Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET TURKISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Turkki

  Yleistä
  Turkin kattava tieverkosto yhdistää kaupungit ja turistialueet keskenään. Turkin hallitus panostaa jatkuvasti teiden parantamiseen. Liikennettä Turkissa on vielä suhteellisen vähän. Varsinkin Välimeren kaunis rantaviiva, vanhat rauniot ja linnat sekä Izmir ja Istanbul houkuttelevat matkailijoita Turkkiin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Turkista auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Tietyillä autoluokilla saattaa olla 70-vuoden enimmäisikä. Turvavöiden käyttö on Turkissa pakollista.

  Nopeusrajoitukset
  Turkin nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 90km/h

  Liikenne
  Maanteillä saattaa kulkea karjaa tai muita eläimiä, joten varsinkin taajamien ulkopuolella kannattaa ajaa varovasti.

  Polttoaine
  Huoltoasemia on suhteellisen harvassa. Asemat ovat yleensä avoinna klo 6 - 22, moottoriteiden varsilla vuorokauden ympäri.

  Tiemaksut
  Turkissa on muutamia maksullisia moottoriteitä.

  Pysäköinti
  Turkissa ei ole pysäköintimittareita. Pysäköinninvalvojat sakottavat teiden varsille pysäköinnistä. Useimmissa kaupungeissa on yleisiä parkkialueita.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Turkin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Turkissa tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Turkin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Turkin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Vakuutussyistä melkein kaikkien autoluokkien viemistä tiettyihin maihin ja tietyille alueille on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Turkista vuokrattua autoa ei välttämättä saa viedä toiseen maahan. Jos kuitenkin haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Turkin matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Turkissa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä muutamien kymmenien eurojen suuruinen lisämaksu. Turkista vuokrattua autoa ei saa palauttaa mihinkään toiseen maahan.