Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET KYPROKSELLA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Kypros

  Yleistä
  Välimeri tarjoaa lukuisia upeita näköalapaikkoja, kun ajat Kyproksen rannikkoteitä pitkin. Jyrkemmillä tieosuuksilla vaaditaan kuitenkin tarkkaavaisuutta. Kyproksen saaren tunnusmerkkejä ovat vuoret, hiekkaiset rannat, kukkulat ja kivisen rosoinen rantaviiva. Yllättävää kyllä, Kyproksen vuorilla voi myös lasketella ja siitä onkin tulossa suosittu aurinkoinen talviurheilukohde. Saarella pääsee autolla melkein kaikkialle mutta muistathan, että Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Kyproksella auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään kolmen vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa Kyproksella nuoren kuljettajan lisämaksu. Seniorikuljettajia koskee enimmäisikärajoitus. Turvavyö on pakollinen etupenkillä. Etupenkillä istuvien lasten täytyy olla vähintään 5-vuotiaita. Myös lastenistuimet ovat pakollisia 12 ikävuoteen saakka.

  Nopeusrajoitukset
  Kyproksen nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 100 km/h

  Liikenne
  Vasemmanpuoleinen liikenne, ohitus oikealta. Ajovalot oltava päällä puoli tuntia ennen auringonnousua sekä puoli tuntia auringonlaskun jälkeen.

  Polttoaine
  Huoltoasemia on yleensä vain Kyproksen suurimmissa kaupungeissa. Litra lyijytöntä bensaa maksaa noin 1,20€.

  Tiemaksut
  Kyproksella ei ole käytössä tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Kaupunkien keskustoissa on pysäköintimittareita, joista voi ostaa parkkiaikaa korkeintaan tunniksi. Pysäköinti on kokonaan kielletty keltaisella kaksoislinjalla merkityissä kohdissa. Lyhyt pysähtyminen sen sijaan on sallittu yksinkertaisella keltaisella linjalla merkityissä kohdissa mutta varsinainen parkkeeraus kuitenkaan ei.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Kyproksen vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Kyproksella vuokraaminen tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Kyproksen hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Kyproksen vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Kyprokselta vuokratuilla autoilla ei saa matkustaa saarelta pois eikä myöskään ajaa Turkille kuuluville saaren alueille.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Kyproksella tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä noin 20€ lisämaksu. Vuokra-auton jättäminen toiseen maahan ei ole mahdollista.