Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET LUXEMBURGISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Luxemburg

  Yleistä
  Luxemburgilla on erinomainen verkosto moottoriteitä ja muita pienempiä teitä, joita pitkin pääsee helposti vierailemaan naapurimaissa Belgiassa, Saksassa ja Ranskassa. Kukkulaiset tiet vievät myös Luxemburgin monille tunnelmallisille linnoille.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 23-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Luxemburgsta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Luxemburgissa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään turvaistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Luxemburgn nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Ohitus on yleensä sallittu vain vasemmalta. Oikealta tulevilla on etuajo-oikeus. Liikennemerkkejä saattaa olla harvemmassa kuin Suomessa.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 7 - 20:00. Polttoaineen litrahinta on suunnilleen 1,3€.

  Tiemaksut
  Luxemburgissa ei ole tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Luxemburgin pääkaupungissa täytyy yleensä ostaa pysäköintimittarista lippu pysäköintiä varten. 'Blue zone'-alueilla voit pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen. Kiekkoja saa autoliitoilta, turistien neuvontapisteistä ja poliisiasemilta. Kiekko on asetettava autoon näkyvälle paikalle.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Luxemburgin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Luxemburgissa autovuokraamot toimivat maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Luxemburgin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Luxemburgin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Luxemburgin autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Luxemburgin matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Luxemburgissa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Luxemburgissa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.