Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET RANSKASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Ranska

  Yleistä
  Ranskassa on jopa 40.000 km moottoriteitä, joista noin neljäsosa on nelikaistaisia suurteitä eli autoroutes. Vuokra-autolla pääset myös kaikista hiljaisimpiin Ranskan sopukoihin. Monet suuret moottoritiet ovat maksullisia, eli 'autoroutes a peage'. Suuria moottoriteitä alettiin kehittää kysynnän kasvaessa jo useita vuosikymmeniä sitten. Ranskasta löytyy myös kattava verkosto pienempiä moottoriliikenneteitä, jotka on merkitty karttoihin N-kirjaimella tienumeron edessä. Nämä tiet tunnetaan myös lyhenteellä RN eli Route Nationale tienumeron edessä.

  Jos haluat ajella tunnelmallisilla pienemmillä maanteillä, kannattaa valita paikalliseten viranomaisten ylläpiätämät Routes Departementales, jotka löytyvät kartoista D-kirjaimen jälkeen merkityillä tienumeroilla. Suuret moottoritiet ruuhkautuvat pahoin ainakin heinä-elokuussa sekä uudelleen elokuun lopussa ja syyskuun alussa. Kansainvälisten turistien lisäksi lomaliikenteessä on tällöin myös miljoonia ranskalaisia.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Ranskasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Ranskassa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta. Etupenkillä saa istua vain vähintään 10-vuotias lapsi.

  Nopeusrajoitukset
  Ranskan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 110 km/h
  • Moottoritiet: 130km/h

  Liikenne
  Myös vilkkuva punainen valo tarkoittaa ajokieltoa. Liikennesakot kerätään saman tien käteisenä. Liikenne on kaupungeissa paikoin erittäin vilkasta ja ruuhkaista.

  Polttoaine
  Moottoriteiden varsilla olevat asemat ovat yleensä kalliimpia. Suurimmissa kaupungeissa huoltoasemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Autoroute peage-moottoritiet ovat maksullisia. Tunnistat nämä tiet sinisistä kylteistä, joihin on merkattu A-kirjain.

  Pysäköinti
  Parkkimittarit ovat yleisiä varsinkin pienemmissä kaupungeissa. Useimmissa suurissa kaupungeissa voit sen sijaan hankkia autoon näkyvälle paikalle pysäköintikiekon tai lipun nk. blue zones-parkkialueilla. Kiekkoja saa poliisiasemilta ja turistipisteistä.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Ranskan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Ranskassa tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Ranskan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Ranskan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoaMelkein kaikilla Ranskan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Ranskasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin yhteyttä joka tapauksessa jo ennen Ranskan matkaa puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Ranskassa tiettyjen noutoasemien välillä.´Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Ranskassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.