Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET BELGIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Belgia

  Yleistä
  Pienikokoisessa Belgiassa kaikki on vain lyhyen ajomatkan päässä. Vieraile vaikka keskiaikaisessa Bruggessä tai koe kansainvälistä elämää kuhiseva Bryssel. Vuokra-autolla pääset helposti myös Pariisiin, Amsterdamiin, Luxemburgiin tai vaikka Kölniin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Belgiasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Belgiassa pakollista. 3-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta. Etupenkillä saa istua vain vähintään 12-vuotias lapsi.

  Nopeusrajoitukset
  Belgian nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Raitiovaunuilla on aina etuajo-oikeus. Monilla Belgian kaduilla on myös erittäin vilkkaita pyöräteitä, joten autoilijan kannattaa olla todella varovainen.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 8 - 20. Moottoriteiden varsilla olevat asemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Moottoriteiden käyttö Belgiassa on maksutonta. Vain Liefenhoeks-tunneli Antwerpenissä on maksullinen.

  Pysäköinti
  Useimmissa kaupungeissa on pysäköintimittareita katujen varsilla mutta myös blue zone-pysäköinti on mahdollista Belgiassa. Tarvitset sitä varten pysäköintikiekon, joita saa huoltoasemilta, tupakkakaupoista ja poliisiasemilta. Blue zone-pysäköinti on yleensä mahdollista korkeintaan 3 tunnin ajan.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Belgian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Belgiassatapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Belgian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Belgian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Belgian autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Belgiasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Belgian matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Belgiassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu.

  Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Belgiassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.