Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET TANSKASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Tanska

  Yleistä
  Tanska on näppärän kokoinen maa, jonka tiheästi rakennettua tieverkostoa pitkin pääset niin Kööpenhaminan huvipuistoon kuin ihailemaan Pohjanmeren jylhää rantaviivaa. Pääset helposti Ruotsin puolelle noin 8 kilometrin mittaista Juutinrauman siltaa pitkin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Tanskasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin autovuokraamoilla on käytössä 80 vuoden yläikäraja. Turvavöiden käyttö on Tanskassa pakollista. Lastenistuin on pakollinen 12 ikävuoteen saakka.

  Nopeusrajoitukset
  Tanskan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 110km/h

  Liikenne
  Ajovalojen on oltava päällä aina. Kymmenen metriä ennen risteystä tai sen jälkeen on pysäköinti kielletty.

  Polttoaine
  Huoltoasemia on moottoriteillä yleensä noin 50 kilometrin välein. Asemilla on yleensä myös polttoaineautomaatteja.

  Tiemaksut
  Tanskan moottoriteillä ajo on maksutonta.

  Pysäköinti
  Kööpenhaminassa voi pysäköidä korkeintaan tunniksi, kun jätät pysäköintikiekon autoon näkyville ja jos pysäköintimittareita ei ole lähettyvillä. Kiekkoja saa pankeista, huoltoasemilta ja turistitoimistoista. Tiettyjen kaupunkien pysäköintimittarit sallivat 3 tunnin pysäköinnin.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Tanskan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Tanskassa tapahtuu maan omien säädöksien ja lakien mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Tanskan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestää vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön jo ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Tanskan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Tanskan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Tanskasta itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Tanskan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Tanskassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myäs kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Tanskassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.