Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ISLANNISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Islanti

  Yleistä
  Islannin päämoottoritie seuraa rantaviivaa. Voit lähteä matkaan esimerkiksi Reykjavikista ja vierailla helposti useissa pienissä rannikkokylissä. Jos sen sijaan lähdet ajamaan maan sisäosia kohti, vastaan saattaa tulla monia päällystämättömiä maanteitä. Varsinkin keskikesällä nämä pienet tiet ovat usein niin mutaisia, että ajo käy mahdottomaksi. Niinpä vuokra-autoilla saa useimmiten ajaa vain etukäteen määrättyjä teitä pitkin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Islannista auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan vuokra-autotyypistä riippuen. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Islannissa pakollista.

  Nopeusrajoitukset
  Islannin nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 90km/h

  Liikenne
  Ohitus tapahtuu yleensä vasemmalta puolelta. Maastossa ajo on Islannissa kielletty. Liikenteessä näkyy usein ratsastajia ja hevosia, joten erityinen varovaisuus on tarpeen. Annathan myös muiden eläinten kulkea tiellä vapaasti.

  Polttoaine
  Useimmat Reykjavikin alueen huoltoasemat ovat avoinna klo 7:30 - 20, jotkut klo 23 saakka. Kaupungin ulkopuolella aukioloajat vaihtelevat mutta suurin osa asemista on kuitenkin auki klo 22 saakka.

  Tiemaksut
  Islannin moottoriteillä saa ajaa maksutta mutta Hvalfjudorin tunnelin käytöstä veloitetaan noin noin ISK 1000.

  Pysäköinti
  Pysäköintimittarit ovat yleinen näky Reykjavikin keskustassa. Enimmäisaika yleensä kaksi tuntia. Reykjavikissa on muutama parkkihalli mutta ei juurikaan muualla Islannissa.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Islannin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Islannissa vuokra-autojen luovutus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Islannin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Islannin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Vuokra-autojen on pysyttävä Islannissa. Autoja ei saa kuljettaa pois saarelta.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Islannissa tiettyjen noutoasemien välillä lisämaksua vastaan. Kansainväliset yhdensuuntaiset vuokraukset eivät ole sallittu.