Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET COSTA RICALLA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Costa Rica

  Yleistä
  Maan tieverkosto on edelleen suhteellisen huonokuntoinen ja kaikkia teitä ei ole merkitty. Huolehdithan, ettei pimeä yllätä illalla autoillessa. Eteen saattaa tulla sortuneita tienreunoja ilman varoitusta. Myös suurimmilla teillä saattaa olla kuoppia ja jyrkänteiden reunoilla ei välttämättä ole suojakaiteita ollenkaan. Costa Ricalla kannattaa joka tapuksessa käyttää navigaattoria myös kaupunkialueella, sillä katuosoitteet ovat puutteellisia. Muutoin ajaminen Costa Ricalla on kuitenkin suhteellisen helppoa. Monin matkustajien mielestä Costa Rica on maailman kaunein maa ja sieltä löytyykin upeita sademetsiä, vesiputouksia, kuumia lähteitä, ihmeellinen eläin- ja kasvikunta sekä komeaa merenrantaa. Lähdethän seikkailuretkille vain tunnettujen matkanjärjestäjien kautta.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit saada auton Costa Ricalla. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti 1 tai 2 vuoden ajan autosta riippuen. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Nopeusrajoitukset
  Costa Rican nopeusrajoitukset määräytyvät tieolosuhteiden mukaan.

  Liikenne
  Varsinkin sadekauden aikana sortumat saattavat tukkia liikenneväyliä. Maassa tapahtuu suhteellisen paljon liikenneonnettomuuksia ylinopeuden ja holtittomuuden takia. Vuokra-autolla matkustavan kannattaa ehdottomasti noudattaa liikennesääntöjä.

  Polttoaine
  Huoltoasemia löytyy helpoiten kaupunkialueilta.

  Tiemaksut
  Tiemaksuja ei yleensä ole.

  Pysäköinti
  Kansallispuistojen alueilla on omat pysäköintimahdollisuudet, joista voi joutua maksamaan pienen pysäköintimaksun. Pysäköinti tapahtuu usein pysäköinninvalvojan opastuksella.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin huolella ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus lomakohteessasi tapahtuu sen maan sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Costa Rican hintamme sisältävät edullisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Autoja ei yleensä saa matkustaa pois Costa Rican valtion alueelta. Ethän myöskään aja vuokra-autolla päällystämättömillä, ei-julkisilla teillä.

  Maarajoitukset
  Jos kuitenkin haluat matkustaa vuokra-autolla toiseen valtioon, otathan meihin etukäteen jo ennen Costa Rican matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Costa Ricalla tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu.