Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ROMANIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Romania

  Yleistä
  Monipuolisesta Romaniasta löytyy kaikenlaista nähtävää. Esimerkiksi merellinen satamakaupunki Conatanta Mustanmeren rannalla on matkailijoiden suosiossa. Pohjoista Romaniaa hallitsee tarunhohtoinen Transilvania. Alueelta löytyy paljon vuoria, joten ajaminen saattaa olla hankalaa varsinkin kehnolla säällä. Huolehdithan, että täytät tankin ajoissa, sillä suurimpien kaupunkien ulkopuolella on vain harvassa huoltoasemia.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Romaniasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin vuokraamoilla saattaa olla käytössä 70 vuoden enimmäisikä. Turvavöiden käyttö on Romaniassa pakollista. Kansainvälinen ajokortti oman ajokortin lisäksi on pakollinen.

  Nopeusrajoitukset
  Romanian nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Raitiovaunut täytyisi ohittaa oikealta. Oikealta puolelta liikenneympyrään ajavilla autoilla on etuajo-oikeus. Poliisilla on oikeus rahastaa liikennesakot tien päällä. Jos poliisi pysäyttää autosi, pidäthän molempia käsiäsi rauhallisesti näkyvillä ohjauspyörän päällä.

  Polttoaine
  Useimmat huoltoasemat löytyvät yleensä kaupungeista lähtevien pääteiden varsilta.

  Tiemaksut
  Tiemaksu on käytössä Giurgiusta Bulgariaan johtavalla tiellä sekä Tonavan ylittävällä tiellä.

  Pysäköinti
  Pysäköinti on Romaniassa sallittu vain tien oikealla puolella liikenteen suuntaisesti.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Romanian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Romaniassa voit vuokrata auton maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Romanian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa vielä lisää. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Romanian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Romanian autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä Romaniasta tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Romanian lomamatkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Romaniassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tietyiltä reiteiltä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Kansainväliset yhdensuuntaiset vuokraukset sen sijaan eivät ole mahdollisia.