Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET BRASILIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Brasilia

  Yleistä
  Suurien asutuskeskuksien välillä on yleensä päällystetyt moottoritieyhteydet mutta pienemmät tiet ovat usein päällystämättömiä maanteitä. Varsinkin Pohjois-Brasiliaan saattaa päästä vain lentokoneella tai vesiteitse. Maasta löytyykin tuhansia pieniä lentokenttiä. Alueesta riippuen tieverkosto saattaa olla huonokuntoinen ja eritoten viikonloppuisin ja juhlapäivinä ruuhkainen. Sadekausina jopa asfalttiin saattaa syöpyä reikiä ja siitä tulee erittäin liukas. Brasilian viranomaiset ovat alkaneet panostaa liikennekuriin viime vuosien aikana.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Brasiliasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti 1 tai 2 vuoden ajan autosta riippuen. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on pakollista sekä kuljettajalle että matkustajille.

  Nopeusrajoitukset
  Brasilian nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Monet autoilijat eivät noudata liikennesääntöjä, joten ajaessa kannattaa olla erittäin tarkkaavainen. Ajonopeudet ovat suuria. Promilleraja on nolla, jota kannattaa ehdottomasti noudattaa, sillä vähäinenkin alkoholinkäyttö johtaa vankilatuomioon.

  Polttoaine
  Huoltoasemia löytyy helpoiten suurten asutuskeskusten alueilta.

  Tiemaksut
  Tiemaksuja ei yleensä ole.

  Pysäköinti
  Brasiliassa ei ole pysäköintimittareita. Suurimmissa kaupungeissa saattaa olla vaikea löytää parkkipaikka. Vuokra-auto kannattaakin jättää maksullisiin parkkihalleihin tai isojen ostoskeskusten pysäköintitiloihin.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin huolella ennen varauksen tekoa. Brasiliassa voit vuokrata auton maan sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Brasilian hintamme sisältävät edullisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Autoja ei yleensä saa ajaa pois Brasilian vation alueelta. Ethän aja vuokra-autolla päällystämättömillä, ei-julkisilla teillä.

  Maarajoitukset
  Jos kuitenkin haluat matkustaa vuokra-autolla toiseen valtioon, otathan meihin etukäteen jo ennen matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Brasiliassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu.