Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET VIROSSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kuljettajan opas Viro

  Yleistä
  Virossa on suhteellisen kattava tieverkko vaikka suuria moottoriteitä on vain muutamia. Matkailua ja myös autoilureittejä on viime vuosina kehitetty yhteistyössä naapurimaiden kanssa. Kuuluisa Via Baltica johtaa Tallinnasta Viron, Latvian, Liettuan ja pohjoisen Puolan halki Varsovaan. Via Estoniaa pitkin pääset Tallinnasta Latviaan. Via Hansa sen sijaan vie Suomenlahden rantaa pitkin Narvaan ja Pietariin. Lyijytöntä bensiiniä on hyvin saatavilla.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 19-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Virosta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Lastenistuin on pakollinen 12 ikävuoteen saakka. Virossa autojen vuokraus onnistuu turvallisesti, kun varaat auton ajoissa ja luet vuokraussäännöt huolellisesti läpi ennen matkalle lähtöä.

  Nopeusrajoitukset
  Viron nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoritiet: 90km/h

  Liikenne
  Ajovalojen on oltava päällä aina.

  Polttoaine
  Huoltoasemia on suurimmissa kaupungeissa ja päämoottoriteillä. Harvaan asutuilla alueilla kannattaa huolehtia siitä, että seuraava huoltoasema löytyy ajoissa.

  Tiemaksut
  Viron moottoriteillä ajo on maksutonta.

  Pysäköinti
  Tietyillä Viron alueilla on käytössä Pay and Display-pysäköinti. Näillä alueilla voit asettaa autoon näkyvälle paikalle pysäköintikiekon tai läheisestä automaatista ostetun pysäköintilipun. Viranomaiset asentavat lainvastaisesti pysäköityihin autoihin rengaslukon.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Viron vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Virossa tapahtuu maan omien säädöksien ja lakien mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Viron hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestää vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön jo ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Viron vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Tallinnan sisällä saa yleensä palauttaa auton toiseen toimipisteeseen ilman lisämaksua. Jos sen sijaan palautat auton Tarttoon, Pärnuun tai Narvaan, sinulta veloitetaan palautusmaksu. Jos haluat palauttaa vuokra-auton johonkin muuhun kaupunkiin, sinun täytyy kysyä siihen meilta lupa jo etukäteen.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Viron matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Virossa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu.

  Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Virossa lisämaksu. Selvitämme etukäteen ennen matkaa, saako valitsemasi vuokra-auton palauttaa toiseen maahan. Kyseeseen tulee lähinnä auton jättäminen Tanskaan, Suomeen, Saksaan, Latviaan, Liettuaan tai Ruotsiin.