Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET UUDESSA-SEELANNISSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Uusi-Seelanti

  Yleistä
  Jos lähdet pidemmälle autoreissulle Uudessa-Seelannissa, vastaan tulee yleensä lauttamatka Pohjois- ja Eteläsaaren välillä. Ilmoitathan meille jo etukäteen, jos suunnittelet matkaa saarelta toiselle. Näin voimme nimittäin järjestää sinulle toisen vuokra-auton heti lauttamatkasi jälkeen, sillä vuokra-autoja ei saa koskaan viedä lautoille. Kysythän meiltä yksityiskohdat jo hyvissä ajoin etukäteen.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Uudesta-Seelannista auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Nopeusrajoitukset
  Uuden-Seelannin nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoritiet: 100km/h

  Liikenne
  Uudessa-Seelannissa on vasemmanpuoleinen liikenne. Ohitus on yleensä sallittu vain oikealta.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna ainakin suurimmissa kaupungeissa vuorokauden ympäri. Tankkausmahdollisuuksia löytyy myös moottoriteiden varsilta.

  Tiemaksut
  Uudessa-Seelannissa ei ole tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Monissa Uuden-Seelannin kaupungeissa on käytössä pysäköintimittarit. Metropolialueilla on lisäksi käytössä maksullisia pysäköintialueita.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Uuden-Seelannin vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Uudessa-Seelannissa teet autonvuokrauksen maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Uuden-Seelannin hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Uuden-Seelannin vuokra-auton varausvahvistuksessa. Sinulle saatetaan lisäksi tarjota paikan päällä täysin vapaaehtoista lisävakuutusta nimeltä Super-CDW, jolla voit halutessasi alentaa omavastuusi jopa nollaan.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Millään vuokra-autolla ei saa matkustaa Pohjois- ja Eteläsaaren välisillä lautoilla. Jos haluat matkustaa saarten välillä, sinun täytyy luovuttaa autosi Pohjoisaaren lauttasatamassa (Wellington) ja matkustaa sieltä Eteläsaaren lauttasatamaan (Picton). Vuokraamomme antaa sinulle samantien lauttasatamassa uuden vuokra-auton. Muistathan ilmoittaa lauttamatkasta vuokraamolle vähintään 24-48 tuntia etukäteen, että he ehtivät järjestää uuden auton.

  Maarajoitukset
  Autoilla ei saa matkustaa Uuden-Seelannin ulkopuolelle. Autojen täytyy pysyä sillä saarella, mistä ne on vuokrattu. Vuokra-autoja ei saa koskaan viedä lautoille.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Uudessa-Seelannissa tiettyjen noutoasemien välillä, jos vuokrausaika on vähintään 3 vuorokautta. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Jos aiot palauttaa auton toiselle saarelle, muistathan ilmoittaa siitä meille jo auton varaushetkellä. Siten voimme jakaa vuokrauksesi eri saarille.