Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET UNKARISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Unkari

  Yleistä
  Unkarin moottoritiet ja pääreitit ovat yleensä hyvässä kunnossa mutta älä hämmästy, jos huomaat joillakin teillä soramaisen karkean ajopinnan. Unkarissa on kahdeksan numeroitua päätietä, joista seitsemän kulkee Budapestin läpi. Pienemmät tiet ovat kartoissa kaksi- tai moninumeroisia. Näitä teitä pitkin pääset yleensä Unkarin maaseudulle, mineraalikylpylöihin ja vehreisiin niittymaisemiin.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Unkarista auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan vuokra-autotyypistä riippuen. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Unkarissa pakollista. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta. Alkoholiraja on nolla. Kansainvälinen ajokortin kannattaa olla mukana.

  Nopeusrajoitukset
  Unkarin nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 90 km/h
  • Moottoritiet: 120km/h

  Liikenne
  Yleensä raitiovaunuilla ja busseilla on etuajo-oikeus. Liikennesakot täytyy yleensä maksaa heti käteisenä.

  Polttoaine
  Useimmat huoltoasemat ovat avoinna klo 6 - 20. Moottoriteiden varsilla huoltoasemat saattavat olla avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut
  Näillä moottoriteillä on käytössä tiemaksut: M1, M3, M5 sekä M7. Tiemaksutarroja saa huoltoasemilta sekä kaupungeista että moottoriteiden varsilta. Hinta vaihtelee käyttöajan pituuden mukaan.

  Pysäköinti
  Pysäköinti on yleensä sallittu vain tien oikealla laidalla paitsi yhdensuuntaisilla teillä molemmilla puolilla. Useimmilla turistialueilla saa pysäköidä ilmaiseksi.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Unkarin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Unkarissa vuokraaminen tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Unkarin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Unkarin vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Unkarin autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu.

  Jos sen sijaan suuntaat Unkarista muualle itäiseen Eurooppaan, sinun täytyy valita Auto Europen erityiset Itä-Euroopan tuotteet. Näistä saatetaan veloittaa lisämaksu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Unkarin matkaa yhteyttä.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Unkarissa ilmaiseksi tiettyjen noutoasemien välillä, toiset vuokraamot veloittavat kuitenkin lisämaksun. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Unkarissa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.