Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET AUSTRALIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Australia

  Yleistä
  Australiassa on melkein 900.000 kilometriä moottoriteitä, joita pitkin pääset mantereella kaikkialle. Nähtävää riittää vaikka kuinka paljon itärannikon Sydneystä aina läntiseen Perthiin saakka. Ei ole esimerkiksi mikään ihme, että syrjäseuduilla ajaessasi auton vierellä loikkii kenguru.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata auton Australiassa. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Tietyt toimistot Australiassa ovat asettaneet yläikärajaksi 75 vuotta. Turvavöiden käyttö on pakollista sekä kuljettajalle että matkustajille.

  Nopeusrajoitukset
  Australian nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue 35mph eli 60km/h
  • Moottoritiet eli highways: 68mph eli 110km/h

  Liikenne
  Australiassa on vasemmanpuoleinen liikenne. Autojen ohjauspyörä on oikealla puolella.

  Polttoaine
  Huoltoasemia on runsaasti. Aukioloajat vaihtelevat paikkakunnan mukaan. Useimmat asemat hyväksyvät kansainväliset luottokortit. Polttoaine yleensä maksaa enemmän syrjäisemmillä seuduilla.

  Tiemaksut
  Sydney Harbor Bridge-sillan ylityksestä veloitetaan tietullimaksu, kuten myös joillakin Brisbanen moottoriteillä. Maksut ovat suuruudeltaan noin €1 - €2. Tosin nämäkin voi välttää, kun valitset eri reitit.

  Pysäköinti
  Pysäköintipaikat ja - mittarit ovat yleisiä Australian suurimmissa kaupungeissa. Sallittu pysäköintiaika mittarissa on yleensä 2 tuntia.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin huolella ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus lomakohteessasi tapahtuu sen maan sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Australian hintamme sisältävät edullisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Rajoitukset koskevat tiettyjä ajoneuvoja ja seuraavia alueita: Pohjoisterritorio, Länsi-Australia ja Tasmania. Autoja ei saa viedä lautoille.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla toiseen valtioon, otathan meihin yhteyttä etukäteen jo ennen matkaa puhelinnumeroomme tai kirjoita sähköpostia.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Australiassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu, jonka suuruus yleensä vaihtelee välillä €130 - €350. Autolle saatetaan määrätä myös tietty vähimmäisvuokra-aika.