Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Golden Circle reitti Islannissa

  Golden Circle-reitti on mahtava tapa nähdä Islannin parhaimmat paikat, mukaan lukien sen poikkeukselliset vesiputoukset, kansallispuistot ja vaikuttavat maisemat. Matka Islannin ympäri on ihanteellinen kaikille vierailijoille tähän eloisaan saarivaltioon, mukaan lukien ensikertalaiset matkailijat, ja se on täysin mahdollista tehdä itse! Vuokraamalla auto Reykjavikista sinulla on vapaus nauttia omasta Golden Circle reitistä Islannissa ja pysähtyä missä ja milloin haluat. Sen lisäksi tiet Golden Circle reitillä ovat erittäin hyvässä kunnossa ja siellä on yleensä muitakin turisteja, joten et voi eksyä.Listasimme blogiimme parhaimmat ja ikimuistoisimmat kohteet reitin matkan varrella. Islanti on monien erikoisuuksien maa, joten varaa lomasi ja koe jokakin aivan muuta!


  Thingvellir kansallispuistoEnsimmäinen pysäkki on myös yksi silmiinpistävimmmistä. Alkuperäinen sijainti Islannin ensimmäiselle parlamentille, kansallispuisto tänä päivänä on ensisijaisesti nähtävyys, etenkin syvillä maan halkeamilla. Nämä johtuvat Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen erkanemisesta toisistaan. Yhtä halkeamaa kutsutaan nimellä Silfra ja se on täynnä jääkauden vettä, voit jopa snorklata tai sukeltaa sinne! Laugarvatn FontanaNauti kylpylästä ja luonnon kuumista lähteistä ilkona Laugarvatn Fontanassa. Kylvyt ja höyrysaunat täällä ovat erikokoisia ja lämpöisiä, ja ovat olleet olemassa jollakin tavalla tällä jo vuodesta 1929! Nauti rentouttavasta ja elvyttävästä kokemuksesta upeilla näkymillä Laugarvatn-järvelle, joka ympäröi kylpylää.

  HaukadalurKäy geotermisella Haukadalur alueella ja sen kuuluisilla geysireillä, jotka tunnetaan nimillä Geysir ja Strokkur. Nämä geysirit ovat kuumia lähteitä, jotka lähettävät paljon höyryä ja vettä korkealle ilmaan, mutta ole tietoinen hajusta! Strokkur puhaltaa vettä ilmaan jopa 30 metriä tietyn ajan välein ja on mahtava näky. Alueella on myös ravintola ja lahjatavarakauppa, jos tarvitset lämmintä teetä tai keittoa.

  Gullfoss vesiputous30 metirä korkea Gullfossin vesiputous on pakko nähdä Golden Circle reitillä. Vesi juoksee Hvita joesta ja putoaa maassa olevaan halkeamaan. Vierailijat voivat kävellä vesiputouksella tietyllä polulla, vain muista olla varoen. Odota näkeväsi runsaasti sateenkaareia ja sumua tässä ihanassa kohteessa. Faxi vesiputousFaxi vesiputous on pienempi versio Gullfossin vesiputouksesta, mutta jos sinulla on aikaa pysähtyä täällä, se on kaunis kohde. Putous on laaja ja sitä ympäröi kaunis Islannin luonnon maisema. Voit nauttia mahtavista näkymistä sekä parkkipaikalla, että vesiputouksen luona, jonne pääsee lyhyttä polkua pitkin.

  Skalholt katedraaliYksi Islannin historiallisimmista paikoista, ja yksi ainoa ihmisen tekemä kohde pysähtyä Golden Circle reitillä, on Skalholt katedraali. Perustettiin vuonna 1056, katedraali oli kristittyjen keskus Islannissa, ja oli uudelleen rakennettu kymmenen kertaa huonon sään vuoksi. Nykyään katedraali on paljon tukevampi ja siellä on esillä jäljennös ensimmäisestä Islannin raamatusta, sekä monia muita mielenkiintoisia esineitä. Kerid kraaterijärviTämä valtava kraaterijärvi on tulivuoren jäänne, joka romahti ja on nyt täyttynyt vedellä magman sijasta! Veden värit ovat silmiinpistäviä, varsinkin kun siihen sekoittaa kraatterin maanläheisiä sävyjä. Vierailijat voivat vaeltaa alas ja nähdä kraatteri läheltä ja saada todella käsityksen sen laajuuden. Vaellus kestää vain viisi minuuttia ja on kävelemisen arvoinen.

  ReykjadalurReykjadalur on toinen alue Islannissa, joka on tunnettu sen maalämmöstä, mutta se on myös tunnettu sen vaellusreiteistä! Vaellus kestää noin kolme tuntia sinne ja takaisin, ja sinun täytyy olla valmis mihin tahansa säähän, sekä on tärkeää muistaa uimavaatteet, jotta voit uida geotermisessa joessa. Siellä on kätevä puinen polku joen varrella, jossa voit löytää täydellisen paikan, joka kuumenee kuumenemistaan mitä ylemmäksi jokea pitkin menet! Tänne ei pääse turistibussilla, joten se on ihanteellinen paikka pysähtyä omatoimisella matkalla.Reykjadalur on vain 40 minuutin ajomatkan päässä Reykjavikista, joten se on hyvä kohde nähdä oman seikkailun lopussa Islannissa!

  Etsi blogi


  Categories