Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET PUOLASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Puola

  Yleistä
  Puolassa on yhteensä melkein 200.000 kilometriä tieverkostoa, joita pitkin pääset Varsovasta ja Gdanskista kaukaisiin kyliin ja jännittäville vanhoille linnoille. Varsovasta löytyy jo monikaistaisia moottoriliikenneteitä ja pienempiä maanteitä parannetaan myös kaiken aikaa. Puolan maaseudulla saatat vielä nähdä hevosen vetämiä kärryjä. Annathan valjakoille aina etuajo-oikeuden.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Puolasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Tietyille autoluokille yläikäraja saattaa olla 70 vuotta. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Kansainvälinen ajokortti oman ajokortin lisäksi on pakollinen. Turvavöiden käyttö on Puolassa pakollista. Alle 12-vuotiaat lapset joutuvat käyttämään erityistä turvaistuinta. Alkoholiraja on 0,2 promillea.

  Nopeusrajoitukset
  Puolan nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 100km/h

  Liikenne
  Ohituksen tulisi aina tapahtua vasemmalta. Raitiovaunut täytyisi ohittaa oikealta. Jos ajat Puolan rajan ulkopuolelle, sinun täytyy esittää ajokortti, passi ja liikennevakuutus.

  Polttoaine
  Moottoriteiden huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 6 - 22 ja niitä löytyy muutamien kymmenien kilometrien välein.

  Tiemaksut
  Moottoritiet A1, A2 ovat A4 maksullisia.

  Pysäköinti
  Pienillä autoilla saa pysäköidä puoliksi jalkakäytälle. Pysäköidyn auton etäisyys suojatiehen on oltava vähintään viisi metriä.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Puolan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Puolassa vuokra-autojen vuokraus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Puolan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Puolan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Puolan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita, tosin sinun täytyy hankkia matkaa varten Green Card-vakuutus auton noutohetkellä. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä Puolasta tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Puolan lomamatkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Puolassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tietyiltä reiteiltä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Puolassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.