Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MÁLAGA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Málaga – vieraile Aurinkorannikolla

  Autonvuokraus Málaga

  Málaga on yksi Välimeren vanhimpia satamia ja se on Euroopan eteläisin miljoonakaupunki. Kaupunki toimii porttina Costa del Soliin eli Aurinkorannikolle, joka on yksi Espanjan suosituimmista turistikohteista. Málaga on eloisa kaupunki mahtavalla ilmastolla, aurinko paistaa vuoden lähes jokaisena päivänä. Málagan rantakatuja reunustavat vehreät palmut, ja keskusta on täynnä subtrooppista kasvillisuutta. Historiallinen keskusta ja sen useat nähtävyydet, muodikkaat pikku putiikit ja aidot tapasravintolat tekevät kaupungilla käyskentelystä nautinnollista. Lähde kävelylle sataman rantaa pitkin ja mikäli pidät kalaruuista, saat herkullisen lounaan kun istahdat johonkin sataman ravintolan terassille ja tilaat päivän saalista, joka toimitetaan tuoreena suoraan kalastusveneistä. Pablo Picasso syntyi täällä vuonna 1881, ja hänen kädenjälkensä on vahvasti nähtävissä kaupungissa, esimerkiksi hänen entisessä kotitalossaan ja sen läheisessä museossa jossa on esillä noin 150 hänen työtään. Toinen kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Alcazaba, suuri linnoitus jossa on esillä hieno kokoelma foinikialaisia, roomalaisia ja maurilaisia esineitä. Kaupungin kolmas tärkeä nähtävyys on Málagan katedraali, joka on rakennettu vanhan moskeijan perustuksille. Tee autonvuokraus Málagasta nähdäksesi kaupungin parhaat puolet, kuten roomalaisen teatterin rauniot ja Ataranzanasin keskusmarkkinat, jonka jälkeen voit hurauttaa Aurinkorannikon rantatietä pitkin etelään päin, aina Gibraltarille asti. Voit myös lähteä tutustumaan sisämaahan esimerkiksi puolentoista tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Granadaan, ja vierailla kuuluisassa Alhambrassa ja Sacromonten luola-asunnoissa. Jos haluat tehdä hieman pidemmän reissun, esimerkiksi sisämaahan pääkaupunki Madridiin saakka, pitkästä rannikosta nauttien Barcelonaan asti tai jos lentosi takaisin koti-Suomeen lähtee eri kaupungista, on vaihtoehtona yhdensuuntainen auton vuokraus. Tämä tarkoittaa auton vuokraamista eri paikasta, kuin mihin sen palautat. Eri paikka voi olla eri toimisto kaupungin sisällä, toinen kaupunki, tai vaikka toinen maa!

  Vuosisatojen historian lisäksi Málaga tarjoaa vierailijoilleen nopean pääsyn tyrmäävän upeisiin näköaloihin, joita löytyy runsaasti tästä osasta Espanjaa. Eteläisessä Espanjassa paistaa aurinko ympäri vuoden ja mahtava sää yhdistettynä herkulliseen gastronomiaan ja loppumattomiin hiekkarannikoihin on kuin suoraan unesta. Lentämällä Málagaan pääset viettämään mielenkiintoista ja vaihtelevaa lomaa, sillä pääset nauttimaan Espanjan suurimpiin kaupunkeihin liittyvästä historiasta ja kulttuurista sekä ainutlaatuisesta kokemuksesta, jonka saat lähtemällä hauskalle kiertoajelulle Andalusiaan, kiistatta kaikkein tyypillisimpään espanjalaiseen maakuntaan. Auto Europe on kansainvälinen autonvuokrauksen välittäjä, joka palvelee asiakkaita jopa 180 maassa. Teemme yhteistyötä sekä kotimaisten että kansainvälisten autovuokraamojen kanssa, jotta voisimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyiset ja edulliset hinnat. Meillä on suuri valikoima erilaisia autoja, valitse juuri omia tarpeitaisi ja lomaasi varten sopivin ja nauti sen tuomista eduista. Laajasta ajoneuvovalikoimastamme löytyy varmasti sopiva auto lomallesi. Kaupungissa on useita noutopisteitä ja voit valita niistä itsellesi käytännöllisimmän, halusitpa sitten noutaa auton keskustasta, rautatieasemalta tai lentokentältä. Lue muiden asiakkaiden kokemukset Málagan autonvuokrauksen asiakasarvosteluiden sivuiltamme ja jos sinulla on kysyttävää vuokraukseen liittyen, auttaa palkittu asiakaspalvelumme seitsemänä päivänä viikossa sähköpostitse, tai puhelimitse numerosta +358 942 720 607.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Málagassa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Málagassa

  Läheisen yhteistyömme maailman arvostetuimpien vuokraamoiden kanssa vuoksi voimme tarjota laajan valikoiman kohteita kaupungissa ja sen lähistöllä, eli auton nouto on mahdollista itselle sopivasta Málagan autovuokraamosta ja pääset matkaan tuota pikaa. Lentoasemalla sijaitsevien useiden vuokraamoiden lisäksi auton voi noutaa eri puolilta kaupunkia, kuten päärautatieasemalta josta on lyhyt matka kaupungin päänähtävyyksiin, esimerkiksi museoihin ja Picasson synnyinkotiin.

  Helpottaaksesi valintaasi, tee haku helppokäyttöisessä hakujärjestelmässämme löytääksesi itsellesi sopivan ajoneuvon ja noutotoimiston. Käytössäsi on myös interaktiivinen kartta, josta on helppo hahmottaa toimistojen sijainnit.

  Málagan lentokenttä

  Málagan lentoasema on Aurinkorannikon suurin kansainvälinen lentokenttä, ja koska Málaga on yksi Espanjan tärkeimmistä turistikohteista, on asemasta tullut lyhyessä ajassa maan neljänneksi vilkkain lentokenttä. Lentoasema sijaitsee keskustan läheisyydessä, ja ajomatka kestää ainoastaan noin 15-20 minuuttia ruuhka-aikojen ulkopuolella. Lentokenttä palvelee yli 18 miljoonaa matkustajaa vuosittain ja yli 50 lentoyhtiötä tarjoaa yhteyksiä kaupunkiin. Suurin osa vuokraamoista, kuten Avis, Europcar, Hertz ja Sixt, sijaitsee terminaalin -1 kerroksessa.

  Málaga–Costa del Sol lentoasema (AGP)
  Nettisivut: Málagan lentoaseman kotisivut
  Osoite: Avenida Comandante García Morato s/n., 29004 Málaga, Espanja
  Puhelin: +34 913 211 000

  Málagan rautatieasema

  Madridin radan päässä sijaitseva Málaga-María Zambrano rautatieasema on kaupungin tärkein rautatieasema ja paikallisliikenteen solmukohta. Se sijaitsee kaupungin lounaispuolella Explanada de la Estaciónilla ja se avattiin vuonna 2007 osana suurta, erittäin modernia ostoskeskuskompleksia, joka pystytettiin alkuperäisen, vuonna 1863 rakennetun aseman paikalle. Sijainti on hyvin keskeinen, keskustaan on noin kilometri ja satamaan 2 kilometriä. Linja-autoasema on aivan rautatieaseman vieressä ja lentokentälle on vain 9 kilometriä. Asemalle kulkee pikajunia muun muassa Madridista, Sevillasta ja Cordobasta. Asemaa käyttää vuosittain yli 6 miljoonaa matkustajaa. Vilkas El Perchel -metroasema sijaitsee heti aseman ulkopuolella.

  Avis, Alamo, Hertz ja suuri määrä muita vuokraamoja, sijaitsee Málagan María Zambranon rautatieasemalla ja sen yhteydessä olevassa Vialia-ostoskeskuksessa.

  Málaga-María Zambrano rautatieasema
  Nettisivut: Málagan rautatieaseman kotisivut
  Osoite: Explanada de la Estación, 29002 Málaga, Andalusia, Espanja
  Puhelin: +34 902 432 343


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Málagassa

  Auto Europe on noin 70 vuoden autonvuokrauksen alan johtajuutensa aikana solminut erittäin vankkoja ja pitkäaikaisia suhteita parhaiden paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamoiden kanssa Málagassa, mukaan lukien muun muassa vuokraamot Sixt, Avis, Enterprise, Centauro, Nizacars ja Hertz. Näiden kumppanuuksien vuoksi kykenemme tarjoamaan monille asiakkaillemme alhaisimmat tarjoukset ja suurimman saatavilla olevan ajoneuvovalikoiman. Kun tämä yhdistetään palkittuun asiakaspalveluumme, huomaat, että autonvuokraukseen Málagassa ei ole parempaa vaihtoehtoa.

  Málaga on vilkas turistikohde, mikä tarkoittaa sitä että eri vuokraamoja ja heidän toimistojaan löytyy ympäri kaupunkia. Tee nopea haku hakukoneellamme ja näet kaikki saatavilla olevat vuokraamot valitsemillesi päiville. Näet myös kaikki heidän ajoneuvovaihtoehtonsa. Jos olet iäkkäämpi kuljettaja, lukaise läpi autonvuokrauksen ikävaatimukset -sivu lisätietoja saadaksesi ja muista, että säännöt ja rajoitukset vaihtelevat Málagan autovuokraamosta toiseen. Jos suunnittelet toisen kuljettajan lisäämistä varaukseen, kannattaa tarkastaa ilmaisen lisäkuljettajan tarjouksemme, ja aloittaa säästäminen jo nyt!

  Alamo - Autonvuokrauksen tiedot Budget - Autonvuokrauksen tiedot Europcar - Autonvuokrauksen tiedot Key'n Go - Autonvuokrauksen tiedot

  Jos tarvitset lisätietoa tietyn vuokraamon varausehdoista Málagassa, ota yhteyttä varaustiimiimme joko puhelimitse tai sähköpostitse.


  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Málagassa

  Ota meihin yhteyttä

  Jokainen vuokrauksen eri osio voi nostattaa useita kysymyksiä, etenkin nuoremmille tai kokemattomille kuljettajille, minkä vuoksi olemme koonneet listan huomionarvoisimmista vuokrauksen kohdista. Alla on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joita asiakkaamme kysyvät kun tekevät autonvuokrauksen Málagasta. Jos et jostain syystä löydä vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä ja varaustiimimme auttaa sinut enemmän kuin mielellään oikeaan suuntaan.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Málagassa?

  Kyllä, voimassa oleva ja pääkuljettajan nimissä oleva luottokortti on pakollinen kun vuokraat autoa Málagassa. Vuokraamo tarvitsee takuun siitä, että palautat auton ja kattamaan kaikki mahdollisesti kertyvät ylimääräiset kustannukset, kuten maksamattomat tietullit, ylinopeussakot, parkkisakot, jne. Vuokraamo varaa takuun pääkuljettajan luottokortilta ja se vapautetaan, kun auto on palautettu samassa kunnossa kuin se vastaanotettiin. Huomioi, että luksusautojen takuuseen vaaditaan joskus kaksi pääkuljettajan nimissä olevaa luottokorttia, eli varaudu tähän mikäli suunnittelet ylellistä kiertoajelua Aurinkorannikolla. Yleensä kaikki suurimmat luottokortit hyväksytään, tarkista luottokorttivaatimukset vielä etukäteen varauksen yhteydessä hinnoittelun tiedoista tai jälkikäteen varausvahvistuksesta. Jos pääkuljettajalla, jonka nimissä varaus on tehty, ei ole voimassa olevaa luottokorttia tarpeeksi suurella luottorajalla, et valitettavasti voi noutaa vuokra-autoasi.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Málagassa?

  Auto Europen tarjoamat hinnat sisältävät aina vastuuvakuutuksen, varkaussuojan ja CDW:n (kolarisuojan) omavastuun kanssa tai ilman, vuokraamosta riippuen. Huomioitavaa on, että CDW ei Málagassa koskaan kata renkaita, laseja, ulkopeilejä, pohjaa, sisätiloja, kattoa, moottoria, lukkojen vaurioita eikä avainten häviämistä. Tästä syystä suosittelemme ottamaan autolle lisäsuojan, esimerkiksi suositun Super Cover omavastuun hyvityksellä lisäpalvelun, joka maksaa hieman lisää, mutta antaa sinulle suojan mikäli autovuokraamo veloittaa sinulta omavastuun osuuden mahdollisten vaurioiden tai varkauden vuoksi. Huomioi, että paikallinen vuokraamo saattaa tarjota lisävakuutuksia, kuten henkilövakuutusta (PAI), henkilökohtaisten tavaroiden vakuutusta (PEC), super CDW:tä, tiepalvelua, jne. Nämä ovat vapaaehtoisia vakuutuksia, eli niiden lisääminen on oman harkinnan varaista. Kannattaa muistaa, että Auto Europe ei voi hyvittää paikan päällä vuokraamolle maksettuja vakuutuksia. Vakuutusasiat saattavat olla hieman hämmentäviä, siksi kannattaa lukaista koosteemme autonvuokrauksen suojista ja turvista asiaa selventääksesi. Jos mieleesi jää vielä kysymyksiä, vastaa asiakaspalvelumme niihin mieluusti.

   

  Liikenne Málagassa

  Málagan ja sitä ympäröivät tiet saattavat joskus olla kiireisiä, usein johtuen turistien aiheuttamasta lisäliikenteestä varsinkin kesäkuukausina. Auto on ylivoimaisesti paras tapa nauttia Aurinkorannikosta, mutta varaudu sesonkiaikana viivästyksiin matkallasi. Yritä välttää aamu- ja iltapäiväruuhkia ja sen lisäksi myös A-7 rannikkotietä ja A-45 (Las Pedrizas) tietä heinä- ja elokuussa kun monet paikalliset lomailevat ja suuntaavat rannoille autoineen. Liikenneympyröissä on hyvä muistaa, että jo ympyrässä ajavalla on etuajo-oikeus. Pääasialliset nopeusrajoitukset ovat 90km/h pääteillä (carreteras) ja kaupungissa 50km/h. Seuraa kuitenkin nopeusrajoituksia, sillä nämä rajoitukset ovat vain yleinen nyrkkisääntö. Vespat ja moottoripyörät ovat yleisiä Málagan kaduilla ja korvasi saattavat soida kuljettajien auton torven painamisesta. Torvea käytetään paljon useammin kuin Suomessa. Älä panikoi, jos sinulle töötätään vaan pysy rauhallisena ja hoida tilanne turvallisesti. Lisätietoja maan liikennekulttuurista saat mainiosta Espanjan kuljettajan oppaastamme. Muista, että kuljettajana olet viimekädessä vastuussa paikallisten liikennesääntöjen osaamisesta ja noudattamisesta.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Málagassa

  Pysäköintipaikan löytäminen lentokentällä on helppoa, sillä lentoasemalla on 6 eri pysäköintialuetta ja ne on jaoteltu pysäköinnin keston mukaan. Suurin osa pysäköintialueista sijaitsee aivan terminaalien läheisyydessä. Kauemmilta alueilta kulkee shuttle-kyyditys. Vuokra-auto tulee pysäköidä vuokraamon ennalta määräämäälle parkkialueelle.

  Katupysäköinti on hyvin rajoitettua Málagan keskustassa ja mahdollisuudet ilmaisen pysäköintipaikan löytymiseen ovat minimaaliset. Paras vaihtoehto on selvittää missä kunnalliset pysäköintipaikat sijaitsevat ennen ajon aloitusta. Voit koittaa esimerkiksi seuraavia pysäköintipaikkoja: Cervantes (Cl Cervantes, 2), Camas (Cl Cama, 20) tai Tejon (Cl Tejon y Rodriguez, 5) joista jokainen sijaitsee keskeisellä paikalla ja joista on lyhyt matka Málagan tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Sinisellä merkityt alueet tien varrella ovat maksullisia pysäköintipaikkoja, jotka ovat usein sunnuntaisin ilmaisia. Pysäköidä saa kuitenkin vain kahdeksi tunniksi. Mikäli Málagassa ajo ei ole entuudestaan tuttua, kannattaa suunnitella ja tutustua ajoreittiin etukäteen ja selvittää missä pysäköintipaikat ovat stressin vähentämiseksi ja poliisin kanssa kiistojen ehkäisemiseksi.

   

  Tarvitseeko minun maksaa tietullia kun ajan vuokra-autollani Málagassa?

  Kyllä, mutta ainoastaan AP-7 tiellä (Autopista del Sol) joka kulkee rannikkoa pitkin Málagasta lounaaseen suomalaisten suosiman Fuengirolan ja Marbellan ohi. Voit kuitenkin välttää tietullit ajamalla vilkkaampaa A-7 tietä pitkin joka kulkee AP-7 vieressä. Tietulleja tulee maksaa myös AP-46 tiellä joka kulkee Màlagasta pohjoiseen päin Córdoban suuntaan, mutta voit taas välttää tullit matkustamalla A-45 tietä pitkin. Tullimaksut eivät ole päätähuimaavan korkeita, usein noin euron per kymmenisen kilometriä. Saapuessasi tielle jossa on tullimaksu, pysähdy ottamaan lippu lippukojusta ja tulliosuuden poistuessa maksa lippukojussa ilmoitettu summa. Maksun voi suorittaa käteisellä tai maksukortilla tai joissain tapauksissa elektronisesti. Voit kysyä lisätietoa tietulleista auton noudon yhteydessä paikalliselta työntekijältä.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Málagassa?

  Tottahan toki! Aurinkorannikko on yksi Espanjan suosituimmista kohteista lomailla asuntoauton kanssa. Tutustu Auto Europen laajaan Málagan asuntoautojen valikoimaan, ja huomaat että ne on varusteltu kaikilla mukavuuksilla, kuten kylpyhuone, suihku, uuni, jääkaappi, jne. ja niissä on tarpeeksi nukkumatilaa koko perheelle tai kaveriporukalle. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee useita ensiluokkaisia leirintäalueita, ja pääset helposti myös tutustumaan Aurinkorannikkoon ja muuhun Andalusiaan tai jopa kauemmas sisämaahan, halutessasi voit ajaa esimerkiksi maan pääkaupunkiin Madridiin saakka.


  Matkaopas Málaga

  Málaga on yksi Aurinkorannikon suosituimmista turistikohteista. Täynnä historiaa ja mielenkiintoista arkkitehtuuria, huomaat että moni kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on kävelyetäisyydellä monista keskustan hotelleista ja edullinen autonvuokraus Málagasta mahdollistaa aurinkoisen Välimeren rannikon useita kilometriä pitkien hiekkarantojen ja lähikaupunkien laajan tutkimisen.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Málagasta

  Auton vuokraaminen Málagasta on täydellinen ratkaisu heille, jotka haluavat nauttia hauskasta kiertoajelusta Costa del Solin rantamaisemissa. Lähialueella, vain lyhyen ajomatkan päässä on monia nähtävyyksiä joihin on helppo tutustua vuokra-autolla. Lähde itään rannikkoa pitkin Almeriaa ja Roquetas de Maria kohti tai lounaaseen Gibraltarin suuntaan, jolloin ohitat esimerkiksi tunnetun Torremolinoksen ja hienostuneen Marbellan matkallasi. Voit myös ajaa sisämaahan Andalusian läpi, ja tutustua sen kiinnostaviin kohteisiin, kuten ainutlaatuiseen Rondaan (100 km) tai Cordobaan (160 km). Espanjassa on paljon kiehtovia paikkoja, etkä tule pettymään jos lähdet tutkimaan maata enemmän.

  Gibraltar

  Tutustu Gibraltarin luonnon kauneuteen ja ostosmahdollisuuksiin päiväretkellä Málagasta. Voit varata matkan oppaan avulla Málagasta Gibraltariin ilmastoiduilla linja-autolla, tai lähde matkaan yksin ja koe tämän kuuluisan brittiläisen alueen parhaimmistoa. Kahden tunnin matkan jälkeen saavut Gibraltarille ja voit heti alkaa nauttia kiertoajelusta tärkeimmillä nähtävyyksillä. Tapaa Gibraltarin kallion tarunomaiset apinat, vieraile Pyhän Mikaelin luolastojen verkostossa, nauti niistä suuremmasta, jossa järjestetään konsertteja. Ota kuvia satamasta ja tee edullisia ostoksia tunnettujen tavaramerkkien myymälöissä, joissa voit shoppailla verovapaasti. Tutustu Gibraltarin keskustaan täysin itsenäisesti. Nauti lounaasta brittiläistyylisessä pubissa ja älä unohda käydä Europa Pointissa, joka on eteläisin Gibraltarin kohde. Matkoja järjestävät useat matkatoimistot, mutta matka onnistuu yhtä helposti myös Málagan autovuokraamosta noutamallasi vuokra-autolla tai julkisen liikenteen linja-autolla, tosin julkisilla matka kestää joskus jopa viisi tuntia. Huomioi myös, että Gibraltar kuuluu Iso-Britannialle, eli tarvitset vuokraamon luvan rajan ylitykseen. Voit halutessasi myös ajaa rajan lähelle, pysäköidä auton, ja jatkaa loppumatkan bussilla.

  Granada

  Tutustu Granadan uskomattomaan historiaan ja mahtavaan arkkitehtuuriin päiväretkellä Málagasta. Tämä eteläinen Espanjan kaupunki on kuuluisa Unescon maailmanperintökohteesta Alhambran palatsista, sekä muista historiallisista alueista, kuten Albaicín. Nauti Alhambran ainutlaatuisista puutarhoista, Nazarin palatsista, Generalifeista ja Alcazabasta, ennen kuin tutustut ainutlaatuiseen naapuristoon, josta on upeat näkymät Granadaan. Aloita kukkuloilta laajan Sierra Nevadan vuoriston juurelta, tutki maurien palatsissa häikäisevää islamilaista arkkitehtuuria ja lähde kiertueelle Kaarle V:n täysrenesanssipalatsiin ja Generalife-puutarhaan. Pidä kamera valmiina, sillä haluat varmasti kuvia Granadan ja Albaicínin maisemista. Voit matkustaa Granadaan omalla autolla ja hyödyntää mahdollisimman paljon vapaa-aikaasi. Voit myös varata valmismatkoja, jotka on räätälöity asiakkaiden halujen mukaan, keskittyen esimerkiksi luontoon, kulttuuriin tai vaikkapa arkkitehtuuriin.

  Sevilla

  Lähde 2.5 tunnin matkalle Málagasta Sevillaan. Nauti upeasta luonnosta Andalusian maaseudulla ja tutustu sen rikkaaseen historialliseen perintöön. Saapuessasi aloita kiertoajelu kaupungin parhaiden kohteiden ohitse. Tutki legendaarisia maamerkkejä, kuten Maria Luisa -puistoa ja palmupuiden katua. Kävele kohti Sevillan katedraalin valtavaa rakennetta, joka on Unescon perintöluettelon maailmankuulu ja suurin goottilainen katedraali maailmassa. Ota runsaasti valokuvia taidokkaasta Giralda-tornista ennen kuin nautit rennosta vapaa-ajasta lounaalla Sevillan vilkkaassa keskustassa. Kävele viehättävän Guadalquivir joen rannoilla ja tutustu eloisiin lähiöihin, kuten Triana ja Santa Cruz. Älä myöskään jätä välistä kaupungin historiallisessa sydämessä sijaitsevaa antiikin Alcazar -linnoituksen rakennuksia. Nauti rauhasta tutustuessasi Sevillaan omaan tahtiin tai rentoudu ryhmämatkan aikana linja-autossa.

  Marokko

  Matkusta pois Málagasta, tai jopa Espanjasta! Satamasta pääset tunnissa lautalla Marokkoon. Rentoudu purjehtiessa Gibraltarin salmen yli kunnes saavut Tangeriin ja lähde kiertoajelulle moderniin kaupunginosaan, joka tunnetaan nimellä Ville Nouvelle. Ihastele kävelykatua ja puiden reunustamia väyliä. Tutustu Tangierin 1900-luvun historiaan, jolloin se oli ranskalaisen, espanjalaisen ja brittiläisen hallinnon alla. Seuraavaksi käy kävelyllä pienellä markkina-alueella, jossa voit ostaa paikallisia elintarvikkeita ja muita tavaroita, ja suuntaa sitten tunnelmallisille medinan kujille (kaupunki muurien sisällä). Kävele sokkelomaisia läpikulkukatuja pitkin teehuoneiden, koristeellisten kaariholvien ja kauppojen ohitse ja pysähdy katsomaan kasbahia (vanha linnoitus), jossa on valkoiset seinät. Tutki mausteita, katsele käärmehurmaajaa ja käy leipomossa maistamassa tuoreita leipiä ja leivonnaisia. Matkastasi tulee varmasti täyteläinen kaikilla aktiviteeteillä ja shoppailumahdollisuuksilla.

  Tekemistä Málagassa

  Málagalla on rikas historia ja sen eri vuosisadat ja hallitsijat jättivät jälkensä eri nähtävyyksien muodossa. Málaga on myös Pablo Picasson syntymäkaupunki, ja tori, jolla hän leikki lapsena, on yhä olemassa. Samoin myös hänen talonsa on edelleen alkuperäisellä paikallaan, ja se toimii nykyään museona. Málagassa on Espanjan toiseksi suurin satama, joka on hiljattain modernisoitu ja jossa on myös hyvä viettää päivä ostoksien parissa. Sinulla on mahdollisuus valita lukuisten museoiden, kirkkojen, historiallisten rakennusten ja kulttuuritapahtumien väliltä. Muista myös varata vähintään yksi ilta tapas ja flamenco -illalle, ja kiität meitä myöhemmin! Tästä kaupungista löytyy varmasti kaikille jotakin. Listasimme alle muutaman aikasi arvoisen käyntikohteen.

  • Semana Santa (pyhä viikko): Yksi Málagan suosituimmista kulttuuritapahtumista on varmasti Semana Santa (pyhä viikko), jolloin kadut ovat aivan täynnä ihmisiä myöhäiseen iltaan asti. Tämä on Jeesuksen Kristuksen kärsimyksen vuotuinen muistopäivä, joka pidetään paaston viimeisellä viikolla, heti ennen pääsiäistä. Jos et pidä väkijoukoista, suosittelemme pysymään mahdollisimman kaukana Málagan keskustasta tänä aikana. Vuosittain Málagan kaduilla vietetään todellista festivaalia, joka täyttää kaikki aistisi. Tuhansia valtaistuimia kantavat kulkueet kulkevat koko reitin läpi, kulkueen jäseneet kantavat kynttilöitä, suitsukkeet ja kukat täyttävät ilman kulkueiden marssiessa ohi ja suuri yleisö koostuen paikallisista ja turisteista osoittaa suosiotaan suosikkivaltaistuimilleen.

  • Alcazaba: Alcazaba on komea linnoitus, joka rakennettiin Hammudid -dynastian alussa 1100-luvulla, ja se on myös parhaiten säilynyt linnoitus Espanjassa. Muslimi-ajan linnoitus sijaitsee Gibralfaron kukkulan juurella, josta on upeat näkymät satamaan. Rooman teatteri ja Aduanan tullirakennus tarjoavat mahdollisuuden seurata roomalaista, arabialaista ja renessanssin ajan kulttuuria, kaikki muutaman metrin päässä toisistaan. Sisäänkäynti löytyy Rooman amfiteatterin vierestä, josta mutkitteleva reitti kulkee rehevän vehreyden keskellä täynnä karmiininpunaisia ihmeköynnöksiä, korkeita palmuja, tuoksuvia jasmiinipensaita ja appelsiinipuita. Tänä päivänä voit vapaasti tutustua rakennukseen ja sen tärkeään arkeologiseen perintöön. Rooman seinien jäänteet vuorattuina punaisella stukilla ja pienet vesisäiliöt löydettiin ensimmäisten arkeologisten kaivausten aikana. Täällä on myös vankila, jonne kristityt orjatytöt lukittiin yöksi.

  • Málagan satama: Satama on 3.000 vuotta vanha ja se on ollut monien eri sivilisaatioiden kohtaamispaikka. Foinikialaiset, karthaginalaiset, roomalaiset, muslimit ja katolilaiset pitivät sitä tärkeänä maantieteellisten ominaisuuksien ja strategisen sijainnin ansiosta, sillä se liittää yhteen Välimeren ja Atlantin valtameren, sekä Afrikan pohjoisosan. Satama on vuosien saatossa kasvanut paljon ja pystyy nykyään tarjoamaan kaikki uusimmat mahdollisuudet ja palvelut. Sijaintinsa ansiosta satamalla on merkittävä rooli kaupungin taloudessa, sillä se tarjoaa mukavia veneretkiä, laivamatkoja ja aktiviteettejä sen asukkaille ja matkailijoille. Kauniiden maisemien ja opastettujen matkojen lisäksi voit tehdä ostoksia Muello Uno -ostoskeskuksessa, josta löytyy jopa 70 eri kauppaa. Satamasta löytyy tietenkin myös valikoima erilaisia ravintoloita parhaalla espanjalaisella ruoalla. Nauti auringonlaskusta kävellessä promenadia pitkin samalla, kun syöt jäätelöä paikallisesta jäätelöbaarista.

  • Ataranzanas keskusmarkkinat: Atarazanasin markkina-alue sijaitsee entisten Nasridinin telakoiden paikalla ja joita kristillisen valloituksen jälkeen käytettiin varastointiin ja arsenaalina, sotilassairaalana ja kasarmeina. Myöhemmin rakennus purettiin ja sen tilalle rakennettiin uusi markkinarakennus. Vanhojen telakoiden muinaiset monumentaaliset ovet kuitenkin pelastuivat purkutöiltä ja ne siirrettiin keskelle uuden rakennuksen julkisivua. Löydät kalaa, lihaa, juustoa, hedelmiä ja vihanneksia, kaikki tuoreena ja edullisesti. Ehdottomasti mainio valinta, jos haluat illallistaa jättiläiskatkaravulla ja hummerilla, tai jos ajattelit tehdä paellaa 20 hengelle! Tämä on myös erinomainen kohde lounaalle sen jälkeen, kun olet ostanut matkalaukkusi täyteen paikallisia ruokia, mausteita ja viinejä. Pysähdy nauttimaan tapaksia tai mereneläviä samalla, kun katselet markkinoiden elämää.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Aurinkorannikon matkailuinfo

  Málagan matkailuinfo

  Málagan turisti-info

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut