Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET SLOVENIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Slovenia

  Yleistä
  Sloveniassa on erityisen hyvät yhteydet pohjoisen/etelän ja idän/lännen välillä. Näin pääset helposti myös naapurimaihin Itävaltaan ja Italiaan. Slovakiasta on kätevä ajaa joko Alppien lomakohteisiin tai matkailijoiden suosimalle Adrianmeren rannikolle. Yksi suosituimmista kohteista on varmaan Bled-järven seutu, jossa voi luistella talvisin sekä uida ja soudella kesäisin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Sloveniasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin vuokraamoilla saattaa olla käytössä 73 vuoden enimmäisikä ja 70-73-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Sloveniassa pakollista. Alle 12-vuotiaat lapset eivät saa istua etupenkillä.

  Nopeusrajoitukset
  Slovenian nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 60km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Poliisilla on oikeus rahastaa liikennesakot tien päällä.

  Polttoaine
  Useimmat huoltoasemat löytyvät yleensä pääteiden varsilta sekä rajanylityspaikoilta ja ovat avoinna vuorokauden ympäri. Kaupunkien huoltoasemat ovat yleensä avoinna maanantaista lauantaihin klo 7 - 20.

  Tiemaksut
  Tiemaksut veloitetaan seuraavien teiden käytöstä: A10/E70, A1/E63 sekä A10/E57.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Slovenian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Sloveniassa autonvuokraus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Slovenian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa vielä lisää. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Slovenian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Slovenian autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä Sloveniasta tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Slovenian matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Sloveniassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tietyiltä reiteiltä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Kansainväliset yhdensuuntaiset vuokraukset ovat myös lisämaksullisia.