Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET SVEITSISSÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Sveitsi

  Yleistä
  Sveitsin teiltä avautuu upeat alppinäköalat. Alppiteillä on yleensä helppo ajaa, kun vain muistat olla varovainen kapeilla ja mutkaisilla tieosuuksilla. Sveitsissä voit ajella esimerkiksi keskiaikaisten kylien ja kauniiden kukkatarhojen halki tai vierailla viinitiloilla. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kesäisin ja talvisesongin aikaan Sveitsissä on paljon liikennettä.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 20-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Sveitsistä auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Sveitsissä pakollista. 7-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Sveitsin nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Ohitus on kielletty niillä tieosuuksilla, jotka on merkitty kahdella valkoisella keskiviivalla. Raitiovaunuilla on aina etuajo-oikeus. Liikenneympyrässä olevilla autoilla on etuajo-oikeus.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 8 - 22. Polttoainetta voi paikoitellen ostaa luottokorteilla tai Sveitsin frangeilla automaatista.

  Tiemaksut
  Sveitsin moottoriteillä on käytössä tiemaksutarra, joka on kaikissa vuokra-autoissa jo valmiina. Jos ajat Sveitsiin jostain muusta maasta, sinun täytyy muistaa hankkia tarra itse. Jos ajat ilman tarraa, saatat saada tuntuvat sakot.

  Pysäköinti
  Sinisellä merkityillä alueilla saa pysäköidä, kun käyttää pysäköintikiekkoa. Kiekkoja saa autoliiton toimipisteistä, huoltoasemilta ja poliisiasemilta. Kävelykadun puolelle pysäköinti on Sveitsissä kielletty.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Sveitsin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Sveitsissä auton vuokraaminen tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Sveitsin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Sveitsin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Sveitsin autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu. Itä-Euroopan matkoja varten on olemassa omat tarjoukset. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Sveitsin matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Sveitsissä tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Sveitsissä lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.