Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LISSABON

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ilmainen peruutus 48 tuntia ennen noutoa
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna maanantaista lauantaihin
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla

  Autonvuokraus Lissabon - Löydä täydellinen autosi

  Rannikkokaupunki, joka on täynnä kulttuuria, historiaa ja elämää - Lissabon on suosittu matkakohde aurinkoisessa Portugalissa. Ihaile vaikuttavia maurien arkkitehtuuria tai manuelinen aikakauden rakennuksia, koe historiaa kaupungin historiallisten kohteiden lähellä tai valitse autonvuokraus Lissabonissa ja tutustu ympäröivään alueeseen. Lissabonilla on paljon tarjottavaa, joten aloita seuraavan matkasi suunnittelu Portugalin suurimmassa, ja maan pääkaupungissa! Lissabon on yksi karismaattisimmista ja elinvoimaisimmista kaupungeista Euroopassa. Se on kaupunki, joka sekoittaa vaivattomasti perinnöt, silmiinpistävän modernismin ja progressiivisen ajattelun. Lomakohteena Lissabon tarjoaa rikkaan ja monipuolisen historian, vilkkaan yöelämän, ja se on siunattu loistavalla ympärivuotisella ilmastolla. Lissabon on vilkas ja jännittävä kaupunki, joka tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja ja kiehtovia nähtävyyksiä. Kaupungissa on vieraanvarainen ja liberaali ilmapiiri, joka kuitenkin edustaa syvälle juurtunutta perintöä ja laajaa historiaa. Lissabon vetoaa monin ikäryhmiin ja tarjoaa tekemistä kaikille matkaajille. Tutustu nyt, mitä autonvuokrauksen asiakasarvostelut Lissabonista kertovat.

  Vaatimattomista perustuspäivistä vuodesta 1954 Auto Europe on kasvanut suureksi autonvuokrauksen välittäjäksi, joka tarjoaa palveluita yli 24,000 eri kohteessa ympäri maailman, kuten Lissabonissa, Portugalissa. Autonvuokraus Lissabonissa on helppo järjestää Auto Europen kautta ja voit myös olla varma, että saat taatun parhaan hinnan markkinoilla ja auttavan asiakaspalvelun joka kerta, kun matkustat. Meidän kautta löydät kaikki mahdolliset kokoluokat pienistä kaksiovisista autoista suuriin nelivetoihin. Meillä on saatavilla myös autovuokraamoja Lissabonin lentokentällä ja tärkeimmissä keskustan kohteissa. Suunnittele pidempi loma ja lähde kiertomatkalle Lissabonista Sintraan tai jos rakastat merta, parhaille rannoille Portugalissa. Auto Europen avulla voit olla varma, että matkasi Lissaboniin on riemukas ja huoleton kokemus. Koska teemme yhteistyötä lukuisten tunnettujen kansainvälisten ja paikallisten autovuokraamojen kanssa, valinnanvaraa on loputtomasti. Varaa Auto Europella ja nauti lomastasi vuokra-autolla Portugalin pääkaupungissa!

  Liikenne Lissabonissa

  Lissabonissa ja sen ympäristössä on paljon liikennettä. Ruuhkaisimmat tiet ovat Tagus-silta "Ponte 25 de Abril" ja kaikki tiet, jotka johtavat sillalle, sekä "Segunda Circular", joka yhdistää lentokentän ja Benfican, sekä myös "Avenida Marginal" on voimakkaasti ruuhkainen, koska se kulkee rannikkoa pitkin Lissabonista. Toinen asia, mikä tekee ajamisesta Lissabonissa monimutkaista, ovat lukuinen määrä yhdensuuntaisia katuja ja kääntymiskiellot. Siksi ruuhka-aikoja tulisi välttää liikenneruuhkan aiheuttaman stressin ja odotusajan välttämiseksi. Lissabon on kytketty Portugalin muihin osiin muutamilla moottoriteillä. A2 johtaa sisämaahan Espanjan Madridiin asti, A12 tai IP1 johtavat Moscavideoon ja Montijoon. Pohjoisessa A8 moottoritie johtaa Leiriaan ja A1 rannikkoa pitkin, joka yhdistää Lissabonin Portoon. Autamme sinua pääsemään määränpäähäsi turvallisesti vuokra-autolla Lissabonista. Voit löytää tästä joitakin Portugalin tärkeimmistä liikennesäännöistä, jotka on pidettävä mielessä sakkojen välttämiseksi ja mahdollisimman rentouttavaa matkaa varten.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Lissabonissa

  Parkkipaikan löytäminen pääkaupungissa on aina vaikeaa, muttei mahdotonta. Kaupungista löytyy autohalleja ja katupysäköintipaikkoja. Keskustassa on muutamia maanalaisia autotalleja, joista löydät pysäköintipaikan paljon helpommin ja suurin osa niistä ovat auki 24/7. Pysäköinti kadulla on Lissabonissa miltei aina maksullista. Pysäköintiä koskevia sääntöjä on noudatettava, eikä pysäköintiaikoja saa ylittää. Pysäköintivalvojat valvovat alueita erittäin tiukasti ja usein, ja hinausauto kutsutaan myös nopeasti, jos pysäköit väärin. Kaupunki on jaettuun kolmeen, punaiseen, keltaiseen ja vihreään vyöhykkeeseen, ja pysäköintimaksut ovat vain muutaman euron alueesta riippuen. Jotkut paikat ovat varattu vain kaupungin asukkaille, jotka on merkitty tekstillä "para residentes com distico da zona". Toinen Lissabonin erityispiirre on se, että sieltä löytyy vapaaehtoisia "pysäköintiavustajia", ketkä tarjoavat vinkkejä navigointiin ja ilmaisten pysäköintipaikkojen löytämiseen. Usein he käyttävät myös (epävirallisia) univormuja. Iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on yleensä maksutonta (joillakin punaisilla alueilla maksu peritään myös lauantaisin), mutta kannattaa aina tarkistaa asia kylteistä ennen auton jättämistä parkkipaikalle. Parkkiautomaateissa hyväksytään vain kolikot, mutta voit maksaa kortilla ePark sovelluksen kautta. Autoihin ei kannata jättää mitään arvokasta, ainakaan muiden näkyville.

  Lissabonin lentokenttä

  Lissabon Portela lentokenttä on kaikista merkittävin kansainvälinen lentokenttä Euroopassa ja sopiva paikka noutaa vuokra-autosi Auto Europelta. Noin kuuden kilometrin päässä kaupungista, Lissabonin lentokenttä tarjoaa kaikki modernit mukavuudet. Strategisen sijainnin ansiosta hotellille pääsee helposti ilman suuria häiriöitä. Sijainti antaa sille paremman aseman muihin lentokenttiin verrattuna sekä Portugalissa, mutta myös koko Euroopassa. Lentokenttä on hyvin varusteltu varmistamaan matkustajien mukavuuden lentokentällä ollessa. Ravintolat, tullittomat kaupat, matkatavara- ja vauvanhoitotilat, sekä kokoushuoneet ovat vain muutamia lentokentän palveluista. Lissabonin lentokentältä löytyy tiloja myös liikuntarajoitteisille matkustajille. Lissabonin lentokentältä keskustaan pääsee taksilla tai linja-autolla. Lyhyen matkan takia matka ei kestä kovin kauaa. Lissabonin lentokentällä on tehty useita viimeaikaisia muutoksia matkustajaliikenteen kasvun vuoksi. Jatkuvasti kasvavan matkustajaliikenteen käsittelemiseksi vuonna 2007 valmistui toinen terminaali.

  Lissabonin lentokenttä (LIS)
  Virallinen nimi: Portelo Airport.
  Osoite: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisboa, Portugali.
  Puhelin: +351 21 841 35 00
  Nettisivut: www.aeroportolisboa.pt

  Tekemistä Lissabonissa

  Kaupungin laajan historian takia monet historialliset kohteet sijaitsevat kaupungin muurien sisällä. Suurin osa nähtävyyksistä on täynnä historiaa ja upottaa sinut menneisyyteen. Kuitenkin kaupungista löytyy myös joitakin nykyaikaisia nähtävyyksiä. Suunniteltu moderniksi metropoliksi kilpailijana Lontoolle ja täynnä mielenkiintoisia paikkoja, Lissabon on kaupunki, josta löytyy tekemistä vuoden jokaisena päivänä. Täällä on runsaasti historiaa, tarinoita kaikesta Rooman imperialistisista ajoista eksoottisiin berberin merirosvoihin, maurien rakennuksiin ja Reconquistan ritareihin, kaikki paketoituna suurpalatseihin ja perintökohteisiin. Täällä vallitsee kuitenkin myös boheeminen ilmapiiri ja uuden aikakauden yllätyksiä. Sinun ei tarvitse etsiä yöelämää kaukaa, sillä voit yksinkertaisesti sukeltaa Fadon vanhankaupungin alueelle ja boheemeihin kahviloihin Bairro Alton alueella. Jos haluat paeta kaupungin vilskettä lyhyeksi ajaksi, autovuokraamoilta Lissabonissa voit löytää mieleisesi auton ja lähteä viilettämään rannikkoa pitkin. Tässä on vain pieni valikoima Lissabonin nähtävyyksistä, jotka olemme koonneet sinulle:

  • Castelo de São Jorge: Castelo de Sao Jorge seisoo majesteettisesti Lissabonin yläpuolella ja on yksi hienoimmista turistinähtävyyksistä kaupungissa. Linna on kietoutunut Lissabonin varhaishistoriaan, joka koki roomalaisten kaatumisen ja visigootit, kiihkeät konfliktit arabien ja kristittyjen välillä, selviytyi kastilialaisten valtavista piirityksistä ja todisti Portugalin synnyn merenkulkuvaltioksi. Tämä monipuolinen ja myrskyisä historia heijastuu koko linnassa. Sieltä löytyy raskaasti vartioituja sotavarustuksia, keskiaikaisia kuninkaallisten asunaulueita ja merinäköala. Castelo de São Jorge on linnoitus, jonka maurit rakensivat 1200-luvulla. Vuonna 1147 sen valloitti Alfonso ja sitä käytettiin sen jälkeen kuninkaallisena linnana useiden vuosisatojen ajan. Vuonna 1755 linna tuhoutui suuressa määrin maanjäristyksessä. Kompleksi on yhteensä 6 000 m² suuri ja sieltä löytyy useita torneja, vartiointipisteitä, vallihauta, roomalaisten, foinikialaisten ja maurien arkeologisia kohteita ja kaksi suurta aukiota, joita paikalliset käyttävät myös boccen tai dominojen pelaamiseen. Linnoituksessa on myös näköalatasanne, josta on näkymät kaupunkiin ja Tajojoelle. Osana linnoitusta on terävä kaaritalo, jossa on veistetty ovi, peräisin 1600-luvulta. Siellä oli myös vankila. Linnoitus on näkemisen arvoinen, vaikka se onkin yksi kaupungin kalliimmista nähtävyyksistä. Täällä on niin paljon nähtävää, että tarvitset keskimäärin tunnista kahteen kaikkien alueiden tutkimiseen. Sisäänkäyntimaksu on maksettava tultaessa linnoituksen muurien sisälle, mutta sen ulkopuolella pääset näkemään ilmaiseksi taisteluvälineitä, museon ja lukuisia reittejä linnoituksen ympäri, puhumattakaan upeista näköaloista kaupungin ylle.

  • Raitiovaunu Eléctrico 28: Historiallinen raitiovaunulinja 28 on luultavasti yksi Lissabonin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Historialliset vaunut johtavat seikkailunhaluisesti kapeiden ja jopa 13,5% kaltevien katujen läpi. Se yhdistää Alfaman, Baixan ja Lapan, jotka sijaitsevat Lissabonin keskustassa Prazeresin alueen kanssa. Raitiovaunu alkaa Martim Monizista ja suuntaa kohti Graçan naapurustota, São Vincente de Fora kirkon ohi, joka on vierailun arvoinen sen viehättävän laatoitetun julkisivun takia. Raitiovaunu jatkaa matkaa Alfaman kautta, ohittaen keskiaikaisen Lissabonin viehättävimpiä katuja ja aukioita, kuten Rua das Escolas Gerais ja Largo das Portas do Sol. Jälkimmäinen on kaunis belvedere, josta on näkymät joelle ja yläpuolella sijaitsevalle Sao Jorgenin linnalle. Raitiovaunu kiipeää tämän jälkeen uudelleen eleganttia Chiadon rinnettä pitkin, pysähtyen melkein suoraan kuuluisan A Brasileira kahvilan edessä Largo do Chiadossa, missä Fernandon patsas odottaa vierailuasi. Muita kuuluisia nähtävyyksiä matkan varrella ovat Sé Patriarcal Cathedral tai Basílica da Estrela. Eléctrico on mukava vaihtoehto tutustua kaupunkiin ja sen piilotettuihin salaisuuksiin hikoilematta noustessasi ja laskeutuessasi kaupungin seitsemällä kukkulalla. Koska linja 28 kulkee niin monien nähtävyyksien ohi ja houkuttelee siten monia turisteja, joten sitä kutsutaan nyt myös "turistivaunuksi", pakollinen kaikille Lissabonissa matkustaville! Nouse kyytiin aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla välttääksesi suurinta ruuhkaa.

  • Hieronymuksen luostari: Hieronymuksen luostari, paikalliselta nimeltään Mosteiro dos Jerónimos, rakennettiin vuonna 1502 manueliseen tyyliin, joka on olemassa vain Portugalissa. Lukemattomat freskot ja yksityiskohtainen koristelu tekevät luostarista arkitehtuurisen taideteoksen. Luostarin asuttivat Pyhän Jeromen ritarikunnan munkit (Hieronymites), joiden hengellinen tehtävä oli ohjata merimiehiä ja rukoilla kuninkaan sielun puolesta. Se on yksi Euroopan goottilaisuuden aarre (UNESCO on luokitellut sen maailmanperintökohteeksi), jossa suurin osa yksityiskohtaisia veistoksia ja merelliset motiivit muodostavat sen muotoilun. Jokainen pylväs on erikseen kaiverrettu köysikeloilla, jotka tuovat esiin sen ajan maailman tutkimusmatkoja merellä. Kirkon sisustus on tilava, josta löytyvät kahdeksankulmaiset pilarit ja ulkopuolella on vuonna 1940 suunniteltu puutarha, joka koostuu portugalilaisten kuntien erilaisten vaakunoiden muotoon leikatuista pensaista. Puutarha johtaa pieneen puistoon, jonka edessä on rivi kauniita 1500-luvun taloja, joista löytyy useita perinteisiä ravintoloita. Täällä voit nähdä omituisen thaimaalaisen paviljongin, joka rakennettiin Bangkokissa ja lähetettiin Portugaliin vuonna 2011. Nykyään luostarissa on merimuseo (Museu de Marinha) ja arkeologinen museo (Museu Nacional de Arqueologia). Museot on suljettu vain tiettyinä juhlapyhinä. Luostarissa on myös portugalilaisten kuninkaiden ja tutkimusmatkailijan Vasco da Gaman haudat.

  • Santa Justa hissi: Elevador de Santa Justa on yksi todella ainutlaatuisista matkailukohteista Lissabonissa. Tämä 1800-luvun teollisuuskauden ihme kuljettaa matkustajia 45 metrin korkeuteen Baixan kaupunginosasta Largo do Carmoon. Elevador de Santa Justa on peräisin ajalta, jolloin takorauta ei ollut pelkästään rakennusmateriaali, vaan myös tyylikäs taiteen muoto. Ulkopintarakennetta koristavat loistavat uusgoottiset kaaret ja geometriset kuviot, kun taas kahden rehevän kiillotetun puukärryn sisällä, johon mahtuu 29 matkustajaa, vierailijat matkustavat tyylikkäästi. Historiallisesti Elevador de Santa Justa oli korvaamaton osa Lissabonin julkisen liikenteen verkkostoa, mutta nykyään se on ensisijaisesti turistinähtävyys ja yksi Baixan alueen kohokohdista. Santa Justan turistikeskeisyyden varmistamiseksi hissin yläosaan on luotu näköalatasanne, josta on hienoimpia näkymiä Lissabonin keskustaan. Näköalatasanne ei ehkä ole Lissabonin korkein, mutta se tarjoaa vertaansa vailla olevia näkymiä Baixan kaupunginosaan ja Castelo de São Jorgeen saakka, sekä monia erinomaisia valokuvamahdollisuuksia. Suosittuna turistikohteena jonot täällä voivat olla pitkiä ja paluuhinta on korkea. Hissi on avoinna päivittäin aamusta iltaan ja se kulkee joka 10 minuutin välein. Näköalatasanteelle pääsystä on maksettava erikseen, tai jos ostat paluulipun, sisäänkäynti sisältyy hintaan. Largo do Carmosta on 25 metrin kävelymatka päähissille Baixasta Largo do Carmoon yhdistävälle kävelytielle.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Lissabonissa

  Lissabonista sen ulkopuolelle on tarjolla runsaasti päiväretkimahdollisuuksia. Joihinkin upeimpiin turistikohteisiin pääsee tunnin sisällä keskustasta joko autolla, bussilla tai junalla. Lissabonin ympäristöstä löytyvät muinaiset linnat, ylelliset palatsit ja joukko muita historiallisia monumentteja, jotka odottavat löytäjäänsä. Rannikkoa pitkin löydät perinteisiä kalastajakyliä, joissa elämäntapa on muuttunut vain vähän vuosisatojen ajan, samoin kuin joitakin alueen vilkkaimmista lomakohteista, joita reunustavat kultaiset hiekkarannat. Kaukana väkijoukosta sijaitsevat koskemattomat luonnonsuojelualueet, joet ja jokisuistot, joissa on värikkäitä kasveja ja eläimiä - villieläinten paratiiseja, joita voi tutkia jalkaisin tai veneellä. Suunta pohjoiseen tai etelään Portugalin pääkaupungista, näe ja koe runsaasti päivämatkasi aikana autolla autovuokraamosta Lissabonista.

  Sintra

  Todennäköisesti palkitsevin reitti alueella on kiertomatka Lissabonista Sintraan. Noin 30 kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta, kaupunkiin pääsee helposti omalla autolla. Sintran karu, vihreä kauneus, sen muinainen linna ja historiallisten palatsien kokoelma on tunnustettu Unescon maailmanperinnön kulttuurimaisemaksi. Voit aloittaa päivämatkasi tutustumalla Sintran palatsiin Palácio Nacional de Sintra. Tämä vaikuttava 1400-luvun lopulla rakennettu palatsi sijaitsee keskeisellä paikalla vanhassakaupungissa, jolle on ominaista kapenevat kaksi tornia. Se oli kerran Portugalin kuninkaiden ja kuningattarien kesäasunto, joka on nyt loistava ensimmäinen pysäkki ennen tutkimusmatkaasi Sintran monilla muilla nähtävyyksillä. Varaa ainakin yksi tunti kiertueelle palatsin lukuisissa saleissa, huoneissa ja salongeissa. Ellet välttämättä halua kävellä ylämäkeen, harkitse linja-autoa matkalle Castelo dos Mourosiin asti. 700-luvulta peräisin oleva maurien linna seisoo näkyvästi vanhankaupungin yläpuolella. Voit kävellä muinaisilla muurinsakaroilla, joista on upeat ja henkeäsalpaavat näkymät Serra de Sintran vuoristolle ja alla oleville Lissabonin tasangoille. Penan palatsiin, jota monet pitävät Sintran vierailun kohokohtana, pääsee myös bussilla tai jalkaisin seuraamalla luontopolkua, joka kulkee jyrkästi viehättävän metsän läpi. Saksalaisen paronin von Eschwegen vuonna 1800-luvun puolivälissä rakentamasta rakennuksesta tuli myös monarkkien suosikkilomakohde, tosiasia, jota heijastaa runsas sisustus sisältä ja ulkoa. Voit viettää täällä helposti jopa pari tuntia nauttien ilmapiiristä ja ottamalla uskomattomia kuvia. Voit helposti matkustaa myös Sintran toiseen, Monserraten palatsiin. Englantilainen kirjailija William Beckford maisemoi sen 1700-luvun lopulla puutarhoilla, jotka häikäisevät sinut ehkä enemmän kuin itse rakennus. Vanhassa kaupungissa miellyttävän kävelymatkan päässä keskusaukiolta suhteellisen tasaista tietä pitkin sijaitsee Regaleiran palatsi. Suuri talo on jaettu viiteen kerrokseen ja sillä on koristeellinen goottilainen julkisivu, mutta todellinen vetovoima ovat takana sijaitsevat lumoavat puutarhat. Sintrassa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita lounastauolle. Illallinen täällä voi olla erityisen ikimuistoinen etenkin kun otetaan huomioon, että suuri romanttinen runoilija lordi Byron julisti kaupungin "loistavaksi Eedeniksi".

  Fátima

  Yksi katolisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista, Santuário de Fátima (Fátiman pyhäkkö) on pyhiinvaelluskohde, joka houkuttelee tuhansia matkailijoita 12. - 13. toukokuuta ja lokakuussa vuotuisen pyhiinvaellusmatkan aikana tähän pieneen viljelyskylään Portugalin Estremaduran alueen sydämessä. Uskonnollinen tapahtuma, suurin laatuaan maassa, muistuttaa Neitsyt Marian yleisesti uskottua ilmestymistä kolmelle paimenlapselle vuonna 1917. Hahmo ilmestyin Lúcia Santosille ja hänen nuorille serkuille Jacinta ja Francisco, ja käski heitä palaamaan luokseen vielä viisi kertaa. Sana oli levinnyt jumalallisesta vierailusta ja heidän viimeiselle tapaamiselle nuoria seurasi 70 000 pyhiinvaeltajaa. Pyhäkköä hallitsee mahtava neobarokkinen basilica de Nossa Senhora do Rosário de Fátima, josta löytyvät kolmikon haudat Capela das Apariçõesissa (Ilmestysten kappeli), joka rakennettiin siihen kohtaan, jonne Neitsyt Maria oletettavasti ilmestyi. Edessä on valtava esplanadi, joka on kaksinkertainen Rooman Pyhän Pietarin aukion kokoon verrattuna. Uskolliset kokoontuvat vuosittain juhlistaakseen ilmestyksen maallisuutta tällä alueella. Jokainen lähiympäristön hotelli, hostelli, leirintäalue, kahvila ja ravintola ovat kattoa myöten täynnä. Basilika houkuttelee kuitenkin jatkuvasti palvojia ja uskonnollisia turisteja ympäri vuoden, keiden usko ja halu seisoa Neitsyeen kanssa samalla paikalla tekevät tästä kaupungista yhden arvostetuimmista kohteista kristittyjen kesken. Voit lähteä puolen päivän pyhiinvaellusmatkalle Fátimaan Lissabonista oppiaksesi pyhistä paikoista. Kristillisten nähtävyyksien lisäksi Fátimasta löytyvät upeat luolat. Erillisiä kammioita on kymmenen, joista jokaisessa on kalkkipitoisia kallioita, joita on juokseva vesi muotoillut miljoonien vuosien ajan ja joille on annettu uskonnollisia nimiä Fátiman kunniaksi. Verkosto jatkuu yli 350 metriä ja sopii virkistävälle päiväretkelle kesällä, koska luolissa on vakaa 18°C lämpötila. Tulkintakeskus tarjoaa jonkin verran geologista taustaa luolista ja siellä esitetään mineraalien ja jura-aikaisten fossiilien kokoelma.

  Serras de Aire e Candeeiros luonnonpuisto

  Serras de Aire e Candeeirosin luonnonpuiston suurimmat rikkaudet ovat piilossa sen sisällä. Tämä liituvuoristo on paratiisi speleologeille, ketkä löytävät sen syvyydestä luolat ja rotkot yllättävien kivimuodostelmien kanssa, jotka vesi on veistänyt monia vuosia. Useat näistä alueista ovat valmiita vastaanottamaan vierailijoita, kuten Santo António, Moeda, Mira d’Aire ja Alvados, joilla on erilaisia tukirakenteita. Pinnalta ei löydy jokia eikä puroja. Maisema on karu, lohkareilla siellä ja täällä, halkeamilla ja rinteillä. Huolimatta tästä kuivasta ulkonäöstä, täältä löytyy rikas ja monipuolinen valikoima eläimiä, mukaan lukien 18 lepakkolajia (puiston symboli), jotka löytävät ihanteellisen suojan erilaisissa luolissa. Maiorijoen lähellä sijaitsevissa kivisuolan kaivoksissa on mahdollista nähdä suolan uuttamistoimia yli kahdeksan vuosisadan ajan käytetyn hallinta- ja käyttöperiaatteen mukaisesti. Serra de Airen itäpuolella, noin 10 kilometrin päässä Fátimasta löytyy maailman suurin ja tärkein kokoelma sauropidi dinosaurusten jalanjälkiä jurakauden puolivälistä (175 miljoonaa vuotta sitten). Useat, noin 20 eri reitistä, jotka sattumanvaraisesti löydettiin entisestä louhoksesta - "Pedreira do Galinha" - ovat yli 100 metrin pituisia. Alue sisältää eräitä suurimmista ja selkeimmistä ihmiselle tietoon tulleista jalanjäljistä, joiden pituus on jopa 95 cm ja leveys 70 cm, mikä antaa kuvan suurimman olennon ulottuvuudesta, joka on koskaan asunut planeetalla. Tutustuakseen tähän suojeltuun alueeseen vierailijat voivat valita yhden puiston 16:sta upeasta reitistä. Lukuisilla hyvin merkityillä reiteillä kansallispuisto on täydellinen seikkailijoille. Mira de Aireltä voit valita tien ja kävellä. Tie muuttuu nopeasti poluksi, joka nousee ylös ja vie sinut Candeeirosin vuoristoisen halkeaman yli. Jos pidät enemmän omaperäisemmästä ja vähemmän väsyttävästä lähestymistavasta, voit lähteä matkalle aasin selässä, jonka järjestävät alueen retkeiln yritykset.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Lissabonissa voit kokea rikkaan historian ja monipuolisen menneisyyden, koska ensimmäiset siirtokunnat kaupungin nykyisellä sijainnilla juontavat juurensa 2000 eKr. alkaen. 1200 eKr se oli ainoa satama koko Atlantin rannikolla ja siksi foinikialaiset ja kartaginialaiset käyttivät sitä vuoteen 205 eKr. saakka, jolloin se kuului Rooman hallintoon, mutta noin 600 vuotta myöhemmin germaaniset heimot valloittivat kaupungin. Kaupungin muuri rakennettiin vuonna 585. Kaupungin muurista huolimatta arabit valloittivat suuren osan Portugalista vuonna 711, mutta muslimimaurit valloittivat Lissabonin vasta vuonna 719. Vuotta aiemmin alkoi niin kutsuttu Reconquista, kristittyjen valloitus arabien käsistä. Lissabon sai kaupungin oikeudet vuonna 1179. Vasta vuonna 1250 karkotettiin kaikki muslimit Portugalista ja sen jälkeen Lissabonista. Pian tämän jälkeen Lissabonista tuli Portugalin kuningaskunnan pääkaupunki. 1400-luvulla Lissabon kärsi useita maanjäristyksiä ja rutosta, mutta vuonna 1495 kuningas Manuel I:stä tuli yksi maailman rikkaimmista hallitsijoista perustamalla siirtomaita Intiaan, Aasiaan, Afrikkaan ja Brasiliaan.

  Inkvisitio riehui Lissabonissa vuosina 15436–1540 vainoten ja tuomitsemalla ei-kristittyjä. Kuninkaallinen perhe kuoli vuonna 1580, joten Espanja miehitti maan ja julisti sen Espanjan provinssiksi. Portugalista tuli jälleen itsenäinen vasta vuonna 1668 ja vuonna 1755 Lissaboniin iski jälleen maanjäristys. Monet ihmiset kuolivat sen seurauksena ja suurin osa kaupungista tuhoutui joko tulipalossa tai järistyksen aiheuttaman tsunamin takia, mutta se rakennettiin uudelleen suhteellisen nopeasti. Napoleon hyökkäsi Lissaboniin vuonna 1807 ja ajoi kuninkaallisen perheen pois maasta. Kuningas palasi takaisin Portugaliin Brasiliasta kuitenkin vuonna 1821. Portugalin tasavalta julistettiin Lissabonissa vuonna 1910, mutta vuonna 1926 parlamentti erotettiin kuitenkin vallankaappauksella. Neilikan vallankumous vuonna 1974 kaatoi järjestelmän, joka johti demokratian palauttamiseen maassa ja Portugalin vetäytymiseen Afrikan siirtomaista ja Itä-Timorista. Vallankumouksen jälkeen Lissaboniin saapui valtava määrä pakolaisia Afrikan entisistä siirtokunnista. Portugali liittyi Euroopan yhteisöön (EY) vuonna 1986, myöhemmin se sai huomattavaa rahoitusta uudistamisen vauhdittamiseksi ja Lissabonin paikallista infrastruktuuria parannettiin uusilla investoinneilla. Kaupunki kylpi parrasvalossa kuin se vuonna 1994 sai tittelin Euroopan kulttuurikaupunkina.

  Rannikkokaupunki Lissabon on väkiluvultaan suurin ja eloisin kaupunki koko Portugalissa. Lissabonilla on suuri valikoima erilaisia viheralueita, sillä noin kymmenen prosenttia kaupungin pinta-alasta kuuluu Monsanto Forest Park ekologian keskukselle puistossa, joka on avoinna kaikille ja jonka tarkoitus on jakaa ympäristötietoisuutta. Lissabonilla on rikas arkitehtuurinen historia, joka alkaa romaanisesta ja goottilaisesta tyylistä aina barokkiin ja postmodernin tyyliin. Museoita ja taide-esityksiä voi löytää ympäri kaupunkia, jotka tarjoavat suuren valikoiman erilaista visuaalista tekemistä siitä kiinnostuneille. Lissabonissa vallitsee Välimeren ilmasto. Leudot talvet, jolloin lumi on erittäin harvinaista, muuttuvat kesiksi, jotka voivat vaihdella kohtalaisen kuumasta todella polttavaan säähän, joka vetää puoleensa turisteja vuoden ympäri. Kaupunki sijaitsee Tagusin suiston pohjoisrannalla seitsemällä kukkulalla, josta se on saanut lempinimen "Seitsemän kukkulan kaupunki". Korkein piste kaupungissa saavuttaa 226 metriä. Sademäärä on korkeintaan lokakuusta maaliskuuhun, jolloin erityisesti rannikkoalueilla voi sataa paljon talvella.

  Matkustaminen Lissabonissa

  Autonvuokraus Lissabonissa on upea valinta sen läheisten alueiden tutkimiseen, mutta itse kaupungissa on loistava julkisen liikenteen verkosto ja liikkuminen siellä on helppoa ja nopeaa. Kaupungin kadut ovat sokkeloisia ja kaupungissa on useita mäkiä ja kukkuloita, joita pitkin ylös käveleminen voi olla aikaa vievää ja pidemmän päälle uuvuttavaa. Lissabonin julkista liikennettä hoitavat suurelta osin kaksi eri yritystä. Yksi niistä on Carris, joka palvelee yli 100 bussi- ja useilla raitiovaunulinjoilla, ja toinen on Metropolitano de Lisboa, joka tarjoaa metron. Raitiovaunuverkosto koostuu kuudesta linjasta (12, 15, 18, 24, 25 ja 28), joista osaa liikennöidään vain historiallisilla vaunuilla, kuten linja 28. Raitiovaunut kulkevat 8 minuutin ja 22 minuutin välein arkisin ja 9 minuutin ja 30 minuutin välein viikonloppuisin. Carrisilla on myös neljä ns. "Elevadorea", eli hissiä, mukaan lukien kolme köysirataa ja pystysuora hissi, Elevador de Santa Justa. Kaupungin metroverkostoon kuuluu neljä linjaa, jotka erottuvat eri väreiltä, eivätkä numeroilla. Ne ovat Linha Azul (sininen), Linha Amarela (keltainen), Linha Verde (vihreä) ja Linha Vermelha (punainen), jotka pysähtyvät 56:lle eri metroasemalle. Lissabonissa on myös neljä rautatieasemaa, joista lähtevät alueelliset junat maan muihin kaupunkeihin, kuten Faroon. Vain Santa Apolonian päärautatieasemalta, joka on myös kaupungin vanhin, lähtevät junayhteydet ulkomaille, kuten Espanjaan ja Ranskaan.

  Voinko vuokrata asuntoauton Lissabonissa?

  Koska Lissabonissa on keskimäärin yli 300 aurinkoista päivää vuodessa, sinulla on useita mahdollisuuksia etsiä suosikkipaikkaasi, josta pääset katsomaan auringonlaskua. Mutta kun sinulla on niin paljon valintaa ja hämärä lähestyessä, minne suuntaat? Auto Europe tarjoaa nyt asuntoauton vuokrausta Lissabonissa ja vuosien kokemus yhdessä avaa sinulle laajan luettelon erittäin moderneja ajoneuvoja ja upeita kohteita, joita et ehkä muuten pääse kokemaan. Matka matkailuautolla varmistaa, että lomastasi Lissabonissa tulee menestyksellinen.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Lissabonin turisti-info