkuvasti kylmempi sää tekevät näistä kuukausista vähiten ihanteellisia vierailulle. Pohjoisen sijaintinsa vuoksi päivänvalon määrä vaihtelee suuresti vuodenaikojen mukaan. Tanskassa lyhintä ja pisintä päivää tervehditään perinteisillä juhlallisuuksilla. Kohtuullisen ilmastonsa takia Kööpenhamina on suosittu matkailukohde ympäri vuoden.

  Matkustaminen Kööpenhaminassa

  Voit matkustaa kaupungissa helposti autolla autovuokraamosta Kööpenhaminassa, mutta julkinen liikenne palvelee myös erinomaisesti. Kööpenhaminan julkinen liikenne on luotettava ja metrolla, s-junilla ja linja-autoilla (vesibussit mukaan lukien) voi kaikilla matkustaa samalla lipulla. Ainoa asia, mitä sinun tarvitsee tietää, on kuinka monen vyöhykkeen läpi matkustat. Metro kulkee aina 24/7, yöaikaan hieman harvemmin kuin päiväsaikaan. A-linja-autot ovat ensisijaisia linja-autoja Kööpenhaminan keskustassa, jotka ajavat sekä päivällä, että yöllä. S-bussit kulkevat hieman harvemmin ja ovat nopeampia kuin A-linja-autot harvempien pysäkkien takia. Yöbussit liikennöivät yöllä klo 01.00–5.00 välillä. Voit tunnistaa bussipysäkit niiden harmaasta väristä. Yöbussit ovat kaikki N-linja-autoja. S-junat ovat hybridi- ja esikaupunkijunia, jotka palvelevat Kööpenhaminan kaupunkialuetta, Amageria lukuun ottamatta. S-junat kulkevat klo 5.00-00.30 välillä päivittäin. Linja F kulkee 4-5 minuutin välein, linjat A, B, C ja E 10 minuutin välein ja linja H ja Bx 20 minuutin välein. Perjantaina ja lauantaina junat kulkevat kerran tunnissa klo 01.00–5.00 välillä. Linja F kulkee kuitenkin joka tunti puolen tunnin välein. Osta aina lippu ennen kuin nouset junaan tai metroon. Voit ostaa lipun lippuautomaateista, jotka hyväksyvät tanskalaista käteisvaluuttaa ja yleisimmät luottokortit, tai 7 Eleven kioskeista juna- ja metroasemilta. Huomaa, että kaikki lipputyypit tai matkakortit eivät ole myynnissä automaateissa. Kööpenhaminan linja-autoissa on myös mahdollisuus ostaa lippu kuljettajalta, jos sinulla on vaihtorahaa. Samaa lippua voi käyttää metroissa, linja-autoissa, junissa ja satamabusseissa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Kööpenhaminan turisti-info