Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET SAKSASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Saksa

  Yleistä
  Saksojen yhdistymisen jälkeen myös entisen Itä-Saksan moottoriteitä on kunnostettu paljon. Nykyään hyväkuntoisia moottoriteitä eli Autobahnoja on Saksassa melkein 10.000 kilometriä. Muita moottoriliikenneteitä löytyy myös tiheä verkosto, joten vuokra-autoilu Saksassa on erityisen helppoa. Autolla pääsee Saksasta myös kätevästi naapurimaihin. Saksan koko pituus on noin 800 kilometriä ja leveys 650 kilometriä.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Saksasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1-3 vuoden ajan vuokra-autotyypistä riippuen. Nuorilta kuljettajilta saatetaan vaatia lisävakuutus. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Saksassa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Saksan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 110 km/h
  • Moottoritiet: suositeltu 130km/h, usein ei ylärajaa

  Liikenne
  Yleensä raitiovaunuilla on etuajo-oikeus. Ne täytyy ohittaa kaksikaistaisella tiellä oikealta puolelta. Moottoriteiden vasemmanpuolimmaisella ajokaistalla ei usein ole nopeusrajaa, joten ajonopeus saattaa paikoin nousta reilustikin yli 200km/h.

  Polttoaine
  Useimmat huoltoasemat ovat avoinna klo 8 - 20. Suurimmissa kaupungeissa ja moottoriteiden varsilla huoltoasemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Saksassa ei ole tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Pysäköinti on yleensä sallittu vain tien oikealla laidalla paitsi yhdensuuntaisilla teillä molemmilla puolilla. Iltaisin ja öisin saa usein pysäköidä ilmaiseksi myös pysäköintimittarien alueella.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Saksan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Saksassa autoja saa maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Saksan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Saksan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Saksan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Saksasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Saksan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Saksassa ilmaiseksi tiettyjen noutoasemien välillä, toiset vuokraamot veloittavat kuitenkin lisämaksun. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Saksassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.