Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET RUOTSISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Ruotsi

  Yleistä
  Ruotsin moottoritiet ja maantiet kuuluvat Euroopan parhaimpiin. Suurin moottoritie kulkee Tukholman, Göteborgin ja Malmön välillä ja yhdistää samalla Tukholman pohjoisten rannikkoseutujen kanssa. Matkan varrella voi ihastella merinäköaloja ja ajella tunnelmallisten metsien halki vaikka Ruotsin Lappiin saakka. Tai vieraile eteläisessa Ruotsissa Skånen seudulla katsomassa linnoja ja luonnonkauniita rantoja.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Ruotsista auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Ruotsissa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Ruotsin nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 110km/h

  Liikenne
  Raitiovaunuilla on aina etuajo-oikeus. Ajovalojen täytyy olla aina päällä.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 7 - 22. Polttoainetta voi kuitenkin useimmiten ostaa käteisellä automaatista (eli sedel automat) vuorokauden ympäri.

  Tiemaksut
  Ruotsissa ei ole maksullisia teitä.

  Pysäköinti
  Useimmissa kaupungeissa on käytössä pysäköintimittarit ja pysäköintiliput klo 8 - 18 välillä. Pysäköinti on yleensä sallittu vain kadun oikealle puolelle. Pysäköintisakot ovat Ruotsissa erittäin kovat, joten sääntöjen vastaista pysäköintiä kannattaa välttää.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Ruotsin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Ruotsissa auton vuokraaminen tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Ruotsin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Ruotsin autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Ruotsin matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Ruotsissa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Ruotsissa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.