Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ITALIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Italia

  Yleistä
  Italian erinomainen tieverkosto kuuluu koko Euroopan parhaimpiin. Pelkästään moottoriteitä on noin 6400 km ja muita moottoriliikenneteitä melkein 300.000 km. Suuret moottoritiet eli autostradet vievät koko Italian niemimaan halki pituus- ja leveyssuunnassa. Pääset poikkemaan niiltä helposti haluamillesi paikkakunnille esimerkiksi valtakunnallisia teitä eli 'strade statali' pitkin, maanteille 'strade provinciali' tai kunnallisille 'strade communali' teille. Ruuhkiin kannattaa varautua varsinkin Pohjois-Italiassa ja suurimmissa kaupungeissa. Eteläisen Italian tiet ovat yleensä hiljaisempia.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Italiasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. On erittäin suositeltavaa ottaa mukaan myös kansainvälinen ajokortti. Turvavöiden käyttö on Italiassa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään turvaistuinta. Promilleraja on 0,5.

  Nopeusrajoitukset
  Italian nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 110 km/h
  • Moottoritiet: 130km/h

  Liikenne
  Keskimmäinen kaista on ohitusta varten. Liikennepoliisilla on valtuudet rahastaa liikennesakko käteisellä.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 7 - 12:30 sekä uudelleen klo 15:30 - 19. Useimmat asemat ovat kiinni sunnuntaisin. Moottoriteiden varsilla huoltoasemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Autostradet eli moottoritiet ovat maksullisia. Maksukortteja saa pankeista tai Italian autoliiton eli Automoblie Club d'Italia (ACI) toimipisteistä.

  Pysäköinti
  Katujen varsilla saa yleensä pysäköidä vain oikealle puolelle. Voit hankkia autoon näkyvälle paikalle pysäköintikiekon turistien neuvontapisteistä, ACI:n toimistoista tai huoltoasemilta, jolloin voit pysäköidä vuokra-auton nk. blue zones-parkkialueille. Kiekkoja saa poliisiasemilta ja turistipisteistä. Pysäköinti on yleensä sallittu korkeintaan tunniksi.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Italian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Italiassa autoihin ja vakuutuksiin sovelletaan maan omia sääntöjä.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Italian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojan omavastuun nollaan, jos sinulle tarjotaan paikan päällä super-CDW-lisävakuutusta. Tämä lisävakuutus on siis sinulle täysin vapaaehtoinen. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Italian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoaMelkein kaikilla Italian autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Italiasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin yhteyttä etukäteen ennen matkaasi Italiaan puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Italiassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Italiassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.