Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET KANADASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Kanada

  Yleistä
  Kanadan erittäin maantieverkosto Trans-Canada Higway yhdistää sen suuret kaupungit toisiinsa lähinnä itä-länsi-suunnassa. Koko maan kattavaa yhtenäistä valtatiejärjestelmää Kanadassa ei kuitenkaan ole. Pohjoisosissa lentoliikenteellä on tärkeä asema.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Kanadasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. 21- 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Kanadassa pakollista. Alle 10-vuotiaat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta, määräykset tosin vaihtelevat alueittain.

  Nopeusrajoitukset
  Kanadan nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 100km/h

  Liikenne
  Koulubusseja, joilla on vilkut päällä, ei saa ohittaa kummastakaan suunnasta. Stop-merkin takaa tulevilla on sillä kuljettajalla etuajo-oikeus, joka on saapunut risteykseen ensin. Ajovalojen täytyy myös olla päällä päivisin. Alkoholia ei saa ollenkaan kuljettaa ajotilassa. Promilleraja on paikoittain vain 0,5 promillea.

  Polttoaine
  Huoltoasemia löytyy helposti suurimpien kaupunkien liepeiltä.

  Tiemaksut
  Kanadassa on paikoitellen maksullisia teitä ja alueita.

  Pysäköinti
  Useimmissa kaupungeissa on käytössä pysäköintimittarit.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Kanadan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Kanadassa tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Kanadan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Kanadan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Maarajoitukset
  Yleensä USA:ssa saa vierailla vuokra-autolla vapaaasti. Jos haluat matkustaa vuokra-autolla pois Kanadasta, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Kanadan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Kanadassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Vuokra-auton palautus USA:n puolelle ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.