Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  10 tapaa säästää autoilussa

  Autoa vai ei? Se vasta on kysymys. Jokainen auton omistaja tietää, kuinka kallista joskus on omistaa auto. Saat odottamattomia korjauskuluja, bensiini ja säännöllinen huolto ovat vain muutamia välttämättömiä kustannuksia. Auto Europe, johtava autonvuokrauksen välittäjä, on teettänyt tutkimuksen nähdäkseen todelliset autoilun kustannukset vuositasolla. Kaikki kyselyn tulokset voit halutessasi lukea infografiikastamme. Vaikka vielä on mahdollista vähentää kuukausittaisia kustannuksia, on sinusta kiinni, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten. Tässä kymmenen parasta tapaa vähentää autoilun kustannuksia.KatsastusKatsastus on pakollinen vuosittainen testi kaikille ajoneuvoille Suomessa, jotta voidaan todeta, kuinka turvallinen auto tai moottoripyörä on liikenteessä. Voimassa olevan katsastuksen hankkiminen on jokaisen ajoneuvon omistajan velvollisuus ja vaikka et voi tehdä paljoa katsastuksen kiinteälle hinnalle, todelliset kustannukset piilevät korjauksissa, joita katsastus vaatii. Yllättäen lähes puolet kaikista katsastuksista eivät mene läpi ensimmäistä kertaa vähäisten, helposti vältettävissä olevien ongelmien vuoksi. Voit helposti korjata jotkut näistä ongelmista nopeasti. Muista tarkistaa valot ja ovatko ne täysin toimivia. Älä unohda rengaspainetta ja tuulilasinesteitä. Tietenkin monimutkaisempia asioita voi olla vaikea havaita, mutta miksi tuhlata aikaa ja rahaa pieniin asioihin, jotka voit korjata itse? Muista etsiä hyvä katsastus ja varaa aika etukäteen, ainakin kuukautta ennen vanhan katsastuksen vanhenemista. Parempi katsoa kuin katua, koska sakot katsastamattomalla autolla ajamisesta ovat suuret.

  _______________________________________________________________________________________

  PolttoaineBensiinin hinnat nousevat vuosi toisensa jälkeen ja se kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet autoilun budjettia. Bensiinin hintavertailun lisäksi sinun pitäisi myös muuttaa joitakin pieniä asioita, jotka pitkällä aikavälillä helpottavat omaa bensiinin budjetitia. Kyse on auton tehokkaammasta käytöstä, kun kyse on polttoaineesta. Tässä muutamia vinkkejä!Ellei ole aivan välttämätöntä, sammuta ilmastointi. Usko tai älä, se kuluttaa merkittävän määrän bensiiniä ajettaessa. Auton koolla ja painolla myös tärkeä rooli polttoaineen kulutuksessa. Tee siitä kevyempi ja hankkiudu eroon kaikista tarpeettomista pikkuesineitä, mukaan lukien kattoteline kun sitä ei käytetä, ja pystyt parantamaan polttoainetehokkuutta pitkällä aikavälillä. Toinen tärkeä asia on ehdottomasti ajotyylisi. Tee palvelus autolle ja samaan aikaan lompakollesi. Valitse oikea matkanopeus, kontrolloi polttoaineen kulutusta lisäämällä nopeutta hitaasti ja aina vain, kun tarvetta ja turvallista, ja yritä hidastaa luonnollisesti painamatta jarrua pohjaan.

  _______________________________________________________________________________________

  KorjauksetKorjauksilla on suuri osus kuukausimaksuissa heti vakuutuksen jälkeen. Vaikka odottamattomat auton korjaukset voivat olla erityisen turhauttavia, joitakin voidaan kuitenkin helposti välttää. Ennaltaehkäisy on aina parempi vaihtoehto ja hyvin ennen kuin edes harkitset uuden menopelisi ostamista, tarkista kaikki tekniset tiedot ja ensikäden kokemuksia. Kun olet tehnyt hyvän valinnan ja ostat luotettavan auton, huolla sitä säännöllisesti, joka voit säästää paljon odottamattomia korjauksia ja taloudellisilta ongelmilta. Nykyään on olemassa useita nettikursseja, joiden avulla voit opetella käsittelemään pieniä auton ongelmia. Loppuun kuluneen akun, sulakkeiden ja ajovalojen vaihtaminen on yleensä helppo korjata. Monimutkaisempia ongelmia varten löydät varmasti luotettavan mekaanikon, joka on aina parempi valinta. Kannattaa vertaillla autokorjaamoja ja kuunnella muiden neuvoja. Jopa auton osien ei tarvitse välttämättä olla uusia tai autokaupoista. Kunhan ne ovat laadukkaita ja toimivia, saatat löytää halvempia vaihtoehtoja verkossa.

  _______________________________________________________________________________________

  PysäköintiJos asut kaupunkialueella ja käytät autoa päivittäin joko töihin tai muita asioita varten, on mahdollista, että törmäät pysäköintimaksuihin lähes joka paikassa. Pysäköinti maksaa joskus hyvinkin paljon. Miksi ei käytä loistavaa auton yhteiskäyttövaihtoehtoa ja jaa pysäköinnin kustannukset? Vuorottele kollegan kanssa ja säästä paitsi pysäköintimaksuissa, mutta myös bensiinissä! Toinen ympäristöystävällinen vaihtoehto olisi hyödyntää julkista liikennettä. Sinun ei tarvitse kokonaan luopua autolla ajmisesta, sillä liityntäpysäköintipaikkoja on tarjolla monissa kaupungeissa. Se on yksinkertaista ja helppoa - aja kotoa metroasemalle, pysäköi (lähinnä ilmaiseksi) parkkipaikalle ja ota metro tai bussi töihin! On myös joitakin parkkihalleja, jotka myyvät kuukausilippuja, joka maksaa huomattavasti vähemmän kuin pysäköinnin maksaminen jokaiselta päivältä. Jos työpaikkasi lähellä on yksi, se on harkitsemisen arvoista.

  _______________________________________________________________________________________

  VakuutusPieni tutkiminen vie pitkälle ja luultavasti vähentää keskimääräistä vakuutuksen hintaa kuukaudessa. Ennen kalliin vakuutuksen allekirjoittamista, tarkastele kaikki vakuutusvaihtoehdot. Hyvä paikka aloittaa tässä tapauksessa ovat vertailusivustot. Saatat kuitenkin huomata, että jotkin sivustot yksinkertaistavat vakuutustarjouksia tai jopa ottavat provision. Tarjoukset eivät houkuttele? Ole valmis käyttämään rahaa ja varaa itsellesi hyvä vakuutusmeklari, kuka löytää parhaan tarjouksen markkinoilla. Lue aina pieni teksti, sillä monet etuudet ja lisäpalvelut maksavat enemmän kuin haluat käyttää ja loppujen lopuksi ne eivät ole tärkeitä eikä tarpeen. Tee se helpoksi, tee luettelo etuuksista ja haitoista ja päätä, mikä sopii sinulle parhaiten.

  _______________________________________________________________________________________

  AjoneuvoveroAjoneuvovero koostuu perusverosta ja käyttövoimaverosta, eli dieselverosta. Perusvero määräytyy tällä hetkellä hiilidioksipäästöjen mukaan. Käytännössä, mitä vanhempi auto, sitä enemmän se kuluttaa ja sitä enemmän joudut maksamaan veroja. Moottorin suuruus ei kuitenkaan ole sama kuin sen päästöt. Pienen moottorin voidaan laskea kuluttavan enemmän kuin suuremman, joten pienempi auto ei aina välttämättä ole halvempi vaihtoehto tämän veron mukaan. Trafin sivuilla on laskuri, jota voit hyädytää uutta autoa hankkiessa. Voit nähdä, kuinka paljon veroa joudut suurin piirten maksamaan haluamastasi autosta. Valitse mahdollisimman ympäristöystävällinen auto ja voit pienentää veroa.

  _______________________________________________________________________________________

  PuhdistusOn selvää, että auton putsaaminen itse on paras tapa vähentää keskimääräisiä siivousmaksuja. Maksu ei kuitenkaan ole kovin paljon per kuukausi, mutta se on kasaantuu suuremmaksi summaksi per vuosi ja joka taas pienentää budjettiasi! Pysy valppaana ja etsi tarjouksia, sillä jotkut autopesulat tarjoavat hyviä alennuksia. Vertaile eri pesuloita ja mikäli sinulla on oma piha ja puutarhaletku, joskus vain vesi ja nopea hankaus pyyhkeellä riittää!

  _______________________________________________________________________________________

  SakotEt voi koskaan olla riittävän varovainen liikenteessä. Varuillaan pysyminen jatkuvasti on sanomattakin selvää, mutta miten välttää sakkoja pienistä asioista? Seuraa vain sääntöjä, kiinnitä huomiota nopeusrajoituksiin, pysäköintimerkkeihin ja parkkialueisiin ja varmasta, että sinulla on kaikki asiakirjat ja tarkastukset tehtynä. Tämä sisältää katsastuksen ja säännöllisen auton huollon. Vaikka sakkoja ei huolelliselle kuskille tule usein, miksi kuitenkaan tuhlata rahaa, jonka olisi voinut helposti säästää?

  _______________________________________________________________________________________

  Auton yhteiskäyttöAjatus autojen yhteiskäytöstä on kasvanut melko nopeasti viime aikoina. Joskus taustalla on tarve säästää rahaa, kun taas jotkut haluavat elää ympäristöystävällisemmin ja samalla karsia kustannuksia. Tarkista ensin työtovereiltasi, jos joku haluaa jakaa kyydin kanssasi, sekä bensiinin ja pysäköintimaksut. On olemassa paljon nettisivuja, jossa voit helposti löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka asuvat lähellä ja haluaisivat jakaa kyydin.

  _______________________________________________________________________________________

  UrheileAloita urheilu pyörällä pikemminkin kuin urheilullisella autolla! Kävele lisäkilometeri tai käytä polkupyörää lyhyille matkoille. Et vain säästää autoilussa, mutta myös teet jotain hyödyllistä terveydelle ja ympäristölle. Pyöräily töihin on yleisesti hyväksytty vihreänä vaihtoehtona, mutta on jopa vihreämpiä ja ehkä jopa tehokkaampia tapoja työmatkalle! Valitsemalla yksi niistä teet osasi hiilijalanjäljen pienentämisessä ja alennat jo häiritsevää ilmastonmuutosta. Saattaa kuulostaa ironiselta, mutta julkinen liikenne on yhtä, ellei jopa tehokkaampi kuin pyöräily. Niin on myös auton yhteiskäyttö tai kotitoimisto, luultavasti paras valinta liikenneruuhkien, autoilun kustannusten ja yleisen saastumisen vähentämisessä.

  _______________________________________________________________________________________

  Jos auto ei ole ratkaiseva päivittäisiin tarpeisiin ja tarvitset autoa vain silloin tällöin, autonvuokraus on edelleen paras ja edullisin vaihtoehto kaikille. Autoilun kustannukset nousevat korkealle kuukausittain, ja sen lisäksi uuden auton ostoon käytetyt tuhannet eurot, auton huoltoon kulutettu aika ja paperityön selvittäminen ei välttämättä ole sen arvoista. On aivan selvää, että vuokraamalla auto lomalle ja valitsemalla joukkoliikenne päivittäisille askareille on paras tapa säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

  Etsi blogi


  Categories