Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET TUNISIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Tunisia

  Yleistä
  Tunisia on Pohjois-Afrikan pienin maa. Se on pituudeltaan noin 800 kilometriä ja leveydeltään 320 kilometriä. Tieverkosto on suhteellisen kattava ja hyväkuntoinen, joten turistikohteissa vierailu on ainakin suurimmassa osassa maata helppoa. Vaikka tieyhteydet naapurimaihin ovatkin hyvät, vuokra-autoja ei saa viedä pois Tunisiasta. Polttoaine on edullista ja sitä on runsaasti saatavilla.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Tunisiasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Nopeusrajoitukset
  Tunisian ajonopeus määräytyy yleensä tieolosuhteiden mukaan. Taajama-alueilla on usein pakko ajaa korkeintaan 30 km/h ja moottoriliikenneteillä korkeintaan 90 km/h.

  Liikenne
  Liikennemerkit ovat samantyyppisiä kuin Euroopassa. Tekstit ovat arabiaksi ja ranskaksi.

  Polttoaine
  Polttoaine on edullista ja tankkausmahdollisuuksia löytyy runsaasti ympäri maata.

  Tiemaksut
  Tunisin ja Soussen välillä olevalla moottoritiellä on käytössä muutaman euron suuruinen tiemaksu.

  Pysäköinti
  Tunisian suurimmissa kaupungeissa on yleensä käytössä pysäköintimittarit. Pisin sallittu pysäköintiaika on yleensä 2 tuntia. Pysäköintitalot eivät ole kovin yleisiä.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Tunisian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Tunisiassa tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Tunisian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Tunisian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Tunisiasta vuokrattuja autoja ei saa viedä maan ulkopuolelle.

  Maarajoitukset
  Tunisiasta vuokrattuja autoja ei saa viedä maan ulkopuolelle.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Tunisiassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä muutamien kymmenien eurojen suuruinen lisämaksu. Kansainväliset yhdensuuntaiset vuokraukset eivät ole sallittu.