Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET BULGARIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Bulgaria

  Yleistä
  Bulgariassa on melkein 13.000 kilometriä erilaisia maanteitä, jotka yhdistävät suurimpien kaupunkien keskustat keskenään. Tiet ovat pääosin hyvin hoidettuja. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaupunkien välillä myös pienempiä maanteitä. Bulgarian läpiajo kestää noin kuutisen tuntia.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 20-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Bulgariasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään yhden vuoden ajan. Sallittu promilleraja on 0,5. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa Bulgariassa nuoren kuljettajan lisämaksu. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset tai alle 150-senttiset joutuvat käyttämään lastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Bulgarian nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Bulgarian poliisi valvoo tehokkaasti nopeusrajoitusten noudattamista. Raitiovaunuilla on aina etuajo-oikeus.

  Polttoaine
  Huoltoasemia on päämoottoriteiden varsilla yleensä muutamien kymmenien kilometrien välein. Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 6 - 22. Sofiassa tietyt asemat saattavat kuitenkin olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Moottoriteiden käyttö Bulgariassa on maksutonta.

  Pysäköinti
  Yhdensuuntaisilla teillä saa pysäköidä vain oikealle puolelle. Blue zone-pysäköinti on useilla tiheästi asutuilla alueilla mahdollista, tosin pysäköintikiekkojen sijaan käytössä ovat pysäköintiliput. Asuinalueiden ulkopuolella saa yleensä pysäköidä myös kauemmaksi maanteistä.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Bulgarian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Bulgariassa vuokraaminen tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Bulgarian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Bulgarian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Yleensä Bulgariasta vuokrattuja autoja ei saa viedä maan rajojen ulkopuolelle. Säännöstä saattaa olla poikkeuksia lisämaksua vastaan. Asiakas saattaa myös joutua ottamaan lisävakuutuksen, jos autolla aiotaan ajaa Bulgarian ulkopuolelle.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Bulgarian matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Bulgariassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu.

  Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Bulgariassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.