Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LISSABON

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Lissabon – Seitsemän kukkulan kaupunki

  Autonvuokraus Lissabon

  Lissabon seisoo Tagusjoen rannalla ja toivottaa rannikolleen tervetulleeksi vierailijoita ympäri maailmaa. Se on superlatiivien kaupunki, yksi Euroopan vanhimmista pääkaupungeista, yksi maailman vanhimmista kaupungeista, yksi aurinkoisimmista, yksi kauneimmista ja viehättävimmistä. Se on myös vastakohtien kaupunki, jossa Alfaman ja Mourarian vanhat kaupunginosat leviävät São Jorgen linnan alla sijaitseville rinteille, kun taas moderni Parque das Nações hallitsee joen rantaa.

  Portugalilaisten löytöretkien aikana laivat lähtivät Lissabonista rohkeasti ankaraa, anteeksiantamatonta Atlantin merta pitkin etsimään uusia maailmoja ja palasivat mukanaan mausteet ja rikkaudet kaukaisista maista. Kaupungin syvä yhteys merelle näkyy kaikkialla, Jerónimosin luostarin hienostuneista meriveistoksista aina ikoniseen Padrão dos Descobrimentosiin, joka juhlistaa löytöretkien aikakauden päähenkilöitä. Kaupunki jatkaa suhdettaan mereen tähän päivään saakka. Vaikuttavan Vasco da Gaman tornin suunnittelu on saanut inspiraatiota karaverin muodosta, kun taas Lissabonin meriakvaario on oikea aarrearkku valtameren ja sen kaikille ihmeille.

  Kaupungin tutkimisesta kiinnostuneet matkailijat viettävät onnellisesti pitkiä aikoja löytääkseen sen monia ihmeitä, joista löytyy jokaiselle jotain. Historian harrastajille on valikoima palatseja ja museoita. Traagisesti keskeneräinen Palácio da Ajuda ja aavemainen Aljuben museo ovat vain kaksi monista välittömistä näyttelyistä, jotka esittelevät kaupungin rikasta ja monimuotoista historiaa, joka oli aikoinaan Euroopan portti maailmalle.

  Taiteen ystävien tulee varata aikaa vierailulle Calouste Gulbenkian museossa, joka sisältää Rubensin, Rembrandtin ja Degasin teoksia. Jos nykytaide on enemmän makuusi, Berardon kokoelmamuseo tarjoaa Picasson, Dalin ja Andy Warholin teoksia.

  Lissabonista löytyy kuitenkin paljon enemmän kuin rikasta historiaa, upeaa arkkitehtuuria ja hienoa taidetta! Jos haluat ehdottomasti maistella upeaa perinteistä ruokaa samalla, kun kuuntelet live-Fado-esityksiä, löydät runsaasti mahdollisuuksia Bairro Altossa tai Alfamassa, kun taas jos haluat kokeilla jotain hieman nykyaikaisempaa ja trendikkämpää, LX Factory on täydellinen valinta.

  Mutta miksi lopettaa tähän? Valitsemalla autonvuokraus Lissabonissa sinulla on vapaus ja joustavuus matkustaa niin pitkälle kuin haluat. Suunnittele päiväretki lähellä olevaan Cascaisen kaupunkiin tai suuntaa kohti Vilamouraa tai Albufeiraa, jossa voit sukeltaa lämpimiin Algarven vesiin, kun käytössäsi on auto, aika on täysin oma. Ja jos haluat noutaa autosi Lissabonista, mutta palauttaa se toiseen kaupunkiin, me annamme sinulle mahdollisuuden tehdä juuri niin!

  Auto Europe tekee yhteistyötä Lissabonissa kansainvälisten ja paikallisten autovuokraamojen kanssa, joka auttaa sinua löytämään täydellisen tarjouksen lomallesi. Tämän avulla voimme tarjota sinulle laajan valikoiman ajoneuvoja aina parhaaseen hintaan. Etsitpä sitten pakettiautoa perhelomailuun tai miniautoa lyhyelle lomalle, meiltä löytyy, mitä etsit. Ja jos etsit jotain hiukan tyylikkäämpää erikoistapausta varten tai mukavaa avoautoa, jonka avulla voit hyödyntää Portugalin aurinkoa, tai jopa matkailuautoa kiertomatkalle Portugalin ympäri, meillä on myös näitä kaikkia! Soita meille numeroon +358 942 720 607 ja asiakaspalvelijamme auttavat mielellään löytämään täydellisen tarjouksen! Käy lukemassa autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Lissabonista niin näet, mitä aiemmat asiakkaamme ovat olleet mieltä Lissabonista.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Lissabonissa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Lissabonissa

  Jotta voimme varmistaa, että autonvuokraus Lissabonissa onnistuu tarpeitasi varten parhaiten sopivassa kohteessa, olemme tehneet yhteistyötä paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen kanssa, kenellä on toimistoja paitsi lentokentällä ja päärautatieasemalla, mutta myös koko kaupungin alueella. Halusitpa sitten vuokrata auto Lissabonissa Restauradoresissa, tutustua Marquês de Pombaliin kätevimmin, istua mieluummin ohjauspyörän taakse São Sebastiãossa tai jos Picoas sopii paremmin suunnitelmiisi, löydät meidät aina sieltä, missä tarvitset meitä.

  Kun etsit ajoneuvoja ympäri kaupunkia varausjärjestelmästämme, sinulla on mahdollisuus kokeilla kätevää karttanäkymää, joka näyttää kaikkien käytettävissä olevien toimistojen tarkan sijainnin valitsemillesi päiville. Jos sinulla on tietty autovuokraamo mielessä ja haluat nähdä vain kyseisen yrityksen noutokohteet, sinulla on myös mahdollisuus suodattaa tulokset vuokraamon mukaan.

  Lissabonin lentokenttä

  Lissabon Portela lentokenttä on kaikista merkittävin kansainvälinen lentokenttä Euroopassa ja sopiva paikka noutaa vuokra-autosi Auto Europelta. Noin kuuden kilometrin päässä kaupungista, Lissabonin lentokenttä tarjoaa kaikki modernit mukavuudet. Strategisen sijainnin ansiosta hotellille pääsee helposti ilman suuria häiriöitä. Sijainti antaa sille paremman aseman muihin lentokenttiin verrattuna sekä Portugalissa, mutta myös koko Euroopassa. Lentokenttä on hyvin varusteltu varmistamaan matkustajien mukavuuden lentokentällä ollessa. Ravintolat, tullittomat kaupat, matkatavara- ja vauvanhoitotilat, sekä kokoushuoneet ovat vain muutamia lentokentän palveluista. Lissabonin lentokentältä löytyy tiloja myös liikuntarajoitteisille matkustajille. Lissabonin lentokentältä keskustaan pääsee taksilla tai linja-autolla. Lyhyen matkan takia matka ei kestä kovin kauaa. Lissabonin lentokentällä on tehty useita viimeaikaisia muutoksia matkustajaliikenteen kasvun vuoksi. Jatkuvasti kasvavan matkustajaliikenteen käsittelemiseksi vuonna 2007 valmistui toinen terminaali. Autovuokraamot sijaitsevat terminaalissa 1, tuloaulassa. Seuraa yksinkertaisesti lentokentällä olevia viitoituksia.

  Humberto Delgado lentokenttä (LIS)
  Nettisivut: www.aeroportolisboa.pt
  Osoite: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lissabon, Portugali
  Puhelin: +351 21 841 35 00

  Lissabonin rautatieasema

  Tagusen rannalla, muodikkaalla Parque das Naçõesin alueella sijaitseva Gare do Orienten rautatieasema (tunnetaan myös nimellä Oriente Station) rakennettiin alun perin Expo '98 maailmannäyttelyn tukemiseen. Se on yksi Lissabonin tärkeimmistä liikenteen keskuksista ja tarjoaa juna- ja bussiyhteyksiä, sekä metron. Juna, joka yhdistää Lissabonin muihin Portugalin tärkeimpiin kaupunkeihin, pysähtyy Orienten asemalla, mukaan lukien nopea Alfa Pendular, joka yhdistää Portugalin pääkaupungin Coimbran, Santarémin ja Porton kanssa.

  Autovuokraamojen toimistot sijaitsevat rautatieaseman sisällä. Jos suunnittelet matkustamista kaupungin ulkopuolelle, aja Orienten rautatieasemalta lähelle olevalle Vasco da Gaman sillalle, joka vie vain noin 5 minuuttia.

  Gare do Oriente (Orienten rautatieasema)
  Nettisivut: www.cp.pt
  Osoite: Av. Dom João II, 1900-233 Lissabon, Portugali
  Puhelin: +351 707 210 220


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Lissabonissa

  Yli 60 vuoden kokemuksella ja alan johtajana Auto Europe on kehittänyt vahvoja kumppanuussuhteita arvostettujen autovuokraamojen kanssa ympäri maailmaa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parhaan autonvuokrauskokemuksen, sekä parhaan hinnan ja palvelun.

  Lissabonissa työskentelemme suuren joukon autovuokraamojen kanssa, joita ovat vahvasti paikallisesti toimivia yrityksiä, kuten Guerin, Centauro, Drive on Holidays tai Rent a Star, sekä maailmanlaajuisesti tunnetut nimet, kuten Europcar, Avis ja Hertz. Mitä tahansa mieltymyksesi ovatkin, olemme täällä tarjotaksemme sinulle parhaat autonvuokrauksen tarjoukset Lissabonissa.

  Budget - Autonvuokraamon tiedot Avis - Autonvuokraamon tiedot Europcar Premium Pick-up - Autonvuokraamon tiedot Hertz - Autonvuokraamon tiedot

  Jos tarvitset lisätietoja yhteistyökumppaneistamme tai heidän käytännöistä, saat autonvuokrausasiantuntijamme kiinni yksinkertaisesti puhelimen tai sähköpostin päässä ja he auttavat sinua mielellään.


  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Lissabonissa

  Ota meihin yhteyttä

  Usein asiakkaat ottavat meihin yhteyttä yhteiskohtaisilla kysymyksillä autonvuokrauksesta Lissabonissa. Jotta voimme käsitellä näitä kysymyksiä laajemmin, olemme päättäneet koota ne yhteen paikkaan kätevästi. Jos alla olevat vastaukset eivät kosketa sinua kiinnostavaa aihetta tai sinulla on vielä kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä ja pyrimme tarjoamaan lisäapua.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Lissabonissa?

  Kyllä. Tarvitset luottokorttia maksun suorittamiseksi verkkosivuillamme. Tämän lisäksi sinua pyydetään esittämään luottokortti autoa noudettaessa.

  Syy luottokortin tarpeeseen auton noutamisen yhteydessä on se, että vuokraamo voi käyttää sitä turvatakuun varaamiseen. Jos luottokorttia ei esitetä, vuokraamo voi kieltäytyä luovuttamasta ajoneuvoa tai vaatia lisävakuutuksen ostamista.

  Muista muutama asia, kun tuot luottokortin ajoneuvon noutoa varten. Ensinnäkin, tämän kortin ei tarvitse olla sama kortti, jota käytit varauksen maksamiseen. Sen on kuitenkin oltava pääkuljettajan nimissä. Tämä on erityisen tärkeää. On mahdollista, että vuokrasopimuksessa on lueteltu useampi kuin yksi kuljettaja (ja jos haluat lisätä varaukseesi lisää kuljettajia, suosittelemme tarkistamaan, onko saatavilla tarjouksia ilmaisella lisäkuljettajalla), mutta luottokortin on oltava ensisijainen kuljettajan nimissä (eli kenen nimiin varaus tehtiin).

  Toinen mielessä pidettävä asia on se, koska autovuokraamo käyttää tätä luottokorttia turvatakuun varaamiseen, kortin luottorajan on katettava kyseinen summa. Tämä määrä vaihtelee ajoneuvon ja vuokraamon mukaan. Ennen varauksen tekemistä löydät yksittäisten ajoneuvojen turvatakuusumman varausjärjestelmästämme kohdasta "Hinnoittelun tiedot". Jos olet jo tehnyt varauksen, löydät summan suuruuden varausvahvistuksestasi.

  Turvatakuuta ei veloiteta, se ainoastaan varataan ja vapautetaan vuokran lopussa, jos auto palautetaan samassa kunnossa.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Lissabonissa?

  Kun vuokraat auton Lissabonissa varausjärjestelmämme kautta, voit olla varma, että kaikkiin tarjolla oleviin ajoneuvoihin sisältyy jo kaikki tarvittavat vakuutukset matkoille Portugalissa. Vakuutukseen sisältyy CDW kolarisuoja (Collision Damage Waiver), varkaussuoja ja kolmannen osapuolen vastuuvakuutus.

  Sinun tulee kuitenkin pidettävä mielessä muutama asia. Ensinnäkin, sekä kolari- että varkaussuojaan sovelletaan omavastuuta. Tahattomista vaurioista tai varkauksista kuljettaja on vastuussa omavastuun summan verran ja loput kattaa vakuutus. Toiseksi, kolarisuojasta suljetaan pois joitakin tapauksia. Tämä tarkoittaa, että suoja ei kata joitakin ajoneuvon osia, kuten lasia, renkaita, moottoria, auton pohjaa, sisätiloja, avaimia jne.

  Jotta voimme turvata sinut vieläkin paremmin, Auto Europe tarjoaa "Super Cover omavastuun hyvityksellä"-paketin". Asiakkaat, ketkä valitsevat tämän paketin, voivat pyytää veloitetun omavastuun summan korvausta vahingossa tapahtuneesta vauriosta tai varkaudesta. Lisäksi "Super Cover omavastuun hyvityksellä"-paketti kattaa ne osat, jotka eivät kuulu ajoneuvon perusvakuutuksen piiriin.

  Jotkut autovuokraamot Lissabonissa tarjoavat myös tarjouksia "nolla omavastuulla". Asiakkaiden, ketkä valitsevat nämä erikoispaketit, ei tarvitse huolehtia omavastuusta, koska summa lasketaan nollaan. Ne vuokraamot, jotka tarjoavat tätä vaihtoehtoa Lissabonissa, ovat Drive & Go, Key 'n Go.

  On tärkeää tietää ja ymmärtää tarkalleen, mitä vuokrasi sisältää vakuutuksen suhteen, varsinkin jos valitset lisäsuojapaketit varauksen yhteydessä verkossa. Ajoneuvoasi noudettaessa tarjotaan todennäköisesti lisävakuutusta toimistolla. Kun tiedät, mitä varauksesi jo sisältää, se pienentää riskiä ostaa tuplavakuutusta tarpeettomasti.

  Huomaa, että yleensä kaikki paikallisesti tarjottavat vakuutukset ovat valinnaisia eikä sinulla ole velvollisuutta ostaa niitä. Autovuokraamo voi kuitenkin tarjota asiakkailleen mahdollisuuden hankkia lisävakuutuksia omavastuun vähentämiseksi tai poistamiseksi ja sitä varten, että et tarvitse luottokorttia, mikäli pääkuljettajan nimissä olevalla luottokortilla ei ole tarpeeksi varoja turvatakuun varaamiseksi. Tässä tilanteessa joudut ottamaan lisävakuutuksen. (Muista kuitenkin, että kyseessä on poikkeuksellinen tilanne ja että kaikki vuokraamot eivät salli tätä. Tarkista aina asiaankuuluvat luottokorttivaatimukset ennen ajoneuvosi noutoa.)

  Nuoret kuljettajat (tässä tapauksessa alle 26-vuotiaat) voivat joutua maksamaan lisämaksun. Tätä paikallisesti maksettavaa maksua ei pidetä vakuutuksena, vaan pikemminkin nuoren kuljettajan lisämaksuna. Ennen varausta voit löytää sen yksityiskohtaiset tiedot "Hinnoittelun tiedot"-osiosta. Varauksen jälkeen löydät ne varausvahvistuksesta.

   

  Liikenne Lissabonissa

  Lissabonissa ja sen ympäristössä on paljon liikennettä. Ruuhkaisimmat tiet ovat Tagus-silta "Ponte 25 de Abril" ja kaikki tiet, jotka johtavat sillalle, sekä "Segunda Circular", joka yhdistää lentokentän ja Benfican, sekä myös "Avenida Marginal" on voimakkaasti ruuhkainen, koska se kulkee rannikkoa pitkin Lissabonista. Toinen asia, mikä tekee ajamisesta Lissabonissa monimutkaista, ovat lukuinen määrä yhdensuuntaisia katuja ja kääntymiskiellot. Siksi ruuhka-aikoja tulisi välttää liikenneruuhkan aiheuttaman stressin ja odotusajan välttämiseksi. Lissabon on kytketty Portugalin muihin osiin muutamilla moottoriteillä. A2 johtaa sisämaahan Espanjan Madridiin asti, A12 tai IP1 johtavat Moscavideoon ja Montijoon. Pohjoisessa A8 moottoritie johtaa Leiriaan ja A1 rannikkoa pitkin, joka yhdistää Lissabonin Portoon. Voit löytää täältä joitakin Portugalin tärkeimmistä liikennesäännöistä, jotka on pidettävä mielessä sakkojen välttämiseksi ja mahdollisimman rentouttavaa matkaa varten.

  Ajaminen suositussa Baixa Pombalinassa (Lissabonin keskusta-alueella) on paljon helpompaa kuin muualla historiallisessa keskustassa (kadut ovat leveämpiä ja ristikkomuodossa, joka helpottaa navigointia), mutta kuljettajien tulee aina olla tietoisia raskaammista liikenteestä ruuhka-aikoina. Kuljettajien tulle myös olla tietoisia siitä, että Tuk Tuksit ajavat usein kaupungin historiallisilla alueilla. Ne ovat pieniä moottoriajoneuvoja, joita turistiyritykset käyttävät opastetuilla ryhmäkierroksilla. Pienestä koostaan huolimatta Tuk Tuksit ovat melko nopeita ja kuljettajia suositellaan antamaan niille tarpeeksi tilaa.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Lissabonissa

  Parkkipaikan löytäminen pääkaupungissa on aina vaikeaa, muttei mahdotonta. Kaupungista löytyy autohalleja ja katupysäköintipaikkoja. Keskustassa on muutamia maanalaisia autotalleja, joista löydät pysäköintipaikan paljon helpommin ja suurin osa niistä ovat auki 24/7. Pysäköinti kadulla on Lissabonissa miltei aina maksullista. Pysäköintiä koskevia sääntöjä on noudatettava, eikä pysäköintiaikoja saa ylittää. Pysäköintivalvojat valvovat alueita erittäin tiukasti ja usein, ja hinausauto kutsutaan myös nopeasti, jos pysäköit väärin. Kaupunki on jaettuun kolmeen, punaiseen, keltaiseen ja vihreään vyöhykkeeseen, ja pysäköintimaksut ovat vain muutaman euron alueesta riippuen. Jotkut paikat ovat varattu vain kaupungin asukkaille, jotka on merkitty tekstillä "para residentes com distico da zona".

  Toinen Lissabonin erityispiirre on se, että sieltä löytyy vapaaehtoisia "pysäköintiavustajia", ketkä tarjoavat vinkkejä navigointiin ja ilmaisten pysäköintipaikkojen löytämiseen. Usein he käyttävät myös (epävirallisia) univormuja. Iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on yleensä maksutonta (joillakin punaisilla alueilla maksu peritään myös lauantaisin), mutta kannattaa aina tarkistaa asia kylteistä ennen auton jättämistä parkkipaikalle. Parkkiautomaateissa hyväksytään vain kolikot, mutta voit maksaa kortilla ePark sovelluksen kautta. Autoihin ei kannata jättää mitään arvokasta, ainakaan muiden näkyville.

   

  Tarvitseeko minun maksaa tiemaksuja matkalla vuokra-autolla Lissabonissa?

  Tiemaksuja ei peritä itse kaupungissa. Jos kuitenkin haluat matkustaa Lissabonin ulkopuolelle, todennäköisesti joudut maksamaan tietullja. Tietullit on maksettava, kun ylität molemmat Lissabonin sillat (Vasco da Gama ja 25 de Abril) kaupunkiin, tosin ei päinvastaiseen suuntaan. Tietulleja veloitetaan edelleen Portugalin moottoriteillä.

  Portugalissa löytyy kahta tyyppiä tiemaksujen keruujestelmiä. Perinteisillä moottoriteillä kuljettajat voivat hankkia lipun moottoritielle saapuessaan. Tämän jälkeen heidän on esitettävä lippu palvelijalle tullikopissa moottoritieltä poistuessaan ja maksettava vastaava tiemaksu. Tällä tavalla tietullit voi maksaa käteisellä tai luottokortilla. Näillä moottoriteillä on myös nopeita kaistoja, joiden kautta elektronisella maksujärjestelemällä varustetut autot voivat ajaa pysähtymättä, ja tietullit veloitetaan automaattisesti. Nämä nopeat kaistat ("Via Verde") tunnistaa vihreästä V-kirjaimesta asfaltilla, joka johtaa asianmukaiselle portille ja vastaavalla merkillä tiemaksullisen portin yläpuolella. On syytä korostaa, että vain elektronisella laitteella varustetut autot voivat käyttää näitä kaistoja. Niistä läpi ajaminen ilman laitetta johtaa sakkoihin tiemaksun lisäksi.

  Myös kumpaakin Lissabonin siltaa ylittäessä kuljettajat voivat kohdata "Via Card" -kaistoja. Nämä kaistat ovat vain rekisteröityneille käyttäjille, ja niitä tulisi välttää.

  Joillakin Portugalin moottoriteillä ei ole tietullikoppeja, vaan niillä käytetään pikemminkin sähköistä tiemaksujärjestelmää. Näillä moottoriteillä tietullit maksetaan kahdella tavalla. Jos autoissa on elektroninen tiemaksulaite, tietullit kerätään automaattisesti, ja kuljettajien ei tarvitse huolehtia niistä maksamisesta jälkikäteen. Jos autossa ei ole laitetta, kuljettajien on maksettava tietullit joko postitoimistossa tai Payshop -kisokeissa. Nämä maksut voi suorittaa vain 48 tuntia (pois lukien viikonloput) sen jälkeen, kun maksullisella tiellä on ajettu, ja viiden päivän kuluessa.

  Koska tämä ei ole erityisen käytännöllistä matkustajille, kaikki kumppanimme tarjoavat mahdollisuuden vuokrata elektroninen tiemaksulaite autovuokraamoissa Lissabonissa. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti tietullien maksamista ja tarkoittaa, että jopa perinteisillä moottoriteillä et joudu jonottamaan tietullikopeilla, vaan voit käyttää nopeaa kaistaa. Jos valitset elektronisen tiemaksulaitteen varaukseesi, voit allekirjoittaa ja maksaa sen toimistolla, kun noudat ajoneuvosi. Tietullit veloitetaan suoraan luottokortiltasi.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Lissabonissa?

  Kyllä voit! Koska Lissabonissa on keskimäärin yli 300 aurinkoista päivää vuodessa, sinulla on useita mahdollisuuksia etsiä suosikkipaikkaasi, josta pääset katsomaan auringonlaskua. Mutta kun sinulla on niin paljon valintaa ja hämärä lähestyessä, minne suuntaat? Auto Europe tarjoaa nyt asuntoauton vuokrausta Lissabonissa ja vuosien kokemus yhdessä avaa sinulle laajan luettelon erittäin moderneja ajoneuvoja ja upeita kohteita, joita et ehkä muuten pääse kokemaan. Matka matkailuautolla varmistaa, että lomastasi Lissabonissa tulee menestyksellinen.


  Matkaopas Lissabon

  Yksi maailman vanhimmista kaupungeista, Lissabon, on täydellinen sekoitus modernia ja historiaa, trendejä ja ajattomia kohteita. Se on kaupunki, joka on ylpeä menneisyydestään ja varma tulevaisuudestaan, joka näkyy vaivattomasti sekä taiteessa ja arkkitehtuurissa, että itse kaupunkikuvassa. Kaupungin vierailijat eivät löydä oleskelunsa aikana puutetta tekemisestä. Vaikeudet ovat valita, mistä aloittaa!

  Lissabon on myös täydellinen lähtökohta Portugalin kiertomatkoille. Voit helposti ajaa pohjoiseen Portoon ja tutustua Portugalin "Pohjoisen pääkaupunkiin" tai etelän Faroon ja viettää muutaman päivän nauttien alueen loistavasta auringosta ja leudoista vesistä. Kumman suunnan valitsetkin, matkalla löydät lukuisia piilotettuja helmiä.

  Ja jos et halua lähteä niin pitkälle kuin Algarveen uimaan, sinun ei tarvitse! Lissabonin etuoikeutetun aseman ansiosta Portugalin Atlantin rannikolla kaupungin lähellä ei ole pulaa kauniista rannoista, jotka sopivat täydellisesti päivälle laiskotella meren rannalla. Surffaamisen ystävät käyvät myös mielellään Penichessä ja Nazaréssa, jotka sijaitsevat vain lyhyen ajomatkan päässä Lissabonista.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Lissabonissa

  Lissabonista sen ulkopuolelle on tarjolla runsaasti päiväretkimahdollisuuksia. Joihinkin upeimpiin turistikohteisiin pääsee tunnin sisällä keskustasta joko autolla, bussilla tai junalla. Lissabonin ympäristöstä löytyvät muinaiset linnat, ylelliset palatsit ja joukko muita historiallisia monumentteja, jotka odottavat löytäjäänsä. Rannikkoa pitkin löydät perinteisiä kalastajakyliä, joissa elämäntapa on muuttunut vain vähän vuosisatojen ajan, samoin kuin joitakin alueen vilkkaimmista lomakohteista, joita reunustavat kultaiset hiekkarannat. Kaukana väkijoukosta sijaitsevat koskemattomat luonnonsuojelualueet, joet ja jokisuistot, joissa on värikkäitä kasveja ja eläimiä - villieläinten paratiiseja, joita voi tutkia jalkaisin tai veneellä. Suunta pohjoiseen tai etelään Portugalin pääkaupungista, näe ja koe runsaasti päivämatkasi aikana autolla autovuokraamosta Lissabonista.

  Sintra

  Todennäköisesti palkitsevin reitti alueella on kiertomatka Lissabonista Sintraan. Noin 30 kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta, kaupunkiin pääsee helposti omalla autolla. Sintran karu, vihreä kauneus, sen muinainen linna ja historiallisten palatsien kokoelma on tunnustettu Unescon maailmanperinnön kulttuurimaisemaksi. Voit aloittaa päivämatkasi tutustumalla Sintran palatsiin Palácio Nacional de Sintra. Tämä vaikuttava 1400-luvun lopulla rakennettu palatsi sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassakaupungissa, jolle on ominaista kapenevat kaksi tornia. Se oli kerran Portugalin kuninkaiden ja kuningattarien kesäasunto, joka on nyt loistava ensimmäinen pysäkki ennen tutkimusmatkaasi Sintran monilla muilla nähtävyyksillä. Varaa ainakin yksi tunti kiertueelle palatsin lukuisissa saleissa, huoneissa ja salongeissa. Ellet välttämättä halua kävellä ylämäkeen, harkitse linja-autoa matkalle Castelo dos Mourosiin asti. 700-luvulta peräisin oleva maurien linna seisoo näkyvästi vanhankaupungin yläpuolella. Voit kävellä muinaisilla muurinsakaroilla, joista on upeat ja henkeäsalpaavat näkymät Serra de Sintran vuoristolle ja alla oleville Lissabonin tasangoille. Penan palatsiin, jota monet pitävät Sintran vierailun kohokohtana, pääsee myös bussilla tai jalkaisin seuraamalla luontopolkua, joka kulkee jyrkästi viehättävän metsän läpi. Saksalaisen paronin von Eschwegen vuonna 1800-luvun puolivälissä rakentamasta rakennuksesta tuli myös monarkkien suosikkilomakohde, tosiasia, jota heijastaa runsas sisustus sisältä ja ulkoa. Voit viettää täällä helposti jopa pari tuntia nauttien ilmapiiristä ja ottamalla uskomattomia kuvia. Voit helposti matkustaa myös Sintran toiseen, Monserraten palatsiin. Englantilainen kirjailija William Beckford maisemoi sen 1700-luvun lopulla puutarhoilla, jotka häikäisevät sinut ehkä enemmän kuin itse rakennus. Vanhassa kaupungissa miellyttävän kävelymatkan päässä keskusaukiolta suhteellisen tasaista tietä pitkin sijaitsee Regaleiran palatsi. Suuri talo on jaettu viiteen kerrokseen ja sillä on koristeellinen goottilainen julkisivu, mutta todellinen vetovoima ovat takana sijaitsevat lumoavat puutarhat. Sintrassa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita lounastauolle. Illallinen täällä voi olla erityisen ikimuistoinen etenkin kun otetaan huomioon, että suuri romanttinen runoilija lordi Byron julisti kaupungin "loistavaksi Eedeniksi".

  Fátima

  Yksi katolisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista, Santuário de Fátima (Fátiman pyhäkkö) on pyhiinvaelluskohde, joka houkuttelee tuhansia matkailijoita 12. - 13. toukokuuta ja lokakuussa vuotuisen pyhiinvaellusmatkan aikana tähän pieneen viljelyskylään Portugalin Estremaduran alueen sydämessä. Uskonnollinen tapahtuma, suurin laatuaan maassa, muistuttaa Neitsyt Marian yleisesti uskottua ilmestymistä kolmelle paimenlapselle vuonna 1917. Hahmo ilmestyin Lúcia Santosille ja hänen nuorille serkuille Jacinta ja Francisco, ja käski heitä palaamaan luokseen vielä viisi kertaa. Sana oli levinnyt jumalallisesta vierailusta ja heidän viimeiselle tapaamiselle nuoria seurasi 70 000 pyhiinvaeltajaa. Pyhäkköä hallitsee mahtava neobarokkinen basilica de Nossa Senhora do Rosário de Fátima, josta löytyvät kolmikon haudat Capela das Apariçõesissa (Ilmestysten kappeli), joka rakennettiin siihen kohtaan, jonne Neitsyt Maria oletettavasti ilmestyi. Edessä on valtava esplanadi, joka on kaksinkertainen Rooman Pyhän Pietarin aukion kokoon verrattuna. Uskolliset kokoontuvat vuosittain juhlistaakseen ilmestyksen maallisuutta tällä alueella. Jokainen lähiympäristön hotelli, hostelli, leirintäalue, kahvila ja ravintola ovat kattoa myöten täynnä. Basilika houkuttelee kuitenkin jatkuvasti palvojia ja uskonnollisia turisteja ympäri vuoden, keiden usko ja halu seisoa Neitsyeen kanssa samalla paikalla tekevät tästä kaupungista yhden arvostetuimmista kohteista kristittyjen kesken. Voit lähteä puolen päivän pyhiinvaellusmatkalle Fátimaan Lissabonista oppiaksesi pyhistä paikoista. Kristillisten nähtävyyksien lisäksi Fátimasta löytyvät upeat luolat. Erillisiä kammioita on kymmenen, joista jokaisessa on kalkkipitoisia kallioita, joita on juokseva vesi muotoillut miljoonien vuosien ajan ja joille on annettu uskonnollisia nimiä Fátiman kunniaksi. Verkosto jatkuu yli 350 metriä ja sopii virkistävälle päiväretkelle kesällä, koska luolissa on vakaa 18°C lämpötila. Tulkintakeskus tarjoaa jonkin verran geologista taustaa luolista ja siellä esitetään mineraalien ja jura-aikaisten fossiilien kokoelma.

  Serras de Aire e Candeeiros luonnonpuisto

  Serras de Aire e Candeeirosin luonnonpuiston suurimmat rikkaudet ovat piilossa sen sisällä. Tämä liituvuoristo on paratiisi speleologeille, ketkä löytävät sen syvyydestä luolat ja rotkot yllättävien kivimuodostelmien kanssa, jotka vesi on veistänyt monia vuosia. Useat näistä alueista ovat valmiita vastaanottamaan vierailijoita, kuten Santo António, Moeda, Mira d’Aire ja Alvados, joilla on erilaisia tukirakenteita. Pinnalta ei löydy jokia eikä puroja. Maisema on karu, lohkareilla siellä ja täällä, halkeamilla ja rinteillä. Huolimatta tästä kuivasta ulkonäöstä, täältä löytyy rikas ja monipuolinen valikoima eläimiä, mukaan lukien 18 lepakkolajia (puiston symboli), jotka löytävät ihanteellisen suojan erilaisissa luolissa. Maiorijoen lähellä sijaitsevissa kivisuolan kaivoksissa on mahdollista nähdä suolan uuttamistoimia yli kahdeksan vuosisadan ajan käytetyn hallinta- ja käyttöperiaatteen mukaisesti. Serra de Airen itäpuolella, noin 10 kilometrin päässä Fátimasta löytyy maailman suurin ja tärkein kokoelma sauropidi dinosaurusten jalanjälkiä jurakauden puolivälistä (175 miljoonaa vuotta sitten). Useat, noin 20 eri reitistä, jotka sattumanvaraisesti löydettiin entisestä louhoksesta - "Pedreira do Galinha" - ovat yli 100 metrin pituisia. Alue sisältää eräitä suurimmista ja selkeimmistä ihmiselle tietoon tulleista jalanjäljistä, joiden pituus on jopa 95 cm ja leveys 70 cm, mikä antaa kuvan suurimman olennon ulottuvuudesta, joka on koskaan asunut planeetalla. Tutustuakseen tähän suojeltuun alueeseen vierailijat voivat valita yhden puiston 16:sta upeasta reitistä. Lukuisilla hyvin merkityillä reiteillä kansallispuisto on täydellinen seikkailijoille. Mira de Aireltä voit valita tien ja kävellä. Tie muuttuu nopeasti poluksi, joka nousee ylös ja vie sinut Candeeirosin vuoristoisen halkeaman yli. Jos pidät enemmän omaperäisemmästä ja vähemmän väsyttävästä lähestymistavasta, voit lähteä matkalle aasin selässä, jonka järjestävät alueen retkeiln yritykset.

  Tekemistä Lissabonissa

  Kaupungin laajan historian takia monet historialliset kohteet sijaitsevat kaupungin muurien sisällä. Suurin osa nähtävyyksistä on täynnä historiaa ja upottaa sinut menneisyyteen. Kuitenkin kaupungista löytyy myös joitakin nykyaikaisia nähtävyyksiä. Suunniteltu moderniksi metropoliksi kilpailijana Lontoolle ja täynnä mielenkiintoisia paikkoja, Lissabon on kaupunki, josta löytyy tekemistä vuoden jokaisena päivänä. Täällä on runsaasti historiaa, tarinoita kaikesta Rooman imperialistisista ajoista eksoottisiin berberin merirosvoihin, maurien rakennuksiin ja Reconquistan ritareihin, kaikki paketoituna suurpalatseihin ja perintökohteisiin. Täällä vallitsee kuitenkin myös boheeminen ilmapiiri ja uuden aikakauden yllätyksiä. Sinun ei tarvitse etsiä yöelämää kaukaa, sillä voit yksinkertaisesti sukeltaa Fadon vanhankaupungin alueelle ja boheemeihin kahviloihin Bairro Alton alueella. Jos haluat paeta kaupungin vilskettä lyhyeksi ajaksi, autovuokraamoilta Lissabonissa voit löytää mieleisesi auton ja lähteä viilettämään rannikkoa pitkin. Tässä on vain pieni valikoima Lissabonin nähtävyyksistä, jotka olemme koonneet sinulle:

  • Castelo de São Jorge: Castelo de Sao Jorge seisoo majesteettisesti Lissabonin yläpuolella ja on yksi hienoimmista turistinähtävyyksistä kaupungissa. Linna on kietoutunut Lissabonin varhaishistoriaan, joka koki roomalaisten kaatumisen ja visigootit, kiihkeät konfliktit arabien ja kristittyjen välillä, selviytyi kastilialaisten valtavista piirityksistä ja todisti Portugalin synnyn merenkulkuvaltioksi. Tämä monipuolinen ja myrskyisä historia heijastuu koko linnassa. Sieltä löytyy raskaasti vartioituja sotavarustuksia, keskiaikaisia kuninkaallisten asunaulueita ja merinäköala. Castelo de São Jorge on linnoitus, jonka maurit rakensivat 1200-luvulla. Vuonna 1147 sen valloitti Alfonso ja sitä käytettiin sen jälkeen kuninkaallisena linnana useiden vuosisatojen ajan. Vuonna 1755 linna tuhoutui suuressa määrin maanjäristyksessä. Kompleksi on yhteensä 6 000 m² suuri ja sieltä löytyy useita torneja, vartiointipisteitä, vallihauta, roomalaisten, foinikialaisten ja maurien arkeologisia kohteita ja kaksi suurta aukiota, joita paikalliset käyttävät myös boccen tai dominojen pelaamiseen. Linnoituksessa on myös näköalatasanne, josta on näkymät kaupunkiin ja Tajojoelle. Osana linnoitusta on terävä kaaritalo, jossa on veistetty ovi, peräisin 1600-luvulta. Siellä oli myös vankila. Linnoitus on näkemisen arvoinen, vaikka se onkin yksi kaupungin kalliimmista nähtävyyksistä. Täällä on niin paljon nähtävää, että tarvitset keskimäärin tunnista kahteen kaikkien alueiden tutkimiseen. Sisäänkäyntimaksu on maksettava tultaessa linnoituksen muurien sisälle, mutta sen ulkopuolella pääset näkemään ilmaiseksi taisteluvälineitä, museon ja lukuisia reittejä linnoituksen ympäri, puhumattakaan upeista näköaloista kaupungin ylle.

  • Raitiovaunu Eléctrico 28: Historiallinen raitiovaunulinja 28 on luultavasti yksi Lissabonin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Historialliset vaunut johtavat seikkailunhaluisesti kapeiden ja jopa 13,5% kaltevien katujen läpi. Se yhdistää Alfaman, Baixan ja Lapan, jotka sijaitsevat Lissabonin keskustassa Prazeresin alueen kanssa. Raitiovaunu alkaa Martim Monizista ja suuntaa kohti Graçan naapurustota, São Vincente de Fora kirkon ohi, joka on vierailun arvoinen sen viehättävän laatoitetun julkisivun takia. Raitiovaunu jatkaa matkaa Alfaman kautta, ohittaen keskiaikaisen Lissabonin viehättävimpiä katuja ja aukioita, kuten Rua das Escolas Gerais ja Largo das Portas do Sol. Jälkimmäinen on kaunis belvedere, josta on näkymät joelle ja yläpuolella sijaitsevalle Sao Jorgenin linnalle. Raitiovaunu kiipeää tämän jälkeen uudelleen eleganttia Chiadon rinnettä pitkin, pysähtyen melkein suoraan kuuluisan A Brasileira kahvilan edessä Largo do Chiadossa, missä Fernandon patsas odottaa vierailuasi. Muita kuuluisia nähtävyyksiä matkan varrella ovat Sé Patriarcal Cathedral tai Basílica da Estrela. Eléctrico on mukava vaihtoehto tutustua kaupunkiin ja sen piilotettuihin salaisuuksiin hikoilematta noustessasi ja laskeutuessasi kaupungin seitsemällä kukkulalla. Koska linja 28 kulkee niin monien nähtävyyksien ohi ja houkuttelee siten monia turisteja, joten sitä kutsutaan nyt myös "turistivaunuksi", pakollinen kaikille Lissabonissa matkustaville! Nouse kyytiin aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla välttääksesi suurinta ruuhkaa.

  • Hieronymuksen luostari: Hieronymuksen luostari, paikalliselta nimeltään Mosteiro dos Jerónimos, rakennettiin vuonna 1502 manueliseen tyyliin, joka on olemassa vain Portugalissa. Lukemattomat freskot ja yksityiskohtainen koristelu tekevät luostarista arkitehtuurisen taideteoksen. Luostarin asuttivat Pyhän Jeromen ritarikunnan munkit (Hieronymites), joiden hengellinen tehtävä oli ohjata merimiehiä ja rukoilla kuninkaan sielun puolesta. Se on yksi Euroopan goottilaisuuden aarre (UNESCO on luokitellut sen maailmanperintökohteeksi), jossa suurin osa yksityiskohtaisia veistoksia ja merelliset motiivit muodostavat sen muotoilun. Jokainen pylväs on erikseen kaiverrettu köysikeloilla, jotka tuovat esiin sen ajan maailman tutkimusmatkoja merellä. Kirkon sisustus on tilava, josta löytyvät kahdeksankulmaiset pilarit ja ulkopuolella on vuonna 1940 suunniteltu puutarha, joka koostuu portugalilaisten kuntien erilaisten vaakunoiden muotoon leikatuista pensaista. Puutarha johtaa pieneen puistoon, jonka edessä on rivi kauniita 1500-luvun taloja, joista löytyy useita perinteisiä ravintoloita. Täällä voit nähdä omituisen thaimaalaisen paviljongin, joka rakennettiin Bangkokissa ja lähetettiin Portugaliin vuonna 2011. Nykyään luostarissa on merimuseo (Museu de Marinha) ja arkeologinen museo (Museu Nacional de Arqueologia). Museot on suljettu vain tiettyinä juhlapyhinä. Luostarissa on myös portugalilaisten kuninkaiden ja tutkimusmatkailijan Vasco da Gaman haudat.

  • Santa Justa hissi: Elevador de Santa Justa on yksi todella ainutlaatuisista matkailukohteista Lissabonissa. Tämä 1800-luvun teollisuuskauden ihme kuljettaa matkustajia 45 metrin korkeuteen Baixan kaupunginosasta Largo do Carmoon. Elevador de Santa Justa on peräisin ajalta, jolloin takorauta ei ollut pelkästään rakennusmateriaali, vaan myös tyylikäs taiteen muoto. Ulkopintarakennetta koristavat loistavat uusgoottiset kaaret ja geometriset kuviot, kun taas kahden rehevän kiillotetun puukärryn sisällä, johon mahtuu 29 matkustajaa, vierailijat matkustavat tyylikkäästi. Historiallisesti Elevador de Santa Justa oli korvaamaton osa Lissabonin julkisen liikenteen verkkostoa, mutta nykyään se on ensisijaisesti turistinähtävyys ja yksi Baixan alueen kohokohdista. Santa Justan turistikeskeisyyden varmistamiseksi hissin yläosaan on luotu näköalatasanne, josta on hienoimpia näkymiä Lissabonin keskustaan. Näköalatasanne ei ehkä ole Lissabonin korkein, mutta se tarjoaa vertaansa vailla olevia näkymiä Baixan kaupunginosaan ja Castelo de São Jorgeen saakka, sekä monia erinomaisia valokuvamahdollisuuksia. Suosittuna turistikohteena jonot täällä voivat olla pitkiä ja paluuhinta on korkea. Hissi on avoinna päivittäin aamusta iltaan ja se kulkee joka 10 minuutin välein. Näköalatasanteelle pääsystä on maksettava erikseen, tai jos ostat paluulipun, sisäänkäynti sisältyy hintaan. Largo do Carmosta on 25 metrin kävelymatka päähissille Baixasta Largo do Carmoon yhdistävälle kävelytielle.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Lissabonin turisti-info