Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET LATVIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Latvia

  Yleistä
  Latvian pääkaupunki Riika on suurin kaupunki koko Baltian alueella. Latvialla on useita kansallispuistoja ja muita luonnonsuojelualueita. Rannikkoalueet ovat yleensä alavia mutta jos ajat maan sisäosiin, matkan varrella näkyy myös kukkuloita, vehreitä metsiä ja pieniä järviä. Pääkaupungin lisäksi näkemisen arvoisia kohteita ovat varmasti myös Daugavpils, Liepaja, Jelgava ja Jurmala.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Latviasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Sinun täytyy ottaa mukaan myös kansainvälinen ajokortti. Turvavöiden käyttö on Latviassa pakollista.

  Nopeusrajoitukset
  Latvian nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 100km/h

  Liikenne
  Ajovalojen on oltava aina päällä. Turvavyöt ovat pakollisia etupenkillä. Lastenistuimet ovat myös pakollisia.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat hyvin varusteltuja ja niitä löytyy tiheään. Tunnettuja asemia ovat esimerkiksi Statoil, Neste, Shell ja Lukoil.

  Tiemaksut
  Latviassa ei veloiteta tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Voit hankkia autoon näkyvälle paikalle pysäköintikiekon parkkiautomaateista tietyillä alueilla Latviassa. Laittomasti pysäköityihin autoihin asennetaan rengaslukko.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Latvian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Latviassa sovelletaan maan omia sääntöjä vuokratessa autoa.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Latvian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Latvian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Latvian autoluokilla saa ajaa maan ulkopuolelle ilman rajoitteita, tosin matkaa varten on hankittava erillinen Green Card - vakuutus. Autoilla ei kuitenkaan saa matkustaa kaikkiin maihin. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Latvian matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Latviassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Latviassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille vaan siitä täytyy sopia etukäteen Auto Europen kanssa.