Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET KREIKASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Kreikka

  Yleistä
  Kreikan suurimmat moottoriliikennetiet vievät moniin eri lomakohteisiin ja jännittäville nähtävyyksille. Voit ajella maalauksellisissa kukkulamaisemissa pienten kreikkalaiskylien halki ja ihailla samalla upeita näköaloja Välimerelle. Kreikan autoretki on todellinen aikamatka maan ikiaikaiseen historiaan.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Kreikasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin autovuokraamoilla kuljettajan yläikäraja on 70. Kansainvälinen ajokortti on pakollinen. Turvavöiden käyttö on Kreikassa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Kreikan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 100km/h

  Liikenne
  Moottoritien keskikaista on ohitusta varten. Liikenneympyrään oikealta saapuvilla autoilla on etuajo-oikeus.

  Polttoaine
  Useimmat huoltoasemat ovat avoinna klo 7 -19.

  Tiemaksut
  Kreikassa on kaksi maksullista moottoritietä: Ateenasta Peloponnesukselle ja Ateenasta Thessalonikiin. Maksu on muutamien eurojen suuruinen.

  Pysäköinti
  Useimmissa suurissa kaupungeissa ei voi pysäköidä autoa ollenkaan. Ainoa vaihtoehto on etsiä turisteille tarkoitettu pysäköintipaikka tai jättää vuokra-auto hotellin parkkipaikalle. Lainvastainen pysäköinti saattaa johtaa rekisterikilpien menetykseen.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Kreikan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Kreikassa autonvuokraus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Kreikan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Kreikan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Kreikan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Kreikasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Kreikan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Kreikassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Kansainväliset yhdensuuntaiset vuokraukset eivät tällä hetkellä ole sallittu.