Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ESPANJASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Espanja

  Yleistä
  Espanjan poliittinen ja maantieteellinen mutta myös kulttuurin keskus on Madrid. Kaupunki on samalla maanlaajuisen, yli 160.000 kilometrin mittaisen tieverkoston keskipiste. Suurimmat moottoritiet ovat hyvin hoidettuja ja niiden käytöstä veloitetaan tiemaksu. Osa pienemmistä maanteistä saattaa sen sijaan olla huonompikuntoisia.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Espanjasta auton Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Espanjassa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään turvaistuinta. Promilleraja on 0,5.

  Nopeusrajoitukset
  Espanjan nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Liikenneympyrässä ajavilla autoilla on etuajo-oikeus. Jos nouset autosta taajama-alueiden ulkopuolella, sinun on käytettävä varoitusliiviä.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 8 - 20:00. Suurimmissa kaupungeissa sekä moottoriteiden varsilla huoltoasemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Autopistas eli moottoritiet ovat maksullisia. Tunnistat ne A-kirjaimella merkityistä kylteistä.

  Pysäköinti
  Ajoneuvon voi pysäköidä Espanjassa useimmiten blue zones-parkkialueille. Pysäköinti on yleensä sallittu korkeintaan kahdeksi tunniksi näillä zona azul-kyltillä merkityillä paikoilla. Kiekkoja saa hotelleista ja kaupungintaloilta.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Espanjan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Espanjassa vuokraus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Espanjan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat ottaa vakuutussuojan luottokorttiyhtiöltäsi, otathan sinne itse yhteyttä suoraan. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Espanjan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Espanjan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Espanjan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Espanjassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Espanjassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.