Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET KROATIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Kroatia

  Yleistä
  Adrianmeri tarjoaa lukuisia upeita näköalapaikkoja, kun ajat Kroatian rannikkoteitä pitkin. Tietyt maantiet esimerkiksi Zagrebin ja Dubrovnikin ovat huonossa kunnossa, joten reissussa vaaditaan tarkkaavaisuutta. Polttoainetta ei myöskään kannata päästää vähiin, sillä huoltoasemia on varsinkin maaseudulla harvassa.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Kroatiasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään yhden vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa Kroatiassa nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavyö on pakollinen.

  Nopeusrajoitukset
  Kroatian nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 60km/h
  • Moottoriliikennetiet: 100 km/h
  • Moottoritiet: 130km/h

  Liikenne
  Liikenneympyrään ajavilla autoilla on etuajo-oikeus. Koulubusseilla on myös etuajo-oikeus, kun ne lähtevät pysäkiltä liikkeelle.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 6 - 20; tietyt asemat saattavat kuitenkin olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Tiemaksut ovat käytössä moottoriteillä E59 ja E70, jotka johtavat ulos Zagrebista.

  Pysäköinti
  Zagrebissa ja Dubrovnikissa on lukuisia pysäköintialueita. Useimmista kaupungeista löytyy myös pysäköintimittareita.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Kroatian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Kroatiassa autot vuokrataan maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Kroatian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Kroatian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Kroatian autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu. Jos sen sijaan suuntaat Kroatiasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Kroatian matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Kroatiassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Kroatiassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.