Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET PORTUGALISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Portugali

  Yleistä
  Portugalista ei löydy kovin monia suuria moottoriteitä mutta Lissabonista Portoon pääsee kuitenkin noin 600 kilometrin mittaista nelikaistaista moottoritietä eli auto estradaa pitkin. Muualle maahan voi ajaa hyväkuntoisia kaksikaistaisia moottoriteitä pitkin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Portugalista auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Portugalissa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään erityistä turvaistuinta. Alkoholiraja on 0,5 promillea.

  Nopeusrajoitukset
  Portugalin nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Ohituksen tulisi aina tapahtua vasemmalta. Raitiovaunut täytyisi ohittaa oikealta. Jos ajat Portugalin rajan ulkopuolelle, sinun täytyy esittää ajokortti, passi ja liikennevakuutus.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 7 - 22, moottoriteiden varsilla jopa vuorokauden ympäri.

  Tiemaksut
  Auto-Estrada-moottoritie Lissabonista Portoon on maksullinen.

  Pysäköinti
  Blue zone-pysäköinti on yleistä useissa Portugalin kaupungeissa. Saat ilmaisen, pahvisen pysäköintikiekon joko poliisilaitokselta tai paikallisista autoliiton toimipisteistä. Huomioithan, että Lissabonin keskustassa on erittäin vähän pysäköintimahdollisuuksia.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Portugalin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Portugalin valtiossa sovelletaan omia sääntöjä ja vakuutuehtoja.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Portugalin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Portugalin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Portugalin autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä Portugalista tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Portugalin matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Portugalissa tiettyjen noutoasemien välillä. Tietyiltä reiteiltä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Portugalissa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.