Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET LIETTUASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Liettua

  Yleistä
  Pääkaupunki Vilna sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Euroopan maantieteellisestä keskipisteestä. Moottoriteitä Liettuasta löytyy noin 300 kilometriä, yksi näistä on kuuluisa Via Baltica. Huomioithan, että turvallisuusmääräykset poikkeavat Suomen olosuhteista esimerkiksi siten, että moottoriteillä voi tehdä U-käännöksen. Päävaltateistä eli A-teistä käytetään nimitystä Magistraliniai. Näitä tärkeimpien kaupunkien kautta kulkevia väyliä on yhteensä noin 1700 kilometriä. Pienempiä teitä on lisäksi noin 24,000 kilometriä, ja osa maanteistä on vielä sorapäällysteisiä.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Liettuasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 tai 2 vuoden ajan autoluokasta riippuen. 21 - 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Liettuassa pakollista. Alle 12-vuotiaat lapset joutuvat käyttämään erityistä turvaistuinta. Alkoholiraja on 0,4 promillea.

  Nopeusrajoitukset
  Liettuan nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 110km/h tai paikoin 130km/h

  Liikenne
  Ajovalojen on oltava aina päällä. Puhelinta saa käyttää vain handsfree-laitteiden kautta.

  Polttoaine
  Moottoriteiden huoltoasemat palvelevat yleensä myös myöhään iltaisin ja viikonloppuisin.

  Tiemaksut
  Liettuassa ei ole maksullisia teitä.

  Pysäköinti
  Suosittelemme, että pysäköit vuokra-auton vain vartioiduille parkkipaikoille. Ethän jätä auton sisätiloihin mitään irtonaisia arvotavaroita. Jos autossa on erillisiä turvalaitteita, muistathan käyttää niitä huolellisesti. Autovarkaudet ovat Liettuassa yleisiä.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Liettuan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Liettuassa tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Liettuan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Liettuan varausvahvistuksessa. Muistathan myös Auto Europen omavastuun hyvityspalvelun, jonka voit varata samalla kun varaat Liettuasta vuokra-auton.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Vuokra-autojen ajamista Liettuasta naapurimaihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Liettuan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Liettuassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tietyiltä reiteiltä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Liettuassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.