Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Ajaminen syksyllä

  Mikä onkaan parempi vuodenaika ajaa autoa kuin kesä. Kesällä sää on otollinen, aurinko paistaa, on lämmintä ja valoisaa melkein vuorokauden ympäri. Kesää aina seuraa syksy, jolloin pikkuhiljaa siirrytään huonompiin sääolosuhteisiin, jotka voivat taas yllättää pitkän kesän jälkeen. Usein tarvitsemme aikaa taas tottua muuttuvaan säähän ja muistaa mahdolliset vaaratilanteet. Varsinkin syksyllä on vaikea arvioida ajo-olosuhteita ja useampi vaara saattaa yllättää. Tässä meidän muutamat vinkit turvalliselle ajomatkalle syksyn aikana, jotka kannattaa aina pitää mielessä.

  Pidä silmällä lehtiä

  Siis puiden lehtiä. Puut pudottavat lehtensä syksyllä, joten on todennäköistä, että ajamasi tie peittyy lehtiin. Äskettäin pudonneet tai märät lehdet voivat aiheuttaa useita vaaratilanteita. Autosi voi lähteä ajelehtimaan tiellä, jota varmasti haluat välttää kurvikkaalla, kapealla tiellä suuremmalla nopeudella. Kuivat lehdet voivat lentää auton alle ja juuttua pieniin rakoihin tai muualle auton pohjassa. Vältä myös parkkeerausta suuren kuivan lehtikasan viereen tulipalvaaran takia.

  Pimeys

  Syksyllä siirrymme taas talviaikaan, jonka vuoksi auringonlasku tapahtuu paljon aikaisemmin. Pimeys tietenkin huonontaa ajonäkyvyyttä ja voi aiheuttaa pimeäsokeutta. Pitkät matkat voivat olla haasteellisia ja rasittaa silmiä. Pimeässä ajaessasi sinun tulee kiinnittää huomiota ajovaloihisi kuntoon ja olla erityisen tarkkana kurvikkailla teillä ja maaseudulla. Ihmiset, ketkä ajavat polkupyörällä tai kävelevät tien varressa, eivät välttämättä aina muista käyttää heijastimia ja heitä ei välttämättä aina huomaa niin nopeasti.

  Jäiset tiet

  Lämpötilojen pudotessa, varsinkin yön aikana, tien pinnalle voi muodostua ohut kerros jäätä ja hallaa. Varo varsinkin mustaa jäätä, jota tuskin huomaa tai joka näyttää enemmän vedeltä. Jään ja sateen yhdistelmä on kaikista vaarallisin. Muista, että esimerkiksi sillat jäätyvät muuta tietä nopeammin kylmän ilmavirran takia, joten ole erityisen tarkkana ylittäessä siltaa. Myös aikaisin aamulla tiellä voi vielä olla jäätä, ennen kuin ilma lämpenee. Vaihda talvirenkaat alle jo ensimmäisten kylmien öiden jälkeen ja pito jäisellä tiellä on parempi.

  Sumu

  Sumu on enemmän yleistä syksyisin. Ajaessa sumussa, laita sumuvalot päälle tai vältä ainakin käyttämästä pitkiä valoja. Mikäli mahdollista, käännä ajovalosi osoittamaan alas tielle. Sumua muodostuu usein aamuisin tai iltaisin matalilla alueilla tai alueilla, joita ympäröi vuoret, vesi, mäet tai puut.

  Huolla autosi

  Tämä koskee tietysti kaikkia vuodenaikoja, mutta tien varrella seisominen täydessä pimeydessä ja kylmässä rikkoutuneen auton kanssa ei ole hauskaa. Sykysllä sinun tarvitsee pitää erityistä huolta ajovaloista ja tuulilasinpyyhkijöistä. Tuskin haluat jaa pimeässä ilman valoja tai sateessa tai aurinkonlaskussa ilman pyyhkijöitä. Pidä myös aina mukana pakkasnestettä, sillä et voi tietää, milloin kylmä lämpötila yllättää. Tämän lisäksi tarkista tietenkin tuulilasinpesuneste ja rengaspaineet.

  Toivottavasti matkasi autolla sujuvat mallikkaasti ja muistat meidän vinkit ajaessasi syksyisellä tiellä!

  Etsi blogi


  Categories