Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  7 Vinkkiä vihreään matkailuun

  Saatat viettää hyvin ekoystävällistä elämää kotonasi vaikkapa kierrättämällä ja pitämällä silmällä hiilijalanjälkeäsi, mutta entäpä lomalla? Nämä seitsemän vihreää matkailuvinkkiä varmistaa, että voit nauttia lomastasi ja pitää huolta ympäristöstä samaan aikaan. Ekoystävällinen matkailu on helppoa ja tekee lomasta täydellisen. Lue vinkkimme alta!

  1. Investoi ekoystävälliseen, uudelleen täytettävään vesipulloon.

  Tavalliset muoviset vesipullot ovat todella haitallisia ympäristölle, etenkin jos käytät niitä lomallasi joka päivän vain kerran. Uudelleen käytettävä alumiininen, lasinen tai turavallinen paksumuovinen muovipullo on hygieeninen ja täydellinen vaihtoehto matkalle. Jos sinun on juotava pullotettua vettä kohteessa, jossa hanavesi ei ole turvallista, osta viisilitrainen vesipullo hotellille ja voit täyttää siitä suoraan uudelleen käytettävään pulloosi. Osta vettä lasipulloissa aina kun mahdollista ravintoloissa ja kierrätä kaikki muovipullot, jos joudut niitä käyttämään.

  2. Käytä hotellien pyyhkeitä ja petivaatteita koko loman ajan.

  Monissa hotelleissa menettelytapaan kuuluu vesijätteen vähentäminen. Jos esimerkiksi ripustat pyyhkeesi seinälle se tarkoittaa, että aiot käyttää sitä uudelleen, mutta jos jätät sen lattialle, se vaihdetaan. Jos tämä ei ole hotellin tapa, kysy hotellin henkilökuntaa vaihtamaan petivaatteesi harvemmin tai ei ollenkaan ja ripusta pyyhkeet kuivumaan uudelleen käyttöä varten. Voit myös ripustaa 'älä häiritse' kyltin oven ulkopuolelle, jotta siivouspalvelu ei vaihda petivaatteitasi. Vähennä veden käyttöä pesemällä pienemmät vaatteesi käsin biologisesti hajoavalla saippualla. Anna myös vaatteesi kuivua itsekseen ja näin vähennät energian käyttöä.

  3. Käytä ekoystävällisiä hygieniatuotteita.

  Tämä on tärkeä ekoystävällinen vinkki varsinkin, jos aijot retkeillä tai sukeltaa meressä koralliriuttojen läheisyydessä. Aurinkorasva ja tietyt vartalovoiteet jättävät myrkkyä, joka voi vahingoittaa koralleja. Valitse biologisesti hajoavia hygieniatuotteita ja koralliystävällistä aurinkorasvaa vähentämään myrkyn määrää hauraassa ekosysteemissä. Sama koskee retkeilyä: valitse biologisesti hajoavaa saippuaa ja kasvotuotteita välttääkseen myrkkyjen pääsyn vesistöön. Yritä vähentää myös veden käyttöä suihkutiloissa ja käytä luonnollisia hyttyskarkotteita.

  4. Valitse ekoystävällisiä lentoja.

  Valitettavasti matkustaminen ei ole hyväksi ympäristölle, mutta onneksi on mahdollisuuksia vähentää ympäristön kuormitusta lentämällä. Valitse polttoainetehokas lentokone kohteeseesi ja sieltä pois, kuten esimerkiksi Boeing 777, Airbus 345 tai Boeing 787 Dreamliner, joiden sanotaan tarvitsevat 27% vähemmän polttoainetta kuin muut saman kokoiset lentokoneet, joka tekee niistä parhaimman vaihtoehdon. Voit ottaa askeleen pidemmälle ja boikotoida lentoyhtiöitä, jotka tuhlaavat polttoainetta kuljettamalla laboratorioeläimiä kosmetiikka- tai muille testeille. Tee tutkimusta ennen varausta ja valitse eettinen ja ekoystävällinen matkustustapa.

  5. Boikotoi ja taistele eksoottisten eläinten käyttöä vastaan turistialueilla.

  Monet ulkomaalaiset eläinpuistot tarjoavat 'uniikkeja kokemuksia' eksoottisten eläinten kanssa, kuten tiikerien, norsujen tai leijonien, mutta totuus on se, että tämä turistivillitys on vain eläimillä rahastamista. Söpöjä leijonan pentuja silitellään kunnes ne ovat liian vanhoja ja vaarallisia, jonka jälkeen ne jätetään metsästettäviksi; tiikerit usein huumataan, jotta turistit voivat silitellä niitä ja ottaa kuvia. Villieläinten kauppa on edelleen suuri ongelma monissa maissa. Boikotoi näitä turistipaikkoja, jotka eivät kunnioita luontoa, jaa informaatiota perheesi ja ystäviesi kanssa ja kerro paikallisille, että sinua ei kiinnosta sen toivossa, että kysynnän puute heikentää alaa. Kaiken lisäksi, älä ruoki tai ole missään tekemisissä villielänten kanssa kohteessasi ja vältä matkamuistojen ostamista, jotka on tehty uhanalaisista lajeista, kuten norsun luut, kilpikonnien kuoret tai höyhenet.

  6. Ole tietoinen vuokrattavasta autostasi.

  Tämä on paras vinkkimme vihreään matkailuun: valitse pienin mahdollinen vuokra-auto ja suosi hybridiä tai täysin ekonomisia autoja jos mahdollista. Suuret autot yleensä kuluttavat paljon pottoainetta, joka luo paljon kasvihuonekaasuja. Paras asia tässä on se, että ekoystävällinen matkailu käyttää vähemmän polttoainetta, joka jättää sinulle enemmän rahaa matkaasi varten!

  7. Syö paikallista!

  Tue paikallisia yrityksiä ja kestävyyttä samaan aikaan syömällä paikallista ruokaa lomallasi. Näin löydät alueen aidot ruuat ja kulttuurin ja avustat suoraan paikallisia asukkaita ilman, että jäät suurimpien yritysten turistiloukkuun. Jos valmistat omat ruokasi, osta ruoka paikallisilta maatalousyrittäjiltä ja kaupoista, joilla on paikallisia ruoka-aineita. Ota selvää ennen matkaasi, mistä voit löytää parhaat ruuat.

  Etsi blogi


  Categories