Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET USA:SSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas USA

  Yleistä
  USA:n tieverkosto on erittäin kattava. Moottoriteitä löytyy kolmea eri lajia: Highway, Expressway ja Freeway. Jos moottoritie yhdistää kaksi eri osavaltiota, tietä kutsutaan Interstate-Highwayksi. Liikenteessä otetaan yleensä muut kohteliaasti huomioon ja jalankulkijat ovat aina etusijalla. Eurooppalaiseen liikenteeseen tottuneella ei pitäisi olla sopeutumisvaikeuksia USA:ssa, tosin ajoneuvoissa on yleensä aina automaattivaihteisto.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Amerikasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta veloitetaan paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Suosittelemme ottamaan mukaan myös kansainvälisen ajokortin oman maan ajokortin lisäksi. Vauvakaukalot ja lastenistuimet täytyy varata meiltä etukäteen. Lisävarusteiden maksu veloitetaan tosin vasta paikan päällä.

  Nopeusrajoitukset
  USA:n nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: noin 56 km/h
  • Normaali Highway/Moottoriliikennetiet: noin 89 km/h
  • Interstate Highway/Moottoritiet: noin 89 - 129 km/h

  Liikenne
  Jokaisella osavaltiolla on omat liikennesääntönsä. Pysäkillä seisovia koulubusseja ei saa missään tapauksessa ohittaa.

  Polttoaine
  Muistathan, että suomalainen tapa tankata ensin auto ja maksaa vasta sen jälkeen, ei ole hyväksyttyä USA:ssa. Sinun täytyy sen sijaan ensin rekisteröidä luottokorttisi tankkiautomaatilla tai palvelutiskillä, ja tankata vasta sen jälkeen. Summa veloitetaan luottokortilta automaattisesti.

  Tiemaksut
  USA:ssa on erittäin paljon maksullisia teitä. Eritoten idässä sekä Kaliforniassa monet sillat, tunnelit, tollways ja turnpikes ovat yksityisomistuksessa ja siten maksullisia. Samoin Golden Gate-sillan ylitys San Franciscossa kaupungin keskustaan päin on maksullinen mutta takaisinajo ilmaista. Huomioithan myös, että USA:ssa on paikoitellen käytössä kahden eri valtatien systeemi: Jos autossa on vain yksi henkilö, hän yleensä joutuu ajamaan maksullista tietä pitkin kun taas vähintään kahden henkilön autot saavat ajaa maksuttomalle tielle.

  Pysäköinti
  Voit pysäköidä ostoskeskusten, ravintoloiden ja muiden liikkeiden eteen merkityille pysäköintipaikoille. Asuinalueilla pysäköidään yleensä tontille eikä katujen varsille. Taajamissa saa yleensä pysäköidä kaikkialle, missä sitä ei kylteillä ole kielletty. Huomioithan myös pysäköintimittarit ja ajoradan merkinnät: punainen - pysähtymiskielto, keltainen/musta - lastausalue, valkoinen - viisi minuuttia sallittu liikkeiden aukioloaikoina, vihreä - kymmenen minuuttia sallittu liikkeiden aukioloaikoina, sininen - vammaispaikat. Bussipysäkkien ja ajoväylien eteen pysäköinti on ankarasti kielletty.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  USA:n vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. USA:ssa autonvuokraus tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi USA:n hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat USA:n vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi naapurimaihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, kuten esimerkiksi Kanadaan, Meksikoon tai myös Alaskaan, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen USA:n matkaa yhteyttä.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia USA:ssa tiettyjen noutoasemien ja osavaltioiden välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Vuokra-autoa ei kuitenkaan saa palauttaa mihinkään toiseen osavaltioon.