Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET TSEKISSÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Tsekki

  Yleistä
  Praha kuuluu koko Itä-Euroopan suosituimpiin lomakohteisiin. Moottoriteitä pitkin pääset helposti Tsekinmaan maaseudulle ja vaikka Saksaan ja Itävaltaan.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Tsekistä auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin autovuokraamoilla Tsekissä on käytössä 70 vuoden yläikäraja. Turvavöiden käyttö on pakollista. Etupenkillä saa istua vain vähintään 12-vuotias lapsi.

  Nopeusrajoitukset

  Tsekin tasavallan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 130km/h

  Liikenne
  Raitiovaunut tulisi ohittaa oikealta puolelta, muut ajoneuvot vasemmalta. Kuljettajan tupakointi ajon aikana on kielletty.

  Polttoaine
  Huoltoasemat sijaitsevat yleensä kaupunkien laidoilla. Prahassa on vain muutama tankkausmahdollisuus, joten parasta on täyttää vuokra-auton tankki kaupungin ulkopuolella moottoriliikennetien huoltoasemilla. Moottoriteiden varsilla olevat asemat ovat yleensä avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Autoissa täytyy olla tiemaksutarra, jos niillä aiotaan ajaa moottoriteillä. Tarra maksaa yleensä noin €25 ja se täytyy liimata tuulilasin oikeanpuoleiseen ylänurkkaan. Tsekistä vuokratuissa autoissa tosin yleensä on kyseinen tarra jo valmiina tuulilasissa.

  Pysäköinti
  Prahassa voi pysäköidä korkeintaan kuudeksi tunniksi vihreillä raidoilla merkittyjen, niin kutsuttujen parkkiautomaattien luona. Oranssi raidoitus tarkoittaa korkeintaan kahden tunnin pysäköintimahdollisuutta. Tien varsille saa yleensä pysäköidä vain oikealle puolelle.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Tsekin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Tsekissä tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Tsekin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Tsekin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Tsekin autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Tsekista muualle itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Tsekin matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Tsekissä tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myäs kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Tsekissä lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.