Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ITÄVALLASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Itävalta

  Yleistä
  Henkeäsalpaavat näköalat ovat Itävallassa ajaessa täysin arkipäivää. Ajele vaikka Alpeilla tai Tonavan rantateitä ja vieraile keskiaikaisilla linnoilla.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Itävallan vuokrauksissa vaaditaan tietyissä tapauksissa kansainvälinen ajokortti. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään erikoislastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Itävallan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 100km/h
  • Moottoritiet: 130km/h

  Liikenne
  Itävallan liikennesäännöt muistuttavat yleisesti muuallakin Euroopassa käytössä olevia sääntöjä.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 8 - 20. Suurimpien kaupunkien asemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Moottoriteiden käyttö Itävallassa on maksulllista. Autojen tuulilasiin täytyy liimata vinjetti eli käyttäjämaksu. Itävaltalaiset autovuokraamot veloittavat vinjetistä yleensä noin euron päivässä, matkan pituudesta riippuen. Vinjettejä voi ostaa rajalla tai huoltoasemilla hieman ennen Itävallan rajan ylitystä, jos olet tulossa Itävaltaan jostain naapurimaasta.

  Pysäköinti
  Voit pysäköidä "Blaue-Zone"-alueilla korkeintaan 3 tunnin ajan, jos sinulla on pysäköintikiekko. Kiekkoja saa pankeista, lähikaupoista ja pysäköintialueen kiekkoautomaateista.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus lomakohteessasi tapahtuu tämän maan sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Itävallan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen omat Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, että valitsemallasi autolla saa ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin etukäteen jo ennen matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai kirjoita sähköpostia.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Itävallassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.