Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET SLOVAKIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Slovakia

  Yleistä
  Vuoristoisen Slovakian pohjoisosaa hallitsevat kuuluisat Karpaatit. Kaakkois-Slovakian tasankoalueen halki virtaa Tonava. Ilmasto on suhteellisen leuto. Slovakiasta löytyy useita Unescon maailmaperintöluettelossa olevia kohteita kuten Karpaattien pyökkimetsät ja karstimaan luolat.

  Edellytykset
  Turvavyöt on pakollisia. Alle 12-vuotiaat lapset eivät saa matkustaa etupenkillä. Alkoholiraja on nolla promillea, jonka ylittämisestä saa tunutuvan rangaistuksen. Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Slovakiasta auton. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joissakin autoluokissa saattaa olla 70 vuoden yläikäraja.

  Nopeusrajoitukset
  Slovakian nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 110km/h

  Liikenne
  Raitiovaunut tulisi ohittaa oikealta. Liikennesakot täytyy maksaa heti paikan päällä.

  Polttoaine
  Useimmat moottoriteiden varsilla sijaitsevat huoltoasemat ovat avoinna vuorokauden ympäri. Bratislavassa on vain muutamia huoltoasemia.

  Tiemaksut
  Slovakiassa ei ole tiemaksuja.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Slovakian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Slovakiassa vuokraat aina auton maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Slovakian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa vielä lisää. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Slovakian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Slovakian autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita, ainoastaan Italian matkasta täyty saada meiltä ensin hyväksyntä. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä Slovakiasta tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Slovakian lomamatkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Slovakian sisäiset yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia lisämaksua vastaan. Kansainväliset yhdensuuntaiset vuokraukset ovat myös mahdollisia mutta ei kaikille autoluokille.